Ebben az útmutatóban az alulról felfelé mindent lefedtünk, tehát kezdő vagy profiként tudsz hasznos betekintést nyerni és valami újat megtanulni.

Nem számít, ha bányászatot tervez Linux, ethOS vagy Windows segítségével. Gondoskodtam arról, hogy minden lépést lefedje. Ezenkívül talál néhány nagyszerű tippet, trükköt, optimalizálást és megoldást az általános hibaelhárítási kérdésekre.

Ha még nincs ideje elolvasni egészet ma, akkor jelölje meg ezt az oldalt könyvjelzővel, vagy iratkozzon fel e-mail listánkra, és ingyenes e-könyvként kapja meg.!

Ha érdekli a magánélet, akkor a VPN-t kell használnia a rejtjelezés bányászatakor. Vessen egy pillantást a legjobb VPN-útmutatóra, amely a leggyorsabb, legbiztonságosabb és magán VPN-ek listáját tartalmazza.

Contents

Mi az Ethereum??

Az Ethereum egy nyitott blokklánc-platform, amely hasonló a Bitcoinhoz, de további beépített rugalmasságokkal rendelkezik. Az Ethereummal a blokklánc intelligensnek tekinthető az Ethereum virtuális gépnek és az intelligens szerződéseknek köszönhetően. Míg a Bitcoin esetében ez egy dicső könyvelő.


Intelligens szerződések

Az Ethereum segítségével elosztott módon hajthatja végre a kódot a blokkláncon. Ezeket intelligens szerződéseknek hívják. Ezek lehetővé teszik egy olyan rendszer felállítását, amelyben egy személy csak bizonyos feltételek mellett kap fizetést. Az Ethereum növekedésével e szerződések nagysága és összetettsége várhatóan növekszik. Az intelligens szerződések adják az Ethereum-nak olyan szilárd alapot, mint a http://www.gridcoin.us/GridCoin esetében, a blokklánc funkcionálisan használható..

Ha érdekli az Ethereum története és szeretne többet megtudni róla, akkor nézd meg ezt a YouTube-videót, melyet a COO készített, Stephan Tual.

Az Ethereum bányászat jövedelmezősége

Mielőtt meghatározná, menne-e az Ethereum bányászati ​​kalandra; el kell döntenie, hogy jövedelmező lesz-e vagy sem.

Noha a felszínen ez hihetetlenül egyszerű, amint azt az alábbiakban bemutatom, akkor tisztában kell lennie azzal, hogy a bányászat nagyon hasonlít a kereskedelemre. A kriptovaluták ára ingadozik, a berendezés meghibásodhat, és így tovább. Például, amikor elkezdtem összeállítani ezt a projektet, a durva szám becslés szerint az volt, hogy hat hónapon belül megtérítem a beruházásomat. Most ugyanazokkal a számításokkal nyolc hónap telt el. A bányászat előnye a kereskedelemhez képest az, hogy az érmék árai kissé stabilabbak lehetnek, és a nap végén továbbra is megvan a felszerelés. Amely, ha bölcsen választotta, nem veszítette el túl sok értékét.

Az Ethereum bányászat jövedelmezősége

Számítsa ki a várható hashrate-t és a kifizetést

Először ki kell számolnia, hogy mekkora lesz a kivonási ereje. Ha már vannak olyan GPU-k, amelyeket használni szeretne, akkor a Google segítségével megtudhatja annak hash-sebességét. Alternatív megoldásként egy olyan webhelyet is használhat, mint például a CryptoCompare, hogy meghatározzák, mi a legjobb ár-érték arányú GPU. Még nem találtam egy teljes listát tartalmazó adatbázist, ezért érdemes lehet elindítania a saját excel fájlt, és összehasonlítania az elköltött dolláronkénti hashrate-t. A GPU-árak országonként is jelentősen eltérhetnek, ezért feltétlenül vegye figyelembe ezt.

Úgy döntöttem, hogy az RX480-ra megyek, mivel várhatóan 25MH / s-ot fog készletenként beállítani 200 dollár áron. Ezért 8 dollárt / MH fizetök, és a cél az, hogy ezt az árat a lehető legalacsonyabbá tegyem. Ezért, ha olyan használt GPU-kat lát, amelyeknél kevesebbet fizet, akkor érdemes megfontolni őket.

A hashrate alapján a CoinWarz segítségével kiszámíthatja a várható kifizetést, ez jelenleg 4,2Eth / hónap. Ez jelenleg körülbelül 42 dollárt ér.

Számítsa ki villamosenergia-költségeit

Ha azonban megvan a GPU-kártyád, akkor energiára lesz szükség. Ezért a második legfontosabb tényező az, hogy mennyit fog fogyasztani a kártya, és mennyit kell fizetnie érte. Ennek kiszámításához meg kell tudnia, hogy mekkora energiát használ, és mennyit kell fizetnie kW / h-nként. Ez számomra 150W és 0,10 USD / kW / h. A partneróra költségeinek kiszámításához egyszerűen konvertálni kell a W-t kW-ra (1000-el történő elosztással) és szorozni egymással, így számomra a kötél 0,15 * 0,1 = 0,015 $ / óra árba kerülne, hogy életben maradjon. Ez napi 0,36 USD vagy 10,80 USD / hónap.

