Mindenki tudja, hogy el kell olvasnia azt a hosszú unalmas jogi gumfot, amely nagyjából mindennel együtt jár, amit a modern világban csinálunk. De ki csinálja? Végül is nagyon unalmas, és gyakran íves nyelvű nyelven írják, úgy tűnik, hogy az a legkeményebb jogi mazohisták kivételével készült.!


A VPN-nél az a probléma, hogy ez a jogi zsargon gyakran a tényleges szolgáltatás lényegévé válik, amelyért fizet. Noha a nem biztonságos nyilvános WiFi-kapcsolatok titkosításához és a földrajzilag korlátozott webszolgáltatásokhoz is használható, többségünk a VPN-t elsősorban anonimitásunk védelmére használja, és ezt a legfontosabb funkciójának tekinti.

Ezt tudva, szinte az összes VPN-szolgáltató hangosan kijelenti szolgáltatásának előnyeit azáltal, hogy megőrzi online névtelenségét a kezdőlapján. Amikor azonban megvizsgálja a legtöbb ToS-t (Szolgáltatási feltételek, más néven Általános Szerződési Feltételek) & Feltételek vagy Felhasználási feltételek) szerint Ön úgy találja, hogy a feltételek vagy ellentmondásban állnak ezekkel az igényekkel, vagy olyan mértékben minősítik azokat, amelyek ténylegesen értelmetlenné teszik őket..

Ez a különbség az állítólagosan kínált és az apró nyomtatással ellátott gondos tanulmányozás között, ami fontolóra veszi a VPN jogi politikáját, mielőtt feliratkozna szolgáltatásaikra. Számos olyan általánosan elfogadott állítás van, amelyek indokolják, hogy az átlagos VPN-felhasználó különös figyelmet fordítson.

Garantált adatvédelem

Nagyon sok minden VPN-szolgáltató megígéri, hogy nem adja át harmadik félnek a felhasználók személyes adatait vagy az internetes tevékenységeikkel kapcsolatos részleteket. Ha azonban megvizsgálják az igazolásukat, gyorsan kiderül, hogy jogi eljárások (idézetek, bírósági végzések és hasonlók) esetén nincs más választásuk, mint eleget tenni, és ilyen körülmények között átadják az információkat anélkül, hogy a szemhéjat ütköznék..

Már korábban elmondtuk a ProPrivacy-nál, és újra elmondjuk, az egyetlen módja annak, hogy a VPN-társaság valóban garantálja az Ön személyes adatait, ha nem tart naplókat. Nincsenek naplók = semmit sem lehet átadni jogi eljárás esetén (vagy ami még rosszabb, hogy a hatóságok elfoglalják a vállalat VPN szervereit - ez történt).

Ne tartson naplót

Még akkor is, ha egy VPN-szolgáltató állítja, hogy nem tart naplót, érdemes ellenőrizni a ToS-ot, hogy megtudja, mit jelent pontosan ez. Az egyik leggyakoribb probléma az, hogy bár a naplókat végül el lehet dobni, gyakran előzetesen rövid (vagy nem ennyire rövid) ideig tartják őket. Például a HMA nagy szerepet játszik abban, hogy nem tart naplókat, de az ToS tanulmánya azt mutatja, hogy 10 napig tartják őket, ami elég hosszú idő, és minden bizonnyal elegendő ahhoz, hogy jogi lépések megtételére kényszerítsék őket. felett.

Egy további, bár kevésbé meghatározza, mely naplókat és rekordokat dobja el, és melyeket nem. Noha a legtöbb „nem naplózott” VPN megsemmisíti a felhasználó online tevékenységeinek nyilvántartásait, egyesek továbbra is olyan részleteket tartanak fenn, mint például a felhasználóhoz csatlakoztatott IP, az idő és a kapcsolat, amely, bár a legtöbb számára nem jelent kritikus aggodalmat, néhány részlet is sok közülük.

Hasonlóképpen, a legtöbb VPN-szolgáltató nyilvántartást vezet az ügyfelek fizetési adataival kapcsolatban. Noha nyilvánvalóan hasznos olyan dolgokhoz, mint a folyamatos számlázás nyomon követése, és a problémák, és valószínűleg nem okoz sok aggodalmat sokuknak, vannak olyan szolgáltatók (például a magán-Internet hozzáférés), amelyek bizonyítják elkötelezettségüket a felhasználók adatvédelme iránt azáltal, hogy a fizetési nyilvántartásokat a a tranzakció befejeződött (a felhasználás kezelése stb. véletlenszerű, nem nyomon követhető felhasználói számok hozzárendelésével).

