Amikor VPN szolgáltatást vásárol, mindig érdemes ellenőrizni, hogy megfelelő módon működik-e.


A jó minőségű VPN-nek olyan szoftvert kell biztosítania, amely zökkenőmentesen működik az erős digitális adatvédelem és biztonság érdekében. Mindig azonban fennáll annak a lehetősége, hogy a VPN szoftver problémát tapasztal. Ebben az esetben a VPN hamis biztonsági érzést adhat neked minden egyes csatlakozáskor.

Még ha feliratkozott a piac egyik legjobb VPN-jére, azt javasoljuk, hogy ne csak feltételezzük, hogy működik. A biztonság érdekében ellenőrizze, hogy a VPN valóban megteszi-e azokat a feladatokat, amelyeket szánt.

Szerencsére a VPN működésének ellenőrzése nem különösebben nehéz. Ha problémát talál, ez az útmutató segít javítani, hogy a VPN biztosítsa a szükséges digitális adatvédelmet..

Tesztelje a VPN-t a DNS szivárgás szempontjából

Az internet böngészésekor meg kell adnia a Domain Name Server kéréseket annak érdekében, hogy elérje a meglátogatni kívánt webhelyeket. Általában az internetszolgáltató kezeli ezeket a kéréseket. Amikor megbízható VPN-t használ, a DNS-kérelmeket a VPN-hez tartozó kiszolgálók kezelik (vagy legalábbis biztonságosan proxyzzák harmadik fél szervereinek). Ez megakadályozza, hogy az internetszolgáltató tudja, milyen webhelyeket látogat meg.

Ha a VPN kiszivárogtatja a DNS-kéréseket az internetszolgáltatóhoz, akkor a VPN nem védi az Ön személyes adatait, mert (a forgalom titkosítása ellenére) az ISP továbbra is képes nyomon követni a meglátogatott webhelyeket..

A DNS-szivárgás észlelése meglehetősen egyszerű, mivel vannak olyan online szolgáltatások, amelyek megmondják, hogy mely szerverek kezelik ezeket a kéréseket. A DNS szivárgás elleni védelemmel kapcsolatos részletes információkért kérjük, látogasson el útmutatóra. A DNS-szivárgás teszteléséhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Keresse meg az ipleak.net webhelyet VPN nélkül, és jegyezze fel azokat a kiszolgálókat, amelyekhez az eszköz csatlakozik. A DNS-kéréseket az internetszolgáltató kezeli, és a kapcsolat IP-címei regisztrálják az internetszolgáltatóhoz tartozókat.

 2. Csatlakozás VPN szerverhez.

 3. Nyisson meg egy inkognitóablakot a böngészőben (ez megakadályozza a gyorsítótárazási problémákat).

 4. Keresse meg ismét az ipleak.net webhelyet. Az eredmények most megmutatják, mely kiszolgálókat használják a VPN-hez való csatlakozás közben. Ha olyan IP-címet vagy DNS-címet lát, amely az internetszolgáltatóhoz tartozik: A VPN szivárog. A helyesen működő VPN elrontja az összes címet. Ez azt jelenti, hogy a látott címek egyike sem tartozik az internetszolgáltatójához.

Ha DNS-szivárgást tapasztal, javítania kell azokat - mert a VPN nem biztosítja a magánélet védelmét. A DNS-szivárgások javításával kapcsolatos részletekért olvassa el a teljes útmutatónkat.

IP-cím képe

Ellenőrizze a VPN IP-cím szivárgását

Amikor VPN-t használ, annak feladata az, hogy elrejtse a valódi IP-címét (tartózkodási helyét), és távoli IP-címet biztosítson a választott helyen. IP-szivárgás akkor történik, amikor az Ön valós IP-címét továbbra is továbbítják a meglátogatott webhelyekre; még akkor is, ha csatlakozik a VPN szoftverhez. Az egyenes IPv4 szivárgás a legrosszabb típusú szivárgás, amelyet megtapasztalhat, mert azt jelenti, hogy a VPN teljesen elrontja a helyét.

Ha IPv4-szivárgást tapasztal, a VPN-szoftver nem rejti el a tartózkodási helyét a meglátogatott webhelyekkel szemben. Ez azt jelenti, hogy ezek a webhelyek pontosan tudják, hol tartózkodnak. Ezenkívül megkönnyíti az érdekelt felek (például a szerzői jogtulajdonosok) nyomon követését.

Az IP-szivárgásokkal kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a végső IP-szivárgási útmutatónkra. A rendszer IP-szivárgásának teszteléséhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Keresse meg az ipleak.net webhelyet VPN nélkül, és ellenőrizze IP-címét. Fel kell jegyeznie IPv4-címét és IPv6-címét (ha van ilyen). A legtöbb internetszolgáltató csak IPv4-et biztosít. Lehetséges azonban, hogy van IPv6-kapcsolata is; tehát ellenőriznie kell.

 2. Csatlakozás VPN szerverhez.

 3. Nyisson meg egy inkognitóablakot, és keresse meg az ipleak.net webhelyet.

 4. Hasonlítsa össze az IPv4 és az IPv6 címeket azokkal, amelyeket kap, amikor a VPN ki van kapcsolva. Az összes IP-címnek most a VPN-szolgáltatónál kell lennie. A valós IP-címek egyikének sem szabad megjelennie, és az IP-címeknek regisztrálniuk kell azt a távoli helyet, amelyet a VPN-alkalmazásban választottak ki.

