Az állomány-útválasztók korlátozottak, és a legjobb beállítások és teljesítmény elérése nagyon nehéz lehet.

Az egyedi firmware, például a DD-WRT megkönnyíti a folyamatot, és rengeteg további opcióval is rendelkezik; ezáltal a szokásos 100 dolláros útválasztót szuper útválasztóvá alakítja, amely bármilyen otthoni vagy irodai felhasználásra alkalmas.

Ezzel a DD-WRT útválasztó útmutatóval megnövelheti vezeték nélküli hatótávolságát, az adatátviteli sebességet, NAS-megoldásokat hozhat létre, beállíthat egy VPN-szolgáltatást és még sok minden mást, egyáltalán nem. Ezek közül néhány, még a DD-WRT nélkül is megvalósítható.

Nincs ideje elolvasni ezt ma? Azt javaslom, hogy legalább olvassa el a bevezetést, hogy megtudja, mi az a „DD-WRT” üzlet.

Contents

Mik a DD-WRT útválasztók??

A DD-WRT név két forrásból származik. A WRT a vezeték nélküli útválasztót jelenti, és először a hírhedt Linksys WRT54G készítette. Ez volt az első útválasztó, amelyet a DD-WRT fejlesztéséhez használtak, és azóta ikonikus sikerré vált. A DD Drezda német városkódjából származik, ahol a kezdeti fejlesztőcsapat, a BrainSlayers élt.


A DD-WRT lényegében egy firmware darab, amelyet telepíthet az útválasztóra, hogy növelje annak képességeit. Összehasonlítható egy másik operációs rendszer telepítésével a számítógépre a funkcionalitás és cél javítása érdekében. Ahogy ebben az útmutatóban megmutatom, növelheti vezeték nélküli hatótávolságát, javított szolgáltatási eszközökkel és még sok minden mással elérhető. Vessen egy pillantást az alábbi tartalomra, hogy megnézze, mennyire alkalmazható.

Az alábbi beállításokat ajánlom különféle környezetekben. Ne aggódjon, ha nem biztos benne, hogy ezek közül néhány, ezeket sokkal részletesebben magyarázzák.

Miért a DD-WRT??

Valószínűleg sokan gondolkodnak: miért van szükségem a DD-WRT-re, a szokásos útválasztó-firmware nem oldja meg az összes igényt?

sajnos nem.

Noha az útválasztó cégek által biztosított firmware az évek során tovább javult, általában hiányzik a szolgáltatások széles skálája. Ennek oka az, hogy a felhasználók többségének nincs szüksége erre a funkcióra, ezért fejlesztésükhöz nincs pénzügyi értelme.

Az idő múlásával azonban, mivel a számítógép-használók, mint te, magasabb szintű technológiát igényelnek és tájékozottak, úgy döntöttek, hogy többet akarnak, és a DD-WRT router mindig az első lépés. Ebben a tekintetben a router-társaságok elmaradtak. Ez az oka annak, hogy sokan (Buffalo router, Linksys router stb.) Most már ténylegesen megkezdték a DD-WRT villogó útválasztók forgalmazását.!

A DD-WRT sokféle ízben és méretben kapható, kezdve a DD-WRT micro-től a DD-WRT mega-ig, de függetlenül attól, hogy milyen méretet használsz, a kiegészítő eszközök kétségtelenül a szokásos útválasztót superhub-rá változtatják..

A DD-WRT néhány előnye

Íme néhány szolgáltatás, amelyek bizonyítják, hogy a DD-WRT-re való frissítés nagyban javítja az internet-WiFi és az eszköz képességeit, akár egyedül él, akár vállalkozást működtet. Ez csak egy apró részlet mindaztól, ami lehetséges, és még ez az útmutató sem fedezi az összes lehetőséget és beállítást.

 • Fejlett szolgáltatásminőség (DD-WRT QoS) vezérlők- lehetővé teszi a sávszélesség-elosztás vezérlését. Könnyedén megoszthatja forgalmát a hálózatok között, külön szoftverre, eszközökre és egyebekre fordíthatja.
 • Universal Plug and Play (UPnP) - - egy protokoll, amely lehetővé teszi az eszközök megosztását egy hálózaton belül a fájlok, média, nyomtatók stb. gyors és egyszerű megosztása érdekében;.
 • Hálózatra csatlakoztatott tároló (NAS) - Csatlakoztassa az USB-lemezeket és a merevlemez-meghajtókat az útválasztóhoz, hogy azokat mindenki számára elérhető hálózati meghajtókként használhassa
 • Hálózati nyomtatók - Mint a merevlemez-meghajtókhoz, nyomtatókat is csatolhat, amelyekhez a hálózaton keresztül lehet hozzáférni
 • DNS gyorsítótárazás / DNSmasq - felgyorsítja a gazdagépnév keresését és a felbontást, hogy javítsa a kedvenc webhelyekhez való kapcsolódási sebességet
 • Vezeték nélküli híd- az útválasztót vezeték nélküli ismétlővé változtatja, hogy kibővítse a WiFi jelét
 • Speciális teljesítménydiagramok- A DD-WRT fejlett hálózati nyomon követést és megjelenítést biztosít a jobb hibaelhárítás és elemzés érdekében.
 • Állítsa be az antenna teljesítményét- a vezeték nélküli hatótávolság növelésének egyik módja
 • VPN- VPD-kliensként használhatja a DD-WRT útválasztót, hogy a WiFi hálózat minden eszköze védett legyen. Ez még a földrajzi feloldó képességeket is biztosítja azokhoz az eszközökhöz, amelyek nem támogatják a VPN-ügyfeleket (például a Roku és az AppleTV).

Tehát összefoglalva: miért a DD-WRT? Mivel még a router gyártói is maguk ajánlják, ha a legtöbbet szeretné kihozni az útválasztóból!

DD-WRT kompatibilis útválasztók

Miután eldöntötte, hogy minél többet szeretne kihasználni útválasztójáról, ideje elkezdenie üzleti tevékenységeit.

Az első akadály az útválasztó kiválasztása.

Ha van egy régi, amely a házban fekszik, akkor megnézheti a router-adatbázis oldalát, hogy megtudja, lehet-e rá telepíteni a DD-WRT-t. Használhatja a DD-WRT útválasztók listáját is egy útválasztó megtalálásához. Noha nagyon hasonlóak, azt javasoljuk a későbbi számára, mivel ez naprakészen van az információkkal.

Sok olyan webhelyet fog látni, amelyek a ikonikus Linksys WRT54G / WRT54GL-t egy szuper útválasztó létrehozására használják, azonban rendkívül elavult, nincs USB-portja, és így már nem található meg a legjobb DD-WRT útválasztó közelében..

Ehelyett a demonstrációimhoz Asus RT-AC56U készüléket fogok használni. Nagyszerű processzorral, rengeteg RAM-mal és Flash memóriával, valamint 2 USB-porttal rendelkezik, amelyek elősegítik a praktikusság növelését, és mindössze 100 dollárért megragadhatja az Amazonot. Ez egy kétsávos (2,4 GHz és 5 GHz router hálózatok), amely lehetővé teszi a jobb átviteli sebességet és a hálózati kapcsolatot.

Ha alacsonyabb (vagy magasabb) költségvetéssel rendelkezik, akkor nézd meg a DD-WRT számára legjobb útválasztók listáját, amelyet ajánlunk.

DD-WRT vs. OpenWRT vs. paradicsom

A DD-WRT nem az egyetlen nyílt forrású útválasztó firmware a piacon, és műszakilag nem minden szempontból a legjobb. Ugyanakkor ez az, amely a legnagyobb közösségi támogatással, a legtöbb frissítéssel, és ezért a leginkább kezdőbarát.

Személy szerint jobbnak találom a Tomato router firmware-jét, de további technikai ismeretekre van szüksége a kezeléséhez, és nem mindig találja meg a válaszokat az interneten. Az OpenWRT router a legerősebb, de kiváló számítógépes ismereteket igényel. Ezen okok miatt a DD-WRT nyeri a napot.

DD-WRT útmutató - Jelölés

A következő jelöléseket használtam annak érdekében, hogy megkönnyítsük a navigációt és megértsük a jelen útmutató utasításait.

Menüelemek - a menüelemek dőlt és nyilak -> az almenü jelölésére szolgál

gombok - bármi, amit rá kell kattintania, félkövér betűkkel szerepel

Az „Egyedi idézetek” az oldal szekcióinak jelölésére szolgálnak

A dőlt betűket azok a kóddarabok használják, amelyeket be kell írnia.

