Egyszerűen kezdődött. Készítettem egy bányászati ​​fúrótornyot, rajta lévő ventilátorokkal, hogy csendesebben és hűvösebben fusson.


Ez egy teljes értékű projektré vált, ahol végül a legfontosabb bányászati ​​berendezést építtem hatalmas ventilátorokkal és rézcsövekkel - a vezetékek nagy része a rézcsöveken halad keresztül (természetesen normál számítógépként is használhatja). Megmutatom, hogyan tudod, és mi van a 2-es verzióban!

Az 1. kész verzió

Nézze meg a videót, hogy láthassa az 1. verziót. Ha azt szeretné látni, hogy hogyan épült fel, feltétlenül olvassa el a cikket, és tudjon meg többet a jövőben elvégzendő fejlesztésekről..

Nem tudom miért, de úgy döntöttem, hogy azt akarom, hogy az új felszerelésem is szép legyen, és természetesen (!) Rézcsövek jöttek a fejembe. Az egyik gondolat a másikhoz vezetett, és természetesen úgy döntöttem, hogy a kábelezést a rézcsöveken is át kell vezetni, hogy minden rendben legyen. Ideje volt tervezni!

A terv

Mielőtt ilyen hatalmas projektet kezdett volna, ideje volt megtervezni. Kivettem a megbízható Autodesk Inventoromat, és elkezdtem a tervezést. Szerencsére szinte az összes szükséges anyagot beszereztem a GrabCAD-ből vagy maga az Autodesk könyvtárból. Ezért csak arra kellett gondolkodnia, hogy mindent átgondoljon. Papírtervem volt arról, hogy hova kerül az összes huzalozás, és hol lépnek be és lépnek ki a keretből. Készítettem egy négyutas csatlakozást is, amelyet CNC-marni kell, mivel sajnos erre nincs rézcső szabvány.

Bányászati ​​felszerelés építése

Mint minden projekthez, mindig van valami, ami hiányzik a CADing során. Szerencsére az általam készített terv kissé rugalmas volt, és a késztermék még mindig jól néz ki! Az egyik legfontosabb különbség, amelyet észrevehet, az, hogy eredetileg krómillesztéseket terveztem használni, amelyeket a kijelzőegységek készítéséhez használnak. Végül azonban rájöttem, hogy sokkal hatékonyabb és jobb a standard rézcsövek használata.

Az eszközök beszerzése & anyagok

A terv helyett minden maradt, amire szüksége volt: az anyagok beszerzése és összeszerelése. Bár könnyűnek tartom a hangzást, az anyagok beszerzése viszonylag egyszerű, és a héten belül mindent megtehetsz. Bízz bennem, amikor azt mondom, hogy nem az összeszerelés. Ezután rémálmok lesznek a kábelezésről.

Csövek és alumínium csatlakozók

A rézcsövek és csatlakozók könnyen beszerezhetők. Ezek szabványos méretek, és a legtöbb hardverüzletben megtalálja őket. Sajnos az alumíniumdarabok trükkösebbek lehetnek. Szerencsére van egy barátom egy CNC-gépen, és a 8 sarokdarabot 2 napon belül elkészítettük az általam létrehozott CAD fájl segítségével. Nem sokkal feltöltöm ezeket a fájlokat a GrabCAD-be, ám ezek létrehozásához 3D-s nyomtatást vagy akár faanyagot is használhat..

A rézcsövekben lyukakat és réseket is létre kell hoznia a vezetékek be- és kijáratához, a rögzítőcsavarokhoz és a GPU-tartókhoz. Ezt megteheti egy lépcsős fúróval, vagy szakmailag megmunkálhatja őket körülbelül 100 dollárért. Ezenkívül acélgyapothoz, csővágóhoz és néhány PVC szalaghoz is szüksége lesz.

Réz csövek

Számítógép alkatrészek & Szoftver

Össze kell gyűjtenie az összes szükséges számítógépes alkatrészt. Mivel ezt a keretet használom, és bányászati ​​fúróként használom, így döntöttem a vásárlással. Az Ethereum Mining-ról itt olvashat bővebben. Ugyanakkor az operációs rendszerhez az ethOS használatát végeztem, mivel ez tökéletes, ha Ethereum, Monero vagy ZCash bányászatot akarja..

