Ha arra gondol, hogy VPN-t vásárol a Windows számára, vagy nemrégiben vásárolt előfizetést, akkor kíváncsi lehet a VPN telepítésére. A jó hír az, hogy ha a legjobb VPN for Windows útmutatónkból vásárolt egy ajánlott VPN-t, akkor ez a munka nagyon egyszerű lesz. Ennek oka az, hogy a csúcskategóriás VPN-szolgáltatók egyedi tervezésű VPN-szoftverekkel rendelkeznek, amelyeket hihetetlenül könnyű telepíteni és használni.

A PC-re ajánlott legjobb VPN-listánknak van egyéni szoftvere a Windowshoz. Mint ilyen, a VPN beállítása olyan egyszerű, mint a szoftver előfizetése, letöltése és telepítése. Ez messze a legegyszerűbb és legjobb módszer a VPN telepítéséhez, és nincs szüksége speciális ismeretekre vagy készségekre - csak kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat..

Előfordulhat, hogy néhány kevésbé létrehozott VPN-nél nincs egyedi VPN-szoftver - vagy szükség lehet kézi beállításra. Összességében azt javasoljuk, hogy tartózkodjon ezektől a VPN-ektől (miért nem szerez be valamit, ami kompatibilis a Windows rendszerrel?)

Mindazonáltal, amikor csak lehetséges, segíteni akarunk, ezért készítettük el ezt a beállítási útmutatót a VPN kézi telepítéséhez a Windows rendszeren. Azok számára, akik használni akarják az OpenVPN titkosítást, ehhez a végén is csatoltunk egy útmutatót.

Állítsa be a VPN-t a Windows 10 rendszeren

A VPN kézi beállításához Windows rendszeren szüksége lesz néhány részletre a VPN szolgáltatásból. Miután feliratkozott a VPN-re, a következő részleteket kell beszereznie a szolgáltatótól:


 1. A VPN szerver neve vagy címe
 2. A VPN protokoll. Javasoljuk, hogy válassza az L2TP / IPsec, az IKEv2 vagy az SSTP lehetőséget mert a PPTP nem biztonságos. A VPN-titkosítás teljes útmutatója itt található.
 3. Felhasználónév és jelszó (a VPN szerverhez való csatlakozáshoz)

Ha a Windows VPN meghatározza, hogy egy adott kapcsolatnevet kell használnia, akkor azt a VPN szolgáltatótól is be kell szereznie. Ha nem igényel konkrét nevet, akkor csatlakozhat egy választott felhasználó által létrehozott névhez.

Végül, ha a Windowshoz tartozó VPN megköveteli, hogy Ön saját kezűleg adja meg a proxybeállításokat, kérjük, folytassa és keresse meg a proxy IP-címét és portszámát a VPN-szolgáltatótól.

Tartsa ezeket az adatokat együtt, mivel szüksége lesz rájuk a VPN kézi beállításához a második lépésben.

Állítsa be a VPN-t a Windows 10 rendszerhez

Miután megkapta a fenti részletek listáját, néhány egyszerű lépésben manuálisan beállíthatja a Windows VPN-t.

 1. Kattintson a Start gombra, és a Start menüben válassza a Beállítások lehetőséget. Most kattintson a gombra Hálózat & Internet, az alábbi képen látható módon.
  VPN for Windows
 2. Kattintson a bal oldali VPN-re a rendszer beállításainak megtekintéséhez.
  Windows VPN
 3. Most kattintson a „+” ikonra, amely a VPN-kapcsolat hozzáadása feliratot mutatja.
  Windows VPN telepítése
 4. A VPN szolgáltató mezőben válassza a Windows Alapértelmezés lehetőséget.
 5. A Kapcsolat neve mezőben adja meg a VPN-kapcsolat nevét. Ha a VPN-szolgáltatója megköveteli, hogy egy adott névvel csatlakozzon, akkor ebben a szakaszban szüksége lesz rá. (Amikor a VPN szolgáltatótól kap információt a szerver azonosítójáról, kérdezze meg, van-e szüksége egy adott VPN kapcsolat nevére. Így lesz ebben a szakaszban - ha szüksége van rá.)
 6. A Kiszolgáló neve vagy címe mezőbe írja be a VPN által megadott IP-címet. A Windows 10 rendszerben lehetetlen VPN-kapcsolatot létrehozni a VPN-kiszolgáló URL vagy IP-címe nélkül.
 7. A VPN típus alatt válassza ki a beállított protokollt (ezt kitalálhatja, amikor az első lépésben kommunikál a VPN-sel).
 8. Ha a VPN-kapcsolat nem működik, miután bármilyen okból beállította, akkor visszatérhet, és kiválaszthatja Automatikus és a Windows 10 felismeri az Ön számára a protokollt.
 9. Írd be a jelszavad

