Bármely újoncnak, aki a VPN-ek világában van, úgy tűnik, hogy sok zsargon van benne. A valóságban azonban a rendszeresen használt VPN-kifejezések nem szükségtelen technológiai beszélgetések: elengedhetetlenek annak megértéséhez, hogy a VPN-szolgáltatás jó-e. Ezenkívül ezt a terminológiát (legalább egy kicsit) meg kell érteni a VPN biztonságos beállításának biztosítása érdekében..


Ne tévessze meg, nem kell VPN-szakértővé válnia - valójában a VPN sikeres beállításához szükséges ismeretek szintje elég alacsony. Sőt, ha úgy dönt, hogy jó hírű, jól megalapozott VPN-mel (saját VPN szoftverével rendelkezik), akkor sokat nem kell tudnia. Az OK? A legjobb VPN-ek - mint például az ExpressVPN - az összes szükséges opcióval rendelkeznek a szoftverükben. Mint ilyen, minden előfizetőnek tennie kell a szoftver telepítését, majd a VPN menüben válassza ki preferenciáit.

Azoknak az embereknek, akik úgy döntenek, hogy nem regisztrálnak VPN-t egyéni klienssel (VPN szoftver), időnként be kell állítaniuk az OpenVPN titkosítást harmadik fél OpenVPN szoftverével. Ez nem olyan egyszerű, mint a világszínvonalú VPN egyedi VPN-szoftverének letöltése - de ez sem olyan nehéz.

hogyan állítsd be a vpn-t

OpenVPN titkosítás

Az OpenVPN a piacon a legbiztonságosabb VPN titkosítás neve. Mivel a páratlan szintű biztonságot és adatvédelmet nyújt, ez a VPN-titkosítás, amelyet a ProPrivacy.com-on található csapatunk mindig javasol.

Ezért ez az útmutató tartalmazza az Android és a Windows telepítési útmutatóit a harmadik fél által készített OpenVPN szoftverhez. Mint ilyen, ez az útmutató bárkinek (szaktudási szintjétől függetlenül) segít állítsa be az OpenVPN-t bármilyen VPN, amely biztosítja azt. Mint ilyen, ez az útmutató átfogó.

DNS beállítások - kézi beállítás

Ahhoz, hogy teljesen alaposak legyenek, még egy útmutatót is mellékelünk a DNS-beállítások manuális beállításához. DNS-kérések a webes forgalom fontos részét képezik amely megadhatja a helyét és személyazonosságát. Annak érdekében, hogy VPN a biztonság érdekében, Fontos, hogy ne legyen „DNS-szivárgás”.

VPN kiválasztása és telepítése

Az első dolog, amit meg kell tennie, miután megkérdezte, hogyan kell beállítani egy otthoni VPN-t, az kell, hogy gondolkozzon, mire kívánja a VPN-t. És mennyit kíván költeni a VPN-re? Nyilvánvaló, hogy mindenki a lehető legkevesebbet akar fizetni, de ha kevesebbet fizet, további beállítási lépéseket eredményezhet (nevezetesen ezen útmutató 4. és 5. szakasza)..

A legjobb VPN-k az egész élményt sétálják a parkban. Ezen felül a VPN-k, amelyek a játékuk tetején szintén a legjobbakat nyújtják. Ez az oka annak, hogy egyes VPN-ek szerepelhetnek egy 5 legjobb sport-VPN-ben, 5 legjobb VPN-ben a Windows számára, a legjobb VPN-ben a MacBook-ban és 5 legjobb VPN-ben a cikk streamingjéhez. Csak te tudod, hogy mire szeretnél VPN szolgáltatást, és könnyebbé teheted az életed, hogy itt, a ProPrivacy.com oldalán öt legjobb lista van minden elképzelhető lehetőséghez (és ha úgy gondolja, hogy elmulasztottunk valamit, ne habozzon kapcsolatba lépni minket). Az Ön számára legmegfelelőbb VPN megtalálásához egyszerűen használja az oldal tetején lévő navigációt, és keresse meg az öt legmegfelelőbb VPN listát. Vagy ha csak a legjobb mindennapi szolgáltatást szeretné, olvassa el a legjobb VPN-szolgáltatásokról szóló cikket.

