A VPN beállítása Android-eszközére messze a legegyszerűbb módszer egy megbízható szolgáltatás telepítése a Google Play Áruházból. Számos, ha nem a legtöbb szolgáltató kínál egyedi Android VPN alkalmazásokat.


A VPN beállítása Androidon

Kövesse az alább felsorolt ​​lépéseket a VPN beállításához Android telefonján:

 1. Kövesse a VPN-szolgáltatás által biztosított linket, vagy keressen egy jó hírű VPN-alkalmazást a Google Play Áruházban. Az általunk ajánlott szolgáltatások listájáért olvassa el a legjobb Android-VPN-ekkel kapcsolatos cikket.
 2. Az alkalmazás letöltési oldalán mindig jó ötlet elolvasni a felhasználók véleményét annak ellenőrzése érdekében, hogy az alkalmazás jogszerű-e. Ha elégedett, válassza az „Install” lehetőséget.

VPN szolgáltatás telepítése Androidra

 1. Olvassa el az engedélyeket, amelyeket az alkalmazás igényel az eszközén, és ellenőrizze, hogy elégedett-e velük. Az alkalmazáson belüli vásárlásokra van szükség ahhoz, hogy előfizetést vásárolhasson az alkalmazásból, és minden VPN-alkalmazásnak hozzáférnie kell a WiFi-beállításokhoz. Más engedély nem szükséges. Érintse meg az „Elfogadás” elemet, amikor készen áll a folytatásra.

Android Install 2

Az alkalmazás ezután letölti és telepíti Android készülékére. Amint ez befejeződött, indítsa el az alkalmazást, és szükség esetén jelentkezzen be. Miután belépett az alkalmazásba, egyszerűen válassza ki a kiszolgálót, amelyhez csatlakozni kíván, és nyomja meg a „Csatlakozás” gombot.

Az OpenVPN Android beállítása

Az OpenVPN most az ipari szabvány VPN-protokoll. Ez az, amit a ProPrivacy.com szinte minden körülmények között javasol.

A fő harmadik fél által gyártott OpenVPN alkalmazások Androidra az OpenVPN Connect, valamint a teljes funkcionalitású és nyílt forráskódú OpenVPN for Android (elérhető F-Droid verzió). kövesse az alábbi utasításokat az OpenVPN konfigurálásához Androidon:

 1. Töltse le az OpenVPN konfigurációs fájljait a VPN-szolgáltató webhelyéről. Csomagolja ki őket (ha szükséges), és helyezze át egy mappába az Android készülékén. Alternatív megoldásként töltse le őket közvetlenül az Android készülékre, és bontsa ki őket.
 2. Töltse le, telepítse és futtassa az OpenVPN for Android (ha még nem tette meg). A profil hozzáadásához érintse meg a képernyő jobb felső sarkában lévő + ikont. Adjon megfelelő profilt a profilnak, majd nyomja meg az „Importálás” gombot.

Android Ovpn 1

 1. Keresse meg a mappát, ahová mentette a kicsomagolt OpenVPN konfigurációs fájlokat, és válassza ki a kiszolgálót (.ovpn fájl). Az importálás után a folytatáshoz érintse meg a ✔ ikont.

Android Ovpn 2

 1. Ha elkészült, a Profilok lapon látja a kiszolgáló nevét. A VPN elindításához csak érintse meg. Importálhat .ovpn fájlokat annyi szerverre, amennyit csak akar, és itt jelennek meg.

Android Ovpn 3

Sok szolgáltató az összes szükséges kulcsot és fiókadatot a testreszabott .ovpn fájlokba foglalja, így nincs szükség további konfigurálásra. Mások megkövetelhetik, hogy adja meg fiókja adatait és egyéb adatait. A konkrét utasításokat a szolgáltató dokumentációjában találja meg.

További OpenVPN for Android beállítások (opcionális, de ajánlott)

Engedélyezze az IPv6 útválasztást

Az IPv6 DNS szivárgását megakadályozhatja, ha az OpenVPN-t úgy konfigurálja az Androidon, hogy az megfelelően irányítsa az összes IPv6-forgalmat a VPN-en keresztül. Ennek engedélyezéséhez kövesse az alább felsorolt ​​lépéseket:

 1. Szerkessze az adott VPN-kapcsolatot a „Profilok” lapon.

Ovpn Android 1

 1. Győződjön meg arról, hogy az IPv6 -> Az alapértelmezett útvonal használata be van jelölve. Itt tartózkodása közben ellenőrizze, hogy az IPv4 szivárgásvédelem engedélyezve van-e (ennek alapértelmezés szerint meg kell lennie).

Ovpn Android Dns Szivárgásvédelem

Töltse le az Android .apk fájlt

Számos oka van annak, hogy visszavonja az Android-eszközét a Google-ról. Ha lefelé halad ezen az úton, akkor a legtöbb VPN egy Android alkalmazáscsomag (.apk) fájlt fog kapni szoftveréből, amelyet az Androidra letölthet..

Vegye figyelembe, hogy a fájlok oldalra töltése a Play Áruházból kívül biztonsági kockázatot jelent. Ezért feltétlenül szerezzen be egy .apk-t egy megbízható forrásból - ilyen például a szolgáltatójától. Nem sértheti az is, ha rajta rosszindulatú programot végeznek.

 1. Töltse le az Android fájlkezelő alkalmazást.
 2. Töltse le a .apk fájlt az eszközére. Töltse le közvetlenül az internetről a webböngésző használatával, elküldheti Android készülékére e-mail mellékletként, átviheti asztali számítógépről USB vezeték vagy USB meghajtó segítségével, elérheti Dropbox fiókjából, vagy bármi mást ....

