Közösségi Média Adatvédelmi Útmutató

A közösségi média szerves része a mai életnek, még akkor is, ha sokan korlátozják azt az időt, amelyet azzal eltöltünk, az életünkbe mégis beágyazódik. Ez az oka annak, hogy a közösségi média adatvédelme mindenkinek fokozott figyelmet kell fordítania. Nagyon nagy a kockázata ennek hiányában, hackerek, csalók, ex-partner, személyazonosság-tolvajok, szexuális ragadozók, rengeteg ember van, akiket esetleg el akarunk zárni online életünkből.

Ebben a szociális média adatvédelmi útmutatóban felvázoljuk a veszélyeket és lépésről lépésre lépéseket teszünk annak érdekében, hogy megvédje magát és megőrizze a közösségi média biztonságát..

A közösségi média adatvédelmi áttekintése

Érdemes rámutatni, hogy bár a közösségi média platformjai sokféle funkciót kínálnak a profilok lezárásához és az adatvédelem javításához, alapértelmezés szerint ritkán aktiválják ezeket a beállításokat. Ennek néhány oka van...

  • A webhelyek és alkalmazások természetesen vonzóbbak és vonzóbbak az új felhasználók számára, ha a dolgok egyszerűek.
  • A szociális média társaságok érdeke nem mindent magántulajdonban tartani. Minél több információ szabadon elérhető - annál több információt tudnak eladni a hirdetőknek.
  • A bejegyzések és képek alapértelmezetté tétele a „nyilvános” hozzáféréshez azt jelenti, hogy az emberek könnyebben használhatják a platformokat, hogy bemásssanak mások életét - ez teszi ezeket a platformokat vonzóvá sok ember számára.

Mindezek mellett a közösségi média társaságok megpróbálják a platformokat a lehető legbiztonságosabbá tenni, és hajlamosak számos lehetőséget biztosítani a felhasználók számára, hogy ellenőrizzék a magánéletüket..


Általános Tanács

Erős jelszavak és jelszógenerátorok

Biztonságos jelszavak

A hackek, csalások és számítógépes támadások széles körű sajtóterjesztése ellenére a The Telegraph 2017 elején készített felmérése rámutatott, hogy sok internetes felhasználó továbbra is nevetségesen bizonytalan jelszavakat használ az online fiókjaihoz. Néhány jelszó az első tízben tartalmazza a 123456-ot, a qwerty-t és a jelszót.

A jelszavak kulcsa az online fiókoknak, és könnyen kitalálhatóvá teszi mindenféle problémára.

Természetesen könnyebb mondani, hogy minden online fiókhoz összetett és egyedi jelszavak állíthatók elő és emlékeznek vissza, mint megtennék.

Az egyik módja a hosszú és összetett jelszavak kialakításának, ha személyesen emlékezetes mondatokat használ, amelyek több szóból állnak (néha számokat és írásjeleket adnak hozzá, ha a szolgáltatás megköveteli).

Meglepően könnyű ezeket a véletlenszerű kifejezéseket külön-külön felállítani, és műszaki szempontból nehéz megtörni.

Ha még soha nem támadtak meg téged, hihetetlenül szerencsések voltak, mert az amerikai felnőttek kétharmadánál már valamikor megsértették a közösségi média adatvédelmi adatait. Hamarosan az Ön sorában áll, és ha „123456” vagy „jelszó” -t használ személyes adatainak védelme érdekében - részben a hibás vagy!

Jelszókezelők

Jelszókezelők

Ezután nézzük meg, hogyan kezelheti az összes összetett, egyedi jelszavát.

A jelszókezelő legalapvetőbb formája a böngészőkbe beépített. Példa erre a Google Chrome intelligens szekrényének Apple iCloud kulcstartója. Kétségtelenül ismeri ezeket a kérdéseket, amikor gyakran kérdezik, szeretné-e a böngészője „menteni a jelszavát”.

A jelszavak böngészőben történő mentése kényelmes, de gyakran nem biztonságos. Ha számítógépét megosztja biztonságos bejelentkezés nélkül, ez szinte minden bizonnyal rossz ötlet.

A böngésző alapú jelszókezelő használata nem helyettesíti a megfelelő, dedikált jelszókezelési megoldást. A jó jelszókezelő segít biztonságos jelszavak létrehozásában, és biztonságosan titkosítva tartja őket. Helyesen használva ez azt jelenti, hogy még biztonságosabbá válhat, ha különálló jelszavakkal hoz létre mindent, emberfeletti memória nélkül.

Íme néhány lehetőség, amelyeket érdemes kipróbálni:

KeePass

A KeePass széleskörű szolgáltatásokkal rendelkező nyílt forráskódú jelszókezelő. A nem technikus emberek számára ez azonban nem a legegyszerűbb dolog. A plusz oldalon teljesen ingyenes és tökéletes eszköz, ha több jelszót szeretne kezelni.KeePass

A KeePass integrálódik az összes vezető webböngészőhöz és mobil eszközhöz, és mivel nyílt forráskódú, hozzáférést kínál különféle plug-inek széles skálájához, mint például a biometrikus támogatás és az online biztonsági mentési szolgáltatások integrációja..

A KeePass-t biztonságos útlevelnek nevezik, és pontosan ez az. Még ha technikai megközelítése is fél, mert ingyenes, akkor érdemes megtenni a tesztfutást.

LastPass

A LastPass a világ egyik legismertebb jelszókezelője. Ingyenes termékként és olcsó kereskedelmi ajánlatként is kapható. Az ingyenes termék bizonyos korlátozásokkal rendelkezik, de még mindig rengeteg kínálhat. A fizetett verzió hasznos extra funkciókat, például titkosított online tárolót és kétfaktoros hitelesítés támogatását nyújtja.

Ahogyan a LastPass valóban kiemelkedik, a könnyű használat. Ez kiváló választást jelent kezdők számára. Sajnos mindig van némi kompromisszum a könnyű használat és a biztonság között, és igazságos azt mondani, hogy az adatvédelmi szakértők nem szeretik a cég által választott kompromisszumokat, például egy vészhelyzeti hozzáférési funkció létrehozását, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy visszanyerjék fiók, ha elveszíti elsődleges jelszavát.

StickyPassword

A StickyPassword egy másik jelszókezelő megoldás ingyenes vagy prémium verzió választásával. Az olyan szolgáltatások, mint a felhőalapú biztonsági mentés, a szinkronizálás és a prémium támogatás, érdemes egy kis díjat kifizetni a prémium verzióról.