Ha inkább bejelentkezik a Windows VPN-be anélkül, hogy minden időben szükség lenne felhasználói azonosító és jelszó megadására, akkor most írja be adatait. Görgessen le kissé az oldalon, és jelölje be a következő négyzetet Emlékezz a bejelentkezési adataimra. Ezután kattintson a gombra Megment és navigáljon vissza a Add VPN oldal.

Windows útmutató Ne feledje

Ha minden a terv szerint ment, akkor most láthatja a VPN-kapcsolatot a Add VPN gomb.

Amikor kiválasztja a létrehozott VPN-t, három lehetőség jelenik meg. Az egyik ilyen Csatlakozás. Kattintson erre, hogy csatlakozzon a VPN-hez. A másik két lehetőség a következő Haladó beállítások és Vegye ki. Ha bármikor el kell távolítania a VPN-kapcsolatot a Windows 10-ből, itt megteheti.

Az OpenVPN beállítása a Windows 10 rendszerben

Az OpenVPN titkosítás használatához a Windows 10 rendszerben (néhány VPN-rel együtt) harmadik fél szoftvereire lehet szüksége. A legtöbb VPN-nek van egyéni Windows VPN szoftvere az OpenVPN-vel (az összes ajánlott VPN-t megtesszük). Mi több, ha OpenVPN titkosítást akar használni (a legjobb VPN titkosítás a piacon) - erősen javasoljuk, hogy tartsa be az ajánlott Windows VPN-t.

Ha azonban a VPN szoftverében nincs OpenVPN opció, akkor a nyílt forráskódú OpenVPN klienst az OpenVPN.net webhelyről szerezheti be. Nagyon könnyű használni, de nincs annyi speciális funkciója.

Itt található a nyílt forráskódú OpenVPN kliens telepítési folyamata:

 1. Telepítse a Windows szoftvert a fenti OpenVPN.net linkből.
 2. A telepítés után kattintson az OpenVPN ikonra, és válassza az „Open file location” lehetőséget.
 3. Kattintson a jobb gombbal az OpenVPN GUI ikonra (vagy kattintson az asztalon található ikonra), majd kattintson a Tulajdonságok elemre.
  OpenVPN
 4. Kattintson a tetején lévő Kompatibilitási fülre, és az OK gombra kattintással jelölje be a Futtatás ezt a programot rendszergazdaként mezőt.
  OpenVPN Windows rendszeren
 5. Töltse le az OpenVPN konfigurációs fájljait a VPN-szolgáltatótól. Kicsomagolnia kell ezeket a fájlokat, és be kell helyeznie azokat az OpenVPN telepítési könyvtárának konfigurációs mappájába (általában C: \ Program Files (x86) \ OpenVPN \ config, vagy C: \ Program Files \ OpenVPN \ config). Kicsomagolnia kell a használni kívánt VPN-kiszolgálók fájljait.
 6. Kattintson duplán az OpenVPN GUI ikonra. A tálcán egy kis piros ikon jelenik meg. Kattintson a jobb gombbal az ikonra, válassza ki a kívánt kiszolgálót, majd kattintson a Csatlakozás gombra. A VPN-hez való csatlakozáshoz be kell írnia felhasználónevét és jelszavát.

A VPN-szolgáltatások beállítása Windows rendszeren

Ha feliratkozott egy ajánlott Windows VPN-re egyéni szoftverrel, akkor beállíthatja annak speciális funkcióit. A VPN sikeres telepítése után csak annyit kell tennie, hogy kiválasztja a szoftver beállításait. A beállítások menü általában a bal oldali vagy jobb felső sarokban található a fogaskerekes menü hamburgerjében.

