Manapság mindannyian hatalmas mennyiségű szöveges dokumentum, dal, fénykép, videó és egyéb személyes adat van, amelyeket meg akarunk védeni. Az adatok helyben történő tárolása kockázatos lehet, mivel a merevlemez megsérülhet, és egy mobil eszköz elveszhet, ellopható vagy megsérülhet..

A jelentések még azt is felfedték, hogy az emberek elveszítik a teljes fotógyűjteményt, amikor a Windows operációs rendszert frissítik, nagy örömükre. Az adatok online tárolása kiválóan védi az ilyen típusú veszteségeket, ám a felhőalapú tárolás biztonságos?

Az adatok online biztonsági mentésekor számos kulcsfontosságú szolgáltatás létezik, amelyeket az emberek általában használnak. Ezek a lények; Google Drive, Dropbox, OneDrive és iCloud. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket a népszerű tárolási szolgáltatásokat, és áttekintjük, mennyire biztonságosak ezek a felhőalapú tárolási szolgáltatások.

Biztonságos a Google Drive?

A Google Drive egy egyszerű és hatékony módja annak, hogy biztonsági másolatot készítsen az adatokról a felhőben, és mivel ingyenesen elérhető (legfeljebb 5 GB tárhely) egy Gmail-fiókkal, rendkívül népszerű.

Az érzékeny dokumentumokról biztonsági másolatot készítő emberek számára azonban aggodalmak merülhetnek fel a Google Drive valódi biztonságának szempontjából. Végül is a bizonyítékok korábban felfedték a Google-t, amely az NSA-val együttműködésben működött a PRISM megfigyelő programjában. Szóval, milyen biztonságot nyújt a Google Drive valóban? Ha a Google Drive lehetőséget választja, olvassa el a Google Drive áttekintését.


Úton

Az adatok első lehetséges biztonsági kockázata az átvitel során jelentkezik. Amikor adatait feltölti a Google központi szerverére, ott az interneten keresztül kell utaznia, ami azt jelenti, hogy átutazás közben eltarthatják őket..

Ennek enyhítése érdekében a Google az adatok feltöltése előtt a TLS segítségével titkosítja az Ön adatait. Ugyanaz a titkosítási szabvány, amelyet a böngésző kapcsolatok biztonságos használatához használnak a HTTPS webhelyekhez. A Qualys SSL Labs független titkosítási ellenőrző eszközével végzett gyors ellenőrzés kideríti, hogy a Google TLS kapcsolata A + besorolású (ami annyira jó, amennyire csak lehet).

A Google titkosítja az Ön adatait is, amikor az áthalad a belső hálózatán. Ez azt jelenti, hogy adatai mindig titkosítva vannak, amikor az egyik Google szerverről a másikra mozog, és a különböző eszközökkel történő szinkronizálás során.

Pihenőn

Amint az adatok megérkeznek a Google-hoz, titkosítva vannak annak érdekében, hogy biztonságban legyenek a felhőkiszolgálókban. A Google 128 bites AES titkosítást használ minden nyugalmi állapotban lévő adathoz. Bár ez nem olyan erős, mint a 256 bites titkosítás; egyelőre továbbra is jövőbeni bizonyítéknak tekinthető.

A biztonság fokozása érdekében a Google az AES titkosítási kulcsokat titkosítja az adatok titkosításához egy forgó főkulcs segítségével. Ez extra biztonságot nyújt a Google szerverein tárolt adatok számára.

A Google titkosítja az összes fájlt "repülés közben" annak biztosítása érdekében, hogy adatait mindig biztonságosan tárolja, és hogy csak azt a fájlt dekódolja, amelyhez valóban hozzáférni kíván. A Google azonban a fájljainak kulcsát tartja az Ön nevében, ami azt jelenti, hogy a cég bejárhatja a fájljait, ha akar.

Adatvédelmi irányelvek

A Google szolgáltatási feltételei szerint "megtartja a szellemi tulajdonjogok tulajdonjogait, amelyeket az adott tartalommal rendelkezik. Röviden: ami hozzád tartozik, az a tiéd marad." A cég azonban azt állítja, hogy joga van a magántartalmának felhasználására, hogy javítsa szolgáltatásait.

Ez azt jelenti, hogy a cég beolvashatja az Ön dokumentumait információk és kulcsszavak érdekében, hogy jobban szolgálja az Ön hirdetéseit (a többi szolgáltatásán keresztül) - vagy egyéb módon javítsa szolgáltatásait, és újakat fejlesszen ki. Mivel a Google hozzájárulást kér az összes feltöltött fájl eléréséhez, nem állíthatja a HIPAA-megfelelést.