A StickyPassword kiválóan támogatja az ujjlenyomat-letapogatást, és kiváló megoldás mind asztali, hordozható számítógépekhez, mind mobil eszközökhöz. A titkosítás katonai szintű, és a helyi Wi-Fi szinkronizálás mindent biztonságban tart.

Bár a jelszókezelő alkalmazás nem feltétlenül szükséges a közösségi média adatvédelme szempontjából, megkönnyíti az egyedi összetett jelszavak használatát az egyes fiókokhoz. Rengeteg ingyenes lehetőség közül érdemes időt hagyni a kipróbálásra.

Két tényező hitelesítése

A kétfaktoros hitelesítés széles körben alkalmazott módszer az online fiókok biztonságosabbá tételéhez. Ezt a bankok, a közösségi média oldalak és minden egyéb online szolgáltatás használja.

Két tényezős hitelesítés

Szinte biztos, hogy valamilyen módon már használja. A legegyszerűbb magyarázat az, hogy valami olyat használ, mint amire ön ismeri. Mindkét rész nélkül nem férhet hozzá.

Gyakran használt analógia erre, ha készpénzkártyát használ ATM-nél. A „valami van” a kártya, a „valami, amit tudsz” a PIN-kód. Kizárólag a kártyával nem lehet pénzt kinyerni a gépből, és ugyanez vonatkozna, ha csak a PIN-kódot birtokolja.

Számos webhely és online szolgáltatás használja ezt az alapelvet, hogy további biztonságot biztosítson a fiókjaihoz. Fontos megjegyezni, hogy a közösségi média esetében ösztönözni kell az ilyen kétlépcsős azonosítás aktiválását, de általában nem kötelező. Így ez egy gyors és egyszerű szolgáltatás a biztonság fokozására, amely biztosítja, hogy senki sem támadhatja meg a fiókját a jelszó kitalálásával. A végrehajtás különböző közösségi médiaplatformokonként eltérő...

Facebook TFA

Facebookon: Különféle lehetőségek vannak. Megtalálásához jelentkezzen be a fiókjába, lépjen a „Beállítások” menübe, amelyhez az oldal jobb felső sarkában található lefelé mutató nyíl segítségével hozzáférhet, majd kattintson a „Biztonság és bejelentkezés” elemre. Most kattintson a „Szerkesztés” gombra a „ Két tényezős hitelesítés használata ”az összes opció eléréséhez.

A legegyszerűbb opció lehetővé teszi a mobiltelefon második elemként történő használatát a két tényezős hitelesítési folyamatban. Vagy választhat, hogy egyedi kódot tartalmazó SMS-t kap-e, vagy használhatja a Kódgenerátor funkciót (amely a Facebook mobilalkalmazásban rejtve van) egy kód létrehozásához, amikor szüksége van rá. Mindkét esetben nem tud bejelentkezni valahonnan újból jelszó és kód nélkül.

A Facebook különféle további fejlett kétlépcsős azonosítási lehetőségeket kínál, beleértve az egyszeri jelszavakat a Facebook-alkalmazásokhoz a játékkonzolokon és más eszközökön. Plusz integráció az univerzális biztonsági kulcsokkal. A 2FA könnyű beállítani, és azonnal fokozza a közösségi média adatvédelmét, mivel sokkal nehezebbé teszi a hackereket, hogy behatoljanak a fiókjába..

Itt található a Facebook összes opciójának útmutatója.

Twitter TFA

Twitteren:A beállítások hasonlóak, de kevésbé kifinomultak. Az elv ugyanaz; megadja a Twitternek egy mobiltelefon számot, és aktiválja a két tényezős hitelesítést. Ez arra készteti a Twitter-t, hogy minden alkalommal jelentkezzen be egy egyszeri jelszót (SMS-ben elküldve erre a számra).

A beállítás eléréséhez számítógépen be kell jelentkeznie a fiókjába. A beállítások menü a jobb felső sarokban található. Kattintson a „Beállítások és adatvédelem” elemre, majd jelölje be a „Ellenőrizze a bejelentkezési kérelmeket” négyzetet.

Amikor ezt megteszi, érdemes ellenőrizni a „Mobil” menüt, hogy megismételjük, hogy helyesen állította-e be a mobilszámát - különben a bejelentkezési kódokat rossz számra lehet elküldeni. Ha nehezen találja meg a lehetőségeket, vagy szeretne kétfaktoros hitelesítést beállítani a Twitter mobilalkalmazásával, itt található egy útmutató.

Instagram TFA

Instagram:Itt a kétlépcsős hitelesítés majdnem ugyanaz. Mivel azonban az Instagram elsősorban mobilalkalmazás, a telefonon a kiegészítő biztonságot végre kell hajtania.

Nyissa meg a Instagram alkalmazást, és lépjen a profiljába. A beállítások menü eléréséhez érintse meg a „beállítások” fogaskereket. Koppintson a „Két tényezős hitelesítés” elemre, és kapcsolja be a „Biztonsági kód igénylése” lehetőséget. Ismét meg kell győződnie arról, hogy az Instagram rendelkezik-e a helyes mobilszámmal, vagy kockáztathatja, hogy kizárja magát a fiókjából. Ha gondjai vannak az opciók megtalálásával, itt található egy útmutató ehhez.

Két tényezős hitelesítés is rendelkezésre áll a Snapchat-on. Más szolgáltatásokhoz hasonlóan a szolgáltatás megköveteli, hogy SMS-ben egyszeri numerikus kódot kapjon. Ennek a funkciónak a bekapcsolásához nyissa meg a Snapchat készüléket mobiltelefonján, és koppintson a bal felső sarokban található Snapchat ikonra. Ezután érintse meg a „beállítások” fogaskerék ikont a jobb felső sarokban, válassza a „Bejelentkezés ellenőrzése” lehetőséget, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Használhatja a Google Hitelesítőt (erről bővebben később).

Érdemes időt venni a kétlépcsős hitelesítés aktiválására az összes közösségi médiafiókban. Alig néhány percig tart, és vitathatatlanul a legegyszerűbb módja a biztonság jelentősebb növelésének.

Facebook adatvédelem

Facebook adatvédelem

A Facebook veszélyei

A bűnözők gyakran használják a Facebookot, hogy információkat szerezzenek az emberek életéről és helyéről. Ennek ellenére a tanulmányok azt mutatják, hogy a felhasználók jelentős százaléka továbbra sem képes megfelelően beállítani adatvédelmi beállításait. Ez félelmetes, tekintve, hogy 270 millió hamis vagy csaló fiók van a platformon. Tehát mi a Facebook fő veszélye??