Kattintson az Átvétel és Feliratkozás lehetőségre

Most, hogy eldöntötte, csak annyit kell tennie, hogy a weboldalunkon halad, ha rákattint a útmutatónkban található linkre, és feliratkozik a VPN-re. A jó VPN-hez csak regisztrációhoz van szükség e-mail címre és fizetési módra. A fizetés általában többféle módon történhet, például hitel- vagy betéti kártyával, PayPal-nal vagy akár Bitcoin-lal azok számára, akik.

Miután sikeresen feliratkozott és kapott jelszót, bejelentkezhet a VPN-szolgáltató webhelyére, hogy hozzáférjen a VPN-szoftverhez. Ha Android vagy iOS felhasználó, általában az alkalmazást a Google Play Áruházban vagy az iTunesban is beszerezheti. Miután telepítette az okostelefonjára vagy táblagépére, egyszerűen jelentkezzen be a hitelesítő adataival, amikor feliratkozott a szolgáltatásra.

Döntés a titkosításról

Most, hogy telepítette a VPN-t, el kell döntenie a titkosításról. A PPTP a legtöbb VPN-en elérhető, de ez egy elavult titkosítási protokoll, amely nem tartja biztonságban - tehát kérjük, ne használja.

A rendelkezésre álló legjobb VPN-protokoll az OpenVPN, tehát ha a VPN-ben van a menüben, kérjük, válassza ki. Ezenkívül egyes VPN-k egyaránt biztosítanak átviteli vezérlő protokollt (TCP) és felhasználói adatgram protokollt (UDP). A TCP megbízhatóbb, de az UDP gyorsabb - tehát ha stream-t tervez, válassza az UDP-t.

Ehhez hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson Beállítások a VPN-ben (úgy néz ki, mintha egy fogas). Néhány VPN-nek van egy „“további beállítások.”
 2. A beállítások menüben kattintson a „titkosítási lehetőségek”.
 3. Válassza az OpenVPN (TCP a megbízhatóságért és UDP streaming).

ExpressVPN példa képernyőképe:

expressvpn titkosítási lehetőségek

L2TP / IPsec (VPN beállítása a Windows 10 rendszerben)

Időnként néhány ember úgy dönt, hogy az L2TP / IPsec-et használja, mert az natív módon működik a Windows rendszerben, külső gyártó szoftverek nélkül. Nem olyan biztonságos, mint az OpenVPN, de biztonságos (ellentétben a PPTP-vel). Ha úgy dönt, hogy az L2TP IPsec-t használja, csak kövesse a fenti lépéseket a VPN-szoftverben, de válassza az L2TP IPsec-t.

Ha valamilyen oknál fogva a VPN-nek nincs egyéni kliense, amelyben L2TP IPsec van a lehetőségek között, akkor manuálisan állíthatja be az alábbi lépések végrehajtásával:

1. Először hozzon létre egy új VPN kapcsolatot a Internet hozzáférés ikonra a tálcán.

2. Válassza a lehetőséget Hálózati beállítások

l2tp 4

3. Most, hogy a hálózatban vagy & Kattintson az Internetbeállítások panelen VPN > Adjon hozzá egy VPN-kapcsolatot.

l2tp5

4. Ebben a szakaszban szüksége lesz VPN-jére szerver címe a VPN kapcsolat beállításához. Ezen felül szükség lesz a felhasználónév és Jelszó attól a naptól kezdve, amikor feliratkozott a VPN-szolgáltatásra.

5. Az „VPN-kapcsolat hozzáadása” menüben adja meg a következő beállításokat:

VPN szolgáltató: Windows (beépített)
Kapcsolat neve: [adjon nevet a VPN-kapcsolatának]
Szerver neve vagy címe: [A VPN-kiszolgáló címe - ezt szerezheti be a VPN-től]
VPN típus: L2TP IPsec
A bejelentkezés típusa: Felhasználónév és jelszó
Felhasználónév: Kérje meg ezt a VPN-szolgáltatótól
Jelszó: Kérje meg ezt a VPN-szolgáltatótól

Jelöljön be egy jelölést a dobozba Emlékezz a bejelentkezési információimra.

kettyenés Megment.