Android telepítése Ipv Apk2

Az IPVanish lehetővé teszi a .apk letöltését közvetlenül a weboldaláról

 1. Keresse meg a letöltött fájlt egy fájlkezelővel (vagy csak válassza ki a legördülő menü Android értesítések árnyékában), és válassza az „Install” lehetőséget. Az alkalmazás telepítése után nyissa meg egyszerűen.

Android telepítés Ipv Apk

A PPTP vagy L2TP / IPsec VPN beállításainak manuális konfigurálása

Az Android telefonokhoz be van építve egy beépített VPN kliens, amely támogatja a PPTP és L2TP / IPsec protokollokat. A VPN-titkosításban részletesen megvitatott okokból: a teljes útmutatóban mindig azt javaslom, hogy használjunk OpenVPN alkalmazást (akár egyéni alkalmazáson, akár a fent említett alkalmazások OpenVPN-en keresztül).

Néhány felhasználó számára azonban tetszik, hogy egy PPTP vagy L2TP / IPsec kapcsolat nélkülözhetetlen egy harmadik féltől származó alkalmazás letöltése. Vegye figyelembe, hogy a telepítés részletei kissé eltérhetnek az alábbi utasításoktól, attól függően, hogy milyen eszközt és Android-verziót használ.

 1. Lépjen a VPN-beállítások oldalra. Telefonomban ez a Beállítások oldalon található -> kapcsolatok -> További kapcsolatbeállítások -> VPN. Válassza az „VPN hozzáadása” lehetőséget.

Android Install 3

 1. Írja be a szolgáltató által megadott PPTP vagy L2TP / IPsec beállításokat. Ezek a beállítások általában a weboldal telepítési oldalain érhetők el, vagy kérjen támogatást. Ha kész, érintse meg a „Mentés” elemet.

Android telepítés 4

Vegye figyelembe, hogy az előre megosztott kulcsok használata biztonsági szempontból erőteljesen összevonja a homlokát, bár ezt kissé enyhíti, ha a fiókok egyedi felhasználónévvel és jelszóval vannak védve..

 1. A VPN beállítások oldalon válassza ki az újonnan létrehozott kapcsolatot.

Android telepítés 6

 1. Jelentkezzen be VPN-fiókjába, és kattintson a „Csatlakozás” gombra..

Android Install 7

A VPN tesztelése

Nem számít, milyen VPN-t használ, az Android megjelenít egy kis kulcs ikont az értesítési sávon, amikor csatlakozik. Ezzel egy pillanat alatt megtudhatja, hogy védett vagy.

Android Vpn Key

További megerősítés céljából futtasson egy IP-szivárgás-tesztet…

Ellenőrizze, hogy nincs-e VPN az IP szivárgás szempontjából

Az Android sokkal kevésbé érzékeny a DNS és a WebRTC szivárgásokra, mint az asztali platformok. A csatlakozás után azonban ellenőriznie kell az IP szivárgást. Csak abban az esetben.

Vegye figyelembe, hogy a Magánhasználat - [RFCxxxx] IP-k csak helyi IP-k. Nem használhatók egy személy vagy eszköz azonosítására, tehát nem jelentenek IP-szivárgást.

Engedélyezze a gyilkos kapcsolót

1. módszer (Android Nugát 7+)

Az Android újabb verziói ma már tartalmaznak egy beépített kill kapcsolót, amely bármilyen VPN-vel működik. Ez magában foglalja az Android beépített PPTP / L2TP alkalmazását, az OpenVPN for Android és az egyéni alkalmazásokat. Ha az eszköz az Android Nougat 7 vagy újabb verziót használja, akkor használja ezt a módszert.

1. Ellenőrizze, hogy a VPN ki van-e kapcsolva, majd keresse meg az eszköz beállításait. A Samsung Galaxy S8 + készüléken megtalálhatók ezek a Beállítások oldalon -> kapcsolatok -> További kapcsolatbeállítások -> VPN, de ez eszközönként változhat.

2 a fogaskerékikonon annak az alkalmazásnak vagy kapcsolatnak a melletti oldalon, amelynél a gyilkos kapcsolót beállítani szeretné.

Android Kill 1

3. Kapcsolja be mindkettőt "Mindig a VPN-en" és Blokkolja a kapcsolatokat.

Android Kill 2

4. Erősítse meg, hogy VPN-hez szeretne-e egy kill kapcsolót

Android Kill 3

És ta-da! Elég groovy, mi?

2. módszer

Ha az Android régebbi verzióját futtatja, soha ne félj! Az OpenVPN for Android konfigurálható úgy, hogy gyilkos kapcsolóként működjön. Lehet, hogy ez nem olyan biztonságos, mint a fenti módszer, mivel nem védi meg, ha az OpenVPN for Android összeomlik, ám mégis elég hatékony.

 1. Szerkessze az adott kapcsolatot a „Profilok” lapon (lásd fent).
 2. Lépjen az „Speciális” fülre, jelölje be a „Perzisztens hang” elemet, és állítsa a „Connection retries” -re Unlimited-re.

Ovpn Android 3

Most már rendelkezik az OpenVPN kill kapcsolóval az Android számára.

Következtetés

A VPN telefonra történő telepítésének legegyszerűbb módja a dedikált VPN-alkalmazás használata a Google Play Áruházból. Más módszerek azonban aligha nehezebbek.

Kép jóváírása: .elcic / Shutterstock által.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me