Mi az OpenELEC??

Az OpenELEC egy Linux alapú operációs rendszer (OS), amelyet kifejezetten médialejátszásra terveztek. Sokan az OpenELEC programot használják a Kodi futtatásához - alapértelmezett felhasználói felületként használják. Az OpenELEC népszerű, mert az "csak elég operációs rendszer" hogy elvégezzék a munkát. Rendkívül gyorsan indul. Kis mérete miatt képes futtatni egy flash memóriakártyát vagy bármilyen minimális set-top box hardverbeállítást. Egyesek olyan eszközökre telepítik, mint például a Raspberry Pi, amely lehetővé teszi számukra, hogy valóban hordozható Kodi rendszerrel rendelkezzenek.


Nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik

A fájlok átvitele és más egyszerű feladatok eleinte félelmetesnek tűnhetnek, mivel az OpenELEC-nek nincs natív fájlkezelője. Azonban az új tárolók és kiegészítők telepítése nagyon egyszerűvé válik, miután elsajátította néhány egyszerű Linux-parancsot. Ebben az útmutatóban bemutatjuk a VPN beállításának és használatának lépéseit az OpenELEC-en - beleértve az összes beírt parancsot.

Miért van szüksége VPN-re a Kodi számára?

A Kodi VPN-je számos okból hasznos. Először is, az összes adat titkosításával és a valódi IP-cím elrejtésével biztosítja az adatvédelmet és a biztonságot. Ez megakadályozza az internetszolgáltatót abban, hogy megtudja, mit tett online, és megakadályozza az internetszolgáltatókat az Egyesült Államokban, hogy harmadik fél számára eladhassák webes böngészési szokásaikat. A VPN által biztosított adatvédelem azt jelenti, hogy a Kodi felhasználók szabadon hozzáférhetnek bármilyen tartalomhoz, félelem nélkül, hogy felfedezik őket.

A VPN lehetővé teszi az emberek számára, hogy más országban is úgy tegyék magukat, mintha más országban tartózkodnának. Ez fantasztikus, ha azt szeretné, hogy feloldja a általában földrajzilag korlátozott tartalmat. Ez lehetővé teszi a külföldi sportversenyek, tv-csatornák és előfizetési szolgáltatások elérését, amelyek egyébként nem lennének elérhetők a Kodi rendszeren.

Hogyan telepítsünk VPN-t az OpenELEC rendszerekre

Ahhoz, hogy egy VPNN-hez kapcsolódhasson egy OpenELEC rendszeren, manuálisan kell beállítania a VPN-kapcsolatot. Nem egyszerűen letöltheti a VPN szoftverét a webhelyről. Ez nem azt jelenti, hogy nagyon nehéz - ez csak azt jelenti, hogy egy kicsit több erőfeszítésre van szükség. Először be kell szereznie a Zomboid tárolót. A Zomboid telepítéséhez szükséges lépések a következők:

 1. A szükséges szoftver telepítéséhez az OpenELEC rendszerre azt csatlakoztatni kell egy másik számítógéphez Secure Shell (SSH) protokollon keresztül. Először töltse le a PuTTY-t erre a számítógépre. Ez a felület szükséges a számítógép és az OpenELEC rendszer közötti kommunikációhoz.
 2. Miután a PuTTY telepítette, futtassa a programot, és állítsa be a Kapcsolat típus nak nek SSH.
 3. Most meg kell változtatnia az OpenELEC rendszer egyes beállításait. A Kodi főoldalán kattintson a fogaskerek ikon. Most kattints a OpenELECopció a jobb oldalon.

  Telepítsen egy VPN-t az OpenELEC-re

 4. Most kattintson a Szolgáltatások fül a bal oldali listából. Keresse meg az SSH-t a listában, majd kattintson a gombra SSH engedélyezése választási lehetőség. A csúszka aktiválásakor fehérre vált. Ha szürke, akkor kattintson újra.

  Állítsa be a VPN-t az OpenELEC-en

 5. Most menjen vissza a beállítások oldalához. Válaszd ki a Rendszerbeállítások választási lehetőség. Kattintson a Kiegészítői fülre, majd Ismeretlen források. Amikor azt mondja, hogy harmadik féltől származó szoftverek használata kockázatos lehet, kattintson a kattintásra Igen. A szükséges VPN Manager megbízható, tehát nem kell aggódnia. Miután befejezte a VPN beállítását, érdemes visszatérnie, és ezt kikapcsolni, hogy a jövőben ne telepítsen nem megbízható szoftvert..
 6. Menjen vissza a beállítások oldalra, és kattintson a gombra Rendszer információ gomb. Keresse meg az OpenELEC eszköz IP-címét, és jegyezze fel. Az adatvédelem érdekében kitöltöttem a képernyőképeken.
  Telepítsen egy VPN-t az OpenELEC-re
 7. Írja be az OpenELEC rendszer IP-címét a Gazdagép neve mezőt a PuTTY-n a számítógépén. Most kattintson a Nyisd ki gomb a program alján.