Számítógép alkatrészek

Rajongók

Az 1. verzió hűtéséhez a Noctua elég kedves volt, hogy nyolc 140 mm-es ventilátort és CPU-hűtőt is biztosítsam nekem. Nemcsak rendkívül elégedett vagyok mindkét termék teljesítményével, de tökéletesen megfelelnek a színsémának is! Ráadásul rázkódásgátló tartókkal láttak el, amelyek lehetővé teszik a ventilátorok csendes működtetését anélkül, hogy a rezgéseket a keretre továbbítanák..

Noctua rajongók

A második verzióhoz hozzáadom az AIO vízhűtést az Északi-sarkvidék jóvoltából.

Vezeték

Mivel a csatlakozók egyike (a ventilátor csapjaihoz hasonlóan) nem fér bele a rézcsövekbe egészen, el kell készítenem a saját vezetékemet. Ehhez mindent meg kell tennie, a hüvelytől a csapig, a fedélig és még a hőhúzódásig is. Megállapítottam, hogy a Mod-One-nak sok remek lehetősége és tartalma van, de nem feltétlenül a legolcsóbb.

A szerszámokhoz öngyújtóra, huzalvágókra / sztriptízre, krimpelő szerszámra és forrasztópálcára van szüksége..

Minden együtt jön

1. lépés: A bányászati ​​létesítmények alapjának felépítése

Miután az összes anyag a helyén volt, és a rézcsöveket megmunkálták, ideje elkezdeni a szerelést. Ennek legegyszerűbb módja az alulról a CPU és a PSU aljzatokkal történő elindítás. Ezt viszonylag könnyű megtenni. Időnként a rézcsövek és az illesztések közötti illeszkedés kissé meglazul, ezért használjon valamilyen PVC szalagot vagy elektromos szalagot, hogy szorosan illeszkedjen.

Sajnos, mivel a huzalozás áthalad a kocsiberendezésen, nem tudja összeragasztani a bányászati ​​kocsit egészen a végéig.

Bányászati ​​felszerelés 1. lépés

2. lépés: Helyezze be az alaplapot, a PSU-t és a GPU-t

Az alap összeszerelésekor ellenőriztem, hogy megbizonyosodtam-e arról, hogy stabil módon rögzíthetem-e az alaplapot az állványhoz. Rájöttem, hogy a Noctua chromax rezgéscsillapítók tökéletesen alkalmasak erre a munkára. A szokásos ventilátor-tartóik ideálisak voltak a normál rezgés visszavezetésére is a PSU-tól. Imádtam, hogy mindkettő megegyezik a réz színével, még akkor is, ha ez nem szándékos.

Bányászati ​​felszerelés 2. lépés

Miután elkészítettem az alapszakaszt, ideje elmozdulni a GPU tartóhoz. Az egyik tényező, amelyet a CAD tervezés során nem vettem figyelembe, a PCI-hosszabbító kábelek hossza volt. Vagyis a hosszúság hiánya. Ez azt jelentette, hogy csökkentenem kellett mind a háttámla, mind az első felfüggesztés helyzetét. Szerencsére ez nagyon könnyen megtörtént, és csak a csővágóra volt szükség.

Végül azonban ahhoz, hogy az elülső szakasz teljes magassága megegyezzen a ventilátorokkal, további T-csatlakozásokat és egy vízszintes keresztrúdot kellett hozzáadnom.

3. lépés: Szerelje össze a teljes keretet

A következő lépés viszonylag könnyű, szerelje össze a külső keret többi részét és ellenőrizze, hogy a dolgok a lehető legszimmetrikusabbak és szintetikusabbak-e.

Bányászati ​​felszerelés 3. lépés

Miután elégedett ezzel, szerelje fel a ventilátorokat a hátsó részre, ahogy az az előző képen látható. Ekkor kell elkezdenie a huzalozást, mivel az összes ventilátorvezetéknek át kell mennie a rézcsöveken. Amikor ezt megteszi, győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e a különféle vezetékek (pl. Színek vagy számok) megjegyzésének rendszerével, tehát amikor a kábeleket csatlakoztatja, akkor helyesen csinálja, és ne zárja rövidre a rendszert.