Pénzvisszafizetési garancia

Általános (de semmiképpen sem univerzális) gyakorlat, hogy pénz-visszafizetési garanciát kínálnak, amely általában akár egy naptól egy hónapig tarthat. A garancia alatt azonban jelentősen eltérhet, tehát ha azt tervezi, hogy ingyenes próbaverzióként használja a szolgáltató ToS szolgáltatásainak megtekintését, érdemes külön figyelmet fordítani a.

Míg egyes VPN-k örömmel nyújtják a szolgáltatásuk „nem rejtélyes” pénz-visszatérítési próbaverzióját, mások csak akkor adják vissza a pénzt, ha műszaki csapata nem köti össze a megadott időn belül. Noha önmagában nincs semmi baj, fontos, hogy a regisztráció előtt tisztában legyen az esetleges korlátozásokkal (amelyek gyakran eléggé mélyen el vannak rejtve a vállalat jogpolitikájába). Amit a megkülönböztethetőségről megítélhetőnek találunk, azok a cégek, amelyek nyilatkozataikban kijelentik, hogy a lassú sebesség vagy egyéb módon rossz szolgáltatás miatti elégedetlenség nem indokolja a visszatérítést.

szerzői jogok megsértése

Nézzünk szembe a tényekkel, sokan használják a VPN-t, így letölthetik a P2P torrenteket. Néhány VPN-szolgáltató hallgatólagosan engedélyezi ezt, míg mások aktívan külön VPN-kiszolgálókat biztosítanak a feladathoz! Sokan, különösen olyan államokban, mint például az Egyesült Államok, vagy ahol a szerzői jog szigorú és aktívan érvényesül, szigorú politikák vannak érvényben, és értesítéseket fognak kiadni, figyelmeztetve, hogy ha továbbra is felfedezik őket, akkor kiszolgálásukból kizárják őket..

A probléma a torrent letöltés népszerűségének ismerete. Számos szigorú kalózkodás elleni politikával rendelkező VPN nem reklámozza ezt a tényt nagyon jól, inkább elrejti politikáit a ToS-ban, attól tartva, hogy elveszítik a potenciális ügyfeleket. A torrent biztonságos megőrzésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a torrent oldalakhoz tartozó legjobb VPN-útmutatónkat.

Más dolog

Fent vannak azok a főbb dolgok, amelyekre gondolnunk kell. A VPN-szolgáltatók többsége mindenképp megpróbál kártalanítani magukat, bár a nemzeti és a nemzetközi jogszabályok felváltják a társaság ToS-jében írt bármit..

Sok vállalat azt is szeretné, ha a „korlátlan sebesség” és a „korlátlan sávszélesség” minősítését „tisztességes felhasználásra” vonatkozó irányelvekkel találja meg, csak akkor, ha alaposan megvizsgálja a saját megbízásukat. Noha bosszantó tény, hogy ezek a kifejezések egyáltalán léteznek, még nem találkozhatunk olyan szolgáltatóval, aki ténylegesen kikényszeríti őket, és ezért nem tartjuk őket valaminek, amely miatt túl sokat kell aggódniuk..

Következtetés

Remélhetőleg kiemeltük, hogy miért nagyon fontos, hogy tekerje fel a hüvelyét, és valóban olvassa el a kis szöveget, amikor eldönti, hogy melyik VPN szolgáltató az Ön számára. Nem sok móka, de mivel inkább egy magánéletének VPN használatával való védelmével foglalkozik, érdemes megbizonyosodni arról, hogy a VPN-szolgáltatót ugyanúgy érinti az Ön személyes adatainak védelme..

Ez nem azt jelenti, hogy minden VPN-szolgáltatónak rossz jogi politikája van. Valójában egyesek olyan ügyekkel foglalkoznak, mint az ügyfelek, és vannak olyan ToS-ek, amelyek ezt alátámasztják. Itt található egy cikk, amely a kedvenc „nem naplózott” VPN-szolgáltatókról szól.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me