Számítsa ki nyereségét és veszteségét, valamint visszatérését

Tehát most már tudja, hogy mennyi pénzt keres, és mennyit költ. A fenti számokkal havonta 42 - 10,80 = 31,20 dollárt fogok keresni egy RX480-tal.

A számítások nem veszik figyelembe a többi számítógép alkotóeleme által felhasznált energiát, de ezek általában elhanyagolhatóak, főleg, ha egyszerre több berendezés rendelkezik több GPU-val. Az én esetemben több RX480-as bányászattal számolom, és havonta mintegy 200 dollárt keresem. Mivel az összes berendezés 2000 dollárba kerül nekem, tíz hónap után is el fogom szakítani, és az év végére 400 dollár nyereséget vagy 20% -ot szerezek..

Ethereum bányászati ​​hardver

A bányászat elindításához hihetetlenül egyszerű számítógépre van szüksége. Ehhez egérre, billentyűzetre és képernyőre is szükség van, de ehhez csak a telepítéshez van szükség, tehát a meglévőket is használhatja..

Az alábbiakban felvázoltam azokat a szempontokat, amelyeket szem előtt kell tartania, amikor ezeket az alapelemeket választja, valamint az egyes népszerű lehetőségeket. Használhat olyan webhelyet, mint például a PCPartPicker, és biztosíthatja, hogy a kiválasztott alkatrészek együtt működjenek. Továbbá, ha szeretné, megvásárolhat teljes CPU, RAM és alaplap kötegeket a gpuShack-tól.

Alaplap

Az alaplap a bányászati ​​felszerelések legfontosabb eleme. Ennek oka az, hogy képesnek kell lennie az összes GPU támogatására. Ha csak azt tervezi, hogy van egy vagy kettő, akkor ez nem olyan fontos. Ugyanakkor a legtöbb ember arra törekszik, hogy maximalizálja és 6 GPU-t szerezzen egyetlen műszerfalban. Nagyon kevés olyan alaplap van, amely támogatja a 6 GPU futtatását. A bányászat nagy előnye, hogy a GPU-kat az x1 PCIe bővítőhelyekről tudja futtatni, így nem kell megtalálnia az 6 x 16 PCIe bővítőhelyekkel rendelkező alaplapot..

H81 Pro BTC

A bányászati ​​őrület elindulása óta az ASRock pontosan a bányászatra szánt alaplapot készített. Ez az oka annak, hogy vitathatatlanul a legjobb és legnépszerűbb alaplap a H81 Pro BTC vagy a H97 Anniversary.

További népszerű alaplapok: Gigabyte GA970, Gigabyte 990FXA, MSI Z97 Gaming 5 és a Biostar TB85. További ajánlásokat itt talál.

processzor

A CPU kiválasztásakor csak minimálisra van szüksége. Nem ajánlanám az abszolút legolcsóbb elérését, de egy vagy két pont felett. Ennek oka az, hogy némi extra feldolgozási teljesítmény hasznos a beállításkor, és kissé gyorsabbá teszi az újraindítást. Úgy döntöttem, hogy az Intel Celeron G1840 készüléket használom.

RAM

Szüksége lesz még egy minimálisra, amit 4 GB megtesz. Úgy döntöttem, hogy minden esetre 8 GB-os telefonnal járok. Továbbá, ha solo bányászattal fog foglalkozni, akkor jó ötlet, ha a lehető legtöbbet szeretne kezdeni, mert ez sokkal gyorsabban szinkronizálja a blokkláncot. Természetesen, ha elkészült, eltávolíthatja a felesleget.

GPU

A GPU kiválasztását fent vázoltam. Jelenleg az RX480 egyike a legnépszerűbb bányászati ​​kártyáknak, de ha körülnéz az Ethereum fórumokon, akkor biztos, hogy még sok más ajánlást is talál..

Radeon RX480

PSU

A szükséges PSU méretének kiszámításához össze kell vonnia az összes alkatrész energiaigényét. Egy olyan hely, mint a PCPartPicker, ezt tökéletesen megteszi. Adjon hozzá 20% -ot a szükséges biztonsági tényezőnek. Ezenkívül győződjön meg arról, hogy jó minőségű, elismert és magas színvonalú PSU-t használ, mintha fúj, elbúcsúzhat néhány nagyon drága berendezéssel..

Merevlemez

A merevlemezhez az SSD használata elengedhetetlen. Miközben az SSD-k drágábbak, csak 16 GB-osra van szüksége, amely kevesebb, mint 30 dollárt eredményez. Ha önálló aknát tervez, javasoljuk, hogy vásároljon egy 32 vagy 64 GB-os memóriát, de ez csak néhány dollárral több.