A legtöbb ember meg akarja osztani a fényképeit, állapotát és tapasztalatait barátaival és családjával - de nem az egész világgal. A veszély azzal a felhasználóval kezdődik, aki nem vizsgálja felül biztonsági beállításait, és úgy dönt, hogy megosztja egy sokkal szélesebb közönséggel, mint amely biztonságos..A Facebook veszélyei

Sajnos a veszélyek nem csak a megosztott képekkel kapcsolatosak. A hamis számlák száma a platformon csak azt szemlélteti, hogy hány bűnöző áramlik a Facebookon. Vannak, akik akár barátjukként is pózol, miután klónozták a fiókjukat. Ezért mindig vigyáznia kell, ha barátja iránti kérelmet kap valakitől, akinek azt gondolta, hogy már barátok vagytok.

A tisztességtelen felhasználók szándéka vadul különbözik. Vannak, akik betörőket vonnak be a hálózatba az emberek számára, akik nyaralnak távol. És a spektrum sötétebb végén csalók és szexuális ragadozók vannak, akik a platformot használják a kiszolgáltatott emberek áldozatainak ragadozására. Amint azt korábban már kifejtettem a gyermekek online biztonságáról szóló útmutatóban, van néhány megdöbbentő statisztika a fiatalok arányában, akikhez az idegennel online fordulnak, és azoknak a tinédzsereknek a száma, akik a valós életben találkoznak ezekkel az idegenekkel..

A közösségi média veszélyei nagyon valósak, ezért elengedhetetlen a közösségi média magánéletének fokozása...

A Facebook adatvédelmi beállításai

Ellenőrizzük, hogy mennyire van „zárolva” a Facebook-profilod. Ha még soha nem változtatta meg adatvédelmi beállításait, akkor meglepődhet, hogy életed nagy részét nyilvánosságra hozza.A Facebook adatvédelmi beállításai

Jelentkezzen be a Facebook-ra a számítógépén, és lépjen a profiloldalára. Kattintson a fejléc kép jobb alsó sarkában található „...” (három pont) ikonra, és válassza a „Megtekintés mint…” lehetőséget. Ekkor profilját „Nyilvános” -ként fogja látni. Ez lehetővé teszi, hogy mindent láthasson, amelyet egy véletlenszerű Facebook-felhasználó megnézheti, találtak-e a Facebook keresőegységén keresztül.

Ha korábban már igyekezett lezárni a fiókját, akkor csak a fejléc és az aktuális profilkép látható. Több mint valószínű, hogy azt is tapasztalja, hogy van néhány fénykép, megjegyzés és talán még a világ számára is látható állapotok. Sok esetben az, amit látsz, megrázhat. Ha kíváncsi, hogy miért van ez? - Rengeteg lehetséges oka van. Lehet, hogy vannak olyan fotóalbumai (például okostelefon-feltöltések), ahol a fényképeket automatikusan „nyilvános” nézetre állítja, vagy beállíthatja a fiókját úgy, hogy más emberek engedély nélkül közzétehessenek az idővonalán..

Ha Ön azon emberek közé tartozik, akik bizonyos tevékenységeket elrejtenek bizonyos „barátok” mellett a Facebookon, akkor a képernyő tetején található opcióval is használhatják profilod „barátként”, így megerősíthetik, amit látnak.

Ezekkel az információkkal felfegyverkezve jó ötlettel láthatja el, hogy mit kell tennie a közösségi média adatvédelmének növeléséhez a Facebookon, szóval végezzük el a legfontosabb beállításokat..

Adatvédelmi beállítások és az Eszközök beállításai

A legtöbb kulcsbeállítás a „Adatvédelmi beállítások és eszközök” beállításokban található. Ezt úgy érheti el, ha a Facebook weboldal jobb felső sarkában található kicsi lefelé mutató nyílra kattint, majd a „Beállítások” elemre kattint, majd a bal oldali „Adatvédelem” lehetőséget választja..Facebook adatvédelmi beállítások és eszközök

A jobb oldali beállításokban kiválaszthatja, hogy ki láthatja a jövőbeli hozzászólásait (a „Nyilvános”, a „Barátok”, a „Barátok (kivéve egyes embereket)” és más egyéb egyéni lehetőségek közül választhat). Hasonló választást is választhat attól, hogy ki kapcsolatba léphet veled a Facebookon keresztül - és ki kereshet fel e-mail címe vagy telefonszáma alapján.

Valójában meglehetősen könnyű lezárni a Facebook adatvédelmét. Kezdje azzal, hogy korlátozza a hozzászólás láthatóságát a választott barátainak, korlátozza a „baráti kérelmeket” a „barátok barátaira”, és korlátozza azt, hogy ki csak „barátainak” tekinthet téged. Ez magántulajdonossá teszi mindazt, amely a Facebookon lehetséges. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Facebook-ban valóban nincs mód arra, hogy „lekerüljünk a hálózatról”. Ha ezt kedveli, akkor a legjobb, ha elkerüli a platformot.

Miután megváltoztattam ezeket a dolgokat, azt gondolhatja, hogy kész vagy, de van egy másik fontos lépés. A beállítások megváltoztatása után használja a fent leírt „nézet mint…” funkciót annak ellenőrzésére, hogy van-e még olyan tartalom, amelyet nyilvánosan meg lehet tekinteni. Megállapíthatja, hogy ezeknek a beállításoknak a megváltoztatása nem segített elrejteni semmit, amelyet a múltban nyilvánosan megosztottál.

Ennek kijavításához térjen vissza a „Adatvédelmi beállítások és eszközök” opciókhoz, és használja a „Korábbi bejegyzések korlátozása” funkciót, amelynek lehetővé kell tennie, hogy megakadályozza a nyilvánosság (vagy a „barátok barátai”) számára a régi üzenet látását. Meg kell ismételten ellenőrizni a „View as…” funkciót - mindaddig, amíg elégedett vagy azzal, amit a közönség lát, amikor meglátogatják a profilod. Szükség esetén beléphet a fennmaradó egyes hozzászólásokba és képekbe, és manuálisan megváltoztathatja azok láthatóságát. Felhívjuk figyelmét, hogy ezen a linken keresztül az Ön aktuális profilja és képe mindig nyilvános megtekintésre elérhető.

