Sokan a legjobb VPN-szolgáltatásokat használják, hogy megvédjék magukat a szerzői jogok érvényesítését célzó zaklatásoktól, ám ennek során egy évenkénti veszélyt jelent a VPN-kapcsolat leépülése, amely a BitTorrent forgalmat kitéve a világ számára.

Néhány VPN-szolgáltató, mint például a Privát Internet-hozzáférés, a Mullvad és a VPNArea (a 2018-as legjobb VPN-hez nézze meg a VPN-áttekintésünket) VPN-klienseiben egy internetes megszakító kapcsolót is tartalmaz (a VPNArea tartalmaz egy alkalmazásonkénti megszakító kapcsolót is), és már korábban megvitattuk a probléma más megoldásait.

Van azonban egy másik közvetlenebb módszer is - a saját kill kapcsolót (globális vagy alkalmazásonkénti) a tűzfal segítségével gördítheti.

A beépített Windows tűzfal használata

A Windows 7 rendszerben meglehetősen egyszerű a gyújtáskapcsoló beállítása a beépített tűzfal segítségével.

A Windows 8.x rendszerben a dolgok trükkösebbek, mivel a Hálózati és megosztási központ nem teszi lehetővé a hálózat típusának otthonról nyilvánosra váltását. Azt sem sikerült elérni, hogy a Windows 8.1 megjelenítse az OpenVPN kapcsolatunkat a Hálózat- és megosztási központban.


Az első problémát az alábbi utasítások követésével lehet megoldani, és jól működnie kell a PPTP és az L2TP kapcsolatoknál. A második megoldást azonban nem sikerült megoldani, ezért a Comodo Firewall felé fordultunk.

Az oktatóprogram további része feltételezi, hogy OpenVPN-t használ (nem számít, hogy egy egyedi VPN-kliensen, vagy az alapvető nyílt forráskódú kliensen keresztül).

A Comodo tűzfal használata

A Comodo Firewall egy önálló tűzfal, amely az alapvető Windows-tól eltérően, amely csak a bejövő kapcsolatokat figyeli, az összes kimenő kapcsolatot is figyeli (nagyon hasznos a számítógépet megfertőző vírusok „tárcsázásának” megakadályozására, és olyan kereskedelmi szoftvereket, amelyek kedvelik "hívja haza" a hitelességének igazolásáról).

A Comodo tűzfal innen tölthető le. Az alábbi eljárás működéséhez a Comodo telepítése után le kell tiltania a Windows tűzfalat.

1. Hozza létre a VPN fizikai címét

Az OpenVPN-kapcsolat létrehozásával és futtatásával indítsa el -> írja be a „CMD” kifejezést. Írja be az ipconfig / all parancsot, és görgessen végig, amíg meg nem jelenik a TAP-Win32 (vagy TAP-Windows adapter) feliratú szakasz. Vegye figyelembe a fizikai címet, és tartsa nyitva az ablakot referencia céljából.

cmd

2. Hozzon létre egy új hálózati zónát.

a) Indítsa el a Comodo tűzfalat, és irányítsa az Advanced nézetet (ikon a bal felső sarokban) -> Tűzfal -> Hálózati zónák. Kattintson a kis nyílra a Comodo ablak alján, és válassza a Hozzáadás lehetőséget -> Új hálózati zóna

1. komód

b) Adjon megfelelő nevet az új zónának, majd kattintson az OK gombra.

2. komód

c) Válassza ki az új hálózat által létrehozott zónát, Add -> Új cím

3. komód

d) Válassza a Típus: Mac cím elemet, és írja be az 1. lépésben megjelölt fizikai címet. Kattintson az OK gombra.

4. komód

3. Készítsen szabálykészletet

a) Navigáljon a Comodóban a tűzfalhoz -> Szabálykészlet, majd kattintson az „Hozzáadás” gombra..

5. komód

b) Nevezze az új szabálykészletet, majd kattintson a Hozzáadás gombra.

6. komód

c) Válassza ki a következő beállításokat:

 • Művelet: Blokkolás
 • Protokoll: IP
 • Irány: Be vagy Ki
 • Forráscím: Bármely cím
 • Rendeltetési cím: Bármely cím

7. kódolat

Kattintson az OK gombra.

d) Készítsen további két szabályt a következő beállításokkal:

 • Művelet: Engedélyezze
 • Protokoll: IP
 • Irány: Ki
 • Forráscím: Hálózati zóna / az ön zónája
 • Rendeltetési cím: Bármely cím

e) Ismételje meg újra a következő beállításokkal:

 • Művelet: Engedélyezze
 • Protokoll: IP
 • Irány: Be
 • Forráscím: Bármely cím
 • Célcím: Hálózati zóna / az újonnan létrehozott hálózati zóna (a VPN zóna példánkban)

Most 3 sort kell látnia az egyedi szabálykészletben - 2 zöld sort, amelyet 1 piros követ (az alább látható sorrendben) - ezeknek a szabályoknak a megjelenési sorrendje fontos, mivel az alkalmazásuk sorrendje. Megváltoztathatja a sorrendet azáltal, hogy az egérrel húzza a szabályokat, vagy kiválaszthat egy szabályt, és a menüben a 'Mozgatás fel' vagy 'Mozgatás' gombokkal (a nyíl alul).

8. komód

4. Alkalmazza a szabályokat a programokra

a) Keresse meg a tűzfalat -> Alkalmazási szabályok, vagy keresse meg a VPN használatához kényszeríteni kívánt alkalmazást (ha már van tűzfalszabályt beállítva ehhez), vagy 'adjon hozzá' újat (kattintson az ablak alján található nyílra a felpattanó menü megjelenítéséhez).

9. komód

b) „Keresse meg” a program helyét a felhasználáshoz (a fájlcsoportok vagy a futó folyamatok szűrőjével)

c) Kattintson a „Szabálykészlet használata” választógombra, és válassza ki a VPN szabálykészletet. Kattintson az OK gombra. Itt alkalmaztuk a Szabálykészletet a Google Chrome-ra, de ez alkalmazható az ilyen uTorrent programokra is.

5. Tesztelje az alkalmazást, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden működik-e.

Azt találtuk, hogy újra kell indítani a számítógépet.

Globális gyilkos kapcsoló

Ehelyett megteheti a dolgok egyszerűségét, és úgy dönt, hogy beállít egy „Globális” megszakító kapcsolót, amely megszakítja a számítógép összes internet-hozzáférését, ha nem csatlakozik a VPN-hez. Ehhez keresse meg a Tűzfalat -> Globális szabályok, és illessze be ugyanazokat a 3 szabályt, amelyeket a „Készítsünk egy szabálykészletet” 3. lépésben tárgyaltunk. Ezek ütközhetnek a meglévő tűzfalszabályokkal, amelyek közül néhányat esetleg el kell távolítani (itt szükség lehet egy kis próbára és hibára).

További információt a biztonságos online megőrzésről a Windows 10 legjobb vnn útmutatójában talál.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me