Íme egy példa, amely megmondja az útválasztó CPU és vaku sebességét

 1. Ugrás az adminisztrációhoz -> parancsok
 2. Írja be a következőt a 'Parancsok' mezőbe: nvram get clkfreq
 3. kettyenés Futtassa a parancsokat

Itt van, amit látnia kell
Útmutató jelölés

Az első lépések a DD-WRT-vel

A DD-WRT telepítése

Az első és legveszélyesebb lépés a DD-WRT telepítése az útválasztóra.

Fel kell figyelmeztetnem Önt, hogy a DD-WRT telepítése érvényteleníti a jótállást, és te is "tégla" ez, valójában szexi papírtermékgé válik.

Szerencsére vásárolhat útválasztót is, az DD-WRT előtelepítve az Amazon-ra, ha nem akarod kockáztatni. Alternatív megoldásként olyan cégeket is igénybe vehet, mint a FlashRouters és a Sabai, amelyek telepítik az Ön számára, és garanciát és támogatást nyújtanak Önnek is..

Hol tölthető le a DD-WRT

Meg fog lepődni, de még a DD-WRT firmware letöltése is kissé problémás lehet. Míg a DD-WRT weboldalon található egy DD-WRT adatbázis, amely segít megtalálni az útválasztó firmware-jét, általában nagyon elavult, és néha nem tartalmazza mindazt, ami a támogatott eszközoldalán fel van tüntetve..

Az AC56U-hoz FlashRouters-t kaptunk, amely biztosítja a legjobb stabil felépítést, de kereshet a DD-WRT Wikiben és a fórumokon, valamint az FTP beta verziójának oldalán is. A FlashRouters legfrissebb stabil felépítésű ajánlása az R28493M (15/10/15), és innen letölthető. A letöltés után kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Végezzen 30-30-30 alaphelyzetbe állítást. Nyomja meg a reset gombot 30 másodpercig (ehhez valószínűleg tollra lesz szüksége). Húzza ki a készüléket 30 másodpercig anélkül, hogy elengedte volna. Csatlakoztassa újra a készüléket, és tartsa nyomva a gombot további 30 másodpercig. Ez elősegíti a router memória törlését a tiszta telepítéshez.
 2. Csatlakoztassa az útválasztót a számítógéphez egy Ethernet kábellel.
 3. Nyissa meg a böngészőt, és írja be a 192.168.1.1 címsort
  1. Kérésre az útválasztó bejelentkezési adatai lesznek az alapértelmezett részletek (általában felhasználónév: admin, jelszó: admin)
  2. Ha a fenti IP-cím nem működik, olvassa el az útválasztó kézikönyvét
 4. A bal oldali menüben keresse meg az Felügyelet elemet, majd kattintson a tetején található Firmware Upgrade fülre.
 5. Az 'Új firmware fájl' esetében válassza ki az elején letöltött fájlt. kettyenés Feltöltés és várja meg, amíg az útválasztó újraindul. Ön tudja megmondani, mivel a fények elöl villogni kezdenek, és a fent említett útválasztó IP-címével férhetnek hozzá hozzá..
 6. Végezzen újabb 30-30-30 visszaállítást.
 7. Most menjen a 192.168.1.1 (a DD-WRT alapértelmezett IP-címe) oldalra, és a következőt fogja látni. A DD-WRT alapértelmezett bejelentkezési adatai általában megegyeznek az útválasztó adataival, de nem csak Önnek, hanem ezt is meg kell változtatnia..
  DD-WRT Üdvözlet
 8. Ez a DD-WRT firmware frissítéssel kész.

Ha bármikor DD-WRT alaphelyzetbe állítást kell végrehajtania, mert hibát követett el, és az útválasztó nem reagál, akkor hajtson végre egy 30-30-30 alaphelyzetbe állítást..

Az alapbeállítások megváltoztatása

Most, hogy telepítette a firmware-t, az elsődleges feladat az összes alapvető és fontos beállítás megváltoztatása, beleértve a vezeték nélküli hozzáférési pont konfigurációját is.

 1. Mint az előző utasításokban részleteztem, a rendszer kéri, hogy azonnal változtassa meg a DD-WRT felhasználónevét és jelszavát. Azt javaslom, írja le ezt valahol, például egy jelszókezelőbe, hogy véletlenül ne kerüljön zárolásba. Ha szeretné, ezt később megváltoztathatja az Adminisztráció alatt -> Kezelés lap.
 2. Módosítsa a 'Vezeték nélküli hálózat neve (SSID)' elemet a Vezeték nélküli menüben, az Alapbeállítások fül alatt. Ha egynél több vezeték nélküli hálózattal rendelkezik (amelyet az AC56U-val fogsz használni), akkor különféle neveket adj nekik, így könnyen megkülönböztetheted őket. Alkalmazza a Beállításokat egyszer kész.
  DD-WRT alapvető vezeték nélküli beállítások
 3. A Vezeték nélküli biztonság lapon alkalmazzon jelszót mindkét hálózathoz. Ajánlom a WPA2 személyes biztonsági mód használatát, egy AES WPA algoritmussal.
  DD-WRT vezeték nélküli biztonsági beállítások
 4. A telepítés során azt is javaslom, hogy állítson be az opcionális 'Router Name' és 'Hostname' beállításokat, de ez nem nélkülözhetetlen.
 5. Most már rendelkeznie kell egy funkcionális útválasztóval, amelyet ugyanúgy használhat, mint bármely más forgalomirányítót a piacon. Mielőtt elkezdenénk az útválasztó konfigurálását, és csengőket és sípokat adnánk hozzá, azt javaslom, hogy nézzen körül a menükben, és érezze magát a firmware-vel.

A DD-WRT biztonsági mentése és visszaállítása

A routerrel való játék, a beállítások javítása és a képességek fejlesztése mindig nagyon szórakoztató. Azonban valahol a vonal mentén valószínűleg hibázik, és szüksége lesz egy biztonsági másolatra, hogy egyszerűen visszaállíthassa a rendszert, és ne kelljen újra elvégeznie az összes beállítást. Míg ezt az útmutatót írtam, és elvégeztem az összes beállítást, ezek közül kettőt meg kellett tennem magammal - mindkettő hülye hibák miatt!

Biztonsági másolat készítéséhez lépjen a Felügyelet oldalra -> Biztonsági másolat, és kattintson a gombra biztonsági mentés. Ezután töltse le a fájlt biztonságos helyre a számítógépén.

A DD-WRT biztonsági mentési pontjának visszaállításához ugorjon ugyanarra a helyre. A „Beállítások visszaállítása” alatt keresse meg a biztonsági másolatú fájlt, majd kattintson a gombra visszaállítás.

A DD-WRT firmware biztonsági másolatához hasonlóan azt is javaslom, hogy készítsen biztonsági másolatot a számítógépes rendszerről, mivel az összes fájl elvesztése sokkal pusztítóbb, mint néhány DD-WRT beállítás elvesztése..

A vezeték nélküli tartomány növelése

Van néhány fő módszer a vezeték nélküli tartomány és az átviteli sebesség növelésére. Az alábbiakban bemutatom a legnépszerűbb lehetőségeket. Ezek közül néhány kapcsolódik a firmware-hez, míg néhányukhoz további hardverekre van szükség.

A router elhelyezkedése

Az otthoni vagy irodai optimális lefedettség elérésének ideális módja az, ha a routerét az akció központjában találja. Keresse meg ingatlanának fizikai központját, és nézze meg, hogyan befolyásolja ez a lefedettségét. A falak, különösen a beton falak nagy akadályt jelenthetnek, ezért próbáljon mozgatni a routerét.

Sajnos az internetszolgáltatója (ISP) valószínűleg nem ideális helyen helyezte el a modemet. Ha a modemet és az útválasztót ugyanabban a helyen szeretné tartani, akkor vásároljon egy koaxiális kábelhosszabbítót (vagy kérje meg az internetszolgáltatóját, hogy tegye meg érted). Ha nem bánja, hogy a kettő különböző helyekben van (vagy azt akarja, hogy különböző helyeken legyenek), akkor vásárolhat egy extra hosszú Ethernet kábelt.

Ha teljesen képtelen vagy vonakodik áthelyezni az útválasztót, akkor a következő lépéseknek segíteniük kell.