Fontos emlékezni, hogy a Facebook adatvédelmi beállításainak felülvizsgálata nem olyan, amit egyszeri feladatként kell kezelnie. A Facebook néha megváltoztatja az alapértelmezett adatvédelmi beállításokat, és kevésbé privátvá teszi őket - tehát érdemes időről időre ellenőrizni a beállításait.

Egyéb szempontok

Van néhány további fontos szempont, amelyet érdemes megnézni, de előtte érdemes megfontolni a „barátok” tisztázását.

Ha valaki száz (vagy akár több ezer) Facebook-baráttal rendelkezik, érdemes fontolnia az online barátság ilyen könnyű elérhetőségének bölcsességét. Nem csak a mindennapi élet apró részleteit osztja meg széles körű emberekkel, hanem ablakot ad barátai összes barátjának is az életébe. Lehet, hogy ez nem zavar, de gondolkodni kell valami. Ha valódi közösségi média-magánéletre van szüksége, akkor azzal kell kezdenie, hogy megvédje attól, akit hajlandó engedni az online „körébe”.

Idővonal és címkézési beállítások

Facebook idővonal és címkézés

Ezután érdemes megnézni az „Idővonal és címkézés” opciókat, amelyek ugyanazon bal oldali menü adatvédelmi beállításai alatt találhatók.

Itt kiválaszthatja, hogy kik tehetnek üzeneteket az Ön ütemtervére, hogy felül kell-e nézniük a hozzászólásaikat a közzétételük előtt, és ki láthatja őket, ha már fel vannak állva. Ezeknek a lehetőségeknek a nagy része „csak én” választással rendelkezik, így teljes ellenőrzést gyakorolhat annak felett, amit hozzáadunk a Facebook jelenlétéhez. Ezek a soha nem alapértelmezett beállítások, tehát el kell játszania a beállításaival, hogy megakadályozza az embereket, hogy tudásodatól zavaró tartalmat adhassanak rólad..

Érdemes megnézni a „Blokkolás” lehetőségeket is, ha olyan embereket szeretne felvenni, akiket nem akar meglátogatni a Facebook-profilod közelében. Ha valaha is zavarodnak, zaklatnak - vagy bárki kényelmetlenül érezte magát a Facebookon - mindig adja hozzá blokkolt listájához..

Az alkalmazások lezárása

Egy másik fontos Facebook-beállítás, amelyet meg kell nézni, a bal oldali menüben található - az „Alkalmazások” szakaszban.Facebook alkalmazások

Mint valószínűleg tudja, több ezer alkalmazás kapcsolódik a Facebook-hoz. Számos csábító játék, vagy például népszerű „melyik Simpsons karakter vagy?” Stílusú vetélkedők.

Sok ilyen alkalmazás problémája az, hogy jelentős hozzáférést igényelnek a Facebook-fiókodhoz. Az emberek gyakran nem veszik észre, hogy mekkora adatvédelmet veszélyeztetnek, amikor hagyják, hogy a játékok hozzáférjenek a profiljukhoz.

Ha megnézi az összes olyan alkalmazást, amely valamilyen szintű hozzáféréssel rendelkezik a Facebook-fiókjához, tekintse meg a képernyő jobb oldali részét, amikor belép a „Beállítások” menü „Alkalmazások” menüjébe. Az egyes alkalmazások közül Ön rákattinthat az apró ceruza ikonra, és megnézheti profilja mely részeit érheti el folyamatosan. Sok esetben valószínűleg sokkolni fog, ha megtudja.

A legjobb módszer ennek kezelésére, ha eltávolítja az összes olyan alkalmazást, amelyet már nem használ, és alaposan megvizsgálja, milyen engedélyeket ad meg azoknak, akiket meg akar tartani.. Ha úgy érzi, hogy egy alkalmazás feleslegesen sérti az adatvédelmet, akkor szabaduljon meg tőle.

Mindig komolyan fontolja meg a kompromisszumot az alkalmazásokhoz és játékokhoz való Facebook hozzáférés biztosítása, valamint az adatvédelem veszélyeztetése között. Valóban érdemes mindent megosztani egy arctalan társasággal azért, hogy néhány perc alatt online játékot játsszon itt-ott? Gyakran nem az!

Twitter adatvédelem

Twitter adatvédelem

A Twitter veszélyei

A Twitter más állat, mint a Facebook, de sok veszély ugyanaz marad. A Twitter adatvédelme szempontjából egy alapvető döntést kell hoznia - függetlenül attól, hogy tweetjeit priváttá tegye, és ezért csak az ön követői számára láthatóak-e, vagy nyilvánosan tweetelje, és lehetővé tegye mindenkinek a fiókod követését..

A Twitter lényege, hogy megossza gondolatait és érzéseit a világgal. Nagyon sokan büszkék a követők számára, és örülnek, amikor ez a szám növekszik.A Twitter veszélyei

Ez a Facebookon jelenlévőkhöz hasonló veszélyeket vezet be. Ha úgy dönt, hogy tweettel írja nyaralásának részleteit, és bárki számára lehetővé teszi tweetjeinek megtekintését - potenciálisan üres házát hirdetik betörőknek. Alapvetően minél több személyes információt választ megosztani, annál inkább veszélyezteti az adatvédelmet. Tehát, ha van Twitter-fiókja, akkor bárki számára nyitva áll, folyamatosan bíráló hívásokat kell kezdeményeznie arról, amit hajlandó felfedni. Érdemes lehet például megtagadni a szülővárosa megosztását a Twitter-profilon.

Az egyik sajátos Twitter-veszély, amely folyamatosan eljut a hírhez, az online troll, megfélemlítés és fenyegető viselkedés kockázata. Ez gyakran hírességekre, politikusokra és más magas rangú emberekre irányul, de bárki áldozatul eshet. Egy 2017. évi jelentés rámutatott, hogy az Egyesült Királyság női politikusai mindössze hat hónap alatt több mint 25 000 visszaélésszerű üzenetet kaptak. Noha blokkolni lehet a Twitter felhasználókat, nem kétséges, hogy a trollok ilyen viselkedése komoly aggodalmat és stresszt okozhat.

Egy másik veszély a közvetlen üzenetek formájában jelentkezik. A Twitter felhasználók gyakran olyan közvetlen üzeneteket kaphatnak, ideértve a webes linkeket is, amelyek olyan webhelyekre vezetnek, amelyek bűncselekményben, például csalásban vagy adathalászatban vesznek részt. Érdemes rendkívül óvatosnak tekinteni az idegenektől származó közvetlen üzeneteket, különösen azokat, akiknek ismeretlen webhelyekre mutató hivatkozásai vannak.