Egyéb alkatrészek

A fő komponenseken kívül GPU-emelőkre is szükség lesz. Azt javasolnám, hogy néhány dollárért vásároljon USB-alapú 1x-től 16x-os emelkedőket, amelyeket az Amazon-tól szerezhet be. Néhány alaplap-modellnél meg kell rövidítenie néhány érintkezőt az alaplap számára a felszálló felismerése érdekében.

Powered PCI Riser

Azt is javasoljuk, hogy vásároljon néhány további PCIe-t a Molex (vagy SATA) csatlakozókhoz, hogy csatlakoztassa a emelőket a PSU különböző síneire. Ismét megtalálja ezeket az Amazonon, és csak néhány dollárba kerül.

Összességében a hardver, kivéve a GPU-kat, nem haladhatja meg a 500 USD-t, és ennek nagy része a PSU lesz. Az alábbiakban az Amazon ajánlott beszerzési listája található. A GPU-k nélküli teljes összeg 472,21 USD. Míg a 6 RX480-as modellekkel a teljes költség 1702,15 USD lenne, sans szállítási költségek.

Ethereum bányászati ​​útmutató

Tehát most, hogy fedeztük a jövedelmezőséget és a hardvert, itt az ideje a bányászat megszerzéséhez.

Ugyanakkor, még a bányászat terén is, három fontos szempont van: operációs rendszer, solo vagy pool és bányászati ​​szoftver.

Melyik operációs rendszert választani?

Az Ethereum bányászati ​​operációs szoftver kiválasztásakor három fő versenyző van: Windows, Linux és ethOS. Ha Mac rajongó vagy, ez lehetséges, de számos okból ajánlott.

ablakok

Ha megszokta a Windows-ot, és még soha nem ment a Linux közelébe, akkor maradjon a Windows-on. Ha 6 GPU-t tervez használni, akkor a Windows 10 ajánlott, mivel terméken belül beépített támogatással rendelkezik. Windows 7 & A 8-as játéknak némi játékot igényelnie kell. Ha hozzászokott a vonalstílus-rendszerek parancsolásához, és a bányászat lesz a berendezés egyetlen célja, akkor nagyon ajánlom megnézni az ethOS-t.

Ezenkívül a Windows előnye az egyetemesebb támogatás, és általában véve a jobb overclock eszközök. Ezenkívül a TeamViewerhez hasonlóan abszolút könnyű elérni. Ennek hátránya a kissé bonyolultabb beállítás, de semmi sem túl nehéz, főleg, ha nem tervezi a GPU teljesítményének megjavítását..

Ezenkívül, ha csak az Ethereum-ot szeretné hobbinak tekinteni, mint a normál számítógépén, akkor a MinerGate lehetővé teszi ezt rendkívül egyszerűen..

étosz

Az ethOS a Linux eltávolított verziója (az Ubuntu 14.04 pontosítani kell), amelynek egyszerű célja az Ethereum (és néhány más kriptovaluta) bányászata. Ez nem csak hihetetlenül egyszerűen beállítható, hanem egyszerűen használható és karbantartható. Azt is észrevettem, hogy optimálisan fut, mint a Windows. Vannak hátrányai, hogy nem fogja tudni használni a készüléket sok más, de a legtöbb ember egyébként nem hajlandó. Ezenkívül a távoli hozzáférés csak az SSH-n keresztül történik, tehát Önnek kellemesnek kell lennie azzal, hogy nem rendelkezik grafikus felhasználói felülettel. Ugyanakkor 39 dollárért ez véleményem szerint nem bátor.

ethOS Home

Linux

Egyes bányászati ​​rajongók esküszik, hogy a Linux a legjobb bányászati ​​operációs rendszer. Noha ez volt a helyzet, a témában korábban erősebb nézeteltérések vannak. Noha én inkább a Windows-t részesítem előnyben, a Linuxnak megvannak az előnyei, és mivel vékonyabb rendszer, megvannak a maga előnyei. Ezenkívül a Windows rendszerint árcédulával rendelkezik, tehát ha ingyenes opciót keres, akkor a Linux az Ön számára.

Egyedülálló és medencebányászat

A kriptovaluta bányászatnál a helyzet nagyon hasonlít egy igazi bányára, amikor minden GPU-t bányásznak tekint..

Solo Mining

Egyedülálló bányászat az, amikor önmaga bányász. Ennek előnye az, hogy bármi, amit talál, teljesen a tied. Sajnos, ha csak néhány bányásza van, nagyon hosszú időt vehet igénybe a keresés "Arany." Ezenkívül az arany megtalálásának gyakorisága is nagymértékben változhat. Lehet, hogy van egy hete, ahol háromszor kap aranyat, de az egész hónap alatt semmi. Nyilvánvaló, hogy ha nagyon sok bányász (GPU) van, akkor az eredmény stabilabb, de az 1GH / s bányászati ​​sebesség alatt marad, a Solo bányászat nem ajánlott, ha stabil megtérülést akar. Ha nem aggódik a változások miatt, amikor megtalálják az Eth-et, akkor a Solo bányászat jó lehetőség 100Mh / s feletti sebességnél, mivel nem kell senkinek díjat fizetnie..

