A kereskedelmi VPN-ek néha nem ideálisak, és szeretne létrehozni saját VPN-szolgáltatást.


Ebben az útmutatóban megmutatom, hogyan lehet a Hamachi és a Privoxy felhasználásával létrehozni saját privát és személyes VPN-jét.

Mielőtt azonban belemerülnék ebbe a helyzetbe, fedezzük fel előnyeit és hátrányait saját VPN-szolgáltatásunk Hamachi segítségével történő létrehozásához.

Miért kellene saját VPN-t létrehoznia?

A VPN-t azonban eredetileg elsősorban azért fejlesztették ki, hogy az üzleti alkalmazottak biztonságosan bejelentkezhessenek vállalata kiszolgálóira, ha irodán kívül vannak:

Felhasználó [-> ISP ->] vállalati szerver.

Beállíthat egy otthoni számítógépet úgy, hogy hasonlóan működjön, mint egy üzleti VPN szerver. Lehetővé teszi a biztonságos távoli bejelentkezést otthoni számítógépéhez, és az internethez való hozzáférést az IP-címén keresztül:

Felhasználó [-> ISP ->] otthoni számítógép -> ISP -> Internet. (a zárójelben lévő forgalom titkosítva)

A VPN előnyei otthon

  • Ingyenes - nem kell fizetnie a harmadik fél VPN-szolgáltatásáért
  • Biztosítja az internetkapcsolatot nyilvános WiFi hotspotok használatakor
  • Távolról és biztonságosan hozzáférhet a számítógép tartalmához, és filmeket, zenéket stb. Továbbíthat egy távoli eszközre
  • Az otthoni számítógép proxyként működik. Ez nagyszerű lehetőséget kínál a földrajzilag korlátozott webszolgáltatások elérésére otthonról távol. Ez is nagyon hatékony cenzúraellenes eszköz lehet, ha a felhasználó szigorú országban van. Szüksége van azonban egy barátra, aki hajlandó otthoni szervert beállítani egy kevésbé korlátozó országban.

Olyan országokban, mint Kína, és például a földrajzilag korlátozott szolgáltatások esetében, ha az USA-n kívüli Hulu-t szeretne nézni, akkor VPN-re lesz szüksége. A magánhálózati VPN kiválóan alkalmas az iskolai, főiskolai vagy munkahelyi korlátozások megkerülésére. A kínai VPN-ről a Kínai VPN-re vonatkozó legjobb útmutatónkban olvashat.

A VPN hátrányai otthon

  • Az otthoni számítógép proxyként működik - az otthoni számítógép IP-címén keresztül fér hozzá az internethez, így bármilyen internetes tevékenység könnyen megtalálható ezen a címen. Ez azt is jelenti, hogy nem csak megváltoztathatja a látszólagos tartózkodási helyét (például egy másik országra).
  • Bár a távoli számítógép és az otthoni VPN-kiszolgáló közötti kapcsolat titkosítva van, a kimenő otthoni internet-kapcsolat nem. Ez azt jelenti, hogy az internetszolgáltató (és bárki más, aki figyeli) könnyen figyelemmel kísérheti az internetes tevékenységeket.
  • Folyamatosan otthoni számítógépét kell tartania, ami növeli a villamosenergia-számlákat.

Röviden: a magán otthoni VPN-kiszolgáló beállítása a kereskedelmi VPN-szolgáltatások használatának számos előnyeit kínálja. Az internet használatakor azonban nem nyújt adatvédelmet / névtelenséget.

A Hamachi használata privát VPN létrehozásához

Messze a legegyszerűbb módszer a privát VPN beállítására a LogMeIn Hamachi és a Privoxy kombinációjának használata.

A Hamachi olyan szoftver, amely lehetővé teszi virtuális hálózatok létrehozását, amelyek a szokásos LAN-okhoz hasonlóan működnek.

Épít egy „nullakonfigurációjú virtuális magánhálózatot”, ami azt jelenti, hogy nem kell aggódnia a porttovábbítás vagy más összetett konfigurációs problémák miatt (ami határozottan egy nagyon erős pont a javára). Az átvitt adatokat 256 bites AES titkosítás védi.

