A statisztikák szerint több mint 35 millió „intelligens hangszóró” eszköz, például az Amazon Echo és a Google Home, 2017 végéig rendszeresen használatban lesz az Egyesült Államokban..

Nem meglepő, hogy ezek a meglehetősen futurisztikus eszközök annyira népszerűek; egy csomó dolgot csinálhatnak, és csak annyit kell tennie, hogy felkérje őket - Star Trek stílus.

Íme egy kis lista azokról a dolgokról, amelyeket az Echo és a Google Home csak egy hangutasítással végezhet:

 • Zenél
 • Készítsen „tennivalók” és bevásárló listákat
 • Rendeljen taxik
 • Rendeljen valamit az Amazon-tól (az Amazon Echo és az Alexa esetében)
 • Irányítsd az intelligens otthoni eszközöket, beleértve a világítást, a központi fűtési rendszereket és az ajtózárakat
 • Nézd meg a dolgokat online - a mozi időktől a sport eredményekig az időjárási jelentésekig
 • Matematikai problémák megoldása

Ezek az eszközök egy (meglehetősen hatékony) személyes asszisztenst alacsony áron helyeznek a házba. Népszerűségük érthető - eltekintve attól a ténytől, hogy egy ilyen modern technika önmagában meglehetősen vonzó.

De mindez áron jár - és ez az ár a magánélet. Az eszközök bevezetése óta az Amazon Echo és a Google Home biztonságával és magánéletével kapcsolatos aggodalmak növekedését tapasztaltuk.


Az Amazon Echo privátvá tétele; Lépésről lépésre

amazon visszhangja

 1. Olvassa el az Amazon Alexa GYIK-jeit. Még ha nem is valaki hajlandó elolvasni ezeket a dolgokat, olyasvalakivel, amely oly mélyen integrálódik otthoni életébe, akkor valóban.
 2. Időnként fontolja meg az Alexa felvételi előzményeinek törlését. Ennek negatív hatása lehet arra, hogy az eszköz milyen jól tanul meg rólad - de ha az adatvédelmet helyezi előtérbe, akkor ez valószínűleg kisebb gond.
 3. Tekintse át a hangvásárlás beállításait, vagy teljesen tiltsa le a hangvásárlást. Ez nem kifejezetten a magánélet védelméről szól, de pénzt takaríthat meg pénzt, ha gyermekei vannak, akik rájönnek, hogy az új háztartási eszközeddel dolgok rendelésére használhatják!
 4. Engedélyezze a „kérés befejezése” hangjelzést, így hallhatja, amikor Alexa abbahagyta a kérés hallgatását.
 5. Használja a némítást, ha nem használja az eszközt.

A Google Home privátvá tétele; Lépésről lépésre

 1. Ismerkedjen meg a Google online szolgáltatások Saját tevékenysége területével. Itt tárolódik a Google-lal folytatott összes interakcióid, és szem előtt tartó expozíciót készíthet arról, hogy az internetes óriás mit tud rólad. Itt van a Google Home tevékenysége is, és érdemes lehet időről időre kitörölni.
 2. Használja a némítást, és rendszeresen ellenőrizze (az eszköz lámpáival), hogy az eszköz hallgat-e. Például porzás közben véletlenül le lehet némítani a készüléket.
 3. Tekintse át a beállításait úgy, hogy csak a Google-lal ossza meg azokat az információkat, amelyek kényelmesek.

Az Amazon Echo privátvá tétele

Ha az egyik informatikai tanácsadó ügyfelem megkérdezi tőlem, hogyan tegyem az Amazon Echo-t magántulajdonba, ösztönös (és őszinte) válaszom a következő lenne: „ne kapj egyet.” Ugyanez vonatkozik a Google Kezdőlapra.

Ahhoz, hogy ezek az eszközök hatékonyan végezzék munkájukat, mindig hallgatniuk kell őket. "Hallaniuk" kell, amikor azt mondja: "Hé Alexa" vagy "OK Google." Ha otthonában van ilyen Amazon vagy Google eszköz, az összes, amit körülötte mondasz, hozzákapcsolódik a "big data" felhőszerverhez. , amelyek segítségével ezeknek a hatalmas cégeknek egy perc alatt többet megtudhat rólad és napi szokásairól. (A Google Home esetében az információ helyi marad az eszközön, amíg meg nem hallja az „OK Google” elemet.)

