Ebben az oktatóprogramban kétféle módon mutatjuk be saját felhőalapú tárolási megoldásának létrehozását és használatát a Nextcloud használatával. Ahogy a Nextcloud teljes beszámolójában megbeszéljük, a Nextcloud elhelyezhető önállóan a saját hardverén, vagy távoli is üzemeltethető a bérelt szerverterületen..

A Nextcloud felhőpéldány beállítása annyira bonyolult lehet, amennyire csak akar, de ennek az útmutatónak a célja annak bemutatása, mennyire könnyű átváltani olyan kereskedelmi szolgáltatásokról, mint a Dropbox, Google Drive, iDrive, OneDrive és hasonlók, egy felhőmegoldásra, amely teljes ellenőrzése alatt áll.

Mint ilyen, az alábbiakban tárgyalt mindkét módszer házigazda. Vagyis a Nextcloud példányok telepítve vannak a távoli szerverekre.

Teljesen tárolt Nextcloud fiók beállítása

A felhőalapú tároló beállításának gondolata félelmetesnek tűnhet, de a Nextcloud asztali szoftver ezt rendkívül egyszerűvé teszi. Ha beállíthat egy Dropbox fiókot, akkor beállíthat egy teljesen hostolt Nextcloud fiókot.

A Nextcloud számos felhőalapú tároló szolgáltatóval együttműködött, akik felállítanak és kezelnek egy Nextcloud példányt az Ön számára. Ezek többsége korlátozott tárhelyű, ingyenes próbaidőszakot kínál, amelyet díj ellenében kibővíthetnek.


Tudnia kell azonban, hogy a „személyes” Nextcloud fiókokat teljes egészében a szolgáltató kezeli. Az adatvédelmi következmények mellett (a szolgáltatónak teljes hozzáférése van a fájlokhoz és a számlaadatokhoz) e fiókok többsége korlátozott szolgáltatással rendelkezik, amelyet a szolgáltató határoz meg.

Ezek a fiókok általában mindent tartalmaznak, amelyre a legtöbb embernek szüksége van egy személyes felhőalapú szolgáltatástól, beleértve a fotógalériát és a zenelejátszót is, de előfordulhat, hogy nem kínálnak fejlettebb funkciókat, például a fájl verzióját és a végpontok közötti titkosítást..

A legtöbb esetben ahelyett, hogy egyszerűen megnöveli a tárolást, lehetőség van (díj ellenében) ezeknek a „személyes” fiókok rendszergazdai fiókjainak frissítésére. Miután rendelkezik rendszergazdai hozzáféréssel, megkóstolhatja a szíve tartalmát, és hozzáadhatja a kívánt Nextcloud alkalmazás telepítésével bármilyen funkciót, amely tetszik..

Ne felejtsd el, hogy a fiók szolgáltatójának továbbra is rendszergazdai hozzáférése van a fiókjához, bár ennek teljes adatvédelmi titkosítása lehetővé teszi ennek adatvédelmi vonatkozásainak nagymértékű csökkentését..

1. Töltse le, telepítse és futtassa a platform NextCloud asztali kliensét vagy mobilalkalmazását. Ebben az oktatóanyagban a Windows alkalmazást fogjuk használni, de a folyamat lényegében azonos minden platformon.

2. Válassza a „Regisztráljon egy szolgáltatónál” lehetőséget.

regisztrálja a következő felhőt egy szolgáltatónál

3. Írja be e-mail címét, és válassza ki a fiók szolgáltatót. A szoftver ajánlja az egyiket neked, vagy kattintson a „szolgáltató módosítása” elemre, ha olyan listát szeretne rangsorolni, amely a földrajzi helye közelében helyezkedik el (vagy ha VPN-t használ, akkor a látszólagos földrajzi helyét!).

Szolgáltatás kiválasztása a következő felhő csatlakoztatásához

Ennek az oktatóanyagnak azért választottuk a OwnCube alkalmazást, mert az 5 GB-os ingyenes személyes fiók meglehetősen nagylelkű, és adatvédelmi okokból a németországi szervereket részesítjük előnyben Ausztriában..

Miután elvégezte a választást, el kell fogadnia a Nextcloud Általános Szerződési Feltételeit, mielőtt rákattinthat a „Next” -re.