l2tp 8

6. Most, hogy sikeresen létrehozta az L2TP IPsec kapcsolatot, csak annyit kell tennie, hogy csatlakozik. Ehhez lépjen a Hálózat & Internetbeállítások ablaktáblal. A VPN-kiszolgálóhoz történő csatlakozáshoz kattintson a gombra a kapcsolat neve, majd kattintson a gombra Csatlakozás.

l2tp 7

Az egyéni kliens preferenciáinak és szolgáltatásainak beállítása

Ha feliratkozott egy ajánlott VPN-szolgáltatóra, akkor kiválaszthat olyan profi szolgáltatásokat, mint a kill kapcsoló és DNS szivárgás elleni védelem. Ezenkívül a „Auto Connect" funkció. A tűzfal alapú gyilkos kapcsoló arra kényszeríti az összes forgalmat, hogy áthaladjon a VPN-alagúton. Ez garantálja, hogy ne szivárogjon titkosítatlan forgalom az internetszolgáltató felé. Az automatikus csatlakozás újracsatlakoztatja a VPN-t egy kiválasztott szerverhez, ha a VPN-kapcsolat valamilyen okból elveszik (így nem kell manuálisan). A funkciók bekapcsolásához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a VPN szoftverének beállításaira.
 2. Kapcsolja be a használni kívánt funkciókat. Ha leszel kalóz tartalom streaming vagy bármit online csinál, amit te teljesen magántulajdonban kívánják maradni aztán mi javasoljuk a bekapcsolást a kill kapcsoló funkció.

Hogyan állítsuk be az OpenVPN szoftvert

OpenVPN: Hogyan állítsunk be VPN-t Androidon

 1. Töltse le az OpenVPN for Android alkalmazást itt. Kérjük, ne feledje, hogy az Android számára az OpenVPN jobb (sokkal teljesebben elérhető) alkalmazás, mint az OpenVPN Connect.
 2. Töltse le a .ovpn fájlokat a VPN-szolgáltató webhelyéről
 3. Bontsa ki a .OVPN fájlokat az asztalra vagy egy mappára, amelyre emlékezni fog, például: "OpenVPN fájlok"
 4. Ha nem tudja, hogyan lehet kibontani a zip fájlt, töltse le a WinRAR fájlt itt. Helyezze a ZIP fájlt a mappába, ahová kibontja, majd kattintson a jobb gombbal a fájlra, majd kattintson az OK gombra "Kicsomagolás ide".
 5. A kibontás után küldje el e-mailben a .ovpn fájlokat.
 6. Nyissa meg az OpenVPN összekötő alkalmazást, importálja az ön által e-mailen küldött .OVPN fájlokat (ezt megteheti közvetlenül a levelező alkalmazásból), vagy kattintson az importálás gombra az OpenVPN összekötő alkalmazásban..
 7. Meg kell adnia a kapcsolatnak a választását.
 8. Most csak annyit kell tennie, hogy csatlakoznia kell az alkalmazás egyik szerveréhez. Megkérdezi felhasználónevét és jelszavát (néha egyedi kulcsot kell beszereznie a VPN-szolgáltatótól, ezért kérdezze meg velük).

OpenVPN: Hogyan állítsunk be VPN-t Windows alatt

 1. Töltse le az OpenVPN-t itt
 2. Töltse le a .ovpn fájlokat a VPN-szolgáltató webhelyéről
 3. Kövesse a telepítési utasításokat, amíg az OpenVPN sikeresen nem települ a számítógépére. Ha egy üzenetet kap, amelyben felszólítja a TAP illesztőprogramok telepítésére, válassza az igen lehetőséget, mert szüksége van rájuk.

openvpn csap

 1. Csomagolja ki és bontsa ki a .OVPN (ezeket a VPN-ből) fájlokat a következő mappába: C: Program FilesOpenVPNconfig
 2. Most már készen áll a csatlakozásra. Ehhez kattintson a jobb gombbal az asztalon az OpenVPN ikonra, majd kattintson a „Futtatás rendszergazdaként”. Kérjük, ne futtassa dupla kattintással: rendszergazdaként kell futtatnia. Megkérdezi, hogy biztos-e, kattintson az Igen gombra.

openvpn admin

 1. Most kattintson jobb egérgombbal a tálcán (a képernyő jobb alsó sarkában) az OpenVPN ikonra, és válassza ki a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni kíván. A rendszer kéri a felhasználónevét és jelszavát. Kattintson az Emlékezzen a jelszavamra elemre, hogy ne kelljen legközelebb újra beírnia (a csatlakozás első alkalommal minden egyes szervernél meg kell kérnie a jelszavát)..