Twitter adatvédelmi beállítások

Mielőtt elkezdenénk belemerülni a beállítások menüjébe, fontos hangsúlyozni, hogy a Twitter adatvédelme kulcsa az Ön személyes döntésein, hogy mit osztanak meg. Ha a fiókja mindenki számára nyitva áll, és úgy dönt, hogy tweetelt a jelenlegi tartózkodási helyéről, felfedi, hol tartózkodik mindenki számára, akit érdekel, és meg kell határoznia, hogy ez tetszik Önnek..Twitter adatvédelmi beállítások

Hasonlóképpen, ha részt venni a Twitter-ben folytatott politikai megbeszélésekben (és sokan is ezt teszik!), Akkor teljesen rajtad múlik, hogy milyen messzire szeretné megosztani véleményét. Ha ezek a vélemények elég ellentmondásosak ahhoz, hogy más Twitter-felhasználók erõteljes reakcióit kiválthassák, megnyithatná magát az eltérõ véleményekkel bíró emberek trollálására és visszaélésére. Természetesen méltányos azt mondani, hogy az ilyen „vita” a Twitter fellebbezésének része.

Annak kiválasztása, hogy Tweet közzétesz-e vagy magántulajdonban

Mint fentebb tárgyaltuk, a Twitter adatvédelemmel kapcsolatos döntése, hogy nyilvános fiókot szeretne, vagy azt, amelyet „lezárt” a köreid követői számára, meg kell hoznia..Tweet adatvédelem

A beállítás eléréséhez nyissa meg a Twitter „Profil és beállítások” menüjét. Ehhez (a Twitter weboldalon) a jobb felső sarokban található ikon segítségével lehet hozzáférni. Ezeket a lehetőségeket a Twitter mobilalkalmazáson keresztül is elérheti (további információ itt található).

Az „Adatvédelem és biztonság” szakaszban megtalálhatja a „Tweetek védelme” lehetőséget. Ez az opció alapértelmezés szerint NEM van kiválasztva, mivel a Twitter minden tweetet nyilvánosságra hoz, kivéve, ha módosítja ezt a beállítást..

Ha úgy dönt, hogy bekapcsolja a „Tweetek védelme” beállítást, akkor tweetjei csak a követők számára lesznek láthatóak. És mindenkinek, aki szeretne követni téged, várnia kell, amíg elfogadja kérését. Ez csak azokat az embereket zárja le, akik követni akarnak téged. Fontos ezt megjegyezni mindenki, aki követ téged előtt ha aktiválta az opciót, továbbra is látni fogja a tweetjeidet kivéve, ha úgy dönt, hogy blokkolja őket (lásd alább).

További olvasáshoz egy Twitter-cikket talál, amely itt magyarázza a nyilvános és a védett fiókok közötti különbséget.

További adatvédelmi beállítások

Ugyanezen „Adatvédelem és biztonság” menüben talál néhány további beállítást, amelyeket érdemes módosítani az adatvédelem javítása érdekében.

Érdemes külön figyelmet fordítani a „Tweet küldése egy helyvel” opcióra, amely meghatározza, hogy adjon-e helyet tweetjeinek. A legtöbb esetben érdemes ezt kikapcsolni, kivéve, ha külön szeretné hirdetni, ahol van. Ha a múltban bekapcsolta ezt a beállítást, és úgy dönt, hogy abbahagyja a megosztást, akkor lehetősége van „Helyadatok törlése” a korábbi tweetjeidből.

Ha alacsony szintű profilt próbál megtartani a Twitteren, és azt akarja, hogy az emberek nehezebben találjanak meg téged, akkor törölje a képernyő két jelölőnégyzetét is, amely lehetővé teszi, hogy az emberek az Ön e-mail címét és telefonszámát használva megtalálják Önt..

A „Közvetlen üzenetek fogadása bárkitől” opció egy olyan lehetőség, amelyet valószínűleg ellenőrizni szeretne, hogy nincs bejelölve. Ez megakadályozza a csalókat és a csalókat, hogy közvetlen üzeneteket küldjenek az elkerülő webhelyekre. Ha ezt nem jelöli be, akkor biztosítja, hogy csak követői küldhetnek neked közvetlen üzenetet.

Ebben a szakaszban van néhány további lehetőség is, amelyeket érdemes megfontolni, például hogy nem engedik meg, hogy az emberek fotókon megcímkézzék, és ellenőrizzék, mennyire könnyű az emberek hozzáadni téged a Twitter-csapat fiókjaihoz..

Az emberek blokkolása a Twitteren

Ha bármilyen okból teljes mértékben blokkolni szeretné az embereket a Twitteren - két egyszerű módja van ennek.Twitter blokkolja az embereket

Az első módszer az, hogy meglátogatják profiljuk a webhelyen, kattintson a jobb felső sarokban található kis „három pont” ikonra, és kattintson a „Blokkolás” gombra. Miután ezt megtették, nem lesznek képesek üzenetet küldeni vagy követni. . Az Twitter blokkolásának következményeiről itt talál további részleteket.

Egy dolog, amit emlékezni kell, ha blokkolsz valakit, az az A letiltott felhasználó továbbra is láthatja tweetjeit, ha nyilvános profilod van, és kijelentkeznek a fiókjából. Ha ez aggodalomra ad okot, akkor mérlegelnie kell, hogy jobban vált-e egy „védett” fiókra, ahogy azt korábban leírtuk.

A felhasználókat blokkolhatja a Twitter böngészése közben is, ha rákattint egy kicsi lefelé mutató nyílra bármely személy tweetje mellett, és kiválasztja a "Blokk" lehetőség innen.

Twitter-hez kapcsolódó alkalmazások

A Facebookhoz hasonlóan a Twitter lehetővé teszi a csatlakoztatást számos harmadik féltől származó alkalmazás számára. Ezek olyan alkalmazásoktól kezdődnek, amelyek az újság kommentár szakaszaira hivatkoznak azáltal, hogy lehetővé teszik a „feliratkozást a Twitter segítségével” - a Twitter eszközökhöz és mobilalkalmazásokhoz, amelyek lehetővé teszik a Twitterbe való közzétételt a Twitter webhely vagy hivatalos alkalmazások használata nélkül.Twitter Linked Apps

Az ugyanazon beállítások menü „Alkalmazások” szakaszában megtekintheti, hogy mely alkalmazások férhetnek hozzá a Twitter-fiókodhoz. Érdemes alaposan átnézni a listát, és a „Hozzáférés visszavonása” opciót használni minden olyan alkalmazás számára, amelyet nem ismer fel vagy már nem használ..

