Ha VPN-jét Ubuntu, Kali vagy Mint segítségével szeretné beállítani, akkor a megfelelő helyen vagy. Ebben a cikkben egy egyszerű útmutató a VPN használatához Linux VPN felhasználói felületek, Hálózatkezelő és egyéb módszerek.


Népszerűségének köszönhetően ez a cikk a VPN Ubuntu telepítésére összpontosít, ugyanakkor ugyanazok az utasítások vonatkoznak a Linux Mintre, a Debianra és a Kalira (amely a Debianon alapul), és hasznos útmutatásokat kell tartalmazniuk más Linux disztrók felhasználói számára..

Tudjon meg többet az online biztonságról

Ha többet szeretne tudni arról, hogyan tudja biztonságosítani az adatait, olvassa el az alábbi útmutatásokat:

 • A legbiztonságosabb Linux disztrók - Ebben az útmutatóban felsoroljuk a két legbiztonságosabb Linux disztribúciót.
 • VPN titkosítás - Minden, amit tudnia kell a VPN titkosításról a PPTP-től az OpenVPN-ig.

Telepítse a VPN egyedi Linux szoftverét

A legtöbb operációs rendszerben a VPN beállításának legegyszerűbb módja a VPN-szolgáltató egyedi szoftverének használata. Ugyanez igaz a Linuxra is, de nagyon kevés VPN-szolgáltató kínál egyedi Linux GUI klienst.

Valójában az egyetlen VPN-szolgáltató, akit ismerek, hogy VPN-grafikus felhasználói felületeket kínáljon a Linuxhoz a Windows és a MacOS szoftverekhez jellemző összes szolgáltatással, az AirVPN és a Mullvad .

Telepítsen egy VPN-t a Linux ügyfélszoftverre

Az AirVPN „Eddie” kliense számos Linux konfigurációt támogat, és nyílt forrású.

A Mullvad VPN kliense támogatja az Ubuntu (Debian), a Fedora, a Linux Elementary Freya és az Arch Linux szolgáltatást. Ez is nyílt forráskódú.

Telepítsen egy VPN-t Linuxra

Az ExpressVPN egyéni Linux klienseket is kínál, de csak parancssori, és nem túl teljes funkcionalitással rendelkezik. Ubuntu, Fedora és Raspbian számára érhető el, de nem nyílt forráskódú.

OpenVPN Linuxhoz a NetworkManager segítségével

A dedikált klienseken kívül az OpenVPN telepítésének és használatának valószínűleg a legegyszerűbb módja a legtöbb Linux rendszeren a NetworkManager démonon keresztül..

Érdemes megjegyezni, hogy az AirVPN azt javasolja, hogy ne használják a NetworkManagert „többszörös, kritikus problémák miatt”. Ennek ellenére nem tudtam részletesebben meghatározni, és úgy tűnik, hogy a legtöbb VPN örömmel használja azt..

OpenVPN telepítése az Ubuntu GNOME alkalmazásba

 1. Regisztráljon egy fiókot a választott VPN-szolgáltatónál.
 2. Töltse le szolgáltatója .ovpn konfigurációs fájljait azon szerverek számára, amelyekhez csatlakozni kíván. Ezeket gyakran kötegelt formában lehet letölteni .zip fájlként, ebben az esetben használat előtt ki kell csomagolnia azokat..

  A múltban a NetworkManager nem szerette a beépített tanúsítványokat és kulcsokat. Emiatt sok VPN javasolja, hogy külön töltsék le őket. De úgy tűnik, hogy ez már nem szükséges.

 3. Töltse le és telepítse a NetworkManager Ubuntu OpenVPN csomagjait a Terminál ablak megnyitásával és a következő gépeléssel:

  sudo apt-get install network-manager-openvpn-gnome

 4. Ellenőrizze, hogy az OpenVPN helyesen van-e telepítve, ha rákattint a NetworkManager ikonra az értesítési sávon.

  VPN telepítése az Ubuntu

  Ezután lépjen a VPN Off elemre -> VPN beállítások -> VPN -> majd kattintson a + gombra.