A DNS-beállítások kézi beállítása a Windows rendszerben

Időnként az embereknek manuálisan kell beállítaniuk a DNS-kérés beállításaikat. Ezenkívül azok az emberek, akik véletlenül feliratkoznak egy VPN-re, és később rájönnek, hogy nem biztonságos DNS-kiszolgálókat használnak (mint például a GoogleDNS vagy az OpenDNS, amelyek mindkettőt naplókat vezetnek), megváltoztathatják a DNS-beállításaikat, hogy kéréseiket az OpenNIC vagy a DNS kezelje. NÉZ. A DNS.WATCH és az OpenNIC egyaránt ingyenes hozzáférést biztosít a gyors, naplómentes DNS-kérési kiszolgálókhoz.

Az alábbi útmutatóban a DNS.WATCH-t használtam példacímként, de érdemes szem előtt tartani, hogy az OpenNIC valójában még biztonságosabb..

Ne feledje, hogy ha VPN-jének biztonságos DNS-kiszolgálói vannak, sokkal jobb ezeket használni. Ezért kérjük, vegye fel a kapcsolatot a VPN-sel, hogy megszerezze a preferált és alternatív DNS-címeket a VPN-től, és használja azokat, az alább használt VPN.WATCH példák helyett. A DNS-beállítások megváltoztatásához a Windows rendszerben kövesse az alábbi egyszerű lépéseket:

1. A tálcán (a képernyő jobb alsó sarkában) kattintson a jobb egérgombbal az Internet-kapcsolatra, majd kattintson a „Open Network and Sharing Center” megnyitására.

2. Kattintson a jobb gombbal az aktív hálózati kapcsolatra, és válassza a menü Tulajdonságok menüpontját

rendszertálca

3. A Kapcsolat tulajdonságai ablakban válassza az IPv4 lehetőséget, majd kattintson a Tulajdonságok elemre.

dns 1

DNS2

4. Az IPv4 tulajdonságai részben válassza a lehetőséget "Használja a következő DNS-kiszolgálót..." és írja be az Előnyben részesített és alternatív IPv4 DNS-kiszolgálókat. Előnyben részesített DNS-kiszolgáló: 84.200.69.80 Alternatív DNS szerver: 84.200.70.40

dns 3

5. Most térjen vissza a kapcsolat tulajdonságai ablakhoz, és állítsa be az IPv6-ot. Válassza az IPv6 elemet, és érintse meg a tulajdonságokat.

dns 4

6. Az IPv6 tulajdonságai részben válassza a lehetőséget "Használja a következő DNS-kiszolgálót..." és írja be az Előnyben részesített és alternatív IPv4 DNS-kiszolgálókat. Előnyben részesített DNS-kiszolgáló: 2001: 1608: 10: 25 :: 1c04: b12f Alternatív DNS szerver: 2001: 1608: 10: 25 :: 9249: d69b

dns 5

7. Most, hogy megváltoztatta a DNS-beállításait, érdemes megbizonyosodni arról, hogy nincs-e DNS-szivárgása az ipleak.net webhelyen, hogy ellenőrizze.

Következtetés

Ebben az útmutatóban könnyedén követhetem az új VPN beállításának lépéseit. Ezenkívül ne felejtsük el, hogy az öt legjobb listánkban szereplő összes ajánlott VPN-nek általában van saját telepítési útmutatója. Ha tehát képeket szeretne látni arról, hogyan állíthatja be az Ön VPN-jét, keresse fel a saját webhelyüket, és olvassa el útmutatásaikat. Végül, ha bármilyen kérdése van, kérjük, ne habozzon, ha az alábbiakban feltesz egy kérdést.

Cím címe: BeautyLine / Shutterstock.com

Kép jóváírása: Omelchenko / Shutterstock.com

Kép jóváírása: Nobelus / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me