A Google emellett fenntartja a jogát, hogy adatait a hatóságoknak átadja, ha az igazolást kézbesítik. Ez azt jelenti, hogy az Egyesült Államok kormánya bejuthat az összes fájljába, és soha nem fogja tudni (gag parancsok miatt). Ezek egyike sem ideális, és ez az elsődleges oka annak, hogy minden olyan felhőalapú tárolási szolgáltatást, amely nem biztosítja a végpontok közötti titkosítást, soha nem lehet valóban biztonságosnak tekinteni.

A OneDrive biztonságos?

A OneDrive egy népszerű felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelyet a Microsoft nyújt. A Google Drive-hoz hasonlóan 5 GB ingyenes tárhelyet biztosít a felhasználóknak, amint feliratkoznak egy Microsoft-fiókra. Ha OneDrive felhasználó, akkor kíváncsi lehet az adatok biztonságára. Vessünk egy pillantást ...

Úton

A Microsoft OneDrive felhőalapú tárolójába továbbított adatokat TLS-titkosítással titkosítják 2048 bites kulcsok segítségével. Ez egy robusztus titkosítás, amely biztosítja az adatok védelmét a hackerek és a követés ellen a szállítás közben.

Annak érdekében, hogy az adatok biztonságosak legyenek, amikor egyik szerverről a másikra továbbadnak (a Microsoft több helyen tárolja az adatait, hogy megvédje azokat a katasztrófákkal szemben), a cég titkosítja az Ön adatait is, mielőtt belsőleg áthelyezné őket. A Microsoft kijelenti, hogy bár „az adatok továbbítása már magánhálózat használatával történik, az osztályon belüli legjobb titkosítással tovább védjük”.

Pihenőn

Miközben a Microsoft véglegesen információkat nyújt a titkosításról nyugalmi helyzetben az OneDrive „üzleti” szintű felhasználóinak fizetésére. Bonyolultabb megkísérelni találni bizonyítékokat a nyugalomban lévő titkosításról az ingyenes OneDrive felhasználók számára.

Az üzleti felhasználóknak azt mondják, hogy a BitLocker a Microsoft szerverein tárolt összes adatot titkosítja. A fájlonkénti titkosítás repülés közbeni titkosítást biztosít minden egyes feltöltött fájlhoz. A Microsoft szerint az AES 256 titkosítást használja, amely a Federal Information Processing Standard (FIPS) 140-2 kompatibilis. Ez erős titkosítás.

Az üzleti és a személyes fiókok közötti különbség zavara ellenére csak azt feltételezhetjük, hogy a Microsoft valóban titkosítást biztosít minden OneDrive-felhasználó számára. Ez a cikk minden bizonnyal azt sugallja, hogy igaz:

„Minden fájlt nyugalomban titkosítunk egy egyedi AES256 kulccsal. Ezek az egyedi kulcsok az Azure Key Vaultban tárolt mesterkulcsokkal vannak titkosítva. ”

Ez a kijelentés azt sugallja, hogy minden OneDrive felhasználó nyugodtan titkosítja a titkosítást, és hogy ez a titkosítás on-the-fly. (Bár jó lenne, ha a Microsoft teljesen egyértelművé tenné a különbséget az üzleti és a személyes fiókok között).

Érdemes azonban megjegyezni, hogy a OneDrive egy teljesen védett felhőtároló szolgáltatás. Ez zárt forrású, ami azt jelenti, hogy lehetetlen ellenőrizni az adatok biztonságát. Ezenkívül, mivel a cég az Ön nevében titkosítja az Ön adatait - és a titkosítási kulcsokat is tartja a szerverein -, képességeivel hozzáférhet az Ön adataihoz, és be tudja szkennelni a dokumentumait, ahogy kívánja.

Adatvédelmi irányelvek

A Google szolgáltatásaihoz hasonlóan, a Microsoft OneDrive-jára az összes Microsoft termékére és szolgáltatására vonatkozó általános adatvédelmi politika vonatkozik. Ez a politika kimondja, hogy a Microsoftnak joga van hozzáférni az Ön adataihoz annak érdekében, hogy szolgáltatásai jobban teljesüljenek. Ez azt is lehetővé teszi, hogy a cég hozzáférjen az Ön adataihoz hirdetések nyomon követése és kiszolgálása céljából.

