A kormányzati megfigyelés az elmúlt években egy jó gombnyomással járó kérdés volt, jó indokok miatt. Az NSA kémkedése nemcsak a technológiai óriásokra, a nemzetközi közösségekre és a világ vezetõire gyakorol hatást, hanem szinte minden egyes szakembert is..


Beleértve valószínűleg te is.

Igen, te.

Hogyan kérdezed?

Hogyan kémkedik az NSA?

Adja hozzá ezt az infographic webhelyéhez az alábbi kód használatával:

Hogyan kémkedik az NSA?
Infographic: https://proprivacy.com

Az NSA kémek a telefonhívások és szöveges üzenetek során

Az NSA metaadat-gyűjteménye a háztartási telefonrekordokról, más néven a Patriot Act, a hírnévre való hivatkozás, és ez volt az egyik első jelentős felfedezés, amelyet Glenn Greenwald és a Guardian hozott nyilvánosságra..

Az amerikai közvéleményt megragadta a hír, hogy az NSA minden nap engedély nélkül milliárdnyi szöveges üzenetet, eszközhelyet és hívásinformációt gyűjtött, például a hívó és a fogadó személy azonosítása céljából - elsősorban nem a tervezett céloké, hanem az ártatlanokéval. Amerikaiak, akiknek adatait felkutatták a keresés során.

Sokan azt gondolják, hogy három év elteltével az NSA véget vet a telefonos nyilvántartások tömeges gyűjteményének.

Nem volt.

Míg a hazafiságról szóló törvény ellentmondásos 215. szakaszát 2015. június 1-jén nyugdíjba vették - és az Egyesült Államok Szabadságjogának június 2-án átnevezett módosított változatára váltották -, helyettesítését olyan jogi rések rejlik, amelyek lehetővé teszik az új törvények megkerülését és folytatását. tömegesen szimatolni az amerikaiakat, ha akarják.

És tudod, hogy igen.

Az NSA kémek az e-mailek, a csevegés és az internetes böngészési előzmények között

Röviddel a Patriot Act létezésének feltárása után Greenwald bemutatta a világnak az XKEYSCORE eszközt, egy NSA eszközt, amely szinte minden adatát gyűjti, amit a felhasználó az interneten csinál..

IP-címek, e-mailek, böngészési előzmények, böngésző cookie-k, online csevegések, hanghívások, képek, Skype munkamenetek, felhasználónév és jelszó párok, közösségi média tevékenységek, naplózott billentyűleütések ... mindent és még sok minden a NSA messzemenő internetes megfigyelő programjában gyűjtött, amelynek 700+ szervere világszerte több mint 20 terabyte adatot gyűjt.

Mint a Patriot Act, az XKEYSCORE „célja” a külföldi célok nyomon követése. Ha azonban egy amerikai más országgal valakivel kommunikál, akkor az adatbázisban fel vannak tüntetve, mint amely külföldi-külföldi kommunikációban vesz részt, és személyes online adataikat kereshetik meg, így garantálva.

Az NSA kémkedése azonosítja a barátait, a családját és a közösségi hálózatokat

A fent említett Patriot Act és az XKEYSCORE programokból összegyűjtött adatok felhasználásával az NSA könnyen összeállíthat az amerikaiak társadalmi körének kifinomult grafikonjait, beleértve társaik és kollégáik, utazótársaik, tartózkodási helyük és egyéb erősen magánjellegű részletek azonosítását..

E grafikonok összeállítása érdekében az NSA olyan információkat gyűjt, mint például bankkódok, Facebook-profilok, utas-naplók, egészségbiztosítási információk, választói regisztrációs névjegyzék, GPS-helyadatok, adó- és ingatlannyilvántartások..

A közösségi hálózati profilokat akár olyan lekérdezésekkel is felépíthetik, mint például a „travelsWith, hasFather, sentForumMessage, foglalkoztat”, amikor az adatbázisukba súrolják.

