Azok számára, akik szeretnék teljes mértékben törölni az adott VPN-hez kapcsolódó összes fájlt a gépről vagy a mobil eszközről - ez az útmutató itt található, hogy segítséget nyújtson.


A VPN-szolgáltatás telepítésekor a fájlokat különféle helyekre helyezi a számítógépére, és módosítja a rendszerleíró adatbázist (Windows). Egyes VPN-ek a jelszavakat és a bejelentkezési adatokat a számítógépen lógnak, csak arra az esetre, ha később újratelepítik.

Az is igaz, hogy egyes VPN eltávolítása után hátrahagyott fájlok később ütközhetnek egy másik VPN-sel. Például a TAP illesztőprogramok (virtuális hálózati kernel eszközök, amelyeket hálózati híd létrehozásához használnak) ütköző összeférhetőséget okozhatnak a VPN csatlakozásához. Az ilyen típusú problémák elkerülésének legegyszerűbb módja az új VPN telepítésekor annak biztosítása, hogy a régi VPN-hez társított összes szoftvert már töröljék az új kliens telepítése előtt..

Itt, a ProPrivacy.com webhelyen rendszeresen teszteljük a VPN-eket. Tehát mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a konfliktusok hogyan okozhatnak problémát. Időnként el kellett távolítanom a VPN-t, és párszor újra kellett telepítenem, hogy működőképessé váljon: nem vettem észre, hogy még mindig van egy másik VPN, aki a számítógépemen rejtőzik, ami ezzel ütközik. Ezt szem előtt tartva, a VPN-ellenőrzőink túlságosan is tisztában vannak az ilyen jellegű kérdésekkel!

Ráadásul nagyon gyakori, hogy a VPN-k újonnan érkezői kipróbálják a különböző szolgáltatókat ingyenes próbaverziók és pénz-visszafizetési garanciák felhasználásával. Nem tech-emberek számára - akik nem veszik észre, hogy jobb, ha nem készít egyszerre túl sok VPN-t a számítógépükre - hamarosan jelentkezhetnek a VPN-problémák. Ez a cikk lehetővé teszi bárki számára, hogy gyorsan helyrehozza ezt a helyzetet, lehetővé téve számukra a nem kívánt VPN-ügyfelek teljes törlését - ezáltal a gépük újszerű indulást biztosít.

A VPN teljes törlése az eszközről

A valóság az, hogy a VPN teljes törlése nem különösebben nehéz feladat. Ennek oka az, hogy a Mac és a Windows számára rendelkezésre áll egy speciális szoftver, amely hatékonyan keresi és helyesen távolítja el az adott VPN-hez társított összes fájlt. Az ilyen átfogó eltávolítók jobbak, mint azok, amelyek natív számítógéppel érkeznek. Rendkívül könnyen kezelhetők.

Windows Vpn törlése

Távolítsa el a VPN-t Windows rendszeren

Windows gépek esetén javasoljuk a Revo Uninstaller használatát (az ingyenes verzió rendben van). A Revo Uninstaller sokkal gyorsabb és hatékonyabb alternatíva a "Windows Programok telepítése és törlése" funkció. Az ingyenes verzió lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy maradék fájlokat, mappákat és regisztrációs bejegyzéseket keressenek a szokásos eltávolítási eljárás befejezése után. Ezt nyolc különféle tisztítószerszámmal hajtja végre (úgynevezett „vadász mód”). A Revo felhasználók frissíthetnek fizetős verzióra, hogy egy sor extra funkcióval rendelkezzenek. A VPN eltávolításához azonban elegendő az ingyenes verzió.

Revo Uninstaller

Az ingyenes segédprogram használata nagyon egyszerű. Indítsa el a Revo Uninstaller programot, válassza ki az eltávolítani kívánt VPN programot, majd kattintson az eltávolítás gombra. Az eltávolítás után a rendszer kéri a fennmaradó fájlok vizsgálatát. Engedélyezze a beolvasást, és az eltávolító megtalálja a törölni kívánt fájlokat. A folyamat befejezéséhez beleegyezik abba, hogy töröl minden extra felesleges fájlt, amelyet a szkennelési folyamat során talál.