Ha egyenes IPv4 szivárgást tapasztal: a VPN nem működik, és el kell távolítania a szoftvert, és újratelepítenie kell annak ellenőrzése érdekében, hogy megfelelően működik-e. Fontos egy olyan eltávolító használata, mint a Revo, amely gondosan eltávolítja a VPN szoftvert a merevlemez összes könyvtárából. Távolítsa el az összes ütköző VPN-ügyfelet és a telepített Tap illesztőprogramokat is - hogy megbizonyosodjon arról, hogy semmi nem kompatibilis okozza a problémát.

Ha a VPN újratelepítése után továbbra is szivárog az IPv4 - a VPN kliens nem működik, és pénzt vissza kell keresnie a szolgáltatónál (ez nem történhet meg a ProPrivacy.com által javasolt VPN-ekkel). További információkért kérjük, olvassa el ezt az útmutatót az IP szivárgásokról. Ha IPv6 szivárgást észlel, kérjük, olvassa el az alábbi részt.

IPv6 kép

Az IPv6 szivárgások kijavítása

Az IPv4 szivárgástól eltérően az IPv6 szivárgás lehet ügyféloldali viszonylag egyszerű. Az IPv6 fejlesztése továbbra is folyamatban van, és egyelőre (és a belátható jövőben is) visszatérhet az IPv4-hez az IPv6-kapcsolat által okozott VPN-szivárgások kijavításához. Ha észlel egy IPv6 szivárgást, akkor a legjobb megoldás az, ha letiltja:

 1. Keresse meg a vezérlőpanelt.

 2. Nyílt hálózat és megosztás .

 3. Kattintson a bal oldali ablaktáblán az Adapter beállításainak módosítása elemre.

 4. a helyi hálózati kapcsolaton, és kattintson a tulajdonságok elemre.

 5. Törölje a jelölést az IPv6 jelölőnégyzetből, majd kattintson az OK gombra.

Az IPv6-kapcsolatok most már le vannak tiltva, ami azt jelenti, hogy a kapcsolat visszatér az IPv4-hez, és már nem szenved semmilyen IPv6-szivárgást (beleértve az IPv6 WebRTC szivárgást).

webrtc szivárog

Tesztelje a VPN-t a WebRTC szivárgás szempontjából

A WebRTC hiba egy böngésző alapú probléma, amely miatt az adatok kiszivárognak a meglátogatott webhelyekre. A WebRTC szivárgás lehetővé teszi a meglátogatott webhelyek számára, hogy felismerjék a valódi IP-címüket. Mivel a WebRTC böngésző-alapú, számos módon könnyen javítható:

 1. Telepítsen egy Chrome vagy Firefox kiterjesztést, amely a WebRTC kérések blokkolására szolgál. Javasoljuk az Easy WebRTC blokkolást.

 2. Kapcsolja ki az összes WebRTC kapcsolatot a böngészőből (a Firefox és a Chrome is engedélyezi a WebRTC letiltását).

A WebRTC szivárgások megszüntetésével kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el útmutatónkra.

VPN tesztelése malware szempontjából

A CSIRO által 2016-ban közzétett tanulmány rámutatott, hogy hatalmas számú VPN (különösen ingyenes VPN) tartalmaz kártevő programokat. A sértő VPN-ügyfelek között mindenféle nemkívánatos kémprogramot, könyvtárak nyomon követését és más nem kívánt rosszindulatú kódot találtak eltemetve az alkalmazásokba.

Bárki számára, aki közvetlenül egy alkalmazásboltból tölt le egy viszonylag ismeretlen VPN-t, erősen ajánlott a szoftver telepítése előtt beolvasni a rosszindulatú szoftvereket. A CSIRO a VirusTotal ingyenes online eszközre támaszkodott a VPN-alkalmazások rosszindulatú programok ellenőrzésére, és azt javasoljuk, hogy tegye ezt meg. Ehhez egyszerűen lépjen a weboldalra, válassza ki az ellenőrizni kívánt VPN fájlját, és végezze el a vizsgálatot.

összes vírus

Ne feledje, hogy bár a vírusvédelem, mint például a Malwarebytes, jó (és átvizsgálja az egész rendszert); A VirusTotal egy csomó online vírusvédelmi szolgáltatást keres. A VirusTotal valóban jobb az egyes fájlok beolvasásához a problémás kódhoz.

Végül, kérjük, ne felejtse el, hogy az ingyenes VPN-k egyszerűen megnyithatják magukat súlyos biztonsági problémákkal szemben. A túlnyomó többségnek nagyon súlyos hibái vannak, szörnyű adatvédelmi politikája van, elavult (vagy egyáltalán nincs) titkosítás, és tartalmazhatnak nyomkövető könyvtárakat, kémprogramokat és rosszindulatú programokat. Ezért alapvető fontosságú, hogy ha úgy dönt, hogy ingyenes VPN-t használ, akkor csak az egyik ajánlott szolgáltatásunkhoz ragaszkodjon.

Kép-jóváírások: Profit_Image / Shutterstock.com, legdrubma / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me