Windows útmutató Hamburger

A beállítási menüben a következő funkciókat választhatja ki:

 • Titkosítási protokoll. Mindig javasoljuk az OpenVPN használatát, ezért válassza ezt. Ha megadja a TCP vagy az UDP opciót, akkor válassza az UDP lehetőséget, ha sok video streaming és egyéb adatigényes feladatot kíván végrehajtani..
 • Killswitch. Ez megakadályozza a VPN-t abban, hogy véletlenül kiszivárogjon minden titkosítatlan adatot az internetszolgáltatóra vagy a meglátogatott webhelyre - ha a VPN-kapcsolat véletlenül kiesik..
 • Auto-connect. Ez a szolgáltatás újracsatlakozik a VPN-hez, ha kiesik. Az adatok biztonságának megőrzése érdekében a killswitch-rel együttműködve működik.
 • DNS szivárgás elleni védelem. A DNS-szivárgások megadhatják, amit online csinál. A legjobb VPN-k DNS szivárgás elleni védelmet nyújtanak annak biztosítása érdekében, hogy ezeket a kéréseket soha ne szivárogtassa az internetszolgáltatójára.
 • Lopakodó üzemmód / VPN-megszüntetési technika. Ezt olyan helyeken használják, mint Irán és Kína, hogy megkerüljék a tűzfalakat. Olyan emberek is használhatják, akik el akarják rejteni a VPN-használatukat.

Általános szabály, hogy a fenti beállításokat az összes - a lista utolsó beállításától eltekintve - használni kívánja, amely csak bizonyos esetekben szükséges.

A VPN beállítása a Windows 7 rendszerhez

Ha még mindig nem frissítette a Windows legújabb verzióját, és a 7., a 8. vagy a 8.1-es verziót használja, akkor a legjobb választás, ha a VPN-szolgáltató útmutatói oldalán régebbi telepítési útmutatót keres. A folyamat majdnem pontosan megegyezik a fentiekkel. Ezért a fenti útmutatónak elegendőnek kell lennie a legtöbb ember számára a VPN beállításához.

A Windows VPN tesztelése

Rendszeresen teszteljük a VPN-ket saját tudományos sebesség-tesztelési módszerünkkel. Ez a világ legfejlettebb VPN-sebesség-tesztelési módszere - amelyet egyetlen más VPN-összehasonlító oldal sem használ. Ezért egyszerűen ellenőrizheti a szolgáltatás teljesítményét, ha egyszerűen megnézte annak egyedi áttekintését a ProPrivacy.com webhelyen. Egyszerűen keresse meg az érdeklődő VPN-t a jobb felső sarokban található keresési funkciónk segítségével.

Ha szeretné, itt kipróbálhatja magának a VPN-sebességét. Egyszerűen válassza ki a közeli tesztszervert és tesztelje internetkapcsolatát a "kombinált" teszt. Ne felejtse el először tesztelni a VPN bekapcsolása nélkül. Ez lehetővé teszi az internet sebességének összehasonlítását a csatlakoztatott VPN-sel és anélkül. Az általunk ajánlott gyors VPN-k kiváló Windows kompatibilitással vannak.

Különböző típusú VPN-kapcsolatok

Számos VPN titkosítási protokoll elérhető a Windows rendszeréhez. A legjobb alagútbeállítási protokoll az OpenVPN. Mindegyik ajánlott VPN biztosítja ezt. Tájékoztatásul azonban az összes protokoll lerontott.

 • Pont-pont alagút protokoll (PPTP) - minimális biztonságot és adatvédelmet biztosít, de gyors.
 • 2. réteg alagút protokoll (L2TP) / Internet Protocol biztonság (IPsec) - Az L2TP / IPsec erősebb biztonságot nyújt, mint a PPTP, a közepes sebesség mellett.
 • Internet Key Exchange 2-es verzió (IKEv2) - ez a legszélesebb körben használt protokoll az iOS VPN ügyfelek számára. Biztonságos, de nem olyan erős, mint az OpenVPN, és gyakran nem használják a Windows rendszeren. Önnek azonban lehetősége van arra, hogy ezt igény szerint használja.
 • OpenVPN - nyílt forráskódú és rendkívül biztonságos protokoll. Ez a protokoll katonai titkosítást biztosít, ha a szolgáltatók azt helyesen hajtják végre. Az útmutatóban szereplő összes Windows VPN-nek van OpenVPN-je (biztonságosan megvalósítva).

A VPN titkosítás és a protokollok részletesebb megismeréséhez olvassa el az Ultimate VPN Encryption Guide oldalt.

Ha VPN-t keres Mac-hez, akkor tekintse meg a legjobb VPN for Mac-útmutatónkat. Jegyzet: Ha a legjobb ingyenes VPN-t keres a Mac-hez, fontos megjegyezni, hogy nem javasoljuk az ingyenes VPN használatát, de további információkért olvassa el az ingyenes VPN-szolgáltatások útmutatónkat..

Cím címe: Anton Watman / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me