Használjon egy üres csatornát

Míg a vezeték nélküli frekvenciákra 2,4 GHz és 5 GHz-re hivatkozunk, valójában kicsit eltérnek e céloktól. Ennek oka az, hogy minden fő frekvenciához számos csatorna létezik. Ezeket a csatornákat úgy lehet elképzelni, mint egy sáv számát az autópályán. Minél több autó van egy sávban, annál lassabb lesz. Az üres (vagy legalább az üres) megtalálása rendkívül egyszerű, és ez elősegítheti a tartomány és az átviteli sebesség növelését..

 1. Töltse le a készülékére egy Wifi Analyzer alkalmazást. A következőket javaslom: Wifi elemző Android, AcrylicWiFi Windows, WiFi szkenner Mac-hez. Sajnos eddig még nem állnak rendelkezésre jó lehetőségek az iOS számára.
 2. Használja az alkalmazást vagy a szoftvert a környéke átvizsgálásához. Megállapítottam, hogy az 5 GHz-es csatornák szinte használhatatlanok, tehát választhattam a lehetőségeket. Amint az alábbi képen látható, a 2,4 GHz-es csatornák sokkal nagyobb forgalommal bírtak. Nyilvánvalóan nagyon zsúfolt csatornát (SuperNet) használtam, és jobb lenne, ha magasabb csatornaszámmal rendelkeznék.
  WiFi elemző
 3. Megváltoztattam a hálózat csatorna számát a vezeték nélküli szolgáltatásban -> Alapvető beállítások a 13. csatorna számára.
 4. Kiválaszthatja az Auto lehetőséget is, de személyesen azt tapasztaltam, hogy az emberek szinte soha nem változtatják meg csatornájukat, tehát erre nincs szükség.

Speciális vezeték nélküli beállítások

A csatorna megváltoztatása a korábban leírtak szerint az egyik legegyszerűbb és legbiztosabb módszer a jobb jelzéshez. Van azonban sok speciális beállítás, amelyekkel kipróbálható. Ezek a helyzettől függően változnak, és néhányuk, például a TX teljesítmény növelése csökkentheti az útválasztó élettartamát. Ezért nem csak gondosan kell elvégeznie a tesztelt konfigurációkat, hanem szem előtt kell tartania, hogy más, enyhébb következmények is következhetnek.

Sávszélesség vs teljesítmény

Mielőtt elmagyaráznám, hogyan kell tesztelni a sávszélességet és az átviteli sebességet, feltétlenül magyarázza meg a kettő közötti különbséget. A sávszélesség az a rögzített sebesség, amelyért fizetni kell, és az ISP-től megkapja: az én esetemben ez 30Mbps letöltés és 3Mbps feltöltés. Átviteli sebesség az az adatmennyiség, amelyet az útválasztó képes kezelni. Az általunk tesztelt RT-AC56U készüléken az elméleti maximum 867Mbps.

Ezért, ha csak az útválasztót kívánja használni az internet eléréséhez, akkor azt javaslom, hogy ne játsszon a Speciális beállításokkal (hacsak nincs nagyon gyors internetkapcsolat). Ha azonban tároláshoz, nyomtatáshoz, filmek streaminghez vagy más belső célokra kívánja használni, akkor érdemes lehet.

Sávszélesség és teljesítmény átvizsgálása

A sávszélesség tesztelése a kettő közül a legegyszerűbb. Menjen át a TestMy.net oldalra. A térségben látnia kell a sebességet, amit fizet. Ha nem erről van szó, akkor érdemes fontolóra vennie egy szót az internetszolgáltatóval. Közismert tény, hogy a sebesség változhat, de sok esetben (különösen Amerikában) számoltak be arról, hogy az internetszolgáltatók csak nem teljesítették ígéreteiket..

Az átviteli teszteléshez le kell töltenie a TamoSoft átviteli tesztet. A kiszolgálót Ethernet-kábellel az útválasztóhoz vezetékes számítógépen kell futtatnia. Ezután egy laptopon futtatnia kell az ügyfélszoftvert. Írja be a szerver IP-címét, majd hajtsa végre az útválasztó tesztet. Ez megadja az útválasztó átviteli sebességét.

TX teljesítmény, átvitel stb

Ha a beállítások tesztelése után úgy döntött, hogy nagyobb átviteli sebességre van szüksége, akkor valószínűleg elkezdi a fejlett vezeték nélküli beállítások megváltoztatását. Mint említettük, ezek bonyolultak és problémákat okozhatnak. Mivel az alapértelmezett beállításokkal 500 Mbps sebességet látunk a számítógépünkön és 100 Mbps telefonunkon (ami a hardver miatt korlátozott), nem gondoljuk, hogy ez szükséges, és valószínűtlen, hogy.

Ha azonban ezt meg akarja tenni, akkor a legjobb javaslat a DD-WRT fórum felé jutni, és felkérni az ottani barátságos embereket. Ha ezt megteszi, feltétlenül sorolja fel az összes eszközt és igényét, hogy azok a specifikációkat testreszabhassák.

A vezeték nélküli hálózati tartományok és sebességek kibővítésekor gyakran szembesülnek az Afterburner-rel. Az Afterburner egyedülálló technológia, amelyet bizonyos eszközök támogatnak, és javasoljuk, hogy alapértelmezés szerint kapcsolja ki.

Antennák és WiFi kiterjesztők

A készülékek jobb vételének egyik leggyorsabb és legegyszerűbb módja a vezeték nélküli antennák használata.

Ha az általunk ajánlott útválasztót használja, akkor sajnos nem fog hozzá további antennát csatlakoztatni. Ennek ellenére továbbra is csatlakoztathat egyet asztali számítógépéhez, feltéve, hogy már be van helyezve egy WiFi-kártya. Annak ellenére, hogy könnyű megtenni, az antenna csatlakoztatása a számítógéphez valószínűleg a legkevésbé praktikus és költséghatékony megoldás, mivel csak egy eszköz számára segít.

Ezért, ha továbbra is a jó vezeték nélküli lefedettséggel küzd, és megpróbálta a fenti két lépést, akkor érdemes pótantennát szerezni a routeréhez. Ezek meglehetősen olcsók az Amazon-on. Három szempontot kell figyelembe venni, ha egyet kapsz:

 • Műszaki adatok. Győződjön meg arról, hogy olyan készüléket kap, amely jobb műszaki előírásokkal rendelkezik, mint a meglévő antenna.
 • Irányítottság. Egyes antennák, mint például az Asus WL-ANT-157, megnövelt távolságot biztosítanak, de a jelet fókuszálják, így ez csak egy irányba megy.
 • Csatlakozás vezetékkel. Egyes antennák vezetékkel csatlakoznak az antennához, ez azt jelenti, hogy egy kicsit körül tudja mozgatni. Néhányuknak van még egy mágneses alapja, hogy könnyebben megtehesse.

A jelátvitel másik módja a WiFi tartomány-hosszabbítók használata. A legjobb WiFi tartománybővítővel csak be kell dugnia a hálózati aljzatba, öt percig kell beállítania, és kész is lesz. Sokan inkább ezt a lehetőséget választják, mivel nagyon kevés helyet foglal el, és rendkívül gyors és egyszerűen beállítható.

Használjon tartalék útválasztót DD-WRT ismétlőként

Ha már van meglévő útválasztója, de tervezel egy újabb megszerzését is, addig mindaddig, amíg a meglévő támogatja a DD-WRT-t, használhatja DD-WRT átjátszóként. Ez azt jelenti, hogy egy teljesen más helyre teheti, mint a fő útválasztót, és ez továbbítja a vezeték nélküli jelet.

