A qBittorrent egy könnyű, 100% -ban ingyenes és nyílt forráskódú (FOSS) BitTorrent kliens. Megnyertük a Szerkesztő Choice-díjával annak köszönhetően, hogy kis méretű, de mégis tartalmaz a legtöbb eszközt, amelyre bármilyen BitTorrent felhasználónak szüksége lehet.


Valószínűleg ezek közül a legjobb a qBitTorrent VPN-felülethez történő kötésének képessége. Ez biztosítja, hogy az IP-cím soha nem lesz kitéve a torrent alatt.

Jellemzők

 • Ingyenes a szó minden értelmében.
 • Könnyűsúlyú
 • Megkötődik a VPN interfészhez
 • Torrent kereső
 • RSS-feed támogatás fejlett letöltési szűrőkkel
 • Sok BitTorrent kiterjesztés
 • Távirányítás a webes felhasználói felületen keresztül
 • Szekvenciális letöltés
 • A villák sorba állítva és rangsorolva
 • Torrent tartalom kiválasztása és prioritása
 • Sávszélesség ütemező
 • IP-szűrés (eMule kompatibilis)
 • IPv6 kompatibilis
 • UPnP / NAT-PMP port-továbbítási támogatás
 • Torrent létrehozó eszköz
 • Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2 kliensek

A qBittorrent nem olyan teljes funkcionalitású, mint a nehézsúlyú ügyfelek, mint például a Vuze, de nagyjából minden olyan funkcióval rendelkezik, amelyet a legtöbb torrent-felhasználó valószínűleg igényel. Kicsit később, ebben az áttekintésben megvizsgáljuk a qBittorrent számos fő jellemzőjét.

A qBittorrent kliens interfész

qBittorrent nagyon klasszikus BitTorrent felületet használ. Ez azt jelenti, hogy bárki, aki ismeri a torrent ügyfelek, például a Vuze vagy az uTorrent ügyfeleket (különösen a Windows felhasználókat), azonnal otthon érezheti magát vele..

A felület meglehetősen régimódi és nehézkesnek tűnik, bár a Mac és a Linux felhasználók számára, akik a továbbítás ragyogó esztétikájához szoktak.

Qbittorrent Windows 1

A BitTorrent ügyfelekkel szokásos módon nyomon követheti a nyomkövetőket, társait (ugyanazokat a fájlokat letöltő emberek) és HTTP forrásokat..

A fenti képernyőképe, amely minden társa IP-címét mutatja, tökéletesen illusztrálja, hogy miért van szüksége VPN-re a magánélet védelme érdekében torrentingkor!

A BitTorrent lehetővé teszi az egyes fájlok kiválasztását a torrent vagy a Magnet Link segítségével a letöltéshez. Noha a torrent ügyfelek körében közös jellemző, ez nem egyetemes.

Qbittorrent Windows tartalom

Az Opciók menü könnyen kezelhető, és hozzáférést biztosít minden olyan beállításhoz, amelyre a letöltők valaha is remélhetnek.

Qbittorrent Windows 3

Az Advanced options (Speciális beállítások) menü lehetővé teszi, hogy a torrent-fejek mindenféle íves paraméterek mellett hegedüljenek!

Qbittorrent Windows 4

qBittorrent könnyen használható még torrent kezdőknek is, és minden információt világos és hozzáférhető módon mutat be. Nem nyer UX tervezési díjat, de ha csak elvégzi a munkát, az nem lehet rossz.

A főbb jellemzők részletesen

Könnyűsúlyú

A 64 bites Windows letöltés mindössze 21,98 MB, a Mac letöltés 18,57 MB, a Linux pedig 7,1 MB. 64 bites Windows esetén a qBittorrent teljes telepítési mérete 133 MB.

Az alábbiakban összehasonlítjuk a BitTorrent és a Vuze által használt 64 bites Windows 10 rendszer erőforrásait ugyanazon fájl letöltésekor.

Qbittorent Windows-erőforrások

Vuze Windows források

Vegye figyelembe, hogy az erőforrás-felhasználás kissé ingadozik, tehát ez nem tudományos teszt. Meglehetősen pontosan tükrözi az általunk megfigyelt számadatokat.

Torrent kereső

A torrenteket közvetlenül a qBittorrent ügyfélen keresztül keresheti a keresőmotor-bővítmények telepítésével. Plugins több mint 30 nyilvános torrent webhelyhez érhetők el, köztük olyan népszerű webhelyekre, mint az 1337x és a Demonoid.