  állítson be egy VPN-t az Ubuntu-on

  A VPN hozzáadása mezőben látnia kell az OpenVPN beállítást. Ha nem látja az OpenVPN-t, indítsa újra a számítógépet.

  Telepítse a VPN Ubuntu szoftvert

 5. Feltéve, hogy látja az OpenVPN opciót, ne kattintson rá. Ehelyett kattintson az „Import from file…” elemre. Keresse meg ahová letöltötte a .ovpn fájlokat, és kattintson duplán az egyikre.

  VPN beállítása az Ubuntu számára

 6. A VPN hozzáadása mező jelenik meg a kiszolgáló VPN-beállításai szerint. Egyszerűen adja meg felhasználónevét és jelszavát, majd nyomja meg az „Hozzáadás” gombot..
 7. A VPN most beállítva. Hurrá! Az indításhoz lépjen a NetworkManager oldalra -> VPN ki -> és válassza ki azt a szervert, amelyhez csatlakozni kíván.

  Hogyan telepítsünk egy Ubuntu VPN-t

OpenVPN közvetlenül a Linux terminálon keresztül

Az AirVPN szerint az OpenVPN használata a Linux Terminálon keresztül szintén biztonságosabb, mint a NetworkManager használata, bár nem tudtam ezt függetlenül megerősíteni, vagy feltárni a részleteket..

Sajnos erre vonatkozóan nem tudok általános beállítási útmutatót tenni, mivel a specifikációk nagyon eltérnek a VPN-től és az általuk használt Linux ízétől. A legtöbb jó szolgáltatónak azonban vannak útmutatói.

Vegye figyelembe, hogy ha közvetlenül használja az OpenVPN-t, akkor a DNS-kérések nem kerülnek a VPN-szolgáltató DNS-kiszolgálóira. Az IP-szivárgások megoldhatók úgy, hogy módosítják a resolvconf-et, hogy a DNS-t a VPN DNS-kiszolgálóira továbbítsa.

Alternatív megoldásként manuálisan is konfigurálhatja az iptable tűzfalat annak biztosítása érdekében, hogy az összes forgalom (beleértve a DNS-kéréseket) a VPN-kiszolgálón keresztül menjen. Ez legalább biztosítja, hogy az összes DNS-kérelmet a VPN proxyköztesse. Ez egyúttal gyilkos kapcsolóként is szolgál.

A VPN webhelyén található dokumentáció további útmutatást nyújthat ezekről a kérdésekről.

Manuálisan konfigurálja a VPN-t Linuxhoz PPTP-vel a NetworkManager segítségével

A PPTP nem biztonságos VPN protokoll, ezért általában azt javasoljuk, hogy kerülje el. A NetworkManager „kívülről” érkezik a PPTP-támogatással, ami a PPTP-t hasznos „gyors és piszkos” megoldássá teheti, ha a biztonság nem prioritást élvez..

 1. Lépjen a Hálózatkezelőbe -> VPN beállítások. Kattintson a VPN mező melletti + ikonra -> Pont-pont alagút protokoll (PPTP)

  az Ubuntu VPN beállítása

 2. Töltse ki a VPN által megadott PPTP beállítást. Vegye figyelembe, hogy ezek a beállítások nem vonatkoznak a Linuxra, ezért használhat általános beállításokat vagy egy másik platformon megadott beállításokat.

  Adjon hozzá VPN-t az Ubuntu Linuxhoz

A VPN Linux konfigurálása manuálisan az L2TP / IPsec használatával

Mivel a teljes VPN titkosítási útmutatóban nem szerepel, az L2TP egy olyan alagút-protokoll, amely nem biztosít titkosítást vagy bizalmas kezelést a rajta áthaladó forgalom számára, így általában az IPsec hitelesítési csomaggal (L2TP / IPsec) valósul meg..