Medence bányászat

A medencebányászat révén sok bányász egyesíti erőit annak érdekében, hogy megtalálják az érmét. A talált érméket ezután egyenlően osztják el a bányászok között, bár egyes medencéknél az arány néhány tényezőtől függően változhat. Ugyanakkor kis összegű díjat (általában kevesebb, mint 1% -ot) kell fizetnie a medence üzemeltetőjének a szolgáltatás fenntartásáért. A hátránya az, hogy állandó kifizetése lesz, és ezáltal pontosabb lesz a pénzhez kapcsolódó számítások.

Ha ezt az útmutatót olvassa, valószínűleg egyetlen talajon aknázni akarja, így elsősorban a medencebányászatot fogom fedezni, de a Solo bányászatot is.

Ethereum bányászati ​​medence

Ethereum bányászati ​​medencék

  1. http://ethereumpool.co/ - 0,8% díjak. A kifizetések naponta kétszer kerülnek felszámításra a 0,5 ETH-nál magasabb egyenlegek esetén.
  2. http://dwarfpool.com/ - 2% díj. A kifizetések naponta 4-6 alkalommal kerülnek felszámításra az 1 ETH-nál magasabb egyenlegek esetén.
  3. http://weipool.org/ - 0% díj. 24 óránként felszabadított kifizetések az 1 ETH-nál magasabb egyenlegek esetén.
  4. http://ethpool.org/ - Megjósolható Solo Mining medence. 0% díjak. Kifizetések 10 visszaigazolás után. További információ az alábbi @dr_pra megjegyzéseken.
  5. http://nanopool.org/ - PPLNS 1% díjak. A kifizetések naponta kétszer kerülnek felszámításra a 0,1 ETH-nál magasabb egyenlegek esetén.
  6. https://www.alpereum.ch - 0% díj. Kifizetés 30 percenként a 0.2ETH feletti egyenlegek esetén.

Regisztráció szükséges

  1. https://eth.suprnova.cc/ - 1% díj. A kifizetések a bányászig terjednek (kézi vagy automatikus 0,01 ETH-tól).

Bányászati ​​szoftver

Visszatérve a valós bányászat analógiájához, a kriptovaluta bányászatban különféle eszközöket lehet használni az arany megtalálására, úgynevezett bányászati ​​szoftver. Az egyes bányászati ​​szoftverek az évek során tovább fejlődtek, de néhányuk többet fejlesztett ki, mint mások. Az Ethereum bányászat elsődleges versenyzői a Claymore és a Genoil.

Gátban

A Geth az Ethereum csapat eredeti szoftvere. Ha önálló aknát szeretne, ez lesz a legjobb választás. Ez egyszerű és érthető. Emellett létrehozhatja a pénztárcáját az Ön számára, de amint azt az alábbiakban tárgyaljuk, akkor a Mist / Ethereum pénztárcát is be kell szereznie, ha inkább egy GUI lehetőséget szeretne..

MinerGate

A MinerGate nem ajánlott, ha azt tervezi, hogy külön bányászati ​​talajon rendelkezik. Ha azonban egy meglévő számítógépen szeretne bányászni hobbinak vagy érdeklődésnek örvendő, akkor ez tökéletes.

Bár ez költséget igényel a bányászattól, a grafikus felhasználói felület gyors és egyszerűen használható, és a telepítés után azonnal bányászhat. Vannak bizonyos kihívások is, amelyek arra ösztönzik az enyém, és ha abszolút kezdő vagy, akkor ennek a szoftvernek az egyszerűsége miatt örömre kell ugrani. Ha az egyszerűség kedvel valamit, akkor a NiceHash szintén nagyon szilárd lehetőség.

Genoil

A Genoil folyamatosan fejlődő és nagyon optimalizált bányász az Ethereum számára. Zökkenőmentesen fut, és nagyon gyorsan fel tudsz lépni vele. Személy szerint néhány kérdésem volt a DAG generációval, de néhány csípés gyorsan megoldotta ezt. Ha csak az Ethereum bányászatát tervezi, akkor a Genoil által nyújtott Ethminer erős versenyző.

Kétélű skót kard

Személy szerint Claymore-t találtam a legerősebb és legjobb bányásznak. Könnyű beállítani, soha nem volt probléma vele, és van egy csomó hozzáadott funkcionalitása (például rajongói menedzsment), amit nem láttam más bányászokkal. Arra is bónusz, hogy egyszerre két érmét bányászhat meg, amelyet néhány ember nagyon hasznosnak talált jövedelmének optimalizálása érdekében. Beszámoltak arról, hogy bárhol 3 és 10 százalék közötti extra jövedelem származik.

Claymore Mining Windows

Minden operációs rendszerhez megadom a beállítási utasításokat a preferált bányász számára.