4. lépés: Csatlakoztassa a GPU-kat

Ez a legnehezebb lépés. Míg a CAD-ben megvizsgáltam, hogy 36 huzal elég könnyedén illeszkedik-e a rézcsövekbe, nem a hüvelynek, hanem a csökkentett átmérőnek a könyökben számoltam. Ezért a rézcsövekben a vezetékeknek nincs hüvelyük.

Kezdetben az összes vezetéket azonos hosszúságúra vágtam, és a végüket ujjaimmal illesztettem. Ezután ezeket átvezettem a rézcsöveken, amíg el nem érik a kijáratot. Ezután a helyére helyeztem a PSU-t, és mindegyiket vágtam a kívánt hosszúságúra. Ha még nem jelölte meg a vezetékeit, mindegyiknek meg kell adnia egy-egy kis vontatót, hogy kiderítse, melyik melyik, hogy megfelelően csatlakoztassa a csapokat.

A rézcsövekbe néhány ferritgyűrűt is behelyeztem az elektromos mezők csökkentése érdekében.

Bányászati ​​felszerelés 4. lépés

5. lépés: Vizsgálja meg a rendszert

Miután az összes vezeték a helyén volt, ideje kipróbálni a rendszert. A teszteléshez egy régi számítógépet használtam, hogy ha valami rosszra fordulna, nem pazarolnék drága berendezéseket.

A rajongókkal kezdtem. Sajnos néhány problémám merült fel a csatlakozók szétesésekor a csövekben, ami miatt az egész ventilátor részt szétszedni kellett. A jövőben hosszabbító kábel használata helyett össze fogom osztani a vezetékeket.

Ezután mindegyik GPU vezetéket kipróbáltam egy régi 7950-rel. Szerencsére ezek mind tökéletesen működtek. A jövőben azonban néhány vezetékes fésűt fogok használni, hogy a vezetékek szélesebbnek látszanak a GPU-k közelében.

Bányászati ​​felszerelés 5. lépés

6. lépés: Végső összeszerelés

Mivel minden működött, ideje volt összeállítani a teljes kocsi. Ez messze volt a legegyszerűbb feladat, mivel mindössze a csövek és a csatlakozók összemetszése volt szüksége.
Bányászati ​​felszerelés 6. lépés

7. lépés: A bányászati ​​felszerelés kész

Miután elvégeztem a végső próbatestét, apró mennyiségű szuper ragasztót felhordtam az ízületekre. Biztosítottam, hogy csak olyan ragasztót használjon olyan hézagokban, ahol nem volt huzal, hogy elkerülje, hogy rajtuk keresztül táplálkozzon. Emellett elkerültem néhány magcsomópontot, hogy ha bármit is meg kellett javítanom, könnyen elválaszthattam volna.

Ha azonban szeretné, összeragaszthatja az egész bányászati ​​kocsit. Kicsi hőmennyiség alkalmazásával az illesztéseknek könnyen elválasztaniuk kell.

Ez az; a szépség teljes.

Végső bányászati ​​felszerelés borítója

Nemcsak hogy a végeredmény nagyszerűnek tűnt, de a fantasztikus Noctua ventilátorokkal kiváló hűtést és lényegesen alacsonyabb működési hőmérsékletet is sikerült elérnem..

A 2. változat hamarosan megjelenik, és itt vannak a változtatások, amelyeket elvégezek.

  1. A GPU-kat az Arctic Cooling Accelero Hybrid III rendszer segítségével hűtjük.
  2. A huzalozás 100% -a rézcsöveken keresztül vezet
  3. Kábel fésűk a vezetékekhez
  4. Jelentősen csökkent méret

Ha szeretne tudni róla, iratkozzon fel hírlevelünkre, és kövessen minket szociális hálózatainkon.
Van visszajelzése? Tudassa velünk a megjegyzésekben.

Szereted a projektet és az ötletet? Ossza meg barátaival!

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me