A gyengébb útválasztó ismétlőként történő beállításához kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Telepítse a DD-WRT-t az útválasztóra, az előző lépések szerint
 2. Keresse meg a Beállítás menüt -> Alapbeállítás. Itt kapcsolja ki a „Kapcsolat típusát”, mivel az útválasztót nem csatlakoztatja a fő útválasztóhoz vagy a modemhez.
 3. Változtassa meg a 'Router' és 'Host Name' elemeket, amint azt a DD-WRT beállításakor című részben megmutattuk. Javasoljuk, hogy ugyanazt a nevet használja a mellékelt '-2' jelöléssel.
 4. Módosítsa a 'Local Router IP Address' utolsó számjegyét. Általában az IP-k automatikusan hozzárendelésre kerülnek az eszközökhöz, és szeretné elkerülni az ütközést, és azt okozza, hogy két eszköz ne kapjon vezeték nélküli jelet, ezért azt javasoljuk, hogy válasszon egy viszonylag nagy számot, például 50.
 5. A DHCP típusának módosítása „DHCP továbbító” -ra.
 6. Írja be az elsődleges útválasztó IP-címét (általában a modemet is) a 'DHCP szerver' mezőbe. Általánosságban elmondható, hogy ennek 192.168.1.1. Ha pontosan megtudja, melyik, keresse fel az eszköz használati útmutatóját. Megment a változások.
 7. Lépjen a Biztonság fülre, és kapcsolja ki az összes biztonsági beállítást (törölje az összes jelölését), mivel a fő útválasztó kezeli az összes biztonságot. Találat Megment.
 8. Lépjen a Vezeték nélküli fülre, és válassza a „Vezeték nélküli mód” beállítást „Repeater” vagy „Repeater Bridge” beállításokra. Ha kész, kattintson a gombra Megment.
  1. A 'Repeater' csak a vezeték nélküli jel továbbadására szolgál, ez a legjobb megoldás, ha csak vezeték nélkül csatlakozik az eszközéhez
  2. A „Repeater Bridge” kiválasztása lehetővé teszi az Ethernet portjainak használatát. Ez azt jelenti, hogy a Smart TV-t, a játékkonzolt vagy más eszközöket csatlakoztathatja ehhez. Ez lehetővé teszi ezeknek az eszközöknek a gyorsabb internetkapcsolatát. Ez lehetővé teszi ezen eszközök számára, hogy más eszközöket láthassanak a hálózaton, például a hálózathoz csatlakoztatott tárolási megoldásokat.
 9. Változtassa meg a „Vezeték nélküli hálózat neve (SSID)” pontosan a fő útválasztó beállításainak megfelelően. Ha a fő útválasztónak mind 2,4 GHz, mind 5 GHz-es hálózata van, akkor ügyeljen arra, hogy mindkettőt megtegye. Találd meg újra.
 10. Lépjen a Vezeték nélküli elemre -> Vezeték nélküli biztonság fül, és módosítsa a beállítást, hogy az megegyezzen a hálózat elsődleges útválasztójának beállításaival. Kattintson a „Mentés”, és végül az „Alkalmaz beállítások” elemre..

Ha ezeknek a beállításoknak a kísérletezése után még mindig nem sikerült elérnie a kívánt vezeték nélküli útválasztó tartományt, akkor mindig elkészítheti saját.

DD-WRT túllépés (az energia növelése)

Mint egy számítógéppel, lehetséges az is, hogy túlzsúfolja az útválasztót, hogy másodpercenként több műveletet tudja végrehajtani, és jobb teljesítményt nyújt. A számítógéppel ellentétben azonban, kivéve, ha nagyon praktikus vagy, nem alkalmazhat hűtést a rendszerben. Tehát vigyáznia kell a túlmelegedésre és a stabilitásra.

Beállítottam az útválasztómat 1200Mhz CPU frekvenciára és 800Mhz memóriafrekvenciára, a 800/600 alapértelmezett alapértelmezéshez képest. A készenléti hőmérséklet így 67 ° C, a szokásos 63 ° C-hoz képest. Ez egy jó stabil hőmérséklet, és bár lehetséges, hogy még több órát is órára állítson, nem láttam szükségét rá. A 70 ° C-nál vagy magasabb hőmérsékleten valószínűleg problémákat vagy csökkent élettartamot okozhat.

A túlórázáshoz ne használja az adminisztráció alatt található beépített overclock eszközt -> Management! Az iparban minden szakember esküszik erre, és nem is tudják, miért nem építették be jobban, vagy eltávolították. Ehelyett hajtsa végre ezeket a lépéseket.

 1. Ugrás az adminisztrációhoz -> parancsok
 2. A mezőbe írja be az alábbiakat, és megmutatja az aktuális beállításokat (alapértelmezés szerint 800Mhz CPU / 600Mhz memória) nvram get clkfreq
 3. Írja be a következő parancsot: nvram set clkfreq = 1200 800

  és kattintson a gombra Indítás mentése

 4. Ugrás az adminisztrációhoz -> Kezelés és az alsó kattintás Indítsa újra a Router-t.
 5. Miután az útválasztó újraindult, ismételje meg a 2. lépést, amelynek látnia kell az 1200/800-at
  DD-WRT túllépés
 6. Ha valami alacsonyabbat szeretne, akkor azt javaslom, hogy menjen 1000/666-ra, amikor beállítja a frekvenciát

Külső eszközök csatlakoztatása

Két vagy két USB-porttal rendelkező útválasztó segítségével olyan eszközöket csatlakoztathat hozzá, amelyek lehetővé teszik, hogy még hasznosabbá tegye otthon és az irodában..

DD-WRT használata NAS-hoz

A NAS definíciója hálózati csatolt tároló. Ez lényegében azt jelenti, hogy egy külső merevlemez vagy USB-meghajtó hozzácsatolásával hozzáférhet minden rajta található fájlhoz, amíg az eszköz csatlakozik a WiFi hálózathoz. Még ennél is jobb, ha beállítja az FTP-t, amelyet később bemutatunk, akkor bárhol elérhető lesz az egész világon, amíg csatlakozik az internethez.

Így állíthatja be.

 1. Csatlakoztassa az USB-tárolóját az útválasztóhoz, és kapcsolja be (ha még nem volt). Ehhez használja az USB3.0 portot.
 2. Keresse meg a router WebGUI-t azáltal, hogy beírja a 192.168.1.1-et a böngésző címsorába (hacsak nem változtatta meg).
 3. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> USB
 4. Engedélyezze az „Alapvető USB támogatás”, az „USB tárolási támogatás” és az „Automatikus meghajtó-rögzítés” lehetőséget. Ha van tartalék USB portja, és nyomtatót szeretne csatlakoztatni vezeték nélküli nyomtatáshoz, engedélyezheti az „USB nyomtató támogatása” funkciót is. kettyenés Megment és akkor Alkalmazza a Beállításokat.
 5. Az USB-tárolóeszköz adatainak megjelennie kell a „Lemezinformáció” szakaszban. Ha nem, akkor indítsa újra az útválasztót, és töltse újra az oldalt
  DD-WRT szolgáltatások USB
 6. Kattintson a NAStab elemre. Engedélyezze a SAMBA alkalmazást, válassza ki a Szerver karakterláncot (név), és adja hozzá a Munkacsoportot. A munkacsoport megismeréséhez vagy megváltoztatásához tegye a következőket:
  1. Windows esetén lépjen a Vezérlőpultra -> Rendszer
  2. Az OSX alatt lépjen a Rendszerbeállítások menübe -> Hálózat -> Repülőtér -> Fejlett -> WINS
  3. Linux / Ubuntu alatt a Samba telepítéséhez nyisson meg egy terminál ablakot és adja ki a következő parancsot: sudo apt-get install samba smbfs

   (be kell írnia a sudo jelszavát).
   Lépjen az /etc/samba/smb.config fájlba, és keresse meg a „workgroup = WORKGROUP” sort..

 1. A „Fájlmegosztás” alatt kattintson a gombra Add Share, válassza ki a tárolóeszközt vagy eszközpartíciót az „Útvonal” legördülő menüből, és válassza ki a tárhely nevét. Ha azt akarja, hogy mindenki, aki csatlakozik a hálózathoz, hozzáférhessen a NAS tárolóhoz, akkor jelölje be a „Nyilvános” elemet, és döntse el, hogy az engedély olvasható / írható vagy csak olvasható.
 2. Ha inkább a megnevezett felhasználók számára korlátozza a hozzáférést, akkor kattintson az OK gombra Felhasználó hozzáadása és töltse ki az adatokat, ügyelve arra, hogy a „Samba” be legyen jelölve. Ismételje meg a műveletet minden felhatalmazott felhasználó számára (vagy kevésbé biztonságosan, ossza meg közvetlenül egy felhasználói fiók részleteit az összes felhatalmazott felhasználóval).
 3. A beállítások mentése és alkalmazása
  DD-WRT Services NAS
 4. NAS-meghajtójának most elérhetőnek kell lennie a hálózatán:
  1. A Windows rendszerben lépjen a Start menübe -> Hálózat -> [Útválasztó neve] -> [meghajtó vagy partíció neve]
  2. Az OSX alkalmazásban lépjen a Fájlkezelőbe -> Megosztott ablaktábla vagy hálózati mappa -> [Útválasztó neve] -> [meghajtó vagy partíció neve]
  3. Linux / Ubuntu esetén kövesse ezeket az utasításokat.