Ethereum pénztárca

Miután elkezdte a bányászatot, akkor az Ethereum-et is biztonságos helyen kell tartania. Ez kétféle módon lehetséges: helyi pénztárca vagy online pénztárca. A helyi pénztárca biztonságosabb, mivel mindig a kezedben van. Ha azonban helyi pénztárcát használ, akkor telepítse azt egy számítógépre, amely nem a bányásza, vagy rendszeresen utaljon pénzt másutt. Ennek oka az, ha a számítógép összeomlik; nehéz lehet az ott tartott éter helyreállítása.

Köd / Ethereum pénztárca

A Mist és az Ethereum Wallet az Ethereum csapat hivatalos fejlesztései. Bár lényege, hogy egyszerűen használható, nagyon sok kiegészítő funkcióval rendelkezik. Mivel a ShapeShift-rel integrálva van, a Bitcoin más altcoin-számláiból is fogadhat kifizetéseket. Ezenkívül lehetővé teszi Ethereum alapú alkalmazások és szolgáltatások - például intelligens szerződések - fejlesztését.

Köd Ethereum pénztárca

Geth (Etherwalldal)

Geth a Mist pénztárca alapkódja, és az Ethereum blokklánc szinkronizálásának alapvető szolgáltatása. Sajnos ez egy parancssori szolgáltatás, amely megnehezíti és bosszantóvá teszi a használatát. A http://www.etherwall.com/Etherwall hozzáad egy GUI kezelőfelületet, megkönnyítve ezzel a használatot.

Saját EtherWallet

A MyEtherWallet nyílt forráskódú ügyféloldali Ether pénztárca, amely Javascript-en fut. A MyEtherWallet megkönnyíti a biztonságos pénztárcák létrehozását a parancssor vagy az Ethereum kliens futtatásának szükségessége nélkül a számítógépen. A MyEtherWallet offline számítógépen történő futtatásával biztonságos papír pénztárcákat hozhat létre éterkészletéhez.
Az Ethereum-Wallet.net hasonló fejlesztés, amelyet szintén érdemes megnézni.

Poloniex és Kraken

A Poloniex és a Kraken online cryptocoin kereskedési platformok. Az ott található letéti címeket felhasználva bármilyen étert közvetlenül az ott átviheti.

ablakok

Tehát most, hogy megvitattam az összes előfeltételt, itt van az összes lépés, amelyre szüksége lesz a bányászat elindításához a Windows rendszeren.

1. Telepítse a Windows és a C ++ Újraterjeszthető elemeket

Ez nagyjából egy adott. Arra gondoltam, hogy megemlítem, mivel mindig a legjobb, ha tiszta telepítéssel kezdjük. Ha 4-nél több GPU-t használ, akkor a Windows 10 használatát javasolom, különben meg kell tennie néhány javítást. Ha Windows 7 vagy 8 rendszert fog használni, akkor telepítse a 6xGPU Mod szoftvert is. Fontos tény, amelyet a friss telepítéseknél nem szabad megfeledkezni, hogy tiltsa le a számítógépet az alvás vagy hibernálás alól.

Telepítenie kell a Visual Studio C ++ újraelosztható csomagjait is.

2. Töltse le az illesztőprogramokat és a csomagokat

Töltse le a GPU-k illesztőprogramjait és vezérlőcsomagjait. Noha lehet felszerelés mind Nvidia, mind AMD GPU-kkal, ez nem tanácsos, mivel számos kérdést okozhat..

Az NVidia számára telepítse a 347.52 illesztőprogramot és a legújabb OpenCL CUDA csomagot, amely az írás idején a CUDA 8.0..

AMD esetén telepítse a Radeon Software Crimson Edition 15.12 és az OpenCL SDK csomagot. A GPU-tól függően előfordulhat, hogy ez nem a megfelelő illesztőprogram. Tehát ha problémái vannak, kérjen tanácsot az Ethereum fórumtól.

3. Telepítse a kiegészítő szoftvert

A bányászat megkezdése előtt ajánlatos telepíteni néhány további szoftvert, amely segít megfigyelni és optimalizálni a rendszer teljesítményét.

A képernyő illesztőprogramjának eltávolítója. A DDU elősegíti a képernyő illesztőprogramok tiszta eltávolítását. Ez segíthet, ha problémái vannak a video illesztőprogramokkal. A Windows 10 rendszerben letiltja az automatikus illesztőprogram-frissítéseket is, amelyek kompatibilitási és bányászati ​​problémákat okozhatnak.

GPU-Z. A GPU-Z egy eszköz a GPU-k statisztikájának megfigyeléséhez és az ezzel kapcsolatos alapvető információk megjelenítéséhez. Könnyedén ábrázolhatja a statisztikákat, és naplózhatja / exportálhatja azokat, ha szeretné.

TeamViewer. Ha azt tervezi, hogy távolról hozzáfér az eszközéhez, hogy ellenőrizze és ellenőrizze, akkor a TeamViewer ingyenes verziója lesz a legegyszerűbben használható.