Ha összekapcsol egy alkalmazást a Twitter-rel, akkor kiválasztja, hogy mekkora hozzáféréssel rendelkezik az alkalmazás. Bizonyos esetekben a hozzáférés minimális, más esetekben az alkalmazásoknak joga van tweetelni az Ön nevében. így az adatvédelem maximalizálása érdekében minimalizálnia kell az olyan alkalmazások számát, amelyek bármilyen hozzáféréssel rendelkeznek.

Néhány végső gondolat

A Twitter beállításainak finomítása a magánélet fokozása érdekében gyors munka, amit érdemes megtenni. Amíg ott vagy, aktiválnia kell a „kétlépcsős azonosítást”.

Akár úgy dönt, hogy teljes "védett" fiókot keres (jó ötlet, ha Twitter-tevékenységeit közted és egy kis baráti és családtag között kívánja tartani), vagy csupán egy kicsit nagyobb ellenőrzést gyakorol egy nyilvános fiók felett, a lehetőségek vannak - lehetővé teszi a Twitter használatát az adatvédelem veszélyeztetése nélkül.

Instagram adatvédelem

Instagram adatvédelem

Az Instagram veszélyei

Az Instagram érdekes szolgáltatás a közösségi média adatvédelme szempontjából, mivel azt lehet állítani, hogy a felhasználók többsége aktívan keresi a véleményét, kedvelését és új követőit - még inkább, mint a Twitteren..

Számos felhasználó több hashtagot ad hozzá Instagram-hozzászólásaihoz abban a reményben, hogy fokozza elérhetőségüket, hogy a hozzászólásokat a lehető legszélesebb közönség tudja megtekinteni. Ez inkább a magánélet iránti vágy tükrözi! Ennek ellenére vannak olyan beállítások, amelyeket az Instagram felhasználók használhatnak. Lehetőség van egy Instagram-fiók lezárására is, így ez csak az Ön személyesen felhatalmazott követői számára látható.Az Instagram veszélyei

Az Instagram veszélyeiről nagyon hasonló a Twitterhez. A veszélyek között szerepel a trollok és bűnözők kockázata, valamint az, hogy túl sok információt tárnak fel magadról. A többi közösségi hálózathoz hasonlóan a magánélet általános szintje arra is rávilágít, amit úgy dönt, hogy megosztja a kiválasztott beállításokkal. Tehát térjünk tovább ezekre a beállításokra.

Instagram adatvédelmi beállítások

Az Instagram adatvédelmi beállításai a Instagram mobilalkalmazáson érhetők el. A beállítások eléréséhez nyissa meg az Instagram alkalmazást, és koppintson a „Profil” szakaszra (a jobb alsó sarokban található kicsi ember ikonra). Ezután érintse meg a „Profil szerkesztése” gomb melletti kis „fogas” ikont a beállítások menü eléréséhez..

Nyilvános vagy magánfiók kiválasztása

Az Instagram privát fiókja pontosan megegyezik a Twitter védett fiókjával. Ha magánfiókot választ, senki sem láthatja az Ön tartalmát, hacsak nem hagyta jóvá követőként. Közös a Twitter-hez, azok a személyek, akik már követnek téged abban a pontban, amikor fiókját magánra változtatják, akkor engedélyezett követői maradnak, hacsak nem blokkolja őket. Privát fiókra való váltáshoz egyszerűen aktiválja a „Privát fiók” opciót a beállítások menü „Fiók” szakaszának alján.Instagram Saját fiók

A privát fiók kiválasztása attól függ, hogyan kívánja használni az Instagram-ot. Privát fiókkal kizárhat bárkit, akit nem külön engedélyez. Ez tökéletes, ha csak követői kis csoportjával, például családjával és barátaival kíván kommunikálni. Sokak számára ez azonban ellentétes a Instagram céljaival. A választás a tiéd.

Egyéb adatvédelmi beállítások az Instagram-ban

Más hálózatokhoz képest nem olyan sok, amit az Instagram-on ellenőrizhetsz az adatvédelem szempontjából. Van azonban néhány további lehetőség, amelyeket érdemes fontolóra venni...

Instagram biztonság

A beállítások „Fotók rólad” szakaszában ellenőrizheti, hogy az emberek fotókat adhatnak-e a profilodhoz, ha megcímkézik őket. Ha azt akarja, hogy „vétójog” legyen ezekre a fényképekre a közzétételük elõtt, akkor válassza az „Kézi hozzáadás” lehetõséget. (Vegye figyelembe, hogy az alapértelmezett beállítás az „Automatikus hozzáadás”.)

A „Story Settings” menüpont alatt ellenőrizheti, hogy ki válaszolhat napi Instagram történeteire - és diktálhatja, hogy követői tovább megoszthatják-e a történeteidet. Ez egy másik lehetőség, amelyet alapértelmezés szerint megengedett, és amelyet esetleg letilthat, ha fokozni kívánja az adatvédelmet.

Az emberek blokkolása a Instagram-ban

A Instagram blokkolása nagyon hasonlóan működik, mint a Twitter blokkolása.Instagram blokkolt felhasználók

Az Instagram hírcsatorna böngészése közben koppintson bárki felhasználónevére, akit blokkolni szeretne. Ezzel eljut a profiloldalra. Ezután koppintson a profiljuk jobb felső sarkában található kicsi „három pont” ikonra, és válassza a piros „Blokkolás” lehetőséget.

Miután minden felhasználót letiltott, a rendszer megerősítést kér. A blokkolt felhasználók listáját a főbeállítások menüben is áttekintheti.

Néhány végső gondolat

A Facebookhoz és a Twitterhez hasonlóan érdemes kétlépcsős azonosítást aktiválni Instagram-fiókjában, függetlenül attól, hogy mit dönt a többi beállításával kapcsolatban.

Ezen túlmenően valójában Ön dönti el, hogyan kívánja használni az Instagram-ot - de még akkor is, ha azt tervezi, hogy megpróbál a következő Instagram-csillag vagy márka befolyásoló tényezővé válni - továbbra is javíthatja magánéletét, és ésszerűbbé válhat abban, amit hajlandó megosztani.

Snapchat adatvédelem

Snapchat adatvédelem

A Snapchat veszélyei

A Snapchat egy nagyon különféle típusú szociális hálózat, amelyet a barátok közötti interakció egy pillanatnyi típusa alapján alakítottak ki, nem pedig az a történet, hogy felépítsd az összes történelmi tevékenység ütemtervét..