  VPN konfigurálása az OpenELEC-en

 8. Ezután a rendszer kéri a bejelentkezési adatait. Az alapértelmezett felhasználónév: gyökér és a jelszó openelec. Gépelés közben nem jelenik meg csillagok, de helyesen írja be az adatokat. Miután megadta az adatokat, nyomja meg a Enter gomb a billentyűzeten. Mostantól ellenőrizheti az OpenELEC rendszerét.
 9. Csatlakozás után kérjük, írja be a következő szövegparancsot pontosan az itt leírtak szerint:
  wget https://github.com/Zomboided/service.vpn.manager/archive/master.zip
 10. Amint a fájl letöltésre került, lépjen vissza az OpenELEC rendszerébe, és lépjen a Kodi kezdőképernyőjére
 11. Kattints a Kiegészítői fül, majd a doboz ikonra a következő képernyő bal felső sarkában.
 12. választ Telepítés zip fájlból és válasszon Otthoni mappa a következő megnyíló képernyőn. Most válassza ki master.zip. Ez telepíti a VPN kezelőt.
 13. A VPN Manager for OpenVPN addon telepítését követően értesítést kap a képernyő jobb felső sarkában.

Hogyan állítsuk be a VPN Manager-et az OpenVPN-hez

Most, hogy telepítette az OpenVPN VPN Manager-ét az OpenELEC rendszerére, beállíthatja rajta a VPN-kapcsolatot. Ehhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. A Kodi honlapon vigye az egérmutatót a Kiegészítői fülre, és kattintson a jobb gombbal a VPN Manager az OpenVPN számára.
 2. kettyenés Beállítások és válassza ki a VPN-szolgáltatót a listából. Ha még nem iratkozott fel VPN-re, kérjük, nézd meg az öt legjobb VPN-t
 3. Most adja meg a VPN bejelentkezési adatait (felhasználónév és jelszó).
 4. Válaszd ki a VPN kapcsolatok fülre, és kattintson az opcióra az első preferált szerver kiválasztásához.
 5. Az előugró ablak megpróbálja csatlakozni a VPN-szolgáltatóhoz. Ha a kiválasztott bejelentkezési adatok helyesek, megjelenik az összes elérhető szerver listája. Bármelyik szervert kiválaszthatja, amelyik elsődleges VPN-kiszolgáló lesz. Legfeljebb 10 szervert választhat a görgetéshez. Ezeket a kiszolgálóhelyeket bármikor megváltoztathatja.
 6. Most kipróbálhatja a VPN-kapcsolatot. Ha többet szeretne megtudni az OpenVPN VPN Manager alkalmazásáról, kattintson ide.

Állítson be egy VPN-t manuálisan az OpenELPN-hez a VPN Manager alkalmazáson az OpenELEC-en

A piacon sok népszerű VPN automatikusan elérhető a VPN Manager alkalmazásban (Privát Internet hozzáférés, IPVanish, VyprVPN, Láthatatlan böngészés VPN, NordVPN, tigerVPN, HMA!, PureVPN, LiquidVPN, AirVPN, CyberGhost, Perfect Privacy, TorGuard, HidePVPN, Lime Korlátlan, BTGuard VPN, ExpressVPN, SaferVPN, Celo VPN.ht, TotalVPN, WiTopia, proXPN, Windscribe, VPN.ac, VPNSecure, IVPN (nem tesztelt), SecureVPN.to (nem tesztelt), RA4W (nem tesztelt) és VPNArea (nem tesztelt).

Ha azonban feliratkozik egy VPN-re, amely nincs felsorolva a 2. lépésben "Hogyan állítsuk be a VPN Manager-et az OpenVPN-hez " (fent), akkor továbbra is manuálisan beállíthatja a VPN-kapcsolatot. Ehhez kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Először le kell töltenie bizonyos fájlokat a VPN webhelyéről. Ezek a fájlok lehetővé teszik, hogy csatlakozzon a VPN hálózatához. Általában ezeket a fájlokat a VPN webhelyén található Linux telepítési útmutató tartalmazza. Szüksége van egy .katódsugárcső fájl és egy (vagy több) .ovpn fájlt. Ha nem találja ezeket a fájlokat, kérjük, forduljon közvetlenül a VPN-hez.
 2. A Kodi főmenüben kattintson a gombra fogaskerek ikon a bal felső sarokban.
 3. Válaszd ki a Fájl kezelő lehetőséget, majd kattintson a gombra Forrás hozzáadása.
 4. Írja be a megjelenő mezőbe a VPN konfigurációjának (a VPN által biztosított URL) fájljainak helyét, és adjon nevet a forrásnak.
 5. A Kodi kiegészítések oldalon kattintson a jobb gombbal a VPN Manager az OpenVPN számára Hozzáad.
 6. választ Beállítások majd a Felhasználó által meghatározott érték alatt VPN-szolgáltató.

  Konfigurálja a VPN-t az OpenELEC-hez

 7. Görgessen le és kattintson a Felhasználó által definiált importvarázsló választási lehetőség.

  Telepítsen egy VPN-t az OpenELEC-re

 8. Most mondja el a VPN Manager-nek, hogy hol található a szolgáltató fájlja. Letöltésre kellett volna őket Otthoni mappa, tehát navigáljon oda, és győződjön meg róla, hogy feltölti őket.
 9. Megkérdezi, hogy szeretné-e a VPN Manager frissíteni a szerver fájlokat. Ez automatikusan kijavítja a megszakadt hivatkozásokat. kettyenés Igen.
 10. Miután a varázsló befejezte, keresse meg a VPN Manager beállítások oldalát, és válassza ki a kívánt VPN szervereket a VPN kapcsolatok lap.

Cím címe: OpenELEC logó

Egyéb Kodi útmutatókhoz kattintson az alábbi linkekre:

 • Kodi VPN
 • 50 legjobb Kodi kiegészítő
 • Végső Kodi útmutató a streaming rajongók számára
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me