Az Apple nem engedélyezi a BitTorrent alkalmazásokat az App Store-ban, ami egy kicsit nagyobb kihívást jelent az iPhone vagy iPad vitorlázásának, mint más platformon. A jó hír azonban, hogy a felhő torrent szolgáltatásainak köszönhetően iOS készülékeken is torrent lehet.


Mi az a felhő torrent szolgáltatás?

A felhő torrent szolgáltatás olyan, mint egy barát, aki az Ön tényleges kínzását végzi. Ahelyett, hogy körbemennék a házukba, és átadnák az átitatott tartalmat egy USB-meghajtóra, amikor a letöltés befejeződött, egyszerűen átviszi vagy továbbítja azt egy távoli szerverről iPhone-jára vagy iPadjére a szokásos HTTP használatával.

A felhő torrent szolgáltatásai általában a böngészőben működnek, bár érdekes megjegyezni, hogy az Apple engedélyezi néhány felhő torrent alkalmazást az App Store-ban..

Számos felhőszolgáltatás létezik, amelyek többsége többé-kevésbé azonos módon működik. Ide tartoznak a Bitport.io, a put.io és a Zbigz, de még sok más létezik.

Árak

Gyakori, hogy a torrent felhőszolgáltatások ingyenes fiókokat kínálnak, gyakran 1 GB-os tárolási korlátozással. Ezek hasznosak lehetnek, de megkapja azt, amit fizet. Azt találtuk, hogy a legtöbb ingyenes fiók HTTP-letöltési sebességet eredményezett, amely csak felhasználhatatlan volt.

A fizetett csomagok általában havonta 10 dollár körül alakulnak 100 GB tárhelyért. Ez azonban drámaian változhat, tehát érdemes körülnézni. A fizetett tervek változatlanul sokkal jobb letöltési sebességet eredményeznek, mint az ingyenes csomagok, és általában a HTTPS biztosítják.

streaming

Azon kívül, hogy működnek az iPhone-on, a felhő torrent szolgáltatásának nagy előnye, hogy videó tartalmat továbbíthat a telefonjára, így azt nem kell helyben tárolni..

Az Apple hírhedten spártai, amikor tárolómemóriát bocsát ki mobilkészülékein, amelyek szintén nem támogatják a külső SD-kártyákat. Ez teszi ezt a helytakarékos funkciót áldásnak az iOS felhasználók számára.

Hogyan torrent egy iPhone vagy iPad

Néhány felhő torrent szolgáltatásnak (ideértve a put.io példát is) valójában van iOS alkalmazás, de a legtöbb csak böngésző alapú. Mivel ez egy általános útmutató, elsősorban arra összpontosítunk, hogy a felhőalapú szolgáltatást hogyan használjuk annak webes felületén keresztül.

 1. Szerezz magadnak egy felhő torrent-fiókot. Ebben az útmutatóban a put.io-t fogjuk használni, mert ez nagyon jellemző az ilyen típusú szolgáltatásokra. Úgy találtuk, hogy jól működik, és tetszik az a tény, hogy iOS alkalmazást kínál, de nem teljes körűen vizsgáltuk meg a piacot, ezért pusztán szemléltető okokból választottuk a put.io-t.

  Amiért érdemes, a put.io nem kínál ingyenes fiókokat. De egy prémium szolgáltatás egynapos próbaverzióját kínálja 0,99 dollárért, amelyet sokkal hasznosabbnak találtunk értékelési célokra, mint bármelyik ingyenes fiókot.

 2. Csatlakozás VPN-hez (nem feltétlenül szükséges, de mindig jó ötlet).

 3. Látogasson el egy torrent oldalra. A legtöbb, ezt a cikket elolvasó embernek már lesz egy kedvence, de ha még nem ismeri a zaklatást, akkor a Google (vagy a választott magán keresőmotor) a barátja.