Mint korábban említettük, ez a NAS rendszer bármilyen külső tároló meghajtóval vagy USB flash memóriakártyával beállítható. Egyes esetekben a beállítások elvégzése és az útválasztó újraindítása után figyelmeztetést kaphat "Nem támogatott fájlrendszer". Ha ez történik, újra kell formáznia a meghajtót a következő fájlrendszerek egyikéhez: ext2, ext3, NTFS vagy VFAT.
DD-WRT NAS nem támogatott fájlrendszer

Néhány DD-WRT felépítés támogatja a multibay meghajtók csatolását is, ha RAID-kompatibilis beállítást szeretne telepíteni. Sajnos nem csatlakoztathat USB-meghajtót USB-portonként, és ezeket RAID 1 konfigurációban futtathatja. Ha azonban elsősorban a DD-WRT-t NAS-rendszerként kívánja használni, akkor jobb ötlet, ha egy dedikált NAS-rendszert kap..

Nyomtató csatlakoztatása a DD-WRT készülékhez

A nyomtató csatlakoztatása a DD-WRT útválasztóhoz csak kissé bonyolultabb, mint az előző NAS beállításnál. Ellenőriznie kell, hogy a nyomtató USB2.0 + -ot támogat, különben nem fog működni.

Néhány modern nyomtató lehetővé teszi, hogy megosszák őket a WiFi használatával, de szeretném megőrizni a WiFi hálózatokat a lehető legtisztábban. Néhányuk lehetővé teszi az ethernet porton keresztüli használatát is, de úgy érzem, hogy az USB port kényelmesebb.

 1. Dugja a nyomtató kábelét a router USB portjába. Javaslom az USB2.0 portot, mivel ez jobb a kompatibilitásra, és nem igényel nagy áteresztőképességet sem.
 2. Nyissa meg a DD-WRT panelt a 192.168.1.1 oldalon
 3. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> USB. Ha még nem tette meg, engedélyezze az 'Alapvető USB támogatás' és az 'USB nyomtató támogatás' funkciót is. Azután Alkalmazza a Beállításokat.
 4. A nyomtató készen áll, de a számítógépet is be kell állítanunk, hogy hozzáférhessen hozzá

DD-WRT megosztott nyomtató, Windows 7-től kezdve

 1. Kattintson a Start menüre, majd az Eszközök és nyomtatók elemre
 2. kettyenés Adjon hozzá egy hálózati, vezeték nélküli vagy Bluetooth nyomtatót.
 3. Kattintson Adjon hozzá egy nyomtatót TCP / IP-cím vagy gazdagépnév használatával
 4. Adja meg a 192.168.1.1-et gazdagépnévként, kivéve, ha ezt megváltoztatta. Törölje a „Lekérdezés a nyomtatóból és automatikusan válassza ki a használni kívánt illesztőprogramot” jelölőnégyzetet.
 5. Tegyen kávét, amíg a Windows megpróbálja felismerni a nyomtatót. Az idő 90% -a továbbra is kudarcot vall, de ne aggódjon, kattintson Következő.
 6. Válassza ki a nyomtató gyártmányát és modelljét a listából.
 7. Adjon nevet a nyomtatónak
 8. Ha a nyomtató eddig probléma nélkül működött, ne aggódjon az illesztőprogram kicserélésekor, ha új verziót észlel.
 9. „Nyomtasson ki egy tesztoldalt”, hogy megbizonyosodjon arról, hogy minden megfelelően működik-e, majd kattintson a „Befejezés” gombra, és kész!

3G és 4G vevő / modem

Ha sokat mozog munka miatt, akkor valószínűleg 3G (vagy akár 4G) USB-vevője vagy WiFI-hotspotja lesz. Ha valamilyen okból szeretne valami képesebbet, mint a hotspotot, vagy csak több funkcionalitást, akkor csatlakoztassa a 3G USB dugaszt az útválasztóhoz. Noha ez azt jelentené, hogy az útválasztót el kell hordoznia, és annak áramforrása körül van, hallottuk, hogy a vállalkozók az általa nyújtott sokoldalúság miatt kedvelik ezt. Lényegében mobil WiFI útválasztót hoznak létre.

Mivel azonban ez egy nagyon ritka és bonyolult folyamat, amelyet csak néhány ember keres, nem fogok belemerülni. Ha érdekli, nézze meg az alábbi linkeket. A DD-WRT támogatja a 3G modemeket, mobiltelefon / USB modemet mint WAN, és ha a GiffGaff-on van, akkor a folyamatot testre szabták.

Személy szerint, ha ez valami érdekli, akkor inkább azt javaslom, hogy szerezzen be egy 4G USB-donglt, majd használja a DD-WRT-t ismétlőként, az előzőekben leírtak szerint..

A DD-WRT Router elérése

A DD-WRT elérése a WebGUI-n keresztül, ahogyan ezt az oktatóprogram nagy részében megtettem, a legegyszerűbb és legegyszerűbb módszer. Sajnos a WebGUI-nak megvannak a korlátai, és néha be kell lépnie a rendszer mélyebb működésébe. Az SSH és a Telnet egyaránt tökéletes ehhez, valamint az SCP és az FTP, és ideálisak az útválasztón lévő fájlok távoli elérésére. Annak eldöntéséhez, hogy mely protokollt kell használni a távoli fájlhozzáféréshez, azt javasolom, hogy olvassa el a CodeGuru ezt a nagyszerű cikket.

SSH és Telnet

Az SSH (Secure SHell) és a Telnet hozzáférés egyaránt engedélyezve van. Ezért csoportosítottam a kettőt. A Telnet szolgáltatást a router helyi elérésére használják, míg az SSH a távoli eléréshez és a fájlátvitelhez is kényelmesebb. Természetesen a helyi fájlátvitel legegyszerűbb módja egy NAS létrehozása, ahogy azt korábban leírtuk.

 1. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> Szolgáltatások és görgessen lefelé az alsó közelében
 2. Itt engedélyezheti az SSH és a Telnet szolgáltatást
 3. Az SSH esetében lehetősége van a port meghatározására, valamint a hitelesítési kulcsok létrehozására. Személyesen ragaszkodtam a felhasználónévhez és a jelszóhoz való bejelentkezéshez, de a legmagasabb szintű biztonság érdekében javasolnám egy engedélyezési kulcs hozzárendelését. Ha kész, kattintson Megment és Alkalmazza a Beállításokat.
  DD-WRT SSH és Telnet
 4. Ugrás az adminisztrációhoz -> Kezelés, és itt engedélyezheti az SSH és a Telnet kezelést is.
 5. Ha külsőleg szeretné elérni a DD-WRT készüléket, akkor be kell állítania a modem port-továbbítását a kiválasztott porthoz, amelyet használni kíván az SSH számára. Noha a 22. és a 23. portot általában használják, javasolnék valami 1024 feletti használatát, hogy megnehezítsék azt, aki megpróbálja elérni a hálózatát..

A Windows rendszerben a parancssort használhatja a Telnet-en keresztüli eléréshez. Azt is ellenőriznie kell, hogy engedélyezve van-e a Telnet kliens. Ehhez lépjen a Vezérlőpultra -> programok -> A Windows szolgáltatások be- és kikapcsolása. Várja meg, amíg a lista betöltődik, válassza a 'Telnet klienst', majd kattintson a gombra rendben.

 1. Indítsa el a parancssort a Windows gomb, írja be az alábbiakat, és nyomja meg az enter.cmd billentyűt
 2. Typetelnet
 3. Indítsa el a kapcsolatot az útválasztóval az open 192.168.1.1 [23] gépeléssel, módosítsa ennek megfelelően az IP-címet és a portot, ha más értékeket választott
 4. A bejelentkezési adatok felhasználónév: root és jelszó: az elején megadottak szerint. Ne aggódjon, ha jelszava nem jelenik meg gépelés közben; ez egy biztonsági szoftver funkció.
 5. Így van, az ön.
  A DD-WRT elérése a Windows Telnet segítségével

A PuTTY segítségével Telnet vagy SSH is használható az útválasztón. Az SSH az SCP-vel (Secure Copy) is érkezik, ez azt jelenti, hogy a WinSCP-hez hasonló programot használhat az útválasztó fájlrendszereinek eléréséhez.