Az érintett társaságok nem titkolják azt a tényt, hogy elemezik az ezen eszközök használatát. Így részletes képet tudnak készíteni arról, amit a jövőben valószínűleg felteszel az eszközökre. Ez kiválóan alkalmas a funkcionalitásra - de a magánélet védelme érdekében is - nem annyira ...

Most az egyéni magánélethez való hozzáállás eltérő. Néhány embernek tetszik, hogy az online hirdetés mindig annyira pontos. Mások ezt a pontosságot bolondnak és zavarónak találják. Ha beleesik az utóbbi táborba, akkor valószínűleg nem szándékozik olyan készüléket telepíteni, amely állandóan hallgat téged otthonában!

Amazon Echo és a Google Kezdőlap: Adatvédelem javítása

A fentieket szem előtt tartva feltételezzük, hogy az útmutató hátralévő részében Ön Amazon Echo vagy Google Home tulajdonos, vagy azt tervezi, hogy megszerez egy, és máris jól érzik magukat az adatvédelmi kompromisszumokkal, amelyeket egyszerűen nem tud elkerülni, ha úgy dönt, ezeknek az eszközöknek.

Mindaddig, amíg elfogadja, hogy már bízik az Amazonban vagy a Google-ban, és bármely harmadik féllel, akikkel együtt dolgoznak, mit tehet, hogy az Amazon Echo vagy a Google Home olyan privátvá tegye, amennyire csak lehet?

Először is itt van néhány tipp, amelyek egyaránt vonatkoznak mindkét eszközre:

 1. Ne feledje, hogy ezeknek az eszközöknek mindig hallgatnak rád (és bárki másnak, aki otthoni beszélgetésben van), kivéve ha „némítás” módban vagy ki van kapcsolva. A legbölcsebb megközelítés az, hogy nem mond el előttük semmit, amit nem boldogan mondanának a nyilvánosság számára. Ha nem mondaná ezt nyilvánosan vagy egy nyilvános weboldalon, akkor kétszer is gondolkodjon el egy okos hangszóró előtt mondani..
 2. Légy szelektív, hogy mely online fiókokat használ veled az Amazon Echo vagy a Google Home szolgáltatásban. Több mint 3000 alkalmazás (készségek) érhető el csak az Echo-hoz. Bár mindegyik felhasználja kiegészíti annak lehetőségeit, amit eszközed képes megtenni, az adatvédelmet tovább csökkenti. Ne aktiválja több alkalmazást és online fiókot ennek érdekében.
 3. Némítsa el a mikrofont, amikor meg akarja állítani az Amazon Echo vagy a Google Home hallgatását. Mindkét esetben a némítás funkciót a készülék fizikai gombjával lehet aktiválni. Az írás idején egyik készülék sem kínál némítást, amelyet hang aktivál. Lehetetlen elképzelni, hogy ez nem más, mint a formatervezés. Ha nem bízik az érintett vállalatokban, akkor esetleg érdemes kihúzni az eszközöket is - de ez felveti a kérdést, hogy miért vásárolna valaki eszközt, ha nem szívesen használja!
 4. Ismerkedjen meg azzal, hogy miként törölheti a kérést és a rögzítési előzményeket a készüléken (erről bővebben később).

Ezután néhány tippet adunk az egyes eszközökhöz.

Következtetés

Az Amazon Echo és a Google Home eszközök lényege, hogy nem kellene privátnak lenniük. Cserél valamilyen adatvédelmet a kényelem érdekében, és minél inkább lehetővé teszi az Amazon és a Google számára, hogy tudjon rólad, annál pontosabban tudnak segíteni ezek a „háziasszisztensek”..

De ugyanúgy, mint a keresőmotorok és a közösségi média, a megosztás mellékterméke az is, hogy az érintett vállalkozások részletes képet alkotnak az Ön mindennapi életéről és szokásairól. Ez a „nagy adat” rendkívül értékes számukra és hirdetőiknek.

Egyesek számára egy ilyen eszköz használata mindig túl messze van az adatvédelmi vonalon, hogy fontolgassa. A kérdésnek nem az kell, hogy az Amazon Echo (vagy a Google Home) privátvá váljon, hanem hogy hogyan lehetne kicsit privátabbá tenni őket. A fenti tippek segítenek Önnek ezt megtenni.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me