Elkerülhetetlenül a bitcoin értékének növekedése vadonatúj kiberbűnöző iparágot hozott létre. Az online bűnözők naiv internetes felhasználókat céloznak meg azzal a szándékkal, hogy elveszítsék bitcoinjaikat.Bitcoin biztonság kicsi


Ez a cikk felsorolja a legnépszerűbb kriptovalutákkal kapcsolatos csalásokat, amelyek segítenek elválasztani a gabonát a pelyhektől, amikor Bitcoin tranzakciókkal foglalkoznak..

Hamis Bitcoin-csere

Ha olyan hirdetéssel találkozik, amelyben ígéretet ad arra, hogy alacsony áron eladja a Bitcoineket, vegye figyelembe, hogy ez valószínűleg megkísérel rávenni téged egy gazember cryptocurrency exchange webhelyre. Bármely csereszolgáltatás meglátogatásakor az elsődleges dolog, amit figyelembe kell venni, hogy használja-e a HTTPS-t. Ha a webcím a HTTPS-vel kezdődik, ez azt jelzi, hogy a böngésző és a szolgáltatás minden interakciója titkosítva van és elég biztonságos. Ha HTTP-t jelent, akkor az ilyen típusú csere veszélyes.Hamis Bitcoin-csere

A hamis szolgáltatás másik jele a PayPal to BTC cserecsalás. Az ilyen webhelyek webes űrlapot kínálnak, amelybe beírhatja PayPal e-mail címét, és az elköltött összeget. Ezt követően egy QR-kód jelenik meg, amely megerősíti a tranzakciót. A Bitcoinok átvétele helyett a PayPal-fiókját ellopják.

Gazember Bitcoin pénztárcák

Kissé nehezebb felismerni a gazember Bitcoin pénztárcáját, mivel bármely pénztárca elsődleges célja a BTC tárolása, nem pedig a kereskedelme. Így az ilyen csalás általában nem az azonnali monetáris nyereség felé irányul. Valójában leggyakrabban arra törekednek, hogy becsapja Önt olyan rosszindulatú programok telepítésébe, amelyek bizalmas adatokat lophatnak el.Gazember Bitcoin pénztárcák

A csaló pénztárcák azonosításához vigyázzon a gyanús jelölésekre. Kérdezze meg megbízható embereitől, hogy már használták-e a szolgáltatást korábban. Ellenőrizze az online véleményeket és eredményeket.

Ha a Bitcoin pénztárca letölthető alkalmazás, akkor ellenőrizze, hogy nincs-e kockázatos kódja. Az olyan webhelyek, mint a VirusTotal, két tucat anti-vírussal egyidejűleg szkennelhetnek szoftveres bináris fájlokat az ismert fertőzésekről.

Adathalászat

Az adathalászat valószínűleg a leggyakoribb csalás az online világban. Célja, a Bitcoin-nal kapcsolatban, hogy meglátogassa egy szélhámos weboldalt, amely ismert és legitim szolgáltatásként álcázva van. Az álnévszolgáltatások meglátogatásával fennáll annak a veszélye, hogy nemcsak elveszíti Bitcoinjait, hanem minden bizalmas adatát veszélybe sodorja, és személyazonosságát ellopja..Crypto adathalászat

A rosszindulatú adathalász e-mail valószínűleg az Ön által használt csere- vagy pénztárca-szolgáltatásból származik. A számítógépes csalók megszerezhetik az Ön személyes adatait egy nagy adatmegsértés után, mint például a hírhedt Yahoo csapkod.

Az általános útmutató az, hogy kerülje az e-mailekben található hiperhivatkozásokat. A rosszindulatú hiperhivatkozás teljesen eredetinek tűnhet. Számos átirányítási lépést használ, hogy végül a hackerek által ellenőrzött webhelyre érkezzen. A veszély elkerülése érdekében írja be az URL-eket közvetlenül a böngészőbe, vagy használja a könyvjelzőit.

