A VeraCrypt egyik legeredményesebb és legegyedibb tulajdonsága a rejtett kötetek létrehozásának képessége (ahogyan a TrueCrypt előtte volt). Ez azt jelenti, hogy a „normál” VeraCrypt titkosított kötet létrehozása mellett létrehozhat egy második „rejtett” kötetet is benne..


Ha beírja a külső kötet jelszavát, akkor megnyitja a külső kötet, de ha beírja a rejtett kötet jelszavát, akkor helyette azt nyitja meg. Ennek a rendszernek a szépsége az, hogy az ellenfél lehetetlen tudni (nem is beszélve bizonyítani), hogy egy második kötet valóban létezik. Ez lehetővé teszi a valószínű levonhatóságot. Felhívjuk figyelmét, hogy ezzel kapcsolatban vannak bizonyos veszélyek is.

Az adatok elrejtése mellett a VeraCrypt rejtett kötetek egy virtuális gépen (VN) futó teljes operációs rendszert (OS) elrejthetnek. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy minden számítógépét biztonságban tartsa (mindaddig, amíg a tevékenységet a virtuális gépre korlátozod).

Amire szüksége lesz

Ez az oktatóprogram feltételezi, hogy ismeri a VeraCrypt tartalmát & az alapok és a VeraCrypt rejtett kötetek útmutatói. Szüksége lesz még:

  • A VeraCrypt (FOSS) legújabb verziója
  • Az Oracle VM VirtualBox (FOSS) legújabb verziója
  • Operációs rendszer (a Linux Mint programot használom ehhez az oktatóanyaghoz, de nyugodtan használhatja kedvencét). Vegye figyelembe, hogy a Mac OSX nem futtatható virtuális gépen.

A lépés - Hozzon létre egy VeraCrypt rejtett kötetet

Ehhez egyszerűen kövesse a VeraCrypt rejtett kötetek útmutatójában ismertetett lépéseket. Győződjön meg arról, hogy a kötet mérete elég nagy ahhoz, hogy tartalmazzon mind a rejtett operációs rendszert, mind a külső mappába helyezett csaló fájlokat.

Hogyan hozhat létre virtuális gépet egy VeraCrypt rejtett köteten belül

B lépés - Telepítse az operációs rendszerét a VM VirtualBox és a VeraCrypt használatával

1. Győződjön meg arról, hogy az összes VeraCrypt kötet nincs leválasztva, majd helyezze be az éppen létrehozott titkosított kötetet..

Hogyan hozhat létre virtuális gépet egy VeraCrypt rejtett köteten belül

Feltétlenül adja meg a rejtett kötet jelszavát

Hogyan hozhat létre virtuális gépet egy VeraCrypt rejtett köteten belül

A rejtett kötetet most össze kell szerelni

2. Indítsa el a VirtualBox szoftvert, és nyomja meg az „Új” gombot új virtuális gép létrehozásához.

VirtualBox 1

3. Adjon nevet és válassza ki az operációs rendszert.

VirtualBox 2

4. Válassza ki, hogy mennyi RAM-ot kíván használni a virtuális gép operációs rendszeréhez. Minél több, annál jobb, de ez eltávolítja az elsődleges operációs rendszerhez rendelkezésre álló RAM-ot.

VirtualBox 3

A számítógépem 16 GB RAM-ot rejt, így megengedhetem magamnak, hogy nagylelkű legyek a virtuális géppel!

5. Most lehetősége van egy virtuális merevlemez létrehozására.

VirtualBox 4

Ez a lépés nem feltétlenül szükséges, de demonstrációs célokra létrehozom azt.

VirtualBox 5

Maradjon az alapértelmezett értékekkel, hacsak nincs jó oka, hogy ne

VirtualBox 7

A dinamikusan elosztott virtuális meghajtó rendben van. Ne felejtse el, hogy a maximális méretét mindazonáltal a rejtett mappa számára elkülönített hely korlátozza

VirtualBox 8

Ugyanezen okból magasabbra hagyhatja a maximális fájlméretet (bár egyesek azt javasolják, hogy csak kissé kisebb legyen, mint a rejtett kötet számára fenntartott terület).. Ne felejtse el menteni a virtuális meghajtó fájlt a csatolt rejtett mappába. Hit „Létrehozás”.

6. A VirtualBox Manager képernyőn válassza ki az újonnan létrehozott virtuális gépet, majd nyomja meg a „Start” gombot..

VirtualBox 9

7. Válassza ki az operációs rendszert, majd nyomja meg a „Start” gombot..

VirtualBox 10

Saját esetemben ez a letöltött Linux Mint .iso fájl

Yay! Amint elindul, az új operációs rendszert egy virtuális gépen futtatja! Bezárja ...

VirtualBox 11

… De ügyeljen arra, hogy ne mentse el a gép állapotát (mivel a mentés bonyolítja a következő lépést).

VirtualBox 12

9. A Virtual Box Manager ablakban válassza ki az operációs rendszert -> Beállítások -> Fejlett. Cserélje ki a Pillanatkép mappát a csatolt rejtett mappára.

VirtualBox 13

Ugyanaznak a mappának kell lennie, ahova a fenti B-5 lépésben mentette a virtuális lemezt

10. Kézzel helyezze át az új virtuális gép .vbox fájlt a rejtett mappába. Ez a fájl általában az otthoni könyvtárban található. Például Windows esetén alapértelmezés szerint a C: / Users / [név] / VirtualBox MS könyvtárban található.

C lépés - Új rejtett operációs rendszer használata a VPM-en

1. Helyezze fel a rejtett kötetet a VeraCrypt segítségével.

2. A VirtualBox elindításához kattintson duplán a .vbox fájlra. Válassza ki a virtuális gépet, és nyomja meg a „Start” gombot..

3. Ha befejezte a rejtett operációs rendszer használatát, mindenképpen kattintson a jobb gombbal -> Távolítsa el a VirtualBox Manager ablakból. Ügyeljen arra, hogy a „Csak eltávolítás” lehetőséget választja (azaz ne „Az összes fájl törlése” ne legyen!).

VirtualBox 14

Megjegyzések

1. A virtuális gép használatakor ügyeljen arra, hogy ne hozzon létre megosztott mappát a virtuális gép és a gazdagép között, mivel ez veszélyeztetheti az adatok adatvédelmét..

2. A Windows felhasználók választhatják a vbox.me webhely letöltését a VirtualBox hordozható verziójára. Ez önmagában is telepíthető a rejtett VeraCrypt mappába. Ez egy remek mód annak elrejtésére, hogy egyáltalán használhat virtuális gépet!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me