 1. Az útválasztó WinSCP-n keresztüli eléréséhez csak írja be a részleteket a fentiek szerint, a megfelelő szakaszba, és kattintson az OK gombra Belépés.
 2. Ha ez az első alkalom, akkor biztonsági kulcs figyelmeztetést kaphat, ebben az esetben csak fogadja el.
  A DD-WRT elérése WinSCP-n keresztül

FTP

Az FTP engedélyezéséhez a DD-WRT útválasztón a következő lépésekre van szükség, miután az USB tárolóeszközöt csatlakoztatta az útválasztóhoz.

 1. Végezze el a NAS tárolórendszer beállításának 1.-6. Lépését
 2. A Szolgáltatások alatt -> NAStegye a következő beállításokat
  1. Engedélyezze a ProFTPD-t (változtassa meg a portot, ahogy tetszik) és Engedélyezze a WAN hozzáférést
  2. Engedélyezze a WAN hozzáférést
  3. Azt javaslom, hogy ne engedjük be az Anonim Bejelentkezés lehetőséget. A jelszólista használatával történő hitelesítéshez sokkal kényelmesebb, de a Sugius módszer biztosítja a legnagyobb biztonságot.
 3. A Felhasználók alatt adjon meg egy felhasználónevet, egy biztonságos jelszót, és válassza ki, mely meghajtókat szeretné megosztani, valamint az FTP-t.
 4. kettyenés Megment azután Alkalmazza a Beállításokat.
  DD-WRT FTP beállítása
 5. Ugrás az adminisztrációhoz-> Parancsok írja be a következőwanf = `nvram get wan_iface` iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp --dport 21 -j logdrop iptables -I INPUT 2 -i $ wanf -p tcp -m state --state NEW - dport 21 -m limit - limit A / perc - limit-burst B -j logaccept

  Változtassa meg az értékeket, amikor megfelelőnek tartja:

  1. A (2) - percenként megengedett kitalálások száma B (3) után a sikertelen kezdeti próbálkozások száma - ez lelassítja és korlátozza azt, aki betörni próbál
  2. Ehelyett a következő kódot is használhatja, de ez kevésbé lesz biztonságos. -I INPUT 1 -p tcp --dport 21 -j logaccept
 6. Mentés indításként, Alkalmazza a Beállításokat, és Indítsa újra a Router-t
 7. Az FTP-kiszolgálónak most futnia kell a DD-WRT-n

A meghajtó elérése az FTP használatával

 1. Töltse le az FTP klienst. A WinSCP Windowshoz, a FileZilla Machez, az ES File Explorer az Androidhoz és az FTP Manager iOS-hoz nagyon alkalmasak - de lehet, hogy saját preferenciáid is vannak.
 2. Amikor a rendszer kéri, írja be az útválasztó beállításait a korábban meghatározottak szerint
 3. Ha külsőleg szeretné elérni, akkor tudnia kell az IP-címét (előzetesen), amelyet az IPLeak.net segítségével találhat meg..
  1. Ha modemet használ az útválasztó előtt, akkor be kell állítania a továbbító portot is, ezek ISP-nként változnak & Modem, tehát nézd meg a dokumentációt, amelyet nekik adtak.
  2. Ha ezt VPN használata közben kívánja megtenni, akkor ki kell választania egyet, amely lehetővé teszi a port továbbítását.
 4. Ennyi az a te kapcsolatodban

Speciális hozzáférési beállítások

Hozzáférési korlátozások / Szülői felügyelet

Ha otthon szeretne beállítani néhány hozzáférési korlátozást, korlátozhatja azt a tartalmat, amelyet a családtagok, különösen a gyermekei elérhetnek. Noha úgy gondolom, hogy ezek oktatása fontosabb, természeténél fogva nagyon sok olyan téma van, amelyeket egyik előadás sem akadályozhat meg abban, hogy valaki megbotlik.

Egy irodában beállíthatja a szűrést úgy, hogy az alkalmazottak csak a munkaidőt használják fel a Facebook, a Twitter és más közösségi média eléréséhez, kivéve, ha ez a feladata..

Személy szerint én az öncenzúra módszerének megfelelően állítottam be a hozzáférési korlátozásokat. Tudom, hogy vannak olyan weboldalak, amelyeket meglátogatok, mint például a 9GAG, amelyek nem eredményesek, és nem kellene nap mint nap elérnem őket..

 1. Lépjen a Hozzáférési korlátozások oldalra -> WAN hozzáférés
 2. Legfeljebb 8 házirendet állíthat be
 3. Állítsa be a hozzáférési házirendet. Az ügyfelek listájához használhatja a MAC-címet, IP-címet vagy IP-tartomány specifikációt. Javaslom a MAC beállítás használatát, mivel ezt a legnehezebb leküzdeni. A csatlakoztatott eszközök MAC-címeit az Adminisztráció menüpontban találhatja meg -> WOL.
  DD-WRT adminisztráció WOL
 4. A Napok és idők esetében adja meg, mikor kívánja aktívvá tenni a hozzáférési korlátozást
 5. A 'Blokkolt szolgáltatások' szakasz segítségével meghatározhatja, hogy vannak-e olyan speciális szolgáltatások, amelyeket blokkolni szeretne, például játék vagy Yahoo..
 6. Az utolsó két szakaszban blokkolhatja a webhelyeket kulcsszó vagy meghatározott URL alapján. Azt javasolom, hogy használja az URL-letiltást, mivel ez pontosabb, és elkerüli a webhelyek véletlenszerű blokkolását, amelyekre szükség lehet munka vagy oktatás céljából..
  DD-WRT hozzáférési korlátozások

Vendég WiFi

Ha gyakran járnak barátok, látogatók vagy üzleti partnerek, akkor valószínűleg szeretné biztosítani számukra WiFi hozzáférést. A vendéghálózat létrehozásának előnye, hogy testreszabhatja azt az Ön igényei szerint. Például különböző hozzáférési korlátozások és adatvédelmi beállítások állhatnak rendelkezésre. Mivel a két hálózat különálló, biztonságosabbá is válhat, sőt a sávszélességet is testreszabhatja, így a barátok nem kezdik el az összes letöltési sebességet.

Létrehozhat vendéghálózatot mind 2,4 GHz, mind 5 GHz hálózathoz.

 1. Lépjen a Vezeték nélküli elemre -> Alapbeállítások
 2. Annak a gyakoriságnak az eléréséhez, hogy a vendégek hozzáférhessenek a kattintáshoz hozzáada „Virtuális interfészek” alatt. Személy szerint csak 2,4 GHz-es vendéghálózatom van, mivel ez több mint megfelelő. Mindegyik frekvenciához egynél több virtuális hálózatot is felvehet, de nem tudtam kitalálni egy jó okot, ami hasznos lehet. kettyenés

  Megment
  DD-WRT vendéghálózat és vírusos interfészek

 3. Lépjen a Vezeték nélküli elemre -> Vezeték nélküli biztonság és a vendég hálózat számára adjon meg egy jelszót, ez nem kötelező, de mindig megpróbálom korlátozni, hogy ki férhet hozzá a hálózathoz, így tudom, hogy a szomszédaim nem fognak szabadon rakodni, vagy a szomszédos kávézó ügyfelei nem fogják használni bármelyik. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat.
 4. Most hídot szeretne létrehozni. Amit egy híd tesz, lehetővé teszi a két hálózat elválasztását, így külön-külön vezérelhetők. Megmutatom azt is, hogyan adhat prioritást a nem vendég vezeték nélküli hálózatok sávszélességének.
 5. Lépjen a Beállításra -> Hálózat
 6. Hozzon létre egy új DD-WRT híd kattintással hozzáad és hívja br1, kattintson Megment
 7. Az IP-nek definiálnia kell: 192.168.2.1, és az Alhálózati maszk legyen 255.255.255.0, kattintson Megment azután Alkalmazza a Beállításokat
 8. kettyenés hozzáad az 'Assign to Bridge' alatt
 9. Válassza ki a br1-et, amelyet éppen kliens hídként hozott létre, és a wl0.1-et mint hálózatot. Hagyja a Prio-t, ahogy van, majd

  Alkalmazza a Beállításokat
  DD-WRT telepítő hálózat

 10. A 'DHCPD' aljára, adjon hozzá új DHCP szervert. Válassza a br1 lehetőséget a legördülő menüben, és hagyja alapértelmezésként a többi beállítást. Alkalmazza a Beállításokat újra.
  DD-WRT telepítő hálózat 2
 11. Most két külön hálózattal rendelkezik. Mégis azt akarja, hogy az elsődleges hálózat elsőbbséget élvezze, mivel ez fontosabb.
 12. Lépjen a NAT / QoS oldalra -> QoS (Szolgáltatásminőség).
 13. A QoS Engedélyezze, és a Porthoz válassza a LAN lehetőséget & WLAN a legördülő menüből.
 14. A Netmask Priority mezőbe írja be a 192.168.1.1/24 és a 192.168.2.1/24 (vagy a megfelelően definiált IP-ket)..
 15. Az 192.168.1.1 elsődleges hálózathoz válassza a prémium prioritást, a másodlagos pedig a tömeges prioritást.
 16. Alkalmazza a beállításokat
  DD-WRT NAT QoS