A Snapchat gyorsan fejlődött, mivel olyan üzenetek platformjaként indult el, amelyek megnézése után gyorsan „önpusztítanak”. A megjelenés óta rengeteg funkció került hozzáadásra, és folyamatosan bővül. Most már lehetséges, hogy a „történeteket” 24 órán keresztül élőben lehessen tartani a hálózaton, és a „pillanatképeket” elmenthesse egy személyes tárolóhelyre. A Snapchat mint „tartós” közösségi hálózat alapelve azonban továbbra is érvényes (itt talál egy nagyszerű alapot a Snapchattól és annak folyamatos fejlődéséről)..A Snapchat veszélyei

Az üzenetek tarthatatlansága, valamint a Snapchat hatalmas népszerűsége a fiatalabb generáció körében, a Snapchat-ot különösen aggasztó platformmá teszi a gyermekeket használó szülők számára. A Snapchat helymeghatározó szolgáltatása (Snap Map) különös aggodalomra ad okot, mivel aktiválása esetén más felhasználók számára megkönnyítheti a helymeghatározását. Szerencsére ez a szolgáltatás alapértelmezés szerint le van tiltva, de ha kisgyermekeid használják a Snapchat-ot, akkor feltétlenül érdemes ellenőrizni, hogy nem aktiválták-e azt..

A Snapchat veszélyei hasonlóak más közösségi hálózatok veszélyeihez, beleértve az online zaklatás és trollozás kockázatát. Különlegessé teszi a platformon szereplő üzenetek ideiglenes jellege, valamint az a tény, hogy annyira népszerű a gyerekek körében, amelyet az idősebb emberek gyakran figyelmen kívül hagynak - ez azzal a kockázattal jár, hogy a serdülők esetleg olyan dolgokat használnak, amelyeket a szüleik nem igazán értenek..

Ezért előfordulhat, hogy a személyes adatvédelmi beállításokat gyermekei nevében (ha szülő vagy), és nem a saját fiókjáért kell ellenőriznie.

Snapchat adatvédelmi beállítások

A Snapchat kulcsfontosságú adatvédelmi beállításai arra vonatkoznak, hogy ki láthatja, amit közzétesz. Az alkalmazást úgy konfigurálhatja, hogy minden, amit közzétesz, a platformon bárki számára láthatóvá váljon. Szerencsére az alapértelmezett beállítások ennél szigorúbbak. Kivéve, ha személyes márkát próbál felépíteni, vagy a Snapkot egy vállalat nevében futtatja, nincs oka annak, hogy meg kellene osztania olyan dolgokat, amelyek széles körben.

E beállítások ellenőrzéséhez érintse meg a Snapchat ikont az alkalmazás bal felső sarkában. Ezután érintse meg a „beállítások” fogaskerék ikont a jobb felső sarokban. Görgessen le a „Ki tudja…” feliratú szakaszon

Snapchat

Ebben a szakaszban ellenőrizheti, hogy ki láthatja az Ön üzenetét, vagy felvehet téged a hálózatra. A legtöbb esetben a „Barátaim” lehetőséget választja a „velem kapcsolat” és a „a történetem megtekintése” lehetőségek közül. Kivéve, ha valóban meg akarja mutatni a tartózkodási helyét, akkor a legjobb, ha a „Csak én” beállításnál hagyja a „Saját helyzet megtekintése” lehetőséget. A Verge leírja a Snapchat helymeghatározó jellemzőit, amelyek a hálózat „legnagyobb adatvédelmi fenyegetését” jelentik, amint azt itt tárgyaljuk. Ezért kérjük, gondolja át alaposan, mielőtt ezt szélesebb közönség számára aktiválná. Ha úgy dönt, hogy engedi az embereknek látni az Ön tartózkodási helyét, akkor legjobb, ha azt egy kiválasztott baráti és családtagnak tartja.

Ennek a szakasznak a végső jellemzője a „látj gyors hozzáadáson” felirat. Ez inkább olyan, mint ahogyan a Facebook javasolja az ismertetett embereket. Ez hasznos lehet, ha segíti a „barátok barátait” megtalálni Önt, de a maximális adatvédelem érdekében a legjobb, ha letiltjuk ezt a funkciót.

Az emberek blokkolása a Snapchat-ban

A fent említett beállítási menükben egy „Blokkolt” részt fog látni, ahol mindenki, akit a platformon blokkolni választott, megjelenik egy listában.

Ha valakit blokkolni szeretne a Snapchat-on, koppintson a profiljára a Snapchat-alkalmazás főablakában. Érintse meg a „három sor” ikont a bal felső sarokban, majd válassza a megjelenő menüben a „blokk” lehetőséget.

Néhány végső gondolat

Egy további lépés a magánélet megszerzéséhez a Snapchat-en, ha nem engedélyezzük az alkalmazás számára, hogy átvizsgálja az eszközön lévő névjegyeket, hogy további lehetséges kapcsolatokat javasoljon. Mivel ez a beállítás a kezdeti beállítás részeként működik, előfordulhat, hogy Ön (vagy gyermeke) már megengedte, hogy ez megtörténjen.

Ezért a Snapchat adatvédelmi tisztításának részeként érdemes áttekinteni a kapcsolatok listáját (vagy ezt a gyermekével megtenni), és eltávolítani mindenkit, akinek nem kellene ott lennie.

Végül, amint azt a cikkben korábban tárgyaltuk, érdemes aktiválni a kétlépcsős azonosítást, hogy bejelentkezzen a Snapchat-fiókba, hogy javuljon a támadás lehetősége..

Google adatvédelem

Google adatvédelem

A Google egy internetes óriás, de nem közösségi hálózat. Ennek ellenére több milliárd ember rendelkezik Google vagy Gmail fiókkal, és a Google keresés széles körű napi használatával együtt - ez azt jelenti, hogy az internetfelhasználók hatalmas hányada napi rendszerességgel hatalmas mennyiségű információt ad át a Google-nak. Ez elkerülhetetlenül befolyásolja a személyek magánéletét.

A következő szakaszokban néhány, a Google-val és a Google-fiókokkal kapcsolatos kockázatot vizsgálunk, és javasolunk néhány beállítást, amelyeket érdemes áttekinteni, ha vissza szeretne venni valamilyen irányítást..