Qbittorrent Windows források

A qBittorrent-en belüli keresés természetesen azt jelenti, hogy kimarad a megjegyzésekből és a felhasználói értékelésből, ha sok webhelyet közvetlenül meglátogat. Érdemes megjegyezni, hogy a keresőmotor szolgáltatásához Python telepítése szükséges. Ez nem jelent komoly nehézséget, de elbocsáthat néhány embert.

RSS feed támogatás

Ahelyett, hogy rendszeresen ellenőrizné a kedvenc torrent oldalát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a must-watch TV-műsorok legfrissebb epizódjai még elérhetőek-e, RSS-n keresztül feliratkozhat rájuk. qBittorrent ezután automatikusan letölti őket Önnek, amikor elérhetővé válnak.

Qbittorrent Windows Rss 3

qBittorrent lehetővé teszi az RSS-hírcsatornák finomhangolását a felhasználó által meghatározott szabályok kiválasztásával.

Qbittorrent Windows Rss 4

BitTorrent kiterjesztések

A mágneses linkek, a DHT és a PEX felváltják a hagyományos torrent-követőket, és szükségtelenné teszik a .torrent fájlok letöltését. A The Pirate Bay bajnokaként ezek a technológiák egyre inkább elterjedtek, ezért jó, hogy a qBittorrent támogatja őket. Itt található jó magyarázat arról, hogy mi az, hogyan működnek együtt.

A privát torrentek funkció lehetővé teszi a fájlok megosztását csak a kiválasztott barátok között, míg a BitTorrent protokoll titkosítása megkísérelte megnehezíteni a forgalmat az internetszolgáltatók által. Sajnos a mély csomag-ellenőrzési technikák felhasználhatók az elmosódott protokoll 96% -nál nagyobb pontosságú azonosítására. Ha nem használ VPN-t, akkor valószínűleg jobb, mint semmi. De valóban ... csak használjon VPN-t.

Távirányítás a webes felhasználói felületen keresztül

A qBittorrent letöltéseket távolról vezérelheti és kezelheti egy webes felületen keresztül, vagy a qBittorrent vezérlő és a qBittorrent Controller Pro alkalmazásokat az Androidon keresztül.Qbittorrent Web

A webes felület nagyon hasonlít a szoftver klienséhez, és lehetővé teszi, hogy mindent megtehessen az ügyfélen. Ne feledje, hogy a fájlokat a qBittorrent kliens helyére töltik le, nem pedig arra az eszközre, amelyen a webes felületet (vagy a Vezérlő alkalmazást) futtatják.

Ha a letöltés közben VPN-t használ magának a megvédéshez (ahogy kellene!), Be kell állítania a port-továbbítást az ügyfél eszközön, hogy elérje a qBittorrent klienst az internetről..

Szekvenciális letöltés

A qBitTorrent a torrent darabokat általában véletlenszerű sorrendben tölti le. Ez a leghatékonyabb módszer a torrent letöltésére, mivel a darabokat letöltik attól függően, hogy mely sorrendben válnak elérhetővé. A probléma az, hogy nem lehet videofájlokat nézni, amíg a teljes fájl letöltése nem fejeződik be.

A szekvenciális letöltés arra készteti az ügyfelet, hogy töltse le a darabokat… umm ... sorrendben. Ez lehetővé teszi, hogy megkezdje a videofájl megnézését a letöltés közben. Ez azt jelenti, hogy a qBittorrent a tartalom közvetítéséhez nagyon hasonló, mint a Popcorn Idő!

Bár ez nagyon jó, vannak erős érvek, amelyek szerint a szekvenciális letöltés nem jót tesz a BitTorrent ökoszisztéma számára. Ezért jó nettikett, ha a videofájlokhoz csak a szekvenciális letöltést használjuk, és csak akkor, ha ténylegesen meg akarjuk nézni őket azonnal.

qBittorrent segíti ennek érvényesítését azáltal, hogy megköveteli, hogy manuálisan engedélyezze a szolgáltatást minden fájlhoz (kattintson a jobb gombbal a torrentre -> Töltse le sorrendben).