A Microsoft politikája arra is emlékezteti a felhasználókat, hogy betartja a kormányzati parancsokat, ha:

„Végül hozzáférünk a személyes adatokhoz, nyilvánosságra hozzuk azokat és megőrizzük azokat, beleértve az Ön tartalmát (például az e-mailek tartalmát, más magánjellegű kommunikációt vagy a magánmappákban lévő fájlokat), ha jóhiszeműen hisszük, hogy ezt meg kell tennie: 1 .tartsa be az alkalmazandó törvényeket, vagy reagáljon az érvényes jogi eljárásokra, többek között a bűnüldözés vagy más kormányzati szervek részéről is. "

Ez azt jelenti, hogy az Ön adataihoz a hatóságok bármikor hozzáférhetnek, és mivel az Egyesült Államok végrehajtja a gag parancsokat - soha nem kap értesítést az adataiba való behatolásról..

Így, mint mindig, az adatok biztonságos online tárolása érdekében alapvető fontosságú egy olyan szolgáltatás választása, amely valódi végponttól végig titkosítást nyújt (és ez nyílt forráskódú).

Az iCloud biztonságos?

Az iCloud az Apple felhőalapú tárolási szolgáltatása. Mivel az Apple otthoni főzésű szolgáltatása bekerül a termékekbe, ez rendkívül népszerű szolgáltatás az Apple felhasználók körében. Gyakran feltételezik, hogy jót tesz a magánéletnek és biztonságosabb, mint versenytársai.

Ugyanakkor, a cikk más népszerű szolgáltatásaihoz hasonlóan, az iCloud zárt forrású. Ez azt jelenti, hogy a forráskódját a biztonsági szakemberek nem ellenőrizhetik. Tehát csak az Apple-ben kell bíznia az igényelt biztonsági szint biztosításában.

Az Apple-ről korábban (Edward Snowden) kiderült, hogy az NSA-vel közösen dolgozott, hogy a felhasználóit szippantja. Tehát bízhat benne? És az Apple iCloud valóban biztonságosabb-e, mint versenytársai??

Úton

2014-ben az Apple sok rossz sajtóban részesült az iCloud-felhasználókat megtámadó sorozat után. E jelentések szerint az iCloud-kiszolgálókkal való kapcsolatok sebezhetők voltak egy középtámadásban lévő ember számára. Az Apple tagadta ezt, állítva, hogy az áldozatokat ténylegesen meghaltak. Ennek ellenére a cég javította iCloud szolgáltatása biztonságát.

Az Apple kijelenti, hogy az iCloud-kiszolgálókkal folytatott minden kommunikáció TLS 1.2-es titkosítással és Forward Secrecy-vel védett. Ellenőriztük az iCloud TLS biztonságát a Qualys SSL Labs segítségével, és örültek annak, hogy a szolgáltatás A + -ot kap. Ezért az átmenő adatok biztonságának megfelelőnek kell lennie.

További biztonság érdekében, ha natív Apple alkalmazásokkal, például Mail, Naptár vagy Névjegyek segítségével hozzáfér az iCloud szolgáltatásokhoz, a hitelesítés biztonságos token használatával történik. A biztonságos tokenek miatt nincs szükség az iCloud jelszó tárolására a készüléken vagy a számítógépen. A jelszóval (amelyet más eszközről való bejelentkezéshez lehet használni) ellentétben a tokent nem lehet ellopni, mert rejtjeleződéshez van kötve az eszközével (és eszköz nélkül használhatatlan).

Azt sem tudtuk ellenőrizni, hogy az Apple milyen védelmet alkalmaz az adatátvitelre a magánhálózatain. Feltételezhető, hogy a cég titkosítást használ az adatátvitelre a felhőkiszolgálók között, de a biztonsági szintre vonatkozó információk nem állnak szabadon rendelkezésre.

Pihenőn

Az Apple kijelenti, hogy az összes adatot a szerverein tárolja AES 128 titkosítás segítségével. Ez nem olyan biztonságos, mint az AES 256 titkosítás, amelyet sok felhőalapú tárolási szolgáltatás nyújt, de egyelőre jövőbeli bizonyítéknak tekintik.

A végpontok közötti titkosítás elérhető bizonyos adatokkal, amelyeket az Apple szerverei továbbítanak (az Apple végpontok közötti titkosítást használ az iMessages és a FaceTime számára, otthoni adatokhoz, egészségügyi adatokhoz, iCloud Keychain, fizetési információkhoz, a Quicktype billentyűzet tanult szókincséhez, képernyő idő, Siri információk és Wi-Fi hálózati információk).