Magának eltávolítása a Google keresési eredményeiből

Kerested már magad? Amit talál, attól függ, hogy aktív vagy online, és milyen homályos a neve. Ha egy egyedülálló névvel rendelkezik - valószínűleg a keresési eredmények tetején vagy annak közelében találja magát. Mivel ha általánosabb neve van, vagy ha megoszt nevet valakivel, akinek még kevés online hírneve van, akkor lehet, hogy kicsit nehezebben kell keresnie, hogy megtalálja magát.

Függetlenül attól, hogy vajon mi a teendő, ha valami olyan felbukkan a Google-on, amely úgy érzi, hogy sérti az adatvédelmet - olyasmit, amit inkább eltávolított volna.Google eltávolítás

Sajnos ez nem olyan egyszerű, mint annak eldöntése, hogy valami megszűnik-e az internetről, és felszólítás a Google-ra, hogy távolítsa el azt. A Google az Ön online hírnevének kezelésére vonatkozó hivatalos tanácsában a cég azt javasolja, hogy az első felhívás az, hogy vegye fel a kapcsolatot a weboldal tulajdonosával, amelyik a tartalom található.

Google-fiók

Ha azonban a weboldal tulajdonosa nem tud segíteni - a Google képes eltávolítani bizonyos információkat a keresési eredményekből (ha meg tudja győzni a céget, hogy a tartalom valódi szorongást okoz Önnek). Az a tartalom, amelyet a Google eltávolít a keresési eredményekből, magában foglalja az orvosi adatokat, az állami személyi igazolványokat és a sértő képeket. További információt itt talál.

Két szempontot kell megjegyezni itt. Az első az, hogy míg a Google eltávolíthat dolgokat a keresési eredményekből, nem tudják eltávolítani a kérdéses tényleges tartalmat a tényleges webhelyektől. Másodszor, amint azt a Google eltávolítási irányelveiből láthatja, korlátozott körülmények között létezik olyan körülmények, amelyek között a vállalat az eltávolítási kérelem alapján jár el. Ennek ellenére, ha úgy érzi, hogy a Google keresési eredményeiben van rólad olyan információ, amelynek nem kell lennie, érdemes felhívni a figyelmét arra, hogy elfelejtse.

Google-fiókok és azok kockázata

Ha rendszeresen használja az internetet, akkor valószínű, hogy a Google sok olyan információval rendelkezik, amely potenciálisan negatívan befolyásolhatja az Ön személyes adatait.

Ezen útmutató alkalmazásában a Google és a Gmail fiókokra összpontosítunk. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy ha a Google segítségével online dolgokat keres - miközben az alapértelmezett beállításokkal bejelentkezett valamelyik fiókjába - a Google valószínűleg hosszú és részletes nyilvántartást fog vezetni a keresési előzményekről. Ha ez valami kényelmetlennek érzi magát, akkor nézze meg ezt az útmutatót a keresési előzmények megtekintéséhez és törléséhez.Google tevékenység

Ha a Gmailt, a Google Drive-ot és / vagy a Google Apps alkalmazást használja (különösen a Chrome böngészővel), akkor a Google sok mindent követhet online. Tehát vessünk közelebbről a Google-fiókok által jelentett kockázatokat...

Közismert tény, hogy A Google képes olvasni az összes Gmail-üzenetet és a Google Drive-dokumentumot. Valójában, egészen a közelmúltig a Google az e-mailek tartalmát a reklám célzására használta (az egyik oka annak, hogy a webes böngésző néha úgy tűnik, hogy jobban ismeri téged, mint maga ismeri!)

Ez nem azt jelenti, hogy a Google alkalmazottai leülnek az e-maileket olvasni - legalább reméljük, hogy nem. Ennek ellenére a képesség megvan, és ez egyértelmű kockázatot jelent a magánélet tiszteletben tartása alatt álló egyének számára. Nemrégiben megerősítették, hogy a Google megnézheti a Google Dokumentumokban és a Gmailben tárolt és megosztott dokumentumokat. Nyilvánvalóan így van, hogy a Google kiszabadítsa az illegális tartalmakat - de ez azt is jelenti, hogy a Google nem különösebben privát e-mail vagy online dokumentumtárolási platform.

Sajnos ezeknek a Google-szolgáltatásoknak a privát és biztonságosabbá tétele nincs egyszerű módon. Lehetséges, hogy mennyire bízik a vállalatban, és mennyire kényelmesek a magánélet áldozataival kapcsolatban. Ha inkább el szeretne távolodni a Gmailtól, nyugodtan olvassa el a biztonságos, magán e-mail szolgáltatásokra vonatkozó útmutatónkat.

Google Authenticator

A Google számos lehetőséget kínál a kettős faktor hitelesítés végrehajtására a Gmailen, a Google-fiókokon és más online szolgáltatásokon. A 2FA beállítható SMS-üzenetek segítségével, kódok kinyomtatásával arra az esetre, ha a telefon nem érhető el, USB biztonsági kulcsok használatával, vagy egy praktikus alkalmazás, a Google Authenticator segítségével..Google Authenticator

A Google Authenticator egy olyan alkalmazás mobil eszközök számára, amely folyamatosan létrehoz és frissít egyszeri bejelentkezési kódokat. Információt talál róla. Második lépésként jelentkezhet be a Google-ba és számos online fiókba.

Ha sok olyan webhelyet használ, amelyek bejelentkezést igényelnek, és lehetővé teszik kétfaktoros hitelesítést, a Google Authenticator rendkívül hasznos lehet az extra biztonság érdekében. Ennek használatához a felhasználók beírják a szokásos felhasználónevüket és jelszavaikat, majd egyszerűen a telefonjukra vagy a táblagépükre hivatkoznak a legújabb egyszeri jelszóhoz. A beállítás nagyon egyszerű, egyszerűen csak vonalkódot kell beolvasnia minden olyan webhelyhez, amelyhez csatolni szeretné.

Nem feltétlenül használja azt a Gmail-fiókjához, de ez egy nagyszerű lehetőség a biztonság fokozására a platformon. és még sokan mások, például pénzügyi termékek - amelyek gyakran támogatják a Google Hitelesítőt.

Közösségi média adatvédelmi következtetés

A közösségi média és a magánélet nem természetes társak. Az útmutatóban szereplő információk célja, hogy segítsen a magánélet védelmével kapcsolatos tudatos kompromisszumok kialakításában, miközben továbbra is társadalmi kapcsolatban áll. Nem kell sokáig elvégezni az egyes platformok lépéseinek kidolgozását, azaz gyorsan javíthatja online adatvédelmét. Ne feledje azonban, hogy ez egy olyan folyamat, amelybe érdemes visszatérni, hogy a beállításai elég szűkek legyenek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me