4. Döntse el, mely mappákat szeretné szinkronizálni a számítógéppel a szerverről, és melyik mappát szeretné szinkronizálni a számítógépén a szerverrel..

a nextcloud helyi mappa beállítása

Hit Connect ... ha készen állsz. És ez minden, amit tennie kell. Azt mondtuk, hogy könnyű!

szinkronizál egy mappát a következő felhőben

A szolgáltató e-mailben visszaigazolja a fiókjának létrehozását, és megadja a kiszolgáló címét és bejelentkezési adatait, amelyekre szükség lesz a webportál eléréséhez és az alkalmazások összekapcsolásához más eszközökön.

következő felhő saját kocka integrációja

Az első dolog, amit valószínűleg meg kell tennie, be kell jelentkeznie a webportálba, hogy felfedezze a fiókjában elérhető összes szolgáltatást..

Nextcloud példány létrehozása távoli szerveren

Annak ellenére, hogy nagyon könnyű beállítani, a fentiekben ismertetetthez hasonló, teljesen hostolt fiók azt jelenti, hogy nincs teljes ellenőrzése a saját felhő felett. Az Ön kezeli, akkor is, ha fizetett a rendszergazdai hozzáférésért.

Ha teljes ellenőrzést szeretne (ami elvégre a Nextcloud fő vonzereje), akkor ezt a legegyszerűbb módszer a Nextcloud webes telepítő használatával végezheti el..

1. Vásároljon szerverterületet. Elméletben ingyenes kiszolgálói fiókot is használhat, de a cikk kutatása során nagyon kevés olyan ingyenes fiókot találtunk, amelyek megfeleltek a Nextcloud szerver rendszerkövetelményeinek. Kérjük, ellenőrizze, hogy minden regisztrált szolgáltatás megfelel-e ezeknek a követelményeknek.

2. Töltse le a nextcloud web telepítő fájlt, a setup-nextcloud.php.

3. Jelentkezzen be a szerver vezérlőpultjába, és keresse meg a Fájlkezelő oldalt. Kattintson a Feltöltés gombra, és válassza ki az setup-nextcloud.php fájlt, amelyet az utolsó lépésben letöltött. Ezek a részletek a web hosting szolgáltatótól függően eltérhetnek, de általában nagyon hasonlóak.

4. Bármelyik böngészőbe írja be a következő URL-t: www. Hit Next.

Vegye figyelembe, hogy ha a setup-nextcloud.php fájlt közvetlenül az alkönyvtárba töltötte fel, nem közvetlenül a gyökérkönyvtárba, akkor a teljes elérési utat hozzá kell adnia az URL-hez.

telepítővarázsló 1. lépése

5. A Nextcloud ellenőrzést végez annak biztosítása érdekében, hogy az összes szükséges függőség elérhető legyen. Ez néhány percet vehet igénybe. Ezután telepítheti bárhová. Örülünk, hogy telepítjük az aktuális gyökérkönyvtárba, tehát beírjuk a „.” -Ot. Hit Next.

nextcloud függőség ellenőrzése a varázslóban

6. Néhány pillanat múlva üzenetet kell kapnia arról, hogy a telepítés sikeres. Most nyomja meg a Next gombot.

A következő felhő már telepítve van

7. Ki kell hoznia egy admin felhasználónevet és jelszót, amelyet az új felhőbe való bejelentkezéshez használnak. Ha elkészült, fejezze be a beállítást.

fejezze be a következő kötet beállítást

Figyelembe vettük a teljesítmény figyelmeztetését, és frissítjük az SQL könyvtárat!

8. Írja be domain névét a böngésző URL-sávjába, és jelentkezzen be az éppen létrehozott hitelesítő adatokkal. Az első bejelentkezéskor a konzol nagyon csupasz lesz, így funkciók hozzáadásához kattintson a Fiók ikonra a jobb felső sarokban -> Alkalmazások.

Következő felhő alkalmazásokat

9. Nézze át az alkalmazások listáját, és töltse le az Engedélyezze az összes, amely tetszik. Ha nem találja meg azt, amit keres, akkor használja a praktikus keresési funkciót.

következő felhő alkalmazás képernyőjén

És meg van állítva! Nyilvánvalóan van egy csomó lehetőség, amelyekkel rendszergazdaként játszhatsz, de ezek ezen oktatóprogram keretein kívül esnek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me