Túlkarló eszköz. Ha azt tervezi, hogy optimalizálja a kocsi teljesítményét (aminek kellene lennie), akkor javasoljuk, hogy szerezzen be valamilyen overclocking eszközt. A legtöbb GPU gyártó biztosítja az Ön számára a felhasználót. Ezenkívül attól függően, hogy melyik bányászati ​​szoftvert fog használni, szüksége lesz rá a ventilátor sebességének szabályozására a GPU-n. Ráadásul az AMD új WattMan bebizonyította, hogy nagyon jól megtervezett szoftver, amely módosítja a GPU beállításait.

Wattman

4. Állítsa be a pénztárcáját

Döntse el, melyik szolgáltatást szeretné használni a pénztárca számára, és iratkozzon fel. Létrehoztam egy Poloniex számlát, mivel azt tervezem, hogy kereskedni fogok az Ether I enyémmel, hogy megpróbáljam tovább növelni a profitomat. Jegyezze fel a címét. Valahogy így néz ki: 0x7b5eff562ee17b9e27a7af6afc26944266c8b025.

Poloniex pénztárca

Ha helyi címet szeretne, töltse le a Mist pénztárcát, hagyja, hogy a blokklánc szinkronizáljon, és hozzon létre ott fiókját. Alternatív megoldásként töltse le a Geth fájlt, és mentse el egy mappába, például a C: éterbe. Ezután írja be "geth fiók új". Bármelyik módszert is használja, ügyeljen arra, hogy egy biztonságos szoftvert, például a KeePass szoftvert mentse el a jelszavával.

5. Geth beállítása (opcionális a Solo Mining-hez)

Ha szeretne egyedülálló aknát, akkor szinkronban kell lennie a blokklánccal. Ehhez le kell töltenie a Geth fájlt, és el kell mentenie egy mappába, például C: Ether. Ezután nyisson meg egy parancssort, és keresse meg ezt a mappát a cd paranccsal. Először, ha nem helyi pénztárcát használ, akkor szinkronizálnia kell a blokkláncot. A leggyorsabb módszer a következő parancs használata:

geth --fast --cache = 1024 --jitvm konzol

A gyorsítótár értéke a rendelkezésére álló RAM mennyiség, a fenti példában 1 GB-os. Minél több RAM van, annál gyorsabban tudja szinkronizálni a blokkláncot.

A Jegyzettömbben hozzon létre egy fájlt az alábbi szöveggel, és mentse el gethsync.bat formátumban az Ether mappába. Indítsa el ezt a denevérfájlt minden alkalommal, mielőtt elkezdené a bányászatot. A főképernyőn létrehozhat hivatkozást is.

geth --rpc

6. Állítsa be a bányászát

Windows esetében a Genoil bányász bizonyult a leghatékonyabbnak, és megmutatom, hogyan állíthatja be ezt. Ha azonban más alt-érmék iránti érdeklődésed van, akkor érdemes megfontolnia a Claymore bányászot is.

Miután letöltötte a Genoil-t, mentse és bontsa ki egy megfelelő mappába, pl. C: Ether.

Nyissa meg a Jegyzettömböt, és hozzon létre egy genoil.bat nevű fájlt a következő szöveggel, ugyanabban a mappában. Ezek a beállítások optimalizálják a bányászati ​​képességeket és elindítják maga a bányászat. Feltétlenül cserélje ki a medence és a pénztárca címét a használtra. Ha egyedülálló bányászatot végez, akkor cserélje ki az utolsó sort a parancs segítségével "ethminer.exe -G".

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

G --farm-recheck 200 - cl-local-work 256 - cl-global-work 8192

Indítsa el a genoil.bat fájlt, és elkezdi a bányászatot. Minden alkalommal, amikor elindítja, lesz egy kis idő, amikor a rendszer azt mondja, hogy 0Mh / s, mint a hashrate. Ne aggódj. Ez általában azt jelenti, hogy a DAG-fájlt még mindig generálják. Minél több GPU van, annál tovább tart.

7. Figyelje a kötélét

Miután bányászott, ügyeljen arra, hogy figyelje a kötélzetét. Az első 24-48 óra elengedhetetlen, és meghatározza, hogy a rendszer stabil-e vagy sem. Ha ebben az időszakban probléma nélkül fut, akkor jól kell lenned. Azt javaslom, hogy ebben az időben tartózkodjon a felszerelésétől elérhető távolságra, mivel mindenféle probléma felmerülhet, és ha rendkívül szerencsétlen, akkor az épület leégett..

Távolról figyelheti a kocsit, ellenőrizve a hash állapotát a választott medencén, és bejelentkezve a TeamViewer használatával.

8. A teljesítmény javítása

Ha javítani szeretné hash-sebességét, akkor olvassa el a végén ezt a részt.