Az e-mail mellékletekhez is hozzá kell járnia, a Mellékletek gyakran vírusokat szállítanak, mint például a ransomware.

A csalók internetes hirdetéseket vagy fekete SEO-t is használhatnak arra, hogy egy hamis Bitcoin-csere vagy pénztárca felkeresésére irányítsák Önt, miközben a Google-kifejezések, például a „Bitcoin vásárlása” vagy a „Bitcoin-csere.” A VirusTotal segítségével ismét ellenőrizze, hogy a webhelyek biztonságosak-e.

Bitcoin Ponzi rendszerek

Egyes webhelyek csábító BTC-ajánlatokat javasolnak. Túl jól néznek ki, hogy igaz legyen. Azért, mert ők vannak. Igényeik alapján a következő napra kétszeresére növelheti a BTC-t. Ez egy tipikus Ponzi-séma. Amint elküldi a Bitcoin-t, nagyon alacsony annak a valószínűsége, hogy még a kezdeti mennyiséget visszatérje.Bitcoin Ponzi rendszerek

Az ilyen webhelyek általában olyan áttételi programokat tartalmaznak, amelyek lehetővé teszik tagjaik számára, hogy pénzt szerezzenek új ügyfelekből. Mint ilyen, a közösségi médiában található URL-ekben lévő hivatkozó linknek figyelmeztető jelként kell működnie. A hivatkozó linkek így néznek ki: website.com/?ref=826.

Cloud Mining hamis ígéretek

A felhőbányászat egy olyan modellre vonatkozik, amelyben az egyének csoportosulnak és pénzt raknak fel a Bitcoin bányászati ​​felszerelések kölcsönzésére. Ez az ötlet nagyszerű és teljesen legitim. A csalók azonban elindítják a csalásokat, hogy vonzzák az érdeklődőket, és végül alacsonyabb hozamot érjenek el a beruházásért, ahelyett, hogy ígéretüket megtartják.Cloud Mining hamis ígéretek

A felhőbányászati ​​csalások elkerülése érdekében alaposan vizsgálja meg a lehetséges kockázati mutatókat. Maradjon távol az áttételi linkeken keresztül forgalmazott szolgáltatásoktól. Ellenőrizze, hogy a weboldal nyitott és őszinte-e, amikor a bányászatban foglalkoztatott medencét használja, ki üzemelteti és milyen jövedelmet szerezhet. A professzionális szolgáltatás általában egy irányítópultot tartalmaz a folyamat irányításához és az összes művelet nyomon követéséhez.

Személyes kereskedési lopások

A Bitcoin-lopás túlmutat az online világon. Az új jogszabályoknak és a kriptovaluták kereskedelmének a világ bizonyos részein történő felzárkóztatásának ellenőrzésével a polgárok számára problémák merülhetnek fel a Bitcoinok szokásos módon történő vásárlásával és eladásával. Ezek a kihívások ösztönözték a Bitcoin gazdaságát az offline migráció megkezdésére. A kereskedők személyes találkozókat kezdenek cserék folytatására.Személyes kereskedési lopásoknál

Számos eset megmutatja, milyen kockázatos lehet az egymás közötti Bitcoin-csere. 2017 áprilisában egy indiai vállalkozót raboltak el, amikor megkísérelte vásárolni a BTC-t vonzóan alacsony áron. Találkozott az állítólagos kereskedőkkel egy bevásárlóközpontban. A csalók elrabolták és elrabolták.

Az a leckét, amelyet ilyen típusú offline számítógépes bűnözésből tanulhatunk, az az, hogy a legjobb, ha tartózkodunk az ismeretlen emberekkel való személyes találkozástól a BTC cseréje céljából, különösen ha nagy pénzösszegeket szállítunk..

Bitcoin biztonság: Következtetés

A Bitcoin világa növekszik. Ha azt tervezi, hogy részt vesz benne, remélhetőleg a fenti lépések segítenek biztonságban maradni a BTC kereskedelme és használata során..

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me