Az iCloudhoz továbbított egyes fájlok esetében azonban nem érhető el. Ez azt jelenti, hogy az Apple megőrzi a titkosítási kulcsok feletti titkosítási fájlok titkosítási kulcsait, amelyeket az Ön nevében titkosít. Ez messze nem ideális, mert azt jelenti, hogy az Apple kulcsszavaihoz az Apple munkatársai férhetnek hozzá, online kiszivárogtathatják, vagy akár a számítógépes bűnözők esetleg feltörhetik a szervereiről..

Adatvédelmi irányelvek

Az Apple adatvédelmi politikája egyértelművé teszi, hogy bizonyos körülmények között hozzáférhet az iCloud felhasználói adatokhoz:

„Személyes információkat is felhasználunk termékek, szolgáltatások, tartalom és reklámozás létrehozásának, fejlesztésének, működtetésének, szállításának és fejlesztésének, valamint a veszteségek megelőzésének és a csalás elleni küzdelemnek a segítésére. Személyes adatait számviteli és hálózati biztonsági célokra is felhasználhatjuk, többek között annak érdekében, hogy minden felhasználó javára megvédjük szolgáltatásainkat, és feltöltjük a feltöltött tartalmakat potenciálisan illegális tartalmakra, beleértve a gyermekek szexuális kizsákmányolására szolgáló anyagokat is.

Mint láthatja, az irányelv lehetővé teszi az Apple számára, hogy beolvassa a dokumentumait, hogy megbizonyosodjon arról, hogy azok nem illegálisak. Nem egyértelmű, hogy az Apple bármilyen más célra felhasználja-e a dokumentumok szkennelésére való képességét, ugyanakkor engedélyt ad arra is, hogy az emberek adatait új szolgáltatások fejlesztésére használja fel. Tehát valószínűnek tűnik, hogy valamilyen szintű vállalati kémkedést hajt végre. Természetesen, mivel az Apple zárt forrású, lehetetlen pontosan ellenőrizni, hogy milyen szippantás lehetséges.

A Google és a Microsoft esetéhez hasonlóan az Apple politikája azt is kijelenti, hogy megfelel a törvényes adatkéréseknek. Ez azt jelenti, hogy lehetséges, hogy a céget megkaphatják egy gag-megrendeléssel, és az iCloud-adatokhoz az Ön tudta nélkül lehet hozzáférni:

„Szükség lehet törvényekre, jogi eljárásokra, peres eljárásokra és / vagy a lakóhelyének országában vagy azon kívüli állami és kormányzati hatóságok kéréseire az Apple személyes adatainak nyilvánosságra hozatalához. Információkat tehetünk rólad is, ha úgy találjuk, hogy a nemzetbiztonság, a bűnüldözés vagy más közérdekű kérdések szempontjából a közzététel szükséges vagy megfelelő. ”

Szóval, milyen gyakran jár az Apple valójában az emberek számláin? 2015 első felében az Apple bevallotta, hogy 4472 kérelmet kapott a világ rendőrségeitől. Az Apple kijelenti, hogy e kérelmek 1 886 adata kapcsán adatait közölte a rendőrséggel (ebből 1 407-et az Egyesült Államok bűnüldöző szervének küldtek)..

Végül érdemes megjegyezni, hogy az iCloudon tárolt Notes soha nem titkosítva.

A Dropbox biztonságos?

A Dropbox egy felhőalapú tárolási szolgáltatás, amelynek székhelye a kaliforniai San Francisco-ban található. A listán az egyetlen felhőalapú tárolási szolgáltatás, amely nem tartozik a technológiai óriásokhoz, ehelyett egyedül a szolgáltatás erején keresztül nőtt a népszerűsége..

Ennek ellenére nehéz a Dropbox biztonságosabbnak tekinteni, mint a cikk többi népszerű versenytársa számára. Valójában a szolgáltatást közvetlenül Edward Snowden bírálta, aki nagyon hangosan hangzott el a magánélet hiánya miatt, amelyet a felhasználók a platformon kapnak.

A Dropbox részben GPLv2 licence és részben zárt forrás. Ez azt jelenti, hogy lehetetlen függetlenül ellenőrizni a szolgáltatás összes forráskódját. Ez elég ahhoz, hogy néhány embert lekapcsoljon a szolgáltatástól, mivel a piacon teljesen nyílt forrású felhőalapú tárolási szolgáltatások léteznek.