Miközben ismét a külföldi célokra koncentrálunk, nincs árt az ártatlan amerikaiak számára, akik valamely érdeklődő személy vagy szervezet kapcsolattartási láncába kerültek.

Az NSA figyeli a pénzügyi tranzakciókat és a hitelkártya-vásárlásokat

A telefonos és az internetszolgáltatók nem az egyetlen szervezet az NSA-nál zajló csapatok során. A telefonos nyilvántartásokon és az internethasználaton kívül a bankszámláit és a hitelkártyáit szintén könnyedén figyelemmel lehet kísérni és szavatosság nélkül lehet elérni.

Az NSA Follow the Money (FTM) nevű fiókja több mint 25 000 pénzügyi vállalkozás tranzakciós hálózataitól gyűjt információkat, ideértve a bankokat, kaszinókat és banki átutalási ügynökségeket. Ezután ezeket az információkat egy Tracfin-nek nevezett NSA adatbankban tárolja, amely több millió rekordot tárol.

Ezen adatok körülbelül 84% -a becslések szerint hitelkártya-tranzakciókból származik.

A VISA azt állítja, hogy "nincsenek tisztában a [hálózatukhoz való] jogosulatlan hozzáféréssel", és "csak tranzakciós információkat szolgáltatnak az idézésre vagy más érvényes jogi folyamatra válaszul", de a Snowden által kiszivárogtatott NSA-előadások erősen másként sugallják..

Valójában az NSA pénzügyi információk felhalmozása annyi határt túllép, hogy még a brit társaik és a gyakori együttműködőik, a GCHQ is aggódik a cselekmény miatt, elismerve, hogy a gyűjtött „gazdag személyes információk” nagy része „nem a céljaikra vonatkozik” ”.

Az NSA hozzáférhet személyes webkamerájához

Nem erősítik meg, hogy az NSA maga végez ilyen gyakorlatokat (bár nagyon valószínűnek tűnik), ők férhetnek hozzá a megfigyelő partnere, a GCHQ adatbázisában elérhető webkamera képekhez, akik a Yahoo számítógépes kameráinak ismert szempillái..

Kódnévvel Optic Nerve, a program 2008-ban indult, és a jelentések szerint 2012-ben továbbra is aktív. Bár nem biztos, hogy továbbra is működik-e, az az időszak alatt összegyűjtött adatok elég aggasztóak, több mint 1,8 milliárd webkamerás képpel A Yahoo ügyfelei világszerte csak egy hat hónapos időszak alatt gyűjtöttek össze adatokat.

Az Optic Nerve-t eredetileg az automatizált arcfelismerés kísérleteire, a meglévő célok megfigyelésére és újak felfedezésére szánták. Ehelyett öt percenként egy képet mentettek a hírcsatornáktól - ezek 3% és 11% -a ártatlan felhasználók szexuálisan kifejezett képei voltak.

A kicker? Csak az ismert célhoz hasonló felhasználónévvel kellett rendelkeznie, hogy új célponttá váljon, és nincs olyan brit törvény, amely eltávolítja a házirendet vagy az öt szem szemszögéből - beleértve az Egyesült Államokat is - álló országok állampolgárait keresési lekérdezéseiből. és adatbázisok.

Az NSA figyeli az online játékosok közötti kommunikációt

Meglepőnek kellene lennie, hogy az olyan veszélyes online időtöltések is, mint amilyen az MMORPG, nem biztonságosak az NSA kíváncsiságától?

A válasz nem, nem kellene.

Úgy vélve, hogy a terrorista hálózatok az online játékokat titkos kommunikációra használhatják, az NSA megfigyelést végez és világszerte több millió felhasználó adatait gyűjti a virtuális játékkiszolgálókról, ideértve a felhasználó helyét, identitását és tevékenységeit, például a hang- és szöveges csevegési naplókat..

Tehát igen, a World of Warcraft, a Second Life, az Xbox Live és hasonlók játékához töltött idejét az NSA tárolja és naplózza. Hé, ez az aranyos manó, akivel beszéltél, akár NSA ügynök lehet.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me