Sávszélesség ütemező

A torrenting megnöveli a sávszélességet, ami lelassítja az internetet nemcsak azon a készüléken, amelyen torrentál, hanem minden olyan eszközt, amely ugyanazt az internetkapcsolatot használja. Különösen a feltöltési arányok sok felhasználó számára nagy hatással lehetnek, mivel az internetszolgáltatók sokkal alacsonyabb feltöltési sávszélességet biztosítanak, mint a letöltési sávszélesség..

A legtöbb torrent ügyfélhez hasonlóan a qBittorrent lehetővé teszi a feltöltési és letöltési sávszélesség-korlátok beállítását. Nagyon trükk az, hogy alternatív korlátokat állíthat be egy ütemezett időre.

Qbittorrent Windows 5

Ez azt jelenti, hogy például teljes sebességgel torrentolhat, amíg a házban mindenki alszik, de korlátozhatja a qBittorrent sávszélesség-használatát a nap folyamán, így ez nem befolyásolja internetes sebességüket ébren.

IP-szűrés

Ezt a funkciót leggyakrabban az IP-címek blokkolására használják, amelyekről ismert, hogy a szerzői jogok végrehajtó testületeihez tartoznak és hasonlókat. Az IP-ket manuálisan is hozzáadhatja, de a legtöbb ember letölt egy előre összeállított blokklistát, mint például ezek.

Ez gyakorlatilag ugyanazt teszi, mint a népszerű PeerGuardian program használata. Bizonyos védelmet nyújt a jogsértő szervezetekkel szemben, de csak az ilyen szervekhez tartozó ismert IP-kkel szemben lehet hatékony. A VPN használata sokkal nagyobb védelmet nyújt, és ezt a funkciót redundánsvá teszi.

UPnP / NAT-PMP port-továbbítási támogatás

Ezeknek a technológiáknak a célja a portok továbbításának automatizálása egy útválasztó NAT tűzfalán keresztül, és zökkenőmentesen működnek a legmodernebb útválasztókkal.

Ezek azonban nem hasznosak a port-továbbításhoz a VPN-kiszolgáló NAT tűzfalán keresztül, és ezeket le kell tiltani. Ennek oka az, hogy ha engedélyezve vannak, akkor megpróbálhatják a kapcsolatokat az útválasztón keresztül a VPN felületen keresztül átirányítani. Ennek eredményeként a valódi IP-címed ki lehet téve, még akkor is, ha VPN-t használ.

Torrent létrehozó eszköz

A qBitTorrent lehetővé teszi saját torrentok létrehozását és elkészítését. Miután létrehozták a .torrent fájlt, a DHT-en keresztül be lehet vetni a szélesebb BitTorrent hálózatba, vagy csak barátokkal megoszthatja..

Qbittorrent Windows létrehozása

Csatlakoztassa a qBittorrent egy VPN interfészhez

A qBittorrent egyik legjobb tulajdonsága, hogy kötheti azt a VPN interfészhez. Ez megakadályozza, hogy a qBittorrent bármilyen fájlt letölthessen vagy feltölthessen a VPN-kapcsolatán kívül. Ez azt jelenti, hogy ha a VPN-kapcsolat leesik (vagy elfelejti bekapcsolni), akkor biztonságban marad.

Az alábbi utasítások Windows rendszerre vonatkoznak, de a folyamat nagyon hasonló a MacOS és a Linux esetén. Azt is feltételezik, hogy az OpenVPN-t használja, mert… nos… miért nem tenné??

Győződjön meg arról, hogy a VPN fut, majd kattintson a Start gombra, és írja be cmd. Válassza a Parancssor parancsot, majd a parancssor típusához: ipconfig / all. Nézze át az internet-adapterek listáját, amíg meg nem jelenik az egyik, amely a „TAP-Windows adapter” feliratot írja. Jegyezzen fel az adapter nevét, amely ez alatt található. Az alábbi példában ez az „Ethernet”.

Megnevezés 7

Indítsa el a qBittorrent programot, és lépjen az Eszközök menübe -> Opciók -> Fejlett. A „Hálózati interfész” alatt válassza ki annak az adapternek a nevét, amelyre feljegyezte az 1. lépésben. Indítsa újra a qBittorrent alkalmazást.

qBittorrent hálózati interfész opciói

A torrentek most csak akkor töltik le és töltik fel, ha a VPN fut.

Egyéb platformok

A qBitTorrent elérhető Windows, Linux, macOS, FreeBSD, OS / 2 rendszerekhez. Kisebb felhasználói felület-különbségek eltekintve, minden platformon azonos.

