Az OpenVPN Connect egy általános OpenVPN alkalmazás iOS, Android, Windows és macOS rendszerekhez, amely bármilyen VPN szolgáltatással használható, amely támogatja az OpenVPN protokollt..

Ez az áttekintés egy cikksorozat részét képezi, amely megvizsgálja a fő általános OpenVPN alkalmazásokat minden nagyobb platformon - a többi a Windows OpenVPN felhasználói felülete, a MacOS alapú Tunnelblick és az Android számára az OpenVPN..

Az OpenVPN Connect figyelemre méltó, mivel ez az egyetlen OpenVPN opció, amely elérhető az iPhone és iPad felhasználók számára. A sorozatban felülvizsgált más alkalmazásokkal ellentétben az OpenVPN Connect nem nyílt forrású. A nyílt forráskódú OpenVPN protokollt azonban az OpenVPN Inc. hivatalos alkalmazása fejti ki.

Ár

Az OpenVPN Connect alkalmazás ingyenes, bár a mobil verziók tartalmaznak egy linket az OpenVPN Inc által üzemeltetett, fizetett Private Tunnel VPN szolgáltatáshoz..

Természetesen az OpenVPN Connect csak egy alkalmazás, így annak használatához regisztrálnia kell egy VPN-szolgáltatásra, amely általában néhány dollárt fizet havonta..


Az OpenVPN Connect szolgáltatásai

  • Teljes DNS-szivárgás-védelem (IPv4 és IPv6 egyaránt)
  • Teljes IPv6 útválasztás
  • Zökkenőmentes alagút (csak mobil)
  • Proxy támogatás
  • Közvetlen kompatibilitás az OpenVPN Access szerverrel

Mint minden általános OpenVPN ügyfél esetében, az OpenVPN konfigurációs (.ovpn) fájl egyszerű szerkesztése lehetővé teszi a magas szintű testreszabást (ha a szolgáltatója támogatja). A legtöbb ilyen szerkesztés támogatott, bár van egy kis lista azokról, amelyek nem érhetők el.

Nem találunk megerősítést, de méltányosnak tartjuk azt feltételezni, hogy az OpenVPN Connect mindig az OpenVPN protokoll legfrissebb verzióját használja.

Access Server

Az OpenVPN Connect megkönnyíti a VPN-kiszolgáló beállításához történő csatlakozást az OpenVPN Access Server szoftver segítségével. Ez a funkció nem a felülvizsgálat középpontjában, hanem a saját VPN-kiszolgáló létrehozásának útmutatójában található.

Zökkenőmentes alagút (csak mobilalkalmazások)

A dokumentáció szerint ez a szolgáltatás „minden erőfeszítést megtesz annak érdekében, hogy az alagút aktív maradjon szünet, újraindítás és újracsatlakozás esetén.” „Csökkentheti a csomagszivárgás előfordulását azáltal, hogy az alagutat folyamatosan kapcsolja, amíg azt manuálisan nem kapcsolják le”.

Ezért sok szempontból funkcionál, mint öldöklõ kapcsoló, de nem tűnik olyan robusztusnak, mint egy valódi ölõ kapcsoló.

Érdemes megjegyezni, hogy az Android újabb verziója (Nougat 7+) tartalmaz egy valódi kill kapcsolót, amely bármilyen VPN alkalmazással együtt működik (beleértve az OpenVPN Connect alkalmazást)..

Adatvédelem és biztonság

Az OpenVPN Inc. egy amerikai székhelyű vállalat, az OpenVPN Connect pedig egy zárt forrású alkalmazás.

Már korábban azzal érveztük, hogy a nyílt forráskódú eszközök a szokásosnál kevésbé számítanak az egyéni VPN-alkalmazásokkal kapcsolatban, mivel a VPN-szolgáltató egyébként is láthat mindent, amit online tesz. Az OpenVPN Connect azonban egy olyan általános alkalmazás, amelyet elméletileg arra lehet használni, hogy kémkedjen az internetes tevékenységein, függetlenül attól, hogy melyik VPN-szolgáltatót konfigurálta használni.

Az a tény, hogy ugyanaz a csapat fejlesztette ki az OpenVPN protokollt, amely a legmegbízhatóbb VPN protokoll létezik, kiemelten támogatja. Nem szabad elmenekülni attól, hogy minden, amit az NSA-ről tudunk, olyan adatvédelmi eszköz veszélyeztetésére utal, mint például az OpenVPN Connect, magasra helyezhető a tennivalók listáján..

Nem iOS felhasználók számára határozottan javasoljuk a nyílt forrású alternatívák használatát.

OpenVPN iOS rendszeren

Az Apple szigorú iOS-fejlesztői útmutatásai (és licenckorlátozások) alapvetően tiltják az OpenVPN használatát iOS-ban. Ez az oka annak, hogy egyetlen ismert iOS VPN alkalmazás sem használja az OpenVPN protokollt.

Vagy másképpen fogalmazva: az OpenVPN iOS-eszközökön történő használatának egyetlen módja az OpenVPN Connect. Fogalmam sincs, hogy ez az alkalmazás elkerüli-e azokat a korlátozásokat, amelyek megakadályozzák a VPN-alkalmazásokat az OpenVPN használatában, de erről van szó.

A DNS szivárog

Egyik platformon sem észleltünk IPv4 DNS-szivárgást. Internetkapcsolatunk jelenleg nem támogatja az IPv6-ot, tehát nem tudtuk kipróbálni az IPv6 teljesítményét.

Az OpenVPN Connect azonban támogatja a teljes Pv6 útválasztást, tehát meglepődnénk, ha az bármilyen módon kiszivárogtatna az IPv6 címeket. Meg kell jegyezni, hogy az alkalmazás tartalmaz lehetőséget arra, hogy a VPN-kapcsolatokat csak az IPv4-en keresztül irányítsa. Abban a nagyon valószínűtlen esetben, amikor IPv6 vagy IPv6 DNS szivárgást tapasztalt, ennek az opciónak a választása szinte biztosan megoldja a problémát..

A WebRTC RTC szivárog

Az iOS rendszerben az a tény, hogy a Safari, a Chrome és a Firefox nem támogatják a WebRTC-t, felveti a kérdést, vajon az OpenVPN Connect for iOS megakadályozza-e a WebRTC szivárgását.

Nem észlelünk WebRTC szivárgást más platformon, bár egyetlen alkalmazás alapú védelem sem lesz olyan robusztus, mint egy böngésző alapú megoldás.

Egyszerű használat

Töltse le a mobilalkalmazásokat közvetlenül az App Store-ból vagy a Play Store-ból, a Windows és a MacOS alkalmazásokat pedig a hivatalos OpenVPN webhelyről. Az alkalmazások bármely érvényes OpenVPN konfigurációs fájllal működnek, vagy közvetlenül egy OpenVPN Access kiszolgálóval rendelkeznek az IP-címmel és a bejelentkezési adatokkal a.

Ha VPN szolgáltatást használ, akkor a szolgáltató biztosítja a szükséges .ovpn fájlokat.

iOS

Hála az iOS-nek iOS-nek, a standard OpenVPN profil (.ovpn fájl) megnyitásához az OpenVPN Connect kicsit jobban bevonható, mint más platformon..

Profil importálása

Bár nem azonnal nyilvánvaló, a Safari felajánlja a letöltött .ovpn fájlok megnyitását az OpenVPN Connect programban (a telepítés után). Amely megkönnyíti az életet.

.ovpn fájlok az openvpn fájlban

Az alkalmazás néhány meglehetősen szép kapcsolódási statisztikát biztosít a csatlakozás után.

kapcsolat statisztika

OpenVPN Csatlakoztassa a beépülő modult az iOS beépített VPN-funkciójához. A beállítás után az alapértelmezett profil engedélyezhető az iOS Beállítások panelen. Az értesítési sávon a „VPN” ikon jelenik meg, amely akkor van aktív, ha VPN-kapcsolat aktív.

A VPN-t jelző értesítési sáv csatlakoztatva van

A zökkenőmentes alagút kivételével a beállítási lehetőségek többsége meglehetősen technikai jellegű, például a minimális TLS verzió (legfeljebb TLS 1.2) és az OpenVPN UDP vagy TCP használata.

Ezeket a paramétereket a VPN-szolgáltatónak már meg kell határoznia a .ovpn konfigurációs fájljaiban, és ezért kizárólag az önkiszolgáló hozzáférési kiszolgáló felhasználókra vonatkozik..

Android

Az Android alkalmazás szinte azonos az iOS testvéreivel, azzal a különbséggel, hogy az Android szokásosabb fájlrendszerének köszönhetően könnyebb importálni a .ovpn konfigurációs fájlokat (például a Letöltés mappából vagy az USB átvitel révén)..

Desktop

A felületes operációs rendszer-alapú különbségektől eltekintve, úgy tűnik, hogy a Windows és a MacOS kliensek azonosak. Nem meglepő, hogy nagyon hasonlítanak az OpenVPN GUI-hoz.

VPN Mac és Windows asztali számítógépeken

Ezek egyszerű alkalmazások, amelyekben nem lehet beszélni, de nagyon jól működnek.

Végső gondolatok

Ha Edward Snowden lennénk, akkor a magánélet védelme érdekében nem használnánk egy amerikai cég által kifejlesztett zárt forrású alkalmazást. Mivel nem ez a helyzet, az OpenVPN iOS-eszközökön való használatának kényelme és biztonsági előnyei meghaladják ezeket az aggodalmakat. Mint ilyen, az OpenVPN Connect egy jó alkalmazás, amely jól teljesíti a munkáját. Ez nem meglepő, mivel azt maga az OpenVPN Inc. fejlesztette ki!

Szeretnénk azonban egy robusztusabb ölési kapcsolót látni, mint a zökkenőmentes alagútot. Kétségtelen, hogy jó technikai okok miatt nem létezik, de mégis. Az OpenVPN funkciót igénylő iOS-felhasználók számára az a lényeg, hogy az OpenVPN Connect továbbra is a legjobb lehetőség.

Ugyanakkor nem gondolhatunk arra, hogy miért nem az Access Server asztali, vagy az Android felhasználók választhatják ezt a kiváló nyílt forráskódú alternatívák helyett.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me