A VPN-kapcsolat manuális törlése Windows rendszeren

Ha a VPN-kapcsolatot manuálisan telepítette, akkor a kapcsolatot manuálisan is törölnie kell. Akkor is érdemes elvégezni ezt a folyamatot, ha a VPN-kapcsolatot automatikusan telepítette a VPN-szoftver (annak ellenőrzése érdekében, hogy a számítógépen ne maradjon régi kapcsolat). Ehhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Ugrás a „Hálózati és megosztási központ”.
 2. Kattintson a bal oldali panelen az „Adapter beállításainak módosítása” elemre.
 3. Itt láthatja az adaptereket és a VPN-kapcsolatot. Kattintson a jobb gombbal az eltávolítani kívánt VPN-kapcsolatra, és válassza ki Töröl.

Hogyan lehet törölni a régi TAP illesztőprogramokat a Windows rendszerben

A TAP illesztőprogramok egyik oka annak, hogy több VPN-ügyfelet Windows operációs rendszerű gépen telepíthetnek. A TAP illesztőprogramok szükségesek a VPN működéséhez Windows rendszeren. Amikor azonban a különféle VPN-k telepítik a TAP illesztőprogramokat egy gépen, elkezdenek zavarni egymást: megállíthatják az új VPN csatlakozását. ez a VPN szoftverkonfliktusok leggyakoribb oka. A VPN törlése után is el kell távolítania a csapmeghajtókat. Igaz, hogy ha a VPN-t a Revo Uninstaller segítségével törli, akkor a VPN-hez társított összes szoftvert el kell távolítani: beleértve a TAP illesztőprogramokat.

Azok számára, akik már töröltek egy VPN-t (vagy több VPN-t) a Vezérlőpulton a szokásos Windows eltávolító segítségével, szükség lehet a TAP illesztőprogramok manuális eltávolítására. Ehhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Keresse meg a Vezérlőpultot > Rendszer és biztonság > Rendszer > Eszközkezelő
 2. Görgessen le a Hálózati adapterek elemhez, kattintson a jobb gombbal a TAP illesztőprogramokra, és távolítsa el őket, törölve az illesztőprogramot is, ha a rendszer kéri.
 3. Indítsa újra a rendszert, és telepítse újra a használni kívánt VPN-ügyfél legújabb verzióját. A jelenlegi VPN telepíti a megfelelő TAP illesztőprogramokat.

Os X Vpn törlése

Mac OS X

Mac OS X esetén javasoljuk az AppCleaner (ingyenes) vagy a MacA CleanApp használatát (ez jól működik, de 14,99 USD-t fizet). Mint a Windows megfelelőjük, mindkét program rendkívül magától értetődő. Ezek használata egyszerű eljárás, és csak akkor kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat, hogy megfelelően eltávolítsa a VPN-t és annak összes alkatrészét. A CleanApp nagyszerű, mert megkeresi az összes régi, meglévő fájlt a Mac számítógépen, és törli azokat.

Miután törölte a VPN szoftvert a Mac-ról, a kézibeszélőt manuálisan is törölnie kell. Ehhez kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Menj rendszer preferenciák,
 2. Kattintson a profilok ikon.
 3. Kattintson az eltávolítani kívánt VPN melletti mínuszjelre
 4. Írja be az admin jelszavát
 5. A korábban használt VPN-kiszolgálók törlődnek a hálózatokból

Érdemes megjegyezni, hogy a Windows gépekkel ellentétben a TAP illesztőprogramok újratelepítése nem szükséges a VPN zökkenőmentes futtatásához. Tehát ha ez valami gondot okoz, akkor a válasz nem: nem kell aggódnia a régi TAP illesztőprogramok eltávolításáért, mint például egy Windows gépen..

Ubuntu Vpn törlése

Linux

Ha szoftvert telepít egy Linux gépre csomagkezelő használatával (Debian csomagkezelő rendszer Ubuntu-ban), akkor a szoftver eltávolítható a csomagkezelő segítségével. Ez valószínűleg elegendő egy programhoz (beleértve a VPN-t) társított összes fájl sikeres tisztításához.