Az L2TP / IPsec telepítése a NetworkManagerhez

A NetworkManager-l2tp egy VPN plugin a NetworkManager 1.2+ számára, amely magában foglalja az L2TP / IPsec támogatását.

A telepítéshez indítsa el a terminált, és írja be a következő parancsokat:

sudo add-apt-repository ppa: nm-l2tp / network-manager-l2tp

sudo apt-get frissítés

sudo apt-get install network-manager-l2tp

Felkérést kaphat további bináris fájlok telepítésére (például a GNOME számára), ebben az esetben folytassa. Indítsa újra a számítógépet, és az L2TP-t most engedélyeznie kell a NetworkManager-ben.

VPN L2TP PPTP telepítése

A telepítés nagyon hasonlít a PPTP használatához (lásd fent), azzal a különbséggel, hogy további IPSec-hitelesítési adatokat kell megadnia. A VPN-nek ismét képesnek kell lennie ezek biztosítására, és az általános beállítások rendben vannak.

VPN L2TP és IPsec beállítása

Frissítés 2018. május: Jelenleg van egy hiba az xl2tpd fájlban, amely veszélyeztetheti annak használatát az IPSec protokollal. A kérdést már javították a Fedorában, tehát arra számíthatnék, hogy hamarosan javításra kerül az Ubuntun és a Debianon. Kérjük, olvassa el itt a részleteket és a legújabb frissítéseket.

A VPN Linux konfigurálása manuálisan az IKEv2 használatával

Az IKEv2 egy biztonságos és gyors VPN-protokoll, amely egyre népszerűbb a VPN-szolgáltatásokban. Linux alatt támogatja az strongSwan. Az strongSwan csomagok a Linux legtöbb verziójára rendelkezésre állnak, vagy saját maguk is lefordíthatják.

Az IKEv2 telepítése a NetworkManagerhez. Ezt forrásból építheti, vagy a Debian / Ubuntu felhasználók megnyithatják a terminált, és beléphetnek:

sudo apt-get install network-manager-strongswan

Használatban a plugin ugyanúgy működik, mint a fent leírt L2PT NetworkManager plugin.

Egyszerűen adja meg a VPN által biztosított IKEv2 beállításokat (ha támogatja az IKEv2).

IKEv2 VPN Linuxhoz

VPN tesztelése Linux alatt

A NetworkManager használata esetén egy kis hálózati zár ikon az értesítési sávban egy pillanat alatt tudja, hogy csatlakozik-e.

VPN tesztelése Linux rendszeren

További megerősítés céljából a VPN csatlakoztatva van és megfelelően működik, futtathat egy IP-szivárgás-tesztet…

Ellenőrizze a VPN-t az IP szivárgás szempontjából

Miután csatlakozik a VPN-hez (bármilyen módszert használva), érdemes ellenőrizni az IP-szivárgásokat.

Ellenőrizze a Linux VPN IP szivárgását

A fenti példa az IPv6 szivárgás rossz esetét mutatja be. Az IPv4 DNS eredménye helyesen azt mutatja, hogy csatlakoztam egy VPN szerverhez az Egyesült Államokban, de a weboldal egy normál DNS szivárgás és a WebRTC révén látja az igazi brit IPv6 címem. Fail!

Az Egyesült Királyságban vagy az Egyesült Államokban a VPN-sel való biztonságos megőrzésről az alábbi útmutatókban olvashat:

 • VPN UK
 • VPN egyesült államok

Vegye figyelembe, hogy a Magánhasználat - [RFCxxxx] IP-k csak helyi IP-k. Nem használhatók egy személy vagy eszköz azonosítására, tehát nem jelentenek IP-szivárgást.

A VPN telepítése Linuxra: Következtetés

Mint a legtöbb dolog a Linuxnál, a dolgok soha nem lesz olyan egyszerű, mint a mainstream platformon. Ennek ellenére még a tapasztalatlan Debian / Ubuntu felhasználóknak sem kellene gondolniuk a VPN beállítását a NetworkManager segítségével..

Kép jóváírása: Profit_Image / Shutterstock szerint.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me