 17. Ugrás az adminisztrációhoz -> Parancsok és írja be a következőket
 18. iptables -t nat -I POSTROUTING -o `get_wanface` -j SNAT --to` nvram get wan_ipaddr` iptables -I FORWARD -i br1 -m state --state ÚJ -j ACCEPT iptables -I FORWARD -p tcp --tcp -flags SYN, RST SYN -j TCPMSS - clamp-mss-to-pmtu iptables -I FORWARD 1 -i br0 -o br1 -j DROP iptables -E FORWARD 1 -i br1 -o br0 -j DROP
 19. kettyenés Mentse a tűzfalat és kész

Ha azt szeretné, hogy például a vendéghálózat rögzített sávszélességgel rendelkezzen, egy alapteszttel kell rendelkeznie egy termék tesztelésekor, akkor a fentiek elvégzése után a következő módon teheti meg:

 1. Lépjen a NAT / QoS oldalra -> QoS
 2. A 'QoS beállítások' szakaszban adja meg az internetszolgáltató által biztosított maximális feltöltési és letöltési sebességet
 3. A 'Hálózati prioritás' részben a korlátozott sebességű hálózathoz állítsa a prioritást Kézi értékre
 4. Írja be az elérni kívánt felfelé és lefelé irányuló sebességet.
 5. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat és kész.
  DD-WRT sávszélesség korlátozása

Vendég HotSpot

A DD-WRT négy különféle hub-pont használatát teszi lehetővé, amelyek rendkívül kényelmesek és hasznosak kereskedelmi környezetben. Ezek a Sputnik, a Hotspot System, a Wifidog és a Chilispot. Ezt a Szolgáltatások alatt találja meg -> Csatlakozási pont. Mindegyiküket részletesebben megvizsgálom, de csak a HotSpot rendszer beállításába megyek, mivel ezt a legkönnyebben használható és megvalósíthatom..

Szputnyik

A Sputnik i, akárcsak a HotSpot rendszer, és egyes esetekben a Chilispot is fizetett menedzsment szolgáltatóként működik. Ez azt jelenti, hogy havi vagy vásárlási díj ellenében kezelik a splash képernyőt, a különböző helyeket és még sok más.

Úgy találtuk, hogy a Sputnik kissé bosszantó a telepítésnél, de ez biztosítja a jó beállításokat, és korlátozza az összes WiFi használatot a Sputnik splash képernyőn. Ez azt jelenti, hogy a DD-WRT beállításainak megváltoztatásához Ethernet-kábellel kell csatlakoztatni.

HotSpot rendszer

Úgy találtam, hogy a HotSpot rendszert a legegyszerűbben lehet telepíteni és használni. A szolgáltatás lehetővé teszi az ügyfelek számára a WiFi felszámítását, ebben az esetben a vállalat a fizetés kis százalékát veszi igénybe. A felhasználók számára ingyenes Wi-Fi-kapcsolatot is biztosíthat, és rendelkezik egy splash képernyővel, amely felkéri őket, hogy kövessék Önt a közösségi hálózatokon, ezért havonta alacsony árat kell fizetniük.

 1. Regisztráljon fiókot a hotspotsystem.com webhelyen, feltétlenül jegyezze fel az Üzemeltető felhasználónevét és a helyazonosítóját
 2. A DD-WRT alatt nyissa meg a Szolgáltatásokat -> Csatlakozási pont
 3. A HotSpotSystem engedélyezése
 4. Írja be adatait, majd kattintson a gombra Alkalmazza a Beállításokat
 5. Ez automatikus vendéghálózatot hoz létre, és bejelentkezéskor egy splash képernyőt is kap. Ha meg akarja változtatni ezt a splash képernyőt, akkor ezt megteheti a HotSpot System webhelyen. Mindent megváltoztathat a színektől, a képektől és a gomboktól a kívánt dolgokig.
  DD-WRT Hotspot rendszer

Wifidog

A Wifidog és a Chilispot egyaránt nyílt forráskódúak, ami azt jelenti, hogy ha szeretné, saját maga is beállíthatja a kiszolgálót ehhez, vagyis nem is kell internetkapcsolat. A Wifidog a legbonyolultabb és a legkevésbé beszélt lehetőség, ezért azt javaslom, hogy kerülje el, és inkább Chilispotot válassza.

Chilispot

A Chilispot a legjobban adaptálható DD-WRT hotspot szolgáltatás odakint. Először is használhat olyan szolgáltatásokat, mint a Wi-Fiplanet és az EngageHotspot, hogy web-alapú splash oldalra és rendszerre kerüljön. Ezek hasonlóan működnek, mint a HotSpot rendszer, de kevésbé kereskedelmesek, és ennélfogva egy kicsit több munka szükséges ahhoz, hogy jól beállítsuk, és az Ön igényeinek megfelelően. Ez azt is jelenti, hogy ezek a szolgáltatások sokkal olcsóbbak, mint a HotSpot System. A YouTube videó megtekintésével többet megtudhat a beállításról.

Másodszor, beállíthatja a Chilispot-ot a saját Debian szerverével, ezzel mindent megtartva a kezedben. Ez a beállítás nagyon sok technikai tapasztalatot igényel, és ezen útmutató keretein kívül esik.

Mac szűrés

Ha szeretné, korlátozhatja a hálózathoz való hozzáférést eszközönként is. Minden modern eszköz rendelkezik MAC (Media Access Control) címmel, azaz olyan, mint egy házcím, és minden eszköz számára egyedi. Miután megismerte az eszköz MAC-címét, korlátozhatja annak hozzáférését a hálózatához.

Először meg kell találnia annak az eszköznek a MAC-címét, amelyet engedélyezni vagy blokkolni szeretne. Az alábbiakban megmutatom, hogyan lehet ezt megtenni a DD-WRT használatával, de a Google segítségével meg is találhatja, hogyan lehet megtalálni az eszközbeállításokban.

 1. Lépjen az Állapot elemre -> LAN
 2. Az oldal alján ott láthatja a csatlakoztatott eszközöket és nevüket
  DD-WRT vezeték nélküli LAN

Most, hogy meghatározta az eszköz MAC-címét, blokkolhatja vagy engedélyezheti. Például blokkolni fogom az előző képen látható Android készüléket.

 1. Lépjen a Vezeték nélküli elemre -> MAC szűrő
 2. Szerkessze annak a vezeték nélküli hálózatnak a MAC szűrőlistáját, amelyhez korlátozni kívánja a hozzáférést. Csak valós hálózatokban teheti meg, virtuális hálózatokban nem.
  MAC címszűrő lista
 3. Írja be az eszközök MAC-címét, majd kattintson az OK gombra Megment. Kiválaszthatja a Vezeték nélküli kliens MAC lista gombot is, hogy több eszközt gyorsan kiválaszthasson.
 4. Válassza az Engedélyezés lehetőséget, majd döntse el, hogy csak ezeket az eszközöket engedélyezi-e, vagy blokkolja-e ezeket az eszközöket
 5. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat és kész
  DD-WRT MAC szűrő

További alkalmazások és beállítások

Amint a jelen útmutató elején kijelentettük, a DD-WRT egyik legnagyobb előnye a kiegészítő beállítások és beállítások, amelyeket lehetővé teszik. Bár a legtöbb lehetőséget korábban kifejtettem, ez a szakasz néhány egyedi beállításra szól.

VPN kliens

Mivel márkánk már el is adta neki, szeretjük a VPN-ket. Tehát nem meglepő, hogy megmutatjuk, hogyan telepítheti a DD-WRT OpenVPN klienst az útválasztóra. Beállíthat akár PPTP-t, akár OpenVPN-klienst, mivel az OpenVPN sokkal biztonságosabb, és amit mindig ajánlunk, ezt mutatom be. Ha szeretné, beállíthatja a DD-WRT VPN szervert is. Ezt azonban nem fogom lefedni.