Qbittorent Macos

qBittorrent MacOS-hoz

Qbittorrent Linux

qBittorrent az Ubuntu rendszeren futó Linuxhoz).

Nincsenek mobil qBittorrent mobil kliens alkalmazások, bár, mint már említettem, létezik egy qBittorrent Controller alkalmazás az Android számára, amely ingyenes és Pro verzióban is elérhető (2,49 USD). És természetesen távolról vezérelheti az ügyfelet bármilyen webes felületről.

Támogatás

A qBittorrent egy önkéntesek által kidolgozott nem kereskedelmi projekt. Mint ilyen, nem fogsz találni semmilyen 24 órás, élő csevegési támogatási pultot! Van azonban egy széles körű GYIK és egy Wiki, amely dokumentálja a qBittorrent összes funkcióját.

Noha ez meglehetősen átfogónak tűnik, kevés a kézfogás útján. Az információ ott van, de segít megérteni, hogyan működik a BitTorrent protokoll annak teljes kihasználása érdekében. A plusz oldalon azonban a dokumentáció óriási 70+ nyelven elérhető, így az emberek mindenhol elérhetővé válnak.

Vannak olyan hivatalos fórumok is, ahol kérdéseket tehet fel és segítséget kérhet. Ezek meglehetősen aktívak, bár nem minden feltett kérdésre kap választ.

A kínzó kezdőknek tehát továbbra is kissé elveszteknek kell lenniük azzal, hogy megbékéljenek mindennel, de szerencsére a YouTube-on sok qBittorent telepítési útmutató található, amelyek felveszik a lassúságot.

kritika

Meg kell mondani, hogy nincs szörnyű sok negatív mondani a qBittorrent. Megtapasztaltuk, hogy néhány torrent nem indul el automatikusan, amikor először hozzáadjuk a Windows klienshez, de ez valószínűleg problémát okozott a telepítés során.

Nem tapasztaltuk meg ezt a problémát a macOS vagy a Linux rendszerben, és úgy tűnik, hogy a legfrissebb Windows verzió frissítése megoldotta a problémát.

Az interneten jelentéseket találhat a qBittorrent stabilitási problémáiról. Ide tartoznak a végtelenségig fagyó torrentok jelentései, valamint az időbélyeg és a fájl-sérülések, amelyek nagyszámú torrent hozzáadásakor (300 és 1000 között) fordulnak elő..

Sok ilyen jelentés azonban meglehetősen régi, és ebben a tekintetben soha nem tapasztaltunk problémát (ez az értékelő már több mint egy éve használja a qBittorrent-t személyes torrent-kliensének, bár soha nem próbált egyszerre több mint 300 torrentet hozzáadni!).

A felhasználói felület határozottan „klasszikus”, ami némelyek számára problémát jelenthet. De akkor is, ha nem tört, akkor miért javítaná meg? A klasszikus BitTorrent felület használata sokkal könnyebbé teszi a migrációt más ügyfelekről és onnan.

Következtetés

Tetszett nekünk

 • 100% -ban ingyenes és nyílt forráskódú (FOSS)
 • Könnyűsúlyú
 • De még mindig nagyon szerepelt
 • Csatlakozhat a VPN interfészhez
 • Távirányítás a webes felhasználói felületen vagy az Android alkalmazáson keresztül
 • Szekvenciális letöltés (lehetővé teszi a videofájlok streamingjét)
 • A dokumentáció 70 nyelven több

Nem voltunk benne annyira biztosak

 • Az instabilitással és egyéb hibákkal kapcsolatos eseti jelentések (amelyeket ma már kijavítottak)
 • A támogatási lehetőségek lehetnek kezdőbarátabbak

Utáltuk

 • A gyűlölet erős szó bármi ilyesmiért, és ... ez ingyen, nem igaz?

A qBittorrent hasonlóan néz ki, mint minden más klasszikus BitTorrent ügyfél, és nem tesz semmit, ami valóban egyedi. Mindent megtesz, amit reálisan elvárhat, hogy a BitTorrent ügyfelek könnyű és könnyen használható FOSS csomagban cselekedjenek..

Pénzért (vagy sem, mivel 100% -ban ingyenes!) A qBittorrent az egyik (ha nem a) legjobb BitTorrent ügyfél odakinn.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me