 4. Keresse meg a kívánt tartalmat.

  1337x webhely

 5. Keresse meg a Mágnes linket, hosszan nyomja le és a Másolás linkre. Néhány felhő torrent szolgáltatás lehetővé teszi .torrent fájlok beillesztését, de a munkához legtöbbjüknek szüksége van egy Mágnes linkre.

  letölt a torrent a mágneses link segítségével

 6. Böngészőjében jelentkezzen be a felhő torrent-fiókjába, és keresse meg az „Új torrent hozzáadása” mezőt (ez másnak is hívható). Hosszan nyomja meg -> Illessze be a Mágnes linket. Lásd alább, hogyan csináljuk ezt a put.io-ban.

  put.io új transzfer

  Elméletben bármilyen böngészőt használhat. Érdemes megjegyezni, hogy az iOS Firefox a legjobban működött nekünk, mivel a Safari és a Chrome a letöltési folyamat során hibákat okozott..

 7. A torrent letöltése elindul a felhő torrent-fiókjába. Helyi átvitelre az iPad készülékre HTTP-n keresztül egyszerűen nyomja meg a kapcsolódó letöltés gombot.

  put.io fájlok listája

  Alternatív megoldásként általában lehetőség van a video tartalom közvetlen streamingjére a böngészőablakban.

  az élő halott torrent éjszaka

 8. IDevice tulajdonosként valószínűleg már tudatában van annak, hogy az iOS fájlkezelése nem olyan egyszerű, mint más platformon. Szerencsére a Files (az iOS beépített fájlkezelő alkalmazás) hozzáférést biztosít a Firefox Download mappához, ahol könnyen elérhetők az újonnan letöltött torrentek..

  letöltések a Firefoxban

  Praktikus tipp: A VLC for Mobile egy 100% -ban ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely szinte minden olyan videofájlt lejátsz, amelyet eldobhat..

  Mint már említettük, a put.io valójában iOS alkalmazást is kínál. Ez lehetővé teszi a put.io fiókban tárolt fájlok közötti böngészést, a helyi fájlok átvitelét az iPhone vagy iPad készülékre, vagy (filmet tartalmazó fájlok esetén) a streaming.

  Más szavakkal, ez felváltja a 7. lépés végrehajtásának szükségességét & 8. pontot a böngészőben. A fájlok fiókjába történő torrentálásához továbbra is a fenti 1-6 lépéseket kell követnie.

Hogyan lehet iPhone-ját biztonságban tartani torzítás közben??

A VPN segít megőrizni az iPhone biztonságát torzítás közben. A VPN használatának előnyei a következők:

 • Rejtett IP-címét elrejti a társaitól, akik egyébként pontosan láthatják, hogy ki vagy. Ez különösen aggasztó, ha úgy gondolja, hogy a szerzői jogok bűnüldözői rendszeresen figyelemmel kísérik azoknak az embereknek az IP-címét, akik szellemi tulajdonukba esnek, és fellépnek ellenük.
 • Elrejti, amit letöltött az internetszolgáltatójától (ISP).

A témáról szóló részletes megbeszélésért olvassa el a Torrenting legjobb VPN-jeit.

Azonban az iPhone vagy iPad zálogjele különbözik, mert nem közvetlenül zaklat. A felhő torrent szolgáltatása közvetítőként működik, ami azt jelenti, hogy:

 • A társaik a felhő torrent szerver IP-címét látják, nem pedig a valódi IP-t.
 • A helyi átutalásokat valószínűleg a HTTPS rejti el (ez általában nem igaz az ingyenes fiókok esetében, de a legtöbb prémium felhő torrent-fiók esetében meglehetősen szabványos szolgáltatás).

Tehát ha csak egy VPN-t szeretne megvédeni magának, miközben torzít egy iPhone-on, akkor a VPN szükségessége kevésbé sürgető. De továbbra is javasoljuk a VPN használatát, mert:

 • A VPN feloldja azokat a torrent webhelyeket, amelyeket még meg kell látogatnia, hogy elsőként megtalálják a torrenteket.
 • A VPN elrejti a valódi IP-címét a meglátogatott torrent oldalak ellen, és ki tudja, milyen rekordokat naplóznak?
 • A VPN elrejti a valódi IP-címét a felhő torrent szolgáltatótól (bár valószínűleg meg fogja találni a fizetési adatait, ha prémium tervet vásárolt meg).

Úgy gondoljuk, hogy mindenképpen minden eszközén VPN-t kell használnia. A legtöbb VPN-szolgáltatás iOS-alkalmazást kínál, de kérjük, olvassa el a legjobb VPN-alkalmazásokat az iPhone és az iOS számára.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me