Úton

A listában említett többi szolgáltatáshoz hasonlóan a Dropbox biztonságos TLS-t is használ annak érdekében, hogy megvédje az összes adatot, amelyet a fogyasztók átadnak a vállalati szervereknek. A Dropbox kijelenti, hogy TLS kapcsolata egy alagutat hoz létre, amelyet AES 128 titkosítás védett.

Ellenőriztük a Dropbox szolgáltatásokat a Qualys SSL Labs segítségével, hogy megbizonyosodjon arról, hogy megfelel-e a független auditor teszteinek. A Qualys a TLS-kapcsolatot egy A + -gal értékelte, ami azt jelenti, hogy ezek a kapcsolatok megbízhatóak lehetnek a felhasználói adatok védelme közben, amikor az áthalad.

A Dropbox azonban nem biztosítja a végpontok közötti titkosítást, ami azt jelenti, hogy az adatok továbbra is érzékenyek az átfogás lehetőségére..

Pihenőn

A Dropbox az összes adatot a szerverein erős AES 256 titkosítással tárolja. A saját kiadványaiból azonban nem lehet megmondani, hogy a titkosítás repülés közben elérhető-e minden elérhető fájlhoz.

Mint a cikkben szereplő többi szolgáltatás esetében, a Dropbox nem nyújt teljes körű titkosítást. Ehelyett a mindenki adatainak titkosítási kulcsát tárolja, és teljes ellenőrzést gyakorol az adatok titkosítása és visszafejtése felett a felhasználó nevében. Ez kockázatot jelent a biztonság és a magánélet szempontjából, mivel azt jelenti, hogy a cég bármikor hozzáférhet a felhasználói adatokhoz.

Ezenkívül előfordulhat, hogy a felhasználói adatok ki vannak téve, ha belső szivárgás van, vagy ha a hackereknek sikerül ellopniuk a felhasználók titkosítási kulcsait a vállalat szervereiről.

Érdemes megjegyezni, hogy a szolgáltatás korábban problémákat szenvedett a hitelesítési mechanizmusokkal, amelynek eredményeként bárki hozzá tudott férni mindenkinek a Dropbox fájljainak körülbelül négy órán keresztül - anélkül, hogy szükség lenne egy fiók jelszavára. Ezenkívül a biztonsági kutatók korábban hibát fedeztek fel a Dropbox iOS alkalmazásban, amely a felhasználói bejelentkezési információkat egyszerű szövegben tárolta.

Azóta azonban rögzítette ezeket a problémákat, és biztonsági intézkedéseket vezetett be annak érdekében, hogy a fogyasztók védelmezzék számláikat. Ezek magukban foglalják a kétfaktoros hitelesítést, a fiók aktív bejelentkezésének ellenőrzésére szolgáló oldalt, a szokatlan tevékenységeket ellenőrző automatizált rendszereket és a gyanúsan működő fiókokhoz kényszerített jelszófrissítéseket..

Ezeknek a fejlesztéseknek ellenére mindenkinek, aki teljesen biztonságosan akarja használni a Dropbox szoftvert, harmadik féltől származó szoftvert kell használnia az adatok titkosításához, mielőtt feltölti azokat a Dropboxba..

Adatvédelmi irányelvek

A Dropbox adatvédelmi irányelve egyértelműen kimondja, hogy adatai mindig a tiéd maradnak. Ugyanakkor a házirend nem engedélyezi a cég számára az összes adat „beolvasását” azért, hogy jobban biztosítsa szolgáltatásait:

„Amikor a Szolgáltatásainkat használja, olyan dolgokkal látja el nekünk, mint fájljait, tartalmát, üzeneteit, névjegyeit és így tovább („ A cuccod ”). A dolgod a tied. Ezek a feltételek nem adnak jogokat az Ön cuccaira, kivéve azokat a korlátozott jogokat, amelyek lehetővé teszik számunkra a Szolgáltatások nyújtását.

Szüksége van az Ön engedélyére, hogy olyan dolgokat végezzünk, mint például a cuccok tárolása, biztonsági másolatának készítése és megosztása, amikor felkéri. Szolgáltatásaink olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például fotóminiatűrök, dokumentum-előnézetek, kommentálás, könnyű rendezés, szerkesztés, megosztás és keresés. Ezekhez és más funkciókhoz szükség lehet rendszerünkre a dolgok eléréséhez, tárolásához és beolvasásához. ”

Mintha ez nem lenne elég, a Dropboxba történő feliratkozás azt is jelenti, hogy adatait meg lehet osztani harmadik felekkel:

"Ön engedélyt ad nekünk ezeknek a dolgoknak a végrehajtására, és ez az engedély kiterjed a leányvállalatainkra és a megbízható harmadik felekre, akikkel együtt dolgozunk."