Érdemes megjegyezni, hogy ha a VPN-t eltávolítja Linuxon az APT „eltávolítása” segítségével, akkor nem lesz elég. Csak a telepített csomagok törlésével távolítsa el a konfigurációs fájlokat. A konfigurációs fájlok eltávolításához a „purge” funkciót kell használni. A „megtisztítás” ugyanaz, mint az „eltávolítás”, azzal a különbséggel, hogy a csomagokat eltávolítják és a konfigurációs fájlokat is törlik. Érdemes megjegyezni, hogy a felhasználói otthoni mappában lévő fájlokat a csomagkezelő nem törli, még akkor sem, ha tisztítást használnak.

Stacer képernyőképe

Bárki számára, aki olyan segédprogramot szeretne, amely Linuxon segít fájlok törlésében és megtisztításában, a Stacer és a GCleaner opciók. A GCleaner azonban még mindig fejlesztés alatt áll. A Stacer lehetővé teszi a felhasználók számára a „System Cleaner” használatával, hogy egyetlen kattintással szabadítson fel helyet, kezelje az indítási alkalmazásokat az Ubuntun a teljesítmény optimalizálása, a szolgáltatások és démonok keresése és kezelése, valamint a szoftver felszabadítása és eltávolítása érdekében.

Az Ubuntun található VPN-kapcsolatok törléséhez itt található egy hasznos útmutató.

Törölje a Vpn Android alkalmazást

Android

Az Android VPN törléséhez természetesen törölheti az alkalmazást a szokásos módon. A VPN-kapcsolatok sikeres eltávolításának ellenőrzése érdekében a következőket kell tennie:

 1. Húzza le a telefont, és koppintson a elemre Beállítások
 2. A beállításokban keresse meg a kapcsolatok alcím és koppintson a elemre További kapcsolatbeállítások.
 3. Most kattintson a gombra VPN (Virtuális magánhálózatok (VPN) beállítása és kezelése.
 4. Most látni fogja a VPN-kapcsolatait. Hosszan érintse meg a törölni kívánt VPN-t.
 5. Érintse meg Hálózat törlése
 6. „No VPNs” felirat jelenik meg, ha az összes VPN-kapcsolat törlésre került.

Ios Vpn Eltávolítás

iOS

Az iOS VPN törlése mellett törölnie kell az esetlegesen létrehozott egyes kapcsolatokat is. Ehhez hajtsa végre az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Nyisd ki Beállítások az iOS-eszközön.
 2. Koppintson a Tábornok.
 3. Koppintson a Profil.
 4. Ezen a képernyőn látni fogja az egyes VPN-profilokat, amelyeket az iPadre vagy az iPhone-ra telepítettek. Koppintson a törölni kívánt elemre.
 5. Érintse meg Profil törlése. Most erősítse meg, hogy meg szeretné törölni ezt a profilt, ha megérinti Töröl újra.
 6. Most már eltávolította a használt VPN-hez társított VPN-profilt.

Törölje a merevlemezt

Adatbiztonság és a merevlemez helyreállítása

Érdemes megjegyezni, hogy ha VPN-t töröl vagy eltávolít egy merevlemezről vagy számítógépről, amelyet eladni szándékozik, akkor különös figyelmet kell fordítania. Ennek oka az, hogy a VPN bejelentkezési hitelesítő adatai továbbra is helyreállíthatók, kivéve, ha a merevlemezt megfelelően formázza, mielőtt eladja vagy eldobja..

Ez veszélyes lehet, mert ha egy számítógépes bűnözőnek sikerül visszaszereznie a VPN-hitelesítő adatait, akkor felhasználhatja a VPN-előfizetését bűncselekmények elkövetésére. Bármilyen valószínűtlen is is, mint amilyennek tűnik, lehetséges, hogy ez olyan bűncselekmény gyanújához vezethet, amelyet nem követtek el.

Ezért érdemes megjegyezni, hogy az egyik ajánlott eltávolító használatával (hogy a számítógépének friss vászonja készen álljon egy új VPN telepítésére) nem akadályozza meg valakit abban, hogy később helyrehozza ezeket az adatokat a merevlemez-helyreállító szoftver segítségével. A merevlemez megfelelő formázásának részletes ismertetése - az adatok későbbi visszaállításának megakadályozása érdekében - itt olvashatja el az útmutatóomat.

Címcím: Pepsco Studio / Shutterstock.com

Kép-jóváírások: rvlsoft / Shutterstock.com, rzoze19 / Shutterstock.com, Profit_Image / Shutterstock.com, tanuha2001 / Shutterstock.com, Lightspring / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me