Indítás előtt természetesen VPN-fiókra van szüksége. Az ExpressVPN-t választottam erre a demonstrációra, mivel a DD-WRT egyik legjobb VPN-évé szavazták. A legtöbb VPN-szolgáltató azonban támogatja a DD-WRT telepítését. Meg kell említenem, hogy az OpenVPN útválasztót bizonyos módon beállíthatjuk, ezért indulás előtt forduljon a VPN-szolgáltatóhoz, mert az utasítások eltérhetnek, és ebben az esetben kövesse ezeket.

 1. Töltse le a .ovpn beállító fájlt azon szerverhez, amelyhez csatlakozni szeretne, a VPN-szolgáltatótól, és nyissa meg a Jegyzettömbön vagy a Jegyzettömbön.++
 2. A DD-WRT alatt nyissa meg a Szolgáltatásokat -> VPN és engedélyezze az OpenVPN klienst
 3. Másolja a beállításokat a .ovpn fájlból a DD-WRT konzolra a VPN-szolgáltatók ajánlásainak megfelelően.
 4. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat.
  DD-WRT VPN
 5. Lépjen a Beállításra -> Alapvető beállítások, és görgessen le a Hálózati címkiszolgáló beállításai (DHCP) szakaszhoz.
 6. A statikus DNS 1 és 2 esetén adja meg a Google DNS beállításait: 8.8.8.8, illetve 8.8.4.4. Ha a VPN-szolgáltatónak saját szerverbeállításai vannak, akkor ehelyett írja be a címet.
  1. Biztonsági okokból alternatívaként OpenDNS vagy OpenNIC alkalmazást is igénybe vehet.
 7. Lépjen az Állapot elemre -> OpenVPN
 8. Látnia kell a sikeres kapcsolat állapotát tartalmazó képernyőt, valamint a kapcsolat statisztikáit és a hibaelhárítási adatnaplót.
  DD-WRT VPN állapota

Ha az egyik fő probléma egy VPN-kliens futtatása az útválasztón, akkor azt javaslom, hogy szerezzen valami erősebbet, mivel a legjobb VPN-útválasztónak sok feldolgozási energiára van szüksége..

VPN kliens: Kettős átjáró / irányelv-alapú útválasztás

Ha szeretné, beállíthatja az útválasztót dupla átjáróként. Ez házirendeken alapuló útválasztást használ, és lehetővé teszi egyes eszközök számára a VPN-kapcsolat használatát, míg mások a szokásos kapcsolat használatát. Ez nagyon hasznos lehet, ha élvezi a Hulu, a Netflix vagy a BBC iPlayer használatát a médiaeszközén (mivel ezek most blokkolják a VPN-ket), de természetesen azt akarja, hogy a kapcsolat többi része biztonságos és biztonságos legyen..

 1. Győződjön meg arról, hogy beállította a VPN-kapcsolatot az előző szakasz szerint, és ellenőrizte, hogy működik-e
 2. Lépjen az Állapot elemre -> LAN, és megtudhatja a VPN-kapcsolatot használni kívánt eszközök helyi IP-címét
  1. Saját esetemben azt szeretném, ha az Android telefonom, amelynek IP 192.168.1.123 IP-címe, VPN-kapcsolatot fog használni
  2. A házirend-alapú útválasztás beállítását csak befogadó módon lehet elvégezni, és meg kell tudnia az összes olyan eszköz IP-címét, amelyhez kapcsolódni szeretne a VPN-en keresztül.
 3. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> VPN
 4. Into Policy Based routing enter "192.168.1.123/32", feltétlenül használja a megfelelő IP-t. Ha több eszközt kell beállítania, írjon be minden IP-t egy új sorra. Kattintson a Beállítások alkalmazása gombra
  DD-WRT irányelv alapú útválasztás
 5. Ugrás az adminisztrációhoz -> parancsok
 6. Írja be a következőt, majd kattintson a gombra Mentse a tűzfalat. Ezt meg kell adnia minden olyan IP-címhez, amelyet a kettős átjáró használatával kíván használni a táblázatokkal -E FORWARD -s 192.168.1.123 -o $ (nvram get wan_iface) -j DROP
 7. Ha egy adott portot tovább kell továbbítania a VPN-en keresztül, akkor a „Tűzfal parancsokba” is be kell írnia a következőket: iptables - I FORWARD -i tun1 -p udp -d 192.168.1.123 --dport 8080 - j ACCEPT iptable -I FORWARD -i tun1 -p tcp -d 192.168.1.123 --dport 8080 -j ACCEPT iptables -t nat -I PROUTING -i tun1 -p tcp --dport 8080 -j DNAT - to rendeltetési hely 192.168 .1.123 iptables -t nat -I ELŐKÉSZÍTÉS -i tun1 -p udp --dport 8080 -j DNAT - rendeltetési helyre 192.168.1.123
 8. Meg kell adnia a fenti három sort az összes IP-hez és porthoz, amelyeket használni szeretne, és továbbítani, cserélnie kell az IP- és portszámokat, valamint a szükséges
  DD-WRT Dual Routing Firwall szabályok
 9. A tűzfal mentése után indítsa újra az útválasztót. Minden eszközön lépjen az IPleak.net webhelyre, és győződjön meg arról, hogy rendelkezik-e a várt külső IP-címmel

SmartDNS

A VPN-hez hasonlóan az intelligens DNS szolgáltatás lehetővé teszi a földrajzilag korlátozott tartalom leküzdését. Ezen a oldalon többet olvashat a kettő különbségeiről és hasonlóságairól. Annak ellenére, hogy már nem működik jól a Netflix-szel, még mindig van sok korlátozott webhely, amelyhez hozzáférést enged. A Blockless-t ajánlom, mivel ez nagyon kedvező áron, és teljes körű szolgáltatást nyújt. Sajnos jelenleg nem ismerek semmilyen jogszerű intelligens DNS-szolgáltatást, amely nem fogja eladni az Ön adatait.

Miután feliratkozott a Blockless-re, az intelligens DNS szolgáltatás beállítása a DD-WRT-n nagyon egyszerű, és a következő.

 1. Az Elsődleges és Másodlagos DNS-értékeket a Blockless-től (108.171.182.159 és 108.171.177.124, az írás időpontjában) szerezze be
 2. Lépjen a Beállításra -> Alapbeállítás
 3. A Hálózati címkiszolgáló beállításai (DHCP) alatt adja meg a DNS-beállításokat a 'Statikus DNS 1' és a 'Statikus DNS 2' mezőben.
 4. kettyenés

  Alkalmazza a Beállításokat
  DD-WRT statikus DNS-beállítások

 5. Lépjen a Blockless webhelyre és ellenőrizze IP-címét

Ha biztonsági és védelmi célokra kívánja használni az OpenDNS-t vagy az OpenNIC-t, akkor ezt ugyanúgy beállíthatja, csak használja a megfelelő DNS IP-t a Statikus DNS mezőkben..

Átvitel - Torrentek

Ha a torrent rajongója vagy, akkor telepítheti a routerre a Transmission nevű torrent ügyfelet. Ez azt jelenti, hogy letöltheti a torrenteket anélkül, hogy a számítógépet bekapcsolva kellene hagynia, és természetesen lehetővé teszi a jobb vetési arányt is. Meg kell említenem, hogy itt a ProPrivacy-nál nem engedjük el magának, hogy illegális célokra használjuk a zaklatást. A torrent ügyfelek igénybevételének azonban rengeteg jogos indoka van.

A sebességváltó üzembe helyezéséhez és működtetéséhez a korábbi lépések közül néhányat végre kell hajtania, de ne aggódjon, mert ezekre hivatkoztam. Ideálisan FAT32-re formázott USB-meghajtóra vagy külső merevlemezre is szükség lesz.

 1. Engedélyezze az USB támogatást a NAS szakasz szerint.
 2. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> NAS
 3. Engedélyezze az átviteli démont a 'Bittorrent' szakaszban
 4. A könyvtárba írja be a használni kívánt meghajtó útvonalát. Általában ez / mnt / sda1 lesz
 5. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat és kész

Most, hogy már készen áll az átvitel, gyors hozzáférést kell biztosítani ahhoz is, hogy a folyamat egyszerű legyen.

 1. A számítógépről történő átvitel eléréséhez keresse fel a 192.168.1.1:9091 címet
  Átviteli kliens
 2. Használatához kattintson a mappa gombra, ahol megadhatja a torrent helyének URL-jét, vagy feltölteni a torrent fájlt.
 3. A rendeltetési helynél a / mnