Lehet, hogy nem tudja, de az Xbox Live-fiókja számos biztonsági kockázatot jelent. Ebben a cikkben megtudhatja, mi az Xbox sérülékenység, és hogyan védheti meg magát azokkal szemben.


A Microsoft úgy tervezte az Xboxot, hogy biztonságos legyen. A legjobb kísérleteik ellenére számos biztonsági rés az Xbox Live-fiók felhasználóit kiberbűnözők és hackerek számára teszi ki.

Hogyan talált egy ötéves Xbox One-csapkod?

2014-ben történt egy ötéves fiú, aki sikerült megkerülnie apja Xbox One jelszavát. Amikor jelszót kért, a fiatal fiú néhányszor megütötte a szóközt, mielőtt megnyomta az enter billentyűt. Hihetetlenül működött, és hozzáférést kapott apja Xbox Live fiókjához. Ez sem egyszeri hiba volt.

A Kristoffer Wilhelm von Hassel által felfedezett sebezhetőség valódi volt, és a Microsoft elismerte őt a kizsákmányolás megállapításával. Nem sokkal ezután a Microsoft kiadott egy javítást. Tehát senkinek nem kell aggódnia, ha megkerüli a jelszavát, mindaddig, amíg a rendszere naprakész.

Az Xbox Live-fiók legfontosabb biztonsági rései

Az egyik Xbox-kihasználás, amelyről tudnia kell, először 2012-ben derült fényre. Abban az időben a hackereket felfedezték az élő játékok során felhalmozott játékoscímkék listáival, hogy a Google-on keressék a játékosokhoz tartozó közösségi média-fiókokat. A hackerek reménykedtek arra, hogy felfedezzék e felhasználók Windows Live e-mail címét - és esetleg még a Windows Live ID-t is.

xbox élő fiók

E tanulmány szerint „a hackerek visszatérnek az Xbox.com webhelyre, és beírják az újonnan talált e-mail címet és egy véletlenszerű jelszót. Ha üzenetet kapnak arról, hogy a fiók nem létezik, akkor másik e-mail címre költöznek. Ha olyan üzenetet kapnak, hogy az e-mail cím vagy jelszó helytelen, a hackerek erőszakkal erőszakkal támadják meg a fiókot egy szótárjelszó-szkripttel."

Nyolc jelszó megkísérlése után az Xbox felkéri a hackert, hogy oldja meg a CAPTCHA-t, vagy megadja nekik a lehetőséget, hogy „próbálkozzanak másik élő azonosítóval”. Ez lehetővé teszi a hacker számára további nyolc próbálkozást. A folyamat automatizálásával a hackerek képesek lassan végigmenni az általános jelszavak szótárán keresztül.

xbox élő fiók sebezhetősége

Ha sikerül belépni az Xbox Live-fiókba, a hacker képes ellopni a számlatulajdonos hitelkártya-adatait. Ezenkívül a hacker ellophatja a már fizetett harmadik fél szolgáltatásait (például a Netflix-fiókot)..

Itt sem áll meg. A hackerek "elkölthetik a felhasználói pontokat, vásárolhatnak, megváltoztathatják a felhasználó játékoscímkéjét és jelszavát, és megváltoztathatják a fiókhoz társított e-mail címet"

Ez a sebezhetőség rávilágít az e-mail címek és az élő azonosítók online megosztásának veszélyeire. Aggódó, mert hitelkártya-csalásokhoz vezethet. Vannak még olyan sebezhetőségek, amelyekről a felhasználóknak - különösen a szülőknek - tisztában kell lenniük. Különösen akkor, ha figyelembe vesszük, hogy az Xbox felhasználók többsége középiskolás és középiskolás gyermekek.

Az Xbox Live sérülékenységeinek minimalizálása

Az első dolog, amelyet az Xbox felhasználóknak figyelembe kell venniük, az, hogy a konzol nemrégiben kapott-e biztonsági frissítéseket. Új játék vásárlásakor biztonsági frissítésre vonatkozó prompt kerül felkínálásra. A felhasználóknak mindig töltsék le ezeket a biztonsági javításokat, mivel azok célja az újonnan felfedezett biztonsági rések kijavítása, amelyeket a hackerek kihasználhatnak. Ennek az az előnye, hogy az Xbox-ot társítja a Live-fiókkal, akkor is, ha nem történik további vásárlás.

Ennek ellenére, ha a felhasználók régi játékokat játszanak egy Xbox élő fiókkal - vagy korábban úgy döntöttek, hogy időt spórolnak egy biztonsági frissítés elutasításával -, ez egy elavult Xbox rendszert eredményezhet, amely érzékeny a támadásokra..

figyelmeztetés az xbox live fiók sérülékenységéről

Ne ossza meg a Windows Live e-mail címét vagy azonosítóját online

Bizonyos sebezhetőségek miatt mindenkinek, aki az Xbox-ot egy élő fiókhoz csatolja, nagyon óvatosnak kell lennie, hogy soha ne tegye online közzé a fiókhoz társított e-mail címet és a Windows Live ID-t. Ezenkívül alapvető fontosságú, hogy a felhasználónevet gondosan válasszák ki, és soha ne utalj valódi névre, címre, szülővárosra vagy e-mail címre..

Jelszóval védett Xbox-fiókok, hogy ne kerüljön veszélybe

A felhasználóknak azt is biztosítaniuk kell, hogy konzoljuk mindig kérjen tőlük Windows Live ID azonosítót és jelszót, amikor bejelentkeznek az Xbox Live fiókba. Az egyes felhasználói profiloknak szintén be kell állítaniuk a jelszavakat a konzolon.

Profil tudatosság

Ez magának a játékosnak nyilvánvalónak tűnhet, de a szülői gondviselők nem tudják: A játékos azonosítók maguk követik a játékosokat, és nem kapcsolódnak egyetlen konzolhoz. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók bejelentkezhetnek profiljukba egy barát konzolján.

Ez aggodalomra ad okot, mivel az Xbox élő fiók nemcsak az embereket engedi játszani, hanem lehetővé teszi számukra, hogy 40 millió felhasználóval csevegjenek világszerte. Még az is lehetséges, hogy párosulnak párosítva és privát módon csevegjenek. A hackerek megpróbálhatják becsapni a felhasználót adatainak nyilvánosságra hozatalába, ami hitelkártya-lopásokhoz vezethet. Ezért a szülők esetleg érdemes bejelentkezni az Xbox-ba olyan privát jelszóval, amelyet csak ők tudnak.

Érdemes megjegyezni, hogy az Xbox Live deaktiválása nem törli a fiókot. Ez azt jelenti, hogy egy gyermek továbbra is csatlakozhat a fiókjához egy barátja házában. Magát a fiókot törölni kell, hogy más konzolokon is elérhető legyen.

Kötelező Engedélyek

Az Xbox Live szolgáltatásban beállíthat egy olyan funkciót is, amely engedély megadását kéri új barátok felvétele, játékok vagy csevegések indítása, valamint az Xbox áruk vásárlása előtt. Ezt megteheti a konzolvezérlőkkel, és megakadályozza, hogy bárki más is műveletet tegyen a számlán, az ön figyelme nélkül.

Irányítsd, hogy mi a felhasználó hall játékban

Egyes játékok a felhasználókat véletlenszerű játékosoknak teszik ki, akik visszaélésszerű nyelvet használnak. Azoknak a felhasználóknak, akik nem akarják hallani ezeket az embereket, vagy nem akarják, hogy gyermekeik meghallgassák ezeket a játékosokat - beállíthatja, hogy ki jön a játék során „mindenki” -től „csak barátok” vagy „senki” -hez..

Ki állította be az Xbox fiókot?

A szülőknek mindig be kell állítaniuk az Xbox Live fiókot. Ha a szülő nem állította be, akkor a gyermek felnőtt számlán játszik. A gyermek- és tinédzserfiókok általában automatikusan csak a „barátokra” korlátozódnak, és bizonyos funkciók blokkolva vannak. Ha még nem állította be a fiókot, ellenőrizze az összes beállítást, hogy gyermeke biztonságban legyen.

Látogasson el az Xbox ügyfélszolgálatába

Az Xbox-fiókok védelméről további információt az Xbox-webhelyen talál.

Cím címe: ArtSimulacra / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: chrisjohnsson, amirraizat / Shutterstock.com, Aquir / Shutterstock.com, Tinxi / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me