Ubuntu

1. Telepítse az Ubuntu 16.04 és az AMD illesztőprogramot.

Töltse le az Ubuntu 16.04 szoftvert és telepítse. A telepítés után töltse le az AMDGPU-Pro illesztőprogramot, bontsa ki és telepítse azt is.

2. Telepítse az Ethereum szoftvert

Először hozzá kell adnia a lerakatot. Ehhez használja az alábbi parancsokat.

sudo apt-get install software-properties-common

sudo add-apt-repository ppa: ethereum / ethereum sudo apt-get frissítés

Telepítse most az előnyben részesített Ethereum szoftvert, a bányászatot és a Geth szoftvert. Ezek segítenek a blokklánccal való szinkronizálásban, majd az enyém megkezdésében.

sudo apt-get install ethereum

sudo apt-get install ethminer sudo apt-get install geth

Ha szeretné, a Geth segítségével készítheti pénztárcáját, de ahogy korábban tárgyaltuk, ideálisabb, ha online pénztárcát használ..

3. Benchmark és indítsa el a bányászatot

Most kipróbálhatja, hogy a fúrótorony bányászatban van-e az első paranccsal, majd a bányászatot a másodikkal kezdheti meg. Ilyen egyszerű. Ha a Nanopool-tól eltérő medencét szeretne használni, akkor természetesen cserélje ki a választott medencére.

ethminer -G -M
ethminer -G -F http://eth-eu1.nanopool.org:9999/0x --farm-recheck 200

Ha problémája van valamelyik bányászával, az alábbi parancsok segítségével megpróbálhatja megtalálni, melyik GPU a probléma

ethminer -G -M --opencl-eszköz x (ahol x a GPU azonosítója 0-tól kezdve)
lista - eszközök (megmutatja az összes elérhető GPU-t)

étosz

Az ethOS valószínűleg a legegyszerűbb módja a bányászati ​​fúróberendezések felállításának, és ez az én lehetőségem egy új létrehozásakor. Noha ez 39 dollárba kerül, a hibaelhárításra fordított idő több mint megéri. Vitathatatlanul könnyebb és ésszerűbb a monitorozás is, mivel ehhez egyszerűen hozzáférhet az SSH-n keresztül, vagy megnézheti az egyéni műszerfalot. Itt elolvashatja a véleményem, vagy a gpuShack webhelyet vásárolhatja meg.

1. Vásároljon, töltsön le és telepítsen az ethOS-t

Miután megvásárolta a licencet, kap egy letöltési linket. Töltse le és telepítse az utasításoknak megfelelően egy kis SSD-re.

2. Kezdeti indítás & Beállít

Az első indításkor egyetlen GPU-val kell csatlakoznia a CPU-hoz legközelebbi x16 nyíláshoz. Az első indítás néhány percig tart. Ha elkészült, meg kell változtatnia a távoli és a helyi konfigurációs fájlokat. Ennek érdekében a gpuShack fantasztikus tudásbázissal rendelkezik. Természetesen, ha még nem tette meg, akkor be kell szereznie magának Ethereum pénztárcát / címet.

3. Adjon hozzá GPU-kat

Adjon hozzá minden GPU-t egyenként, ügyelve arra, hogy a rendszer minden egyes alkalommal stabil legyen. Ezzel megbizonyosodik arról, hogy a rendszer mindegyiket helyesen felismeri, és ha vannak problémák, könnyebben meg lehet határozni.

4. Figyelemmel kíséri a felszerelést

A berendezés felügyeletéhez két lehetőség közül választhat. Bejelentkezhet az SSH-n keresztül, vagy megnézheti a létrehozott statisztikák panelt. A statisztikai panel előnye, hogy egyszerű weboldal, és bárhonnan könnyen megtekinthető. Az SSH azzal az előnnyel jár, hogy bármilyen problémája van, a rendszer távolról is könnyen kezelhető (amíg elégedett vagy a Linux parancssori műveleteivel)..

5. A teljesítmény javítása

Ha javítani szeretné hash-sebességét, akkor olvassa el a végén ezt a részt.

6. Tippek az ethOS-hoz

Változtasd meg a jelszavadat: Az alábbi parancsok segítségével módosíthatja mind az root, mind a fő ethOS felhasználói jelszavakat. Ez különösen akkor fontos, ha távoli elérést tervez az SSH-n keresztül. Ellenkező esetben a gépet rosszindulatúan veszik át.

sudo passwd

sudo passwd ethos

SSH beállítása: Ha SSH-t állít fel, két fontos dolgot kell tennie. Először állítsa be a port-továbbítást az útválasztón, hogy a forgalom átirányítsa az eszközre. Másodszor, használja az alábbi parancsokat, hogy változtasson az SSH porton valami másra, pl. 2221. Bár ez nem állítja meg a támadást, ha van port-letapogatás, ez csökkenti a bejáró támadásának esélyét. Megfontolhatja a privát használatát is & 100% -os nyilvános kulcsok biztosítják, hogy csak te férhessen hozzá az eszközhöz.

sudo nano / etc / ssh / sshd_config

Változtassa meg a # # 22. port sorát a „2221-es” portra, vagy a kívánt portra.

Cloud Mining

Az Ethereum bányászható online szolgáltatások, például AWS vagy DigitalOcean segítségével. Senkinek azonban nem sikerült ezt a valósidejű jövedelmezővé tenni, és ezt csak akkor szabad megszereznie, ha nem akarja építeni saját berendezését, és spekulálni akar az árakról..

Vannak Ethereum Bányászati ​​Szerződések, például a Genesis Mining. Ezek a vállalatok saját dedikált bányászati ​​felszerelést biztosítanak Önnek, és Önnek fizetnie kell az előzetesen. Ismét, hacsak nem spekulálnak erősen az árképzésről, akkor ezek általában nem érnek meg.

Általános tippek a bányászati ​​teljesítmény javítására

Alaplap beállításai

Bizonyos esetekben az alaplap BIOS-ja nem biztos, hogy azonnal beállította megfelelően. Ha egyenként hozzáadja a GPU-kat, és egy pillanatban összeomlik, és kiküszöbölte a GPU-val kapcsolatos problémákat, akkor valószínű, hogy az alaplap van a probléma. Nézze meg a fórumokat, ahol segítség van, de gyakran néhány beállítást kell módosítania. Személy szerint tapasztalatom van néhány BIOS-szolgáltatás kikapcsolásának és az allokációk megváltoztatásának letiltására, de a rendszerbeállítások nagyban különböznek, tehát azt mondanám, hogy a Google a legjobb barátja.

Ventilátor és hőmérséklet: ellenőrzés és ellenőrzés

Mindig mindig győződjön meg arról, hogy van-e rendszere a ventilátorok és a hőmérséklet ellenőrzésére, és ezeket távolról is ellenőrizheti. Ha a Genoil-t használja, akkor a rendszer megpróbálja kijavítani magát, és ethOS használata esetén a GPU leáll, ha túlmelegedés jelentkezik. Ugyanakkor nem minden bányászat teremt egyenlőnek, és ha nem vagy óvatos, akkor leégheti a házát. Ez az egyik oka annak, hogy annyira fontos a berendezés folyamatos ellenőrzése és ellenőrzése, hogy az első 24 órán belül stabil-e. Ne feledje továbbá a nyári és téli hónapok hőingadozásait, mivel ezeknek a néhány fokos különbségnek hatalmas hatása lehet.

A teljesítmény javítása

Ha javítani akarja a teljesítményt, akkor két lehetősége van: overclock és egyedi BIOS. Az egyéni BIOS-ban általában be van építve a túlvezérlés, valamint néhány további csípés.

overclocking: A túllépés a két módszer egyszerűbb. A Windows és az ethOS ezeket egyszerűen támogatja a Wattman és az ethos overclocking segítségével. Az általános hüvelykujjszabály az, hogy ha a memórát 10% -kal növeli, a hashrate 10% -kal növekszik. Meg lehet változtatni a központi órát. Ennek azonban kisebb hatása van. A magóra csökkentése szintén hasznos lehet, mivel csökkentheti az energiafelhasználást, és bár a hashrate kissé alacsonyabb lesz, összességében pozitív lehet, mivel kevesebb energiát fog felhasználni. A megfelelő mag / mem egyensúly a villamosenergia-költségektől és a hashrate-től függ.

Egyéni BIOS. Az egyedi BIOS 'trükkösebb. Noha olyan eszköz, mint például az AtiFlash, könnyen használható a GPU villogásához, ne feledje, hogy ez kockázatos. Meg kell találnia egy olyan BIOS-t is, amely megfelelő a GPU-hez, kivéve, ha Ön jártas egy ilyen eszköz, például a PolarisBiosEditor hozzáigazításában. Ennek azonban lehet a legnagyobb haszna. Például az RX480 esetében az egyéni BIOS 30Mhs-ra növelheti hash-sebességét, ami jelentős 30% -os javulás!

Extra ventilátorok. Különösen, ha több berendezésed van, akkor feltétlenül csatlakoztasson néhány további ventilátort a házához / házához. Néhány ember normál asztali ventilátorokat is használ, vagy egyes esetekben nagy teljesítményű ipari ventilátorokat is. Nézze meg a rézcső bányászati ​​berendezést, hogy kreatív ötleteket kapjon arról, hogyan lehet egyszerre létrehozni egy hasznos, de vonzó bányászati ​​felszerelést.!

Ultimate Mining Rig

Ethereum bányászati ​​következtetés

Szóval ennyi. Remélem, tetszett, mikor elolvasta ezt az Ethereum bányászati ​​útmutatót, most kezdje el építeni a kocsit, hogy a lehető leggyorsabban elkezdhesse a bányászatot!

Van visszajelzése, kérdése, észrevétele? Tudassa velünk a megjegyzésekben, és gondoskodom arról, hogy ez a cikk naprakész legyen.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me