A Hamachi legnagyobb hátránya, hogy védett szoftver (azaz nem nyílt forráskódú). Amint azt a fentiekben tárgyaltuk, a magán Hamachi VPN egyébként nem biztosít sok adatvédelmet. Tehát valószínűleg nem érdemes sokat aggódni. Ha az adatvédelem komoly aggodalomra ad okot, a Tor vagy a nem naplózott harmadik fél VPN szolgáltatója sokkal jobb megoldás.

A LogMeIn Hamachi alapvető verziója ingyenes és teljesen működőképes. Hálózatonként azonban csak öt tag használhatja. Ezenkívül az ingyenes verzió nem fog futni a háttérben a tétlen számítógépeken (ahogy a fizetett változat is képes).

A LogMeIn Hamachi elérhető Windows, macOS és Linux (béta) rendszerekhez.

A Hamachi-ot futtató otthoni számítógépünkön keresztüli távoli eléréshez szükségünk lesz egy Privoxy-ra, egy ingyenes, nyílt forrású webes proxyra. A Privoxy önmagában is futtatható, de az összes kapcsolat titkosítatlan HTTP felett lenne. Ezért használjuk a Hamachi-t.

A Privoxy elérhető a Windows, a MacOS, a Linux és az iOS számára, és bármilyen böngészővel használhatja..

1. Telepítse a Hamachi VPN-t

Először be kell állítania a Hamachi-t. Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

a) Töltse le a Hamachi otthoni számítógépén (válassza a „Hamachi Unmanaged” módot), és telepítse. A LogMeIn különféle pontokon felszólítja Önt, hogy regisztráljon egy ingyenes fiókra, de ezt most figyelmen kívül lehet hagyni.

Hamachi letöltése

b) Az induláshoz kattintson a bekapcsológombra, és írja be az ügyfél nevét.

Hamachi ID

c) Nyomja meg az „Új hálózat létrehozása” gombot, és adjon neki nevet és jelszót. Hit a „Létrehozás”.

Hamachi Hálózat létrehozása

d) Telepítse a Hamachi-t bármely más számítógépre, amelyet csatlakoztatni szeretne az otthoni VPN-hez. Az egyetlen kivétel ezúttal az, hogy a „Csatlakozás egy létező hálózathoz” opciót kell választania ahhoz, hogy csatlakozzon az éppen létrehozotthoz, ahelyett, hogy új létrehozna..

Most már böngészheti otthoni számítógépét, mintha egy helyi (LAN) hálózaton lenne.

2. Állítsa be a Privoxy-t

Ezt megteszi a biztonságos távoli internetkapcsolat engedélyezéséhez.

a) Töltse le, telepítse és indítsa el a Privoxy alkalmazást. A Windows rendszerben a Privoxy üres ablakként indul, de ne aggódjon, mivel ez rendben van. Még bezárhatja az ablakot, és a Privoxy továbbra is futni fog a tálcán. Kattintson a jobb gombbal a Privoxy elemre a tálcán, és válassza a Szerkesztés lehetőséget -> Fő konfiguráció.

b) A Jegyzettömb megnyitja a Privoxy konfigurációs fájlját, az úgynevezett config.txt fájlt. Lépjen a Szerkesztés elemre -> Keresse meg és keresse meg a „figyelési cím 127.0.0.1:8118” kifejezést. Helyezzen egy #-et a sor elé, hogy megjegyzésként megjelölje, majd alatta adja hozzá a sort:

listen-address [a Hamachi ablakának tetején látható IP-cím]: 8118

c) Mentse és zárja be a config.txt fájlt.

3. Állítsa be a böngésző proxybeállításait

Az utolsó lépés egyszerűen annak konfigurálása, hogy a böngésző proxybeállításai a Hamachi hálózati IP-címre mutatnak. 25.46.156.2, a 8118-as port a példánkban.

A Firefoxban ezeket a beállításokat az Opciók menüpontban találhatja meg -> Hálózat fül -> Csatlakozás beállításai

Ellenőrizheti, hogy minden működik-e, ha beírja a „http://config.privoxy.org/” címet a távoli számítógép böngészőjének keresősávjába.

(Ha azt mondja: „Privoxit nem használják”, akkor valami rosszul ment)

Most már otthoni számítógépét használja VPN szerverként! A távoli böngésző teljes forgalma az otthoni számítógépen megy keresztül. Ezért úgy tűnik, hogy az otthoni számítógép IP-címéről származik.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me