Néhány nagyon ritka kivételtől eltekintve, a VPN használata negatív hatással lesz az internet sebességére. Végül is az adatainak tovább kell haladniuk, amikor a VPN-kiszolgálón keresztül továbbítódnak, amelynek a potenciálisan több száz más VPN-felhasználó titkosítási és visszafejtési igényeit is fel kell dolgoznia..


Ezt a teljesítménycsökkenést gyakran annak alapján mérik, hogy a VPN hogyan befolyásolja a letöltési és feltöltési sebességet, de a játékban egy másik tényező is van: a ping.

Mi a Ping??

Megfelelően szólva, a Ping egy olyan szoftver segédprogram, amely a ping sebességének mérésére szolgál. A szokásos használat során a ping kifejezés gyakran közvetlenül a ping-sebességekre utal, így az összetévesztés elkerülése érdekében a Ping segédprogramot mindig nagybetűvel fel kell tüntetni, és a cikk kisbetűs adataira hivatkozunk.

A Ping segédprogram szinte minden platformon elérhető, és méri a fordulási időt, amely ahhoz szükséges, hogy egy adatcsomag elérje a kiszolgálót a számítógépről, majd ismét visszatérjen a számítógépére..

A nyers ping sebességeken (a minimális, a maximális és az átlagos oda-vissza utazási idõn kívül) részleteket, például hibákat, csomagvesztést és az átlagos átlagtól való eltérést jelent..

Ezekből az adatokból az átlagos ping-sebesség (oda-vissza út) milliszekundumban (ms) valószínűleg a leghasznosabb a legtöbb ember számára.

A ping sebességet néha késésnek is nevezik, és a kifejezések szinonimák. És egyszerűen érthető: minél alacsonyabb a ping-sebesség (késés), annál gyorsabb a szerver válaszideje. Tehát az alacsony ping tarifák jók.

Miért jelent problémát a ping a VPN használatakor??

Az alacsony ping-sebesség csökkentheti a weboldalak betöltési idejét, de a legtöbb esetben valószínűleg nem veszi észre a VPN használatától való eltérést, kivéve, ha a VPN-szerver a bolygó másik oldalán van Önnek..

Jelentős kivétel ez alól, ha VPN-t használ online játékokhoz. Annak érdekében, hogy villámgyorsan pontosan reagálhasson azokban a játékokban, ahol a leggyorsabban tükröződik a király, a játékosoknak magas ping-sebességre van szükségük.

Ezeknek az embereknek az egérgomb megnyomása és a képernyőn elvégzendő művelet között csak néhány milliszekundum késés lehet győzelem vagy halál kérdése..

Vegye figyelembe, hogy a ping sebességek befolyásolják a válaszidőt, és ennélfogva kevés hatással vannak a VPN-sel folytatott streamingre, ahol a sávszélesség (amint azt a letöltési sebesség tükrözi) sokkal fontosabb tényező.

Hogyan tesztelhetem a ping-ot?

 1. A Ping használatával

  A ping sebesség tesztelésének legegyszerűbb módja az operációs rendszerhez mellékelt Ping segédprogram használata. A tesztet bármilyen szerver IP-címen vagy URL-en futtathatja - a www.google.com egy népszerű lehetőség, bár a www.proprivacy.com!

  Kattintson a Windows jobb gombbal a Start elemre -> Parancssor és írja be a „ping [server]” parancsot.

  Parancssor ping segédprogram

  MacOS és Linux rendszeren nyissa meg a Terminal alkalmazást, és írja be a „ping [server]” parancsot. A teszt addig fut, amíg meg nem nyomja a Ctrl + C billentyűket a leállításhoz. Ezen a ponton a Ping megjeleníti a teszt statisztikáit.

  ping segédprogram mac

  A Ping a MacOS hálózati segédprogramjában is futtatható. Lépjen a Rendszerbe - > Könyvtár -> CoreServices ->Alkalmazások -> Ping fül.

  Ping teszt mac-on

  A mobil felhasználók tesztelhetik a pingot olyan alkalmazásokkal, mint például a Ping Androidra és a Ping iOS.