Amerikai vállalkozásként való részvétel azt is jelenti, hogy a Dropbox számára megrendelést és gag parancsot lehet kézbesíteni. Ilyen körülmények között az Egyesült Államok kormánya határozatlan ideig hozzáférhet bárki adataihoz. A gag rend miatt a felhasználók soha nem tudnák, hogy az amerikai hírszerző ügynökségek felügyelik az emberek számláinak tartalmát.

A Dropbox egyértelművé teszi, hogy eleget tesz a jogi kéréseknek, és figyelmezteti a felhasználókat, hogy ne használják számláikat a szerzői joggal védett tartalmak megosztására:

„Te vagy a felelős magatartásáért. Az Ön cucca és Önnek be kell tartania az elfogadható felhasználási irányelveinket. A Szolgáltatások tartalmát mások szellemi tulajdonjogai védik. Kérjük, ne másolja, töltse fel, töltse le és ne ossza meg tartalmat, csak akkor, ha erre jogosult.

A házirend egyértelművé teszi, hogy a szolgáltatás használata nem garantálja a magánélet védelmét. Tartalmát beolvassa és felhasználhatja büntetőeljárás lefolytatására, ha bűncselekményt talált bármilyen törvény megsértéséért, ideértve a szerzői jogi kalózkodást is..

Bevált gyakorlatok a felhőalapú tárolás használatához

Amint a cikkből látható, sok kérdés merül fel a népszerű felhőalapú tárolási szolgáltatások által biztosított adatvédelemmel kapcsolatban. A végpontok közötti titkosítás nem jelenti azt, hogy bíznia kell a szolgáltatónál az adatok tárolásában és védelmében. És az amerikai székhelyük miatt mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a kormány behatoljon az e számlák adataiba gag paranccsal.

Az, hogy a fenti felhőalapú tárolási szolgáltatások elfogadható megoldást jelentenek-e Önnek, nagymértékben függ a személyes körülményektől. Ha lehetővé teszi a Google, az Apple, a Microsoft vagy a Dropbox számára, hogy az Ön nevében titkosított dokumentumokat tárolja, akkor ez elég biztonságosnak tűnik számodra, akkor mindenképpen használja ezeket a szolgáltatásokat. Ha azonban valóban értékeli a magánélet védelmét, mindig jobb lesz nyílt forráskódú alternatívákat keresni végpontok közötti titkosítással..

Ha úgy dönt, hogy a fenti szolgáltatások egyikét használja, vannak bizonyos bevált gyakorlatok, amelyeket javasolunk:

  • Válasszon egy erős, egyedi jelszót. Minden fiókjához erős, egyedi jelszó szükséges, hogy valóban biztonságos legyen. Ennek elmulasztása azt jelentené, hogy adatait adathalász támadás okozza.
  • Használjon két faktor engedélyezést. A jelszó a kulcs minden dokumentumhoz, ami azt jelenti, hogy bárki, aki megtöri, vagy kitalálja a jelszót, azonnal hozzáférhet a fájljaidhoz. A 2FA extra védelmi réteget biztosít, amely megakadályozza a hackerek hozzáférését a fájlokhoz.
  • Alapértelmezés szerint a Google Drive, a OneDrive, az iCloud és a Dropbox által létrehozott fájlok privát állapotúak. Ha azonban úgy dönt, hogy egy fájl vagy mappa elérését megosztja valakivel egy linket használva, akkor valószínű, hogy ez a harmadik fél megoszthatja azt a fájlt vagy mappát másokkal. Ezért fontos, hogy mindig fontolja meg, hogy kivel osztja meg adataihoz való hozzáférését, hogyan és miért.
  • Használjon harmadik féltől származó szoftvert az adatok titkosításához, mielőtt feltöltné azokat egy online felhőszolgáltatásba. Az adatok titkosítása a szolgáltatásba történő feltöltés előtt azt jelenti, hogy csak az adatkulcsot kell tartania. Ez azonban hosszú távú megközelítés, figyelembe véve, hogy vannak nyílt forráskódú, végponttól végig titkosító szolgáltatók a piacon.
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me