Ebben az oktatóprogramban lépésről lépésre áttekintjük a KeePass 2.x beállítását. Kérjük, olvassa el a teljes KeePass áttekintést, hogy többet megtudjon erről a népszerű nyílt forráskódú jelszókezelőről, amely erős jelszóval védi a jelszavakat erős végpontok közötti titkosítással..


A KeePass csak Windows program, de keresztkompatibilis portok érhetők el MacOS, Linux, Android és iOS rendszerekhez. Ez az oktatóanyag magát a KeePass-ot tartalmazza, az asztali portok, például a KeePassXC Windows, macOS és Linux rendszerekhez, nagyon hasonlóan működnek..

Lehet, hogy egy jövőbeli cikkben részletesebben megvizsgáljuk a KeePassXC-t, és az Android felhasználók megtekinthetik a KeePass2Android áttekintést.

A KeePass jelszókezelő beállítása

1. Töltse le, telepítse és futtassa a KeePass 2.x legújabb verzióját. A KeePass1.x most csak visszamenőleges kompatibilitási okokból létezik. Például sok vállalkozás megköveteli ezt a visszamenőleges kompatibilitást, de az új felhasználóknak nincs oka annak választására.

2. Lépjen a Fájl menübe -> Új… (vagy kattintson a főablak tálcáján található ikonra), kattintson és válassza ki az új .kdbx fájl helyét.

Ez a .kdbx fájl egy titkosított tároló, amely tartalmazza az elmentett jelszavakat. Mivel az önmagában biztonságosan titkosítva van, biztonságosan bárhová tárolhatja. Ha azt tervezi, hogy szinkronizálja a jelszavakat az eszközök között, akkor azt el is mentheti egy felhőalapú tárolómappába.

3. Hozzon létre egy fő jelszót. Vagy még jobb, ha egy fő jelmondat (egy mondat, amely több szóból áll, szóközökkel elválasztva).

Ez a fő jelszó megvédi az összes többi jelszót, és ez legyen az egyetlen jelszó, amelyet valaha is emlékezni kell! Ezért erősnek kell lennie, ugyanakkor olyannak is, amelyet nem felejt el. A KeePass praktikus becsült minőségi sávot kínál arra, hogy ösztönözze Önt egy erős fő jelszó kiválasztására.

Ha elfelejtette, akkor a mentett jelszavak elérése szempontjából a játék vége. Ha szüksége van biztonsági másolatra, írja le a jelszót egy kis papírra, és tárolja offline állapotban biztonságosan.

Ha szívesen csak egy fő jelszót használ a .kbdx fájl biztonságához, akkor kattintson az OK gombra. További 2FA biztonság elérése érdekében jelölje be a Szakértői beállítások megjelenítése négyzetet.

Jelszó mellett egy kulcsfájlt és / vagy a Windows felhasználói fiókot is összerendelheti az összetett mesterkulccsal.

Készítünk egy kulcsfájlt, de a .kbdx fájlt nem kössük össze a Windows felhasználói fiókkal, mert a KeePass adatbázisunkhoz nem Windows eszközökről akarunk hozzáférni.

Kulcsfájl létrehozásakor kövesse az utasításokat. Ha kész, nyomja meg az OK gombot. Feltétlenül tárolja ezt a kulcsfájlt biztonságosan, offline állapotban. A KeePass adatbázis más eszközökön történő használatához a kulcsfájlnak jelen kell lennie, de soha ne továbbítsa online. Offline formátumban átvihet memóriakártyák, USB-meghajtók, USB-kábelek és hasonlók segítségével.

4. Kívánhatja az adatbázis beállításait, ha úgy tetszik, vagy csak nyomja meg az OK gombot, hogy az alapértelmezett értékekkel éljen.

Lehetőséget kap a fontos adatbázis részleteinek kinyomtatására (a jelszó kézi kitöltése). Ha ezt megteszi, akkor tárolja a nyomtatást biztonságosan, offline állapotban.

5. Kattintson duplán az új .kbdx adatbázisfájlra a megnyitásához. Írja be a jelszavát és (ha használta) a hozzá tartozó .key fájl tárolásának elérési útját. Ha megadta a Windows felhasználói fiókot az adatbázis létrehozásakor, akkor a fájl megnyitásához be kell jelentkeznie.

A KeePass emlékszik a nemrégiben megnyitott adatbázisokra, ez a folyamat napi használat során meglehetősen fájdalommentes.

6 (opcionális). Lépjen a Fájl menübe -> Importálás… a jelszavak importálásához egy másik jelszókezelőből. A KeePass támogatja a legnépszerűbb jelszókezelők, a Firefox és a Chrome által exportált fájlokat.

KeePass adatbázisa készen áll a használatra! A jelszavakat bármikor kezelheti, kivághatja és beillesztheti őket. De a KeePass minél jobb kihasználása érdekében valóban megvalósítania kell a böngészőintegrációt ...

Böngésző-integráció

A böngésző integrációja plugins + böngésző kiegészítők kombinációjával érhető el. Mások léteznek, de javasoljuk a KeePassHTTP-Connector használatát.

1. Töltse le a KeePassHttp bővítményt, és másolja át a KeePass telepítő mappájába (C: \ Program Files (x86) \ KeePass Password Safe 2 alapértelmezés szerint).

2. Telepítse a KeePassHTTP-Connector böngésző kiegészítőjét a Firefox és / vagy a Chrome számára.

Bal egérgombbal kattintson a weboldalak bármely felhasználónevére vagy jelszavára, hogy a KeePassHTTP-Connector automatikusan kitöltse a részleteket a nyitott KeePass adatbázisból. Alternatív megoldásként kattintson a jobb gombbal a további lehetőségek megtekintéséhez.

Ha nem elégedett a KeePass-szal, miért ne nézzen meg néhány alternatív jelszókezelőt?

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me