3D tiskanje je svet je prevzela nevihta!Projekti 3D tiskanja


Mnogi od nas sanjati o 3D-tiskalniku in o tiskanju doma.

Ne le, da so domači tiskalniki odlični, obstajajo tudi fantastični razvoj 3D-tiskanja okoli sveta!

Na tem seznamu smo zbrali nekaj najboljših projektov z vsega sveta, nekatere od njih pa lahko celo preizkusite sami.

V spodnjem meniju si oglejte, kaj je na voljo, in če najdete odličen projekt 3D-tiskanja, ki ni vključen, nam to sporočite v komentarjih.

SLO: 3D natisnjena kamera

SLO 3D natisnjena kamera

Oglejte si ta zabaven razvoj 3D (kazen namenjena)! V tem projektu boste našli datoteke za 3D-tiskanje lastne kamere. Vsi osnovni elementi so vključeni. Izklop in leča sta modula, zato ju lahko zamenjate za različne, ne da bi morali ponovno tiskati kamero. Uživajte v nostalgiji dela s 35-milimetrskim filmom. Najbolj zahteven del tega projekta je tiskanje leče. Ker mora biti popolnoma gladka, pričakujte, da boste vložili dovolj časa in komolčno maščobo polirali po svoje. Čeprav ne boste imeli vseh ugodnosti digitalnega fotoaparata, boste še vedno lahko zajemali visokokakovostne slike s 3D-tiskanim fotoaparatom.

3D tiskalnik Mobile Construction

Gradbena industrija gre skozi revolucijo. 3D tiskanje se uporablja za gradnjo domov v krajšem času in za manj denarja. Čeprav to še ni postala običajna tehnologija, so jo uporabili za gradnjo domov v delih sveta, kjer je do varnih stanovanj težko priti. Apis Cor je prvo podjetje, ki je razvilo mobilni gradbeni 3D tiskalnik, ki ga je mogoče v celoti uporabiti na mestu. Podjetje načrtuje, da bo še naprej razvijalo svoje storitve, dokler si vsi na planetu ne bodo mogli privoščiti varnih in cenovno ugodnih stanovanj. Z današnjimi novimi gradbenimi materiali je mogoče graditi domove v 24 urah s 3D-tiskanjem.3D tiskalnik Mobile Construction

Shoetopia

Shoetopia

Shoetopia je okolju osveščen projekt, ki sta ga razvila Zuza Gronowicz in Barbara Motylinska. Koncept je preprost, možnosti pa neskončne. Za ustvarjanje kompostirnih in funkcionalnih čevljev se uporabljajo fleksibilni in biološko razgradljivi nitki in naravni tekstil. Zahvaljujoč uporabljeni tehniki tiskanja ni potrebno šivanje ali lepljenje. Zainteresirani za oblikovanje lastnih čevljev lahko uporabijo spletno aplikacijo za obutev, kjer lahko pripravijo prilagojeno datoteko za tiskanje, jo kupijo in nato čevlje sami natisnejo ali pošljejo v lokalni center za 3D-tiskanje. Čeprav je to zabaven projekt, ga lahko uporabimo tudi za zagotavljanje čevljev za manj srečne dele sveta.

Popolne barvne skulpture

Popolne barvne skulpture

Eric van Straaten je umetnik, ki je vešč ročno klesanih kipov. Ko pa se je naučil umetnosti 3D tiska, je svoje modele dvignil na novo raven. Eric verjame, da ne obstaja nobena druga tehnika, s katero bi dosegli raven hiperrealizma, kot to počne 3D tiskanje. Razvija svoje lastne zasnove, a po potrebi prevzame zahteve. Ena najboljših lastnosti 3D-tiskanja je edinstvenost vsakega dela, kar je očitno v Ericovem delu. Vsaka oblika obraza, zaklepanje las in dodatka je zasnovana natančno. Medtem ko ima 3D tiskanje več načinov, njegove umetniške vrednosti ni mogoče spregledati.

Črnilo za hrano.

Še vedno jeste hrano, ki je bila vzgojena na staromodni način? Zakaj ne bi svojih okusnih brbončic privoščili tiskani hrani? Na Food Ink boste uživali v sedenju na tiskanem pohištvu, medtem ko boste pri tiskanju jedli tiskane pripomočke. Pop-up serija večerje združuje umetnost in tehnologijo, da ustvari resnično edinstveno doživetje jedilnice. Ideja, da se hrana lahko natisne, se zdi kot nekaj naravnost iz prihodnosti, toda s Food Ink je prihodnost tu. Medtem ko bo večina restavracij še naprej pekla, pekla na žaru in jela, lahko ideja o tiskani hrani izgubi nekaj stigme, saj podjetja, kot so Food Ink, še naprej predstavljajo svoje kreacije po vsem svetu.Črnilo za hrano

3D-tiskan mehak, štirinožni robot

Inženirji kalifornijske univerze San Diego so s 3D-tiskanjem razvili prvega takšnega robota. Medtem ko se v robotiki lahko marsikaj razširi, je ena pogosta težava nezmožnost robota, da se pomika po neravnem terenu. Toda 3D-tiskani robot, ki ga je izdelala univerza, se lahko prebije skozi ovire in zlahka obvladuje grob teren kot pesek ali skale. Trenutno je robot privezan na zračno črpalko in odprtokodno ploščo, vendar v delih obstajajo načini, ki omogočajo robotu samostojno hojo. Ta projekt 3D-tiskanja bi lahko transformiral svet robotike in delo postal del našega vsakodnevnega življenja prej, kot si mislimo.Mehek štirinožni robot

Carbon 3D tiskanje

Uporaba ogljika iz premoga je proizvajalcem 3D tiska omogočila pomoč v svetu medicine, avtomobilski in letalski industriji ter povečala število delovnih mest. Z ohranitvijo rudarskih delovnih mest in obenem uporabo premoga za namene, ki ne škodujejo planetu, zmagajo vsi. Ramaco Carbon je odločen, da bo premog uporabljal na stroškovno učinkovitejši in pametnejši način. Kot prejemnik 3,7 milijona dolarjev nepovratnih sredstev, ki ga je odobrilo ameriško ministrstvo za energijo, si Ramaco Carbon prizadeva za revolucijo v proizvodnji delov in sestavnih delov, ki jih uporabljamo vsak dan. Ramaco Carbon je zamislil svet, v katerem se premog uporablja za reševanje planeta in prinaša koristi za naše zdravje in skupnosti.Carbon 3D tiskanje

3Space učilnica

3Space učilnica

Spoznajte učilnico 3SPACE Univerze James Madison, prvo učilnico za 3D tisk na visoki šoli v državi. Njeni študentje so od ustanovitve leta 2003. zasnovali in ustvarili nekaj edinstvenih projektov. V tem prostoru je naštetih preveč projektov, nekaj naših najljubših pa je tudi sestava Puzzle kocke Coronation in Fidget Star. Če iščete nekaj malce drugačnega, bi lahko naredil Spiralno vazo ali katero koli umetniško skulpturo. Prenesite datoteke in natisnite svoje ali uporabite projekte kot navdih za svoje stvaritve. Komaj čakamo, da vidimo, kaj bodo študenti oblikovali naprej.

Projekt AME & 3D natisnjena Shelby Cobra

Shelby Cobra

Nacionalni laboratorij Oak Ridge (ORNL) je odgovoren za dva monumentalna projekta 3D-tiskanja. Prva, Shelby Cobra, je 3D natisnjeno podvozje in karoserija 194 Shelby Cobra. Projekt prikazuje sposobnost izdelave močnih, vendar lahkih sestavljenih delov. ORNL je za ta projekt sodeloval s TruDesignom in Shelby Cobra je prepotovala svet. To si je ogledal celo nekdanji predsednik Barack Obama. Drugi projekt, AME, je sodelovanje med ORNL in več partnerji, med njimi Georgia Tech, Univerza v Minnesoti in Ministrstvom za energijo. Je popolnoma delujoč, delno bager s 3D tiskanjem. Ti projekti prikazujejo potencial 3D tiskanja v težkih projektih.

Glove One

Glove One

Mobilni telefoni so se preoblikovali tako, kot živimo. Ravno takrat, ko mislimo, da je naprava toliko napredovala, se pojavi projekt, kot je Glove One. Glove One je nosljiva mobilna komunikacijska naprava, ki roko iz podpore vašega telefona pretvori v telefon. Če se odločite, da naredite svojega, se projekt čez noč ne bo sestavil za vas. Ustvarjalcu je bilo potrebnih približno dva meseca, da je dokončal svoje. Ko boste naredili vse korake, boste imeli futuristično mobilno komunikacijsko napravo, ki bo zagotovo vrtela nekaj glav.

3D likovna peciva

Likovna peciva

Tukaj je prijeten projekt, ki bo gotovo pritegnil vašo pozornost. Dinara Kasko je združila moči z Josejem Margulisom, miamijskim umetnikom, znanim po svojih 3D-skulpturah, ki uporabljajo barvite plastične liste. Skupaj so ustvarili različne mamljive tarte z zasnovo, ki je skoraj preveč dobra za uživanje. Zdi se, da vrhovi vsakega kolača spominjajo na edinstvene pokrajine. Odvisno od kota, ki si ga ogledujete, boste opazili natančne reze in globine, ki na videz prej niso bili tam. Nekatere najboljše umetnine se združijo, ko se uporabi več kot en smisel. Ta 3D projekt je z združitvijo impresivnih vizualnih elementov z okusom resnično edinstven.

Micelijski stol

Micelijski stol

Ocenjujejo, da se v oceanih vsako leto konča skoraj osem milijonov metričnih ton plastičnih odpadkov. Kaj, če bi obstajal način zamenjave plastike, ne da bi pri tem ogrozili vsestranskost? Nizozemski oblikovalci Eric Klarenbeek in Maartje Dros verjamejo, da smo bližje, kot si večina misli. Ekipa goji alge in jih nato predela v material, ki ga lahko uporabimo za 3D tiskanje predmetov. Za razvoj okolju prijaznega tiska uporabljajo tudi druge materiale. En primer je živi micelijski stol, zgrajen in okrepljen z glivami in surovinami. To je nekaj, kar morate videti, da verjamete.

1800 3D pokriti vagon

Pokrit vagon

Ioan Florea je umetnik z edinstveno sposobnostjo združevanja dveh na videz nasprotnih materialov in ustvarjanja brezšivnega umetniškega dela. Eden od najboljših primerov je njegov kos iz leta 1800 3D-pokrit vagon. Umetnik za svoje stvaritve uporablja obsežni 8-x 4-industrijski 3D tiskalnik. To posebno umetniško delo v velikem obsegu uporablja verodostojen lesen okvir pokritega vagona, zgornji del pa je 3D natisnjen kos. Ko so postavljeni skupaj, se zdi, kot da so bili zasnovani tako, da se med seboj pohvaljujejo in da je zgornja prevleka nekako stara toliko kot njena osnova. Uporabite Ioanovo ustvarjalnost za navdih za svojo umetnost ali preprosto raziščite njegovo edinstveno spletno galerijo.

Umetniške lobanjske skulpture

Umetniške lobanjske skulpture

Niso vse 3D-tiskane umetnine ustvarjene enako. Ko vidite te natisnjene lobanje, boste spoznali umetniško vrednost, ki jo imajo. Umetnik, ki stoji za njimi, Joshua Harker, je kipar in izumitelj, vendar velja tudi za pionirja in vizionarja v svetu 3D tiskane umetnosti. Filigranski dizajn ima vintage občutek, vendar kosi izgledajo kot nekaj iz prihodnjih sanj. Očarajoči kosi so opisani kot "neizrekljivi", vendar Joshua še naprej onemogoča umetniško resničnost. Raziščite svoj portfelj sami in videli boste, zakaj je bilo njegovo delo tako dobro sprejeto.

Digitalna groteska II

Digitalna groteska

Kaj dobite, ko nadarjenega arhitekta pomešate s sedmimi tonami tiskanega peščenjaka? Odgovor je Digital Grotesque II, celovit 3D tiskan grot. Del, ki ga je zasnoval Michael Hansmeyer, je praznovanje napredne arhitekture, ki bi se ji pred desetletjem zdelo nemogoče. Digitalno grotesko II si je mogoče ogledati na razstavi Centra Pompidouja „Imprimer le monde“ v Parizu. Če potovanja ne morete opraviti, je na spletu na voljo veliko slik. Vendar dvomimo, da slike natančno predstavljajo neizmerno podrobnost in teksturo, ki jo prikazuje kos.

Tiskalnik za čokolado XOCO

Čokoladni tiskalnik XOCO

Tehnološki napredek je olajšal življenje. Zdravstvena tehnologija je na primer rešila nešteto življenj. Toda nad čim smo nadvse navdušeni, je XOCO, 3D tiskalnik, ki naredi vse, o čemer lahko sanjate… čokolado. To je idealen izdelek za restavracije s 5 zvezdicami in umetnike torte. Majhen profil tiskalnika je idealen za podjetja vseh velikosti. Na domačem pultu lahko celo najde mesto. XOCO trenutno ni v prodaji, vendar dizajn odpira vrata za živila 3D tisk vala, ki začenja industrijo.

Palačinka Bot

Palačinka Bot

Če ste si kdaj želeli narediti oblikovalske palačinke v udobju svojega doma, je PancakeBot tisto, kar ste čakali. PancakeBot, ki ga je zasnoval Miguel Valenzuela, sedi nad rešetko in natisne vaš lasten dizajn ali tiskalnik s približno 300 slikami. Nove slike se dodajajo vsak teden. Ne glede na to, ali se želite doma le malo zabavati ali pa v meni restavracije dodati umetniške palačinke, je PancakeBot poln natančnosti, umetnosti in presenečenja. Raziščite čudovito plat 3D-tiskanja hrane s PancakeBot.

Bronasti sončnice

Bronasta sončnica

3D tiskanje je na številne načine spremenilo svet. Kar je bilo storjeno v svetu umetnosti, je resnično impresivno. Oglejte si Sunflowers, 3D tiskano skulpturo, ki sta jo zasnovala Rob in Nick Carter, moža in žene, ki se umetnine ukvarjata že več kot 20 let. Navdušen z istoimenskim slikarstvom Vincenta van Gogha iz leta 1888, je ta bronasti kip sodoben in zgodovinski pridih. Vsakemu cvetnemu listu se zdi, kot da bi lahko zaživel. Če želite resničen primer moči 3D-tiskanja za umetnike, je Sončnica čudovit kraj.

3D tiskani prijemal

Tiskana prijemala

Spoznajte Jerryja, večnamensko platformo za robotiko. Kot vsak dober robot tudi Jerry lahko opravi več nalog, tudi nekatere, za katere uporablja odstranljivo ročico. Tu se začne igrati 3D tiskanje. Jerryjev 3D tiskani prijemalec je sestavljen iz petih tiskanih kosov. Deluje kot lastna enota in je idealen za večje projekte robotike. Moč je impresivna in čvrsta. Njihove robotske funkcije (tiskane in ne tiskane) so razvile v podjetju Slant, zasnovane z mislijo na delovanje robotov. Slant želi robote spraviti iz laboratorija in v svet, 3D tiskanje pa pomaga.

Ptičje jajce

Ptičje jajce

Jutra so groba. Zajtrk, preden vam zmanjka vrat, je lahko boj. Toda najbolj ptičji jajčni kup lahko pomaga, da se zgodnje jutranje ure nekoliko olajšajo. Ta igriv jajčni kup je navdihnil naravo in je skupaj s 3D-tiskanjem. Čeprav je zasnovan za srednje veliko jajce, lahko prilagodljiv material podpira večino velikosti jajc. Oblikovan v studiu Gijs, jajčni kup predstavlja odlično darilo za prijatelja ali zase, da vam polepša razpoloženje ob grobih jutrih. Vsak jajčni kup se natisne na zahtevo. To je fantastičen način, da dobite svoj prvi kos 3D-tiskanja.

Proteza zloma zapestja

Proteza zloma zapestja

Leta 2007 si je majhna deklica zlomila zapestje. V zasedbi bi potrebovali šest tednov. Tradicionalni odlitki so lahko boleči za namestitev in neprijetni za nošenje. S 3D-tiskanjem, ki je z nevihto prevzelo zdravstveno industrijo, se je Anaisu zdelo kot logičen korak za Anais. Roka je bila skenirana in natisnjena je bila tanka zasedba. Opornica je bila prevlečena z mešanico bakra in niklja za raziskovanje drugih zdravilnih lastnosti. Nikalna obloga je naramnico ohladila, kar je pomagalo pri udobju pri celjenju. Vendar je bil to tudi poskus, kako zabrisati meje med medicino in nakitom.

Nekatere težave pri tem postopku so, da zamuda med skeniranjem in tiskanjem ni najboljša. Mesto zloma je lahko otečeno, kar povzroči napačen odtis. Vendar so ti odlitki odprti, nosijo se lahko pod tušem, celjenje tkiv pa je mogoče ustrezno nadzorovati.

Natisni svoje mesto

Natisni svoje mesto

Natisni svoje mesto! je poziv k ukrepanju za mesta in mesta v vseh krajih. Prebivalce se spodbuja, da svoje gospodinjske plastične odpadke pretvorijo v surovino za projekte 3D-tiskanja, kot je javno pohištvo. Začetek leta 2016, projekt je še v povojih. Toda začetne povratne informacije so bile pozitivne. Državljani so se bolj angažirali pri zmanjševanju svojih okoljskih sledi. Mestna občina Amsterdam je prva sprejela program in zgradila komunalno klop iz tega, kar bi sicer zapravilo zapravljene materiale. Če želite prinesti Print Your City! do vratu gozda, za več informacij obiščite njihovo spletno stran.

Toyze - oživite svoje najljubše igralne like kot prilagojene igrače!

Toyze

Spoznajte Toyze, zabavno in hitro aplikacijo, ki vam omogoča, da ustvarite prilagojene in edinstvene znake 3D igre. Ne glede na vašo najljubšo igro, lahko svojo obliko oblikujete tako, kot se vam zdi primerno. Izbirajte lahko med različnimi pozami in velikostmi ali dodajte zabavne dodatke, kot so klobuki in očala. Ko prilagodite svoj značaj, oddajte svoje naročilo. Vaša figura bo poslana neposredno k vam. Za zdaj je Toyze namenjen mobilnim igram, vendar v načrtih dela vključujejo video in računalniške like ter stripe in filmske like. Imate najljubši lik? Pridobite si roko za nekaj 3D natisnjenih spominkov.

3D natisnjena maska ​​za lobanje psov

Pasja maska ​​za lobanje

Človekov najboljši prijatelj - prinašajo nam veselje in udobje. Toda kaj se zgodi, ko potrebujejo ozdravitev? Tu se je znašla Loca, 4-mesečna psička, ki jo je drugi pes tako močno ugriznil, da sta se ji zlomili dve kosti v obrazu. Podobno kot način igranja pomaga, da se roka ali noga pozdravi po zlomu, je bila tudi maska ​​za obraz natisnjena po CT-ju s strani UC Davis College of Engineering. Exo-K9, kot je bila maska ​​poimenovana, je omogočil, da se je Loca pozdravila v naslednjih nekaj mesecih, ne da bi bila ogrožena zaradi večje škode. 3D tiskanje je pomagalo človeškim pacientom, zdaj pa ga je mogoče uporabiti tudi za lažje delovanje.

Brezplačno 3D tiskano hišo

Brezplačno 3D tiskano hišo

Glede na 3D tiskanje je prihodnost nepremičnin videti precej svetla. Čikaška ekipa WATG je osvojila prvo nagrado v izzivu Freeform Home Design. Njihov 3D tiskani dom, ki so ga poimenovali "Curve Appeal", je bil razglašen za premišljen pristop in potiska ovojnico, kar je mogoče. Dom ima kuhinjo, kopel, dnevni prostor in spalnico. Omogoča dovolj naravne svetlobe in izpolnjuje vse električne, vodovodne in svetlobne zahteve brez omejitve možnosti sončne energije. Čeprav dom v vaši soseščini morda ni primeren, menimo, da je to dizajn, ki bi lahko osvojil srca ameriških sosesk.

Zapestnice sončnega sistema

Zapestnica sončnega sistema

Živimo v družbi, ki še vedno okleva, ko mlado dekle izrazi zanimanje za inženirstvo ali znanost. Vendar graditi knjižnica IT @ SDSU upa, da bo to spremenila. Na Dan deklet, dan v okviru Tedna inženirjev organizacij, je mlada skupina deklet srednjih šol dobila priložnost, da oblikujejo svojo lastno 3D-tiskano zapestnico. Oblika mora biti nekaj, kar so si dekleta želela, pa tudi takšno, ki jo je bilo mogoče natisniti 45-krat v majhnem tiskarskem oknu, ki so ga imeli na voljo. Projekt je zahteval tudi, da je dizajn povezan s STEM. Rezultat je bila zapestnica s celotnim osončjem. Dekleta so po tiskanju pobarvala tudi zapestnice. Oglejte si, kaj še gradi IT, da navdihne mlade pameti!

Projekt AMIE & Prvo 3D-tiskano potopno sredstvo

Mornarica potopna

Nedavno partnerstvo mornarice je razvilo prvo 3D tiskano potopno ploščo. Prototip je bil sestavljen v manj kot štirih tednih, trenutno pa načrtujejo izdelavo prototipov, sposobnih flote, ki bi bili lahko na voljo že leta 2020. Partnerji v projektu so vključili Nacionalni laboratorij Oak Ridge (ORNL), mornariški center za površinsko bojevanje, moteče divizije Carderock Division Tehnološki laboratorij, Picatinny Arsenal, Agencija za napredne obrambne raziskovalne projekte, Poveljstvo mornarskih zračnih sistemov, Laboratorij za uporabno fiziko univerze Johns Hopkins, Centri za mornarsko površinsko bojevanje iz žerjava, Panama City, Philadelphia, mornarski podmorski vojni center Newport, in pomorska ladjedelnica Portsmouth. Drugi projekt, s katerim je sodeloval ORNL, je tiskanje AMIE, enega prvih 3D tiskanih hiš na svetu, ki služi tudi kot vozilo in integriran energetski sistem.

Prvi 3D tiskani most

Prvi 3D tiskani most

3D-tiskanje v infrastrukturi lahko prihrani čas in denar. Tako je bilo ravno pri gradnji prvega 3D tiskanega mostu na svetu v Madridu. V organizaciji Inštituta za napredno arhitekturo Katalonije je most meril 12 metrov dolg in 1,75 metra širok. Uporabljeni material je bil mikro armiran beton. Surovina je bila med gradnjo reciklirana, kar zmanjšuje količino odpadkov, obenem pa maksimizira konstrukcijske lastnosti. Medtem ko se 3D tiskanje tradicionalno uporablja za male projekte, namestitev tega mostu razširja možnosti, ki jih 3D tiskanje ponuja gradbeni industriji.

Biometrične skulpture

Biometrične skulpture

Monica Horcicova je češka umetnica, znana po svojih zapletenih skulpturah, ustvarjenih s tehnologijo 3D tiskanja. Umetnikove teme so metafora smrti in življenja. Raziskovanje njene galerije vas popelje na enkratno pot. Pri večini kosov, ki vključujejo natisnjene človeške kosti, je začetno reakcijo težko opisati. Umetniško delo je lepo, a surovo in močno. Od zapletenih kosov do ogromnih zunanjih eksponatov, Monica popolnoma prevzame moč 3D-tiskanja. Izkusite njeno umetniško delo in si oglejte, kako natančen in natančen je 3D tisk.

Kinematska obleka cvetnih listov

Kinematska obleka cvetnih listov

Za dame, ki prezirajo čas, preživet v opremljeni sobi, naj bi ta projekt sprožil nekaj zanimanja in radovednosti o prihodnosti mode. Muzej likovnih umetnosti v Bostonu je naročil živčni sistem, da je zasnoval obleko, ki bi pokazala povezavo med modo in tehnologijo. Za natančne meritve telesa uporabnika smo uporabili 3D skeniranje. Navdihnjena z naravnimi elementi, kot so cvetni listi in perje, je bila zasnovana obleka Kinematic cvetnih listov. Ima preko 1.600 unikatnih kosov, vendar so obleke natisnjene v celoti sestavljene in pripravljene za nošenje. Oglejte si slike in si oglejte, kako izgleda obleka s tiskom po meri.

Prvi avtonomni, popolnoma mehki robot 4D tiskanje naprav Shapeshifting

4D naprave za premikanje oblike

Slika robota. Ali vključuje dramatične kote, hladne materiale in ostre kote? Skupina raziskovalcev z univerze Harvard spreminja domnevo, kako naj bi izgledal robot. Zasnovali so majhnega 3D tiskanega robota, ki ne vsebuje elektronike ali tradicionalnih robotskih materialov. Kot prvi avtonomni, popolnoma mehki robot so projekt poimenovali "oktober", saj spominja na hobotnico. Napravo poganja kemična reakcija, ki napihne roke robota. Prihodnji modeli bodo v idealnem primeru znali plavati in medsebojno komunicirati. "Oktobot" je bil zasnovan tako, da je navdihnil robotike in raziskovalce za raziskovanje mehke robotike.

Natisnjena Wi-Fi

Natisnjeno WiFi

Predstavljajte si steklenico pralnega sredstva, ki za vas naroči njegovo zamenjavo. Zdaj si predstavljajte isti koncept, vendar brez potrebe po baterijah ali elektroniki. Če se vam to zdi kot čarovništvo, boste presenečeni, ko boste izvedeli, da je to delo 3D tiskanja. Brezžični senzorji, vhodni pripomočki in pametni komunikacijski predmeti so lahko 3D natisnjeni in vključeni v naše vsakdanje življenje. Medtem ko ima ta projekt veliko prostora za rast in razvoj, je ekipa, sestavljena iz dveh študentov in enega profesorja fakultete na Univerzi v Washingtonu, zasnovala popolnoma 3D natisnjene tehtnice teže, senzorje pretoka in anemometre. Za navdih je tudi več prototipov.

Equus

Equus

3D stenska umetnost ni redka. 3D stenska umetnost v primerjavi s slikami ali platnom ponuja veliko prednosti. Oglejte si ta kos, ki ga je zasnoval Dominik Raskin. 3D-natisnjena konjska glava in dve sprednji nogi se zdita, da izbruhneta iz stene. Ta kos bi lahko našel dom v različnih stilih dekorjev. Umetniška dela Equus so na voljo v različnih velikostih in barvah, da ustrezajo potrebam posameznika. Ker je 3D natisnjen, je lahka struktura žičnega okvira enostavno obesiti, ne da bi poškodovali stene. Obiščite spletno mesto in si oglejte, kako preprosto je priti do 3D-tiskanega umetniškega dela, ki bo gotovo pritegnil pozornost.

Raketni adapter Lego Minifig

Leketni raketni adapter

AirRocketWorks sodeluje s šolami, STEM klubi, skavti, knjižnicami, muzeji in učnimi centri, da bi ljudem vseh starosti in sposobnosti približali ljubezen do raket. Eden izmed njihovih projektov je na preprost in zabaven način uporabil 3D-tiskanje, zaradi česar je izdelava domače rakete skoraj vsakomur. Njihovi 3D-natisnjeni raketni adapterji se lahko uporabljajo s plastično cevjo, penastim nosom in nizom nalepk. Za zabavno zasuk lahko dodate svojo najljubšo figurico LEGO. Pošljite svojo figurico na nepozabno vožnjo s tem projektom in odkrijte zabavo raket.

Umetno srce

Umetno srce

ETH News in ETH Zurich sta poročala o izdelovanju prvega silikonskega človeškega srca. Sposobnost izdelave človeških organov za presaditev je ena najbolj obetavnih uporab 3D-tiskanja. Silikonsko srce močno spominja na človeško srce, tako znotraj kot zunaj. Na primer, ima desni in desni prekat in se lahko krči po potrebi za črpanje krvi. Vendar pa obstaja ena glavna težava s prototipom. Traja lahko le okoli 3000 utripov, kar bi bilo pri človeku manj kot eno uro. Material ne more obremeniti dlje od tega. Toda ta prvi ključni korak k 3D-tiskanju organov bi gotovo spodbudil inženirje in raziskovalce, naj nadaljujejo z delom na prototipu, ki bi lahko nekega dne nadomestil darovanje človeških organov.

3D-natisnjena samodejna vremenska postaja

Samodejna vremenska postaja

3D-PAWS ali 3D-tiskano avtomatsko vremensko postajo sta ustanovila Univerzitetna korporacija za atmosferske raziskave in Urad za mednarodne dejavnosti ZDA National Weather Service. Cilj pobude je zgraditi poceni sisteme, ki so trajni in zanesljivi za zbiranje in posredovanje vremenskih podatkov prek podeželskih skupnosti. Ena glavnih prednosti teh sistemov je, da se 3D natisnjene komponente lahko po potrebi natisnejo, ko sistemi ne uspejo. Pri tradicionalnih vremenskih sistemih so zamenjave drage in popravila včasih nemogoča. Zmožnost natančnega spremljanja vremena ohranja prebivalce varne.

Lahki kolesar

Lahki kolesar

Ali preživite tople, sončne dni na križarjenju po avtocesti? V tem primeru boste uživali v naslednjem projektu. Light Rider je prvi 3D-tiskani prototip na svetu za električni motocikel. Načrt je razviti ekskluzivno majhno serijo Light Rider, ki bo ulična. Oblikovanje poroči več konceptov v eno obliko. Najprej je bil za načrtovanje okvira uporabljen vesoljsko odobren pristop. Nato je bil 3D natisnjen z materialom za letala. Razmerje med močjo in težo kolesa je enako razmerju supercarja, zaradi česar je kot nalašč za vsakega demona hitrosti. Kolo je tudi okolju prijazno in ne proizvaja emisij. Močnejši, hitrejši in varnejši motocikel je možen s 3D tiskanjem.

3D tiskane leče

3D tiskane leče

Luxexcel je zaslužen za prvo in edino podjetje na svetu, ki lahko ustvari 3D natisnjene oftalmične leče. Te leče ne potrebujejo poliranja ali brušenja in so trenutno na voljo v oftalmoloških laboratorijih. Tradicionalna izdelava oftalmoloških leč vključuje več korakov in preveč materiala, kar vodi do višjih stroškov. 3D-tiskane različice so prav tako učinkovite in zanesljive, vendar z nižjo cenovno ceno. Vendar rešitev ni bila zasnovana na stroških. Namesto tega je Luxexcel razvil tehnologijo za neodvisne oftalmološke laboratorije in njihove stranke, tako da so leče po meri lahko na voljo vsem.

3D natisnjeni mobilni telefoni

3D natisnjeni mobilni telefoni

Marko Mahler, kinetični kipar, je združil moči s Henryjem Segermanom, docentom na Državni univerzi Oklahoma, da bi razvil prve v celoti 3D-tiskane mobilnike na svetu. Njihovi kosi so najmanj podrobni, en dizajn ima 1365 kosov. Brez zmožnosti 3D-tiskanja teh mobilnih telefonov bi nekateri zamudni in finančno izpadli. Mobilniki so natisnjeni po naročilu pri Shapeways z uporabo Marcojevih in Henryjevih modelov. Za edinstven kos vašega doma razmislite o katerem koli od teh 3D natisnjenih mobilnih telefonov. Njihovi dizajni so prefinjeni in zgodba za njimi je navdihujoča.

3D natisnjeno kolo iz nerjavečega jekla

Ločno kolo

Ta trimesečni projekt, ki so ga izvedli študentje v laboratoriju Industrial Design Engineering 3D Building Field Lab, je pri 3D-tiskanju kolesa iz nerjavečega jekla uporabil najnovejšo tehnologijo. Napredek je omogočil tiskanje materialov v zraku v kateri koli smeri in brez potrebe po podpornih konstrukcijah. "Arc Bicycle" tehta enako kot običajno kolo, vendar ima impresiven dizajn in brezhibno trdnost. Ta vrsta projektov kaže, da se omejitve pri tiskanju srednje velikih in obsežnih predmetov zmanjšujejo. Svoboda obrazca omogoča tiskanje skoraj vsega, vključno s to zanesljivo obliko prevoza.

Prvi 3D tiskani ojačani most

3D tiskani most

Nizozemska je dom prvega na svetu 3D-tiskanega armiranega betona. Most je dolg 8 metrov in širok 3,5 metra. Njegova trdnost je bila preizkušena s pet tonami, veliko težjo od vsakodnevne obremenitve, ki jo bo morala vzdržati. Je del kolesarske poti za prebivalce in naj bi na dan prevažalo na stotine kolesarjev. Pod vodstvom podjetja BAM Infra je ekipa sodelovala z raziskovalci z Eindhoven University of Technology, da bi razvili način, kako med tiskanjem vključiti jekleni ojačitveni kabel. Projekt je stal manj denarja, porabil manj materiala in zmanjšal količino izpustov CO2 med gradnjo.

3D tiskanje konkurenčna prednost za snežne stroje

Stroji za sneg

Ni veliko panog (če obstajajo), ki jim 3D tiskanje ne more pomagati. Eden takšnih podjetij, ki je to spoznal, je Snow Business, izdelovalce strojev za izdelavo višjega cenovnega razreda. Učinkovitost in trajnost njihovih strojev sta ključni lastnosti, ki lahko zagotovita poslovanje ali ga uničijo. S pomočjo 3D-tiskalnikov za izdelavo šob je Snow Business pospešil razvoj in zmanjšal stroške. Zaradi te konkurenčne prednosti so njihovi izdelki bolje oblikovani, cenejši in zaželeni za potrošnike. Uporabite njihovo zgodbo kot navdih, ko razmišljate o tem, kako lahko 3D tiskanje pomaga pri vašem poslu ali poslu.

3D tiskanje v tehnologiji Zero-G

Vesolje 3D natisnjeno

3D tiskanje ni več omejeno na laboratorij. Tiskalnike je mogoče spraviti na teren in tako ponujati rešitve, za katere je bilo nekoč nemogoče. Ali lahko 3D tiskalniki delujejo v vesolju? To je vprašanje, ki ga je imela NASA. Če bi mednarodni vesoljski postaji lahko natisnili v 3D, bi imeli možnost tiskati orodja na zahtevo in bolje delovati z omejitvami teže leta. Po testiranju strojne opreme za 3D tiskanje na paraboličnih poletih se je začelo testiranje na vesoljski postaji. Rezultati so pokazali, da 3D tiskanje res deluje v vesolju in odpira vrata za nove misije, poskuse in priložnosti.

Gradientni stol

Aluminijasti gradbeni stol prikazuje, kako se aluminij lahko uporablja pri digitalni zasnovi pohištva iz dobe. Stol je lahka aluminijasta struktura s prednostmi pene in trdnosti kovine. Oblika uporablja edinstveno tehniko tiskanja, ki zagotavlja strukturno trdnost in hkrati zmanjšuje količino potrebnega materiala. Stol z aluminijastim gradientom je na voljo v stalni zbirki v Victoria Gallery v Melbournu v Avstraliji, skupaj z muzejem Vitra Design v Nemčiji. Možnost izdelave lahkega, a trpežnega pohištva po dostopni ceni bi lahko spremenila pohištveno industrijo, zaradi česar bodo proizvajalci prisilili, da iščejo uporabniku prijazne proizvodne metode.Gradientni stol

3D orožje za tiskanje

3D tiskano orožje

Obramba Distributed je sila za 3D tiskanim orožjem. 27. julija 2012 je družba izdala datoteke za prvo pištolo za tiskanje na svetu. Soočena s svojim deležem v pravnih in političnih bitkah, se je podjetje Defence Distributed obrnilo na skupnost Bitcoin za financiranje. Ideja o tiskanem orožju je revolucionarna, a tudi sporna. Podjetje se še vedno bori proti ameriškemu ministrstvu za zakonitost zagotavljanja zasebnih datotek pištole prebivalstvu. Zadeva bi se lahko kmalu napotila na vrhovno sodišče. Če bo, in ne glede na izid, bo zagotovo srečan z razpravo ameriškega ljudstva.

En skodelica na dan

En pokal na dan

Utrujen od pitja kave vsak dan iz iste skodelice? Projekt One Coffee Cup a Day vas je zajel. Projekt je bil zabaven in uspešen eksperiment na ustvarjalnosti in hitri izdelavi. Projekt je bil odprt za sodelovanje, saj je vsakemu omogočil, da se igra okoli in oblikuje svojo kavno skodelico. Ko so izbrali 30 najljubših modelov, so bili razstavljeni v trgovini in na voljo za nakup. Dizajni so bili mešanica med skodelicami, ki so jih prelili, zanimive, a nefunkcionalne skodelice in skodelice, ki so zajete v raznolike teksturne lastnosti. Projekt je bil ocenjen kot uspešen in dokazal je, da je 3D tiskanje lahko zabavno in muhasto.

Meshu

Meshu

Meshu sta v San Franciscu začela dva tehnologa za oblikovanje. Njihove zasnove vključujejo linije, ki predstavljajo geode, ki potrošnikom zagotavljajo edinstven način za določitev trenutkov in spominov, ne glede na to, kje so se pojavili na svetu. Subtilnost nakita je del njegovega šarma. Prejemnik natančno ve, za kaj stojijo črte, čeprav nihče drug ne počne. Medtem ko ne sprejemajo več naročil, je Meshu izdelil ogrlice, prstane, uhane in plakate v spomin na zahteve potrošnikov. Uporabite njihovo delo kot navdih za svoje lastne kreacije 3D tiskanja. V tem primeru se 3D tiskanje lahko uporablja v sentimentalne namene.

Prvi namizni kovinski 3D tiskalnik

Namizna kovina

Desktop Metal je bil zasnovan z eno stvarjo. Ustanovitelji so želeli rešiti inženirske ekipe, ki iščejo dostopni kovinski 3D-tisk. Podjetje ponuja dva ločena sistema 3D tiskanja. Podjetja lahko te sisteme uporabljajo za vse, od prototipov do množične proizvodnje. Studio System je zasnovan za inženirje in uporabnikom omogoča tiskanje kompleksnih kovinskih delov. V primerjavi z drugimi tiskalnimi sistemi je Studio System do desetkrat cenejši. Ko pa potrebujete hitrost na svoji strani, je proizvodni sistem idealen. Zasnovan je za pretok in je 100-krat hitrejši od drugih tiskalnih sistemov. Proizvodni sistem naj bi se sprožil leta 2020.

3D natisnjeno mikropotezno vozilo

Mikroposebno vozilo

Kabuku Inc. se je združil s podjetjem Honda Motor Co., Ltd, da bi razvil 3D-tiskano vozilo. Toshimaya Corp. je potreboval vozilo za dostavo po meri, ki ga je bilo mogoče uporabiti za dobavo in oglaševanje. Vendar je njihova lokalna infrastruktura otežila nekatere dobave. Ozke ceste so bile glavni krivec. Kabuku in Honda sta se odločila razviti tiskan avtomobil, ki je še vedno ustrezal njihovim potrebam, vendar je bil primerno dimenzij. Razvojni postopek je trajal le dva meseca, tiskanje pa je upravljal Rinkak, storitev 3D-tiskanja v lasti Kabukuja. Toshimaya je bila opremljena z originalnim vozilom, ki je ustrezalo njihovim velikostim, proizvodnjo in potrebam po oglaševanju.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me