 2. Internetes eszközök használata

  Az olyan webhelyek, mint például a ping-test.net ping-tesztelési eszközöket kínálnak, a speedtest.net pedig a sebesség-tesztelési eredmények között tartalmazza a ping-sebességeket.

  Mivel ezeket az eredményeket egy webhely közvetíti, nem lehetnek olyan pontosak, mint a közvetlenül az eszközéről végzett teszt. És a legtöbb csak a teszteket engedélyezi az előre kiválasztott tesztkiszolgálókra.

  Ping teszt egy ping web eszközön

  A webes eszközök grafikus interfészek használata azonban megkönnyítheti a visszatérő eredmények értelmezését. A fenti ping-test.net képernyőképe például egyértelműen bemutatja a távolság hatását a ping sebességre (az Egyesült Királyságból végzett tesztek).

 3. Ping tesztelése VPN kliensekben

  Néhány egyedi VPN-alkalmazás ping teszteket futtat a VPN-szolgáltató szerverein. Ez nagyon hasznos szolgáltatás annak eldöntésekor, hogy mely szolgáltató VPN-kiszolgálóihoz csatlakozzon.

  Ping teszt az AirVPN kliensben

  Amit azonban nem tesz, az a teljesítmény összehasonlítása, ha a VPN-t használja, a teljesítményhez, amikor egyáltalán nem használ VPN-t. Érdemes megjegyezni, hogy ezek a ping-eredmények csak a VPN-kiszolgálóra vonatkoznak, és nem tartalmaznak semmilyen késést, amelyet a célkiszolgálóra és vissza.

A VPN ping tesztelése

A VPN ping-idők teszteléséhez egyszerűen végezzen Ping-tesztet, amikor csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz. Össze lehet hasonlítani a ping-időkkel, ha nem használ VPN-t, ha ping-tesztet futtat, ha a VPN ki van kapcsolva. És összehasonlíthatja a ping időket, amikor különféle VPN kiszolgálókhoz kapcsolódik, ha egymáshoz kapcsolódik, és futtatja a ping tesztet.

Ping teszt a parancssorban 2

Ping eredmények VPN nélkül (az Egyesült Királyságból). Átlagos késés = 18 ms.

ping teszt a parancssorban 3

Ping eredmények, ha egy VPN szerverhez csatlakozik Hollandiában. Átlagos késés = 29 ms.

ping teszt a parancssorban 4

Ping eredmények, ha az Egyesült Államok VPN szerveréhez kapcsolódik. Átlagos késés = 110 ms. Mint látjuk, a távolság nagy változást jelent!

Ha játékos vagy, akkor ellenőrizze a ping-időket, amikor csatlakozik a kedvenc játékszerveréhez (szervereihez).

Hogyan csökkenthető a ping

 1. Csökkentse a csomagok által megtett távolságot

  A VPN használatakor a legjobb ping-eredmény elérése érdekében az általános szabály a VPN-kiszolgálóhoz való csatlakozás a lehető legközelebb ahhoz, ahol a célszerver (például a játékkiszolgáló) fizikailag található..

  A kiszolgálói terhelés és a hálózati problémák azonban ezt bonyolíthatják, ezért érdemes ping teszteket futtatni számos különféle szerveren.

  Ha lehetséges, mindig válasszon olyan célszervert, amely a lehető legközelebb van a fizikai helyéhez.

 2. Használjon gyorsabb VPN protokollt

  A hüvelykujj szabálya, hogy minél erősebb a VPN titkosítás, annál több feldolgozási teljesítményre van szükség annak titkosításához és visszafejtéséhez. Ezért csökkenthető a ping-idők a biztonság feláldozásával (ami egyébként a játék során ritkán jelent problémát).

  Ezt megteheti a használt VPN-protokoll megváltoztatásával, például PPTP-re. A leggyorsabbtól a leglassabbig, a fő VPN-protokollok a következők:

  1. PPTP
  2. L2TP / IPsec
  3. IKEv2
  4. OpenVPN (az UDP gyorsabb, mint a TCP, és az AES-218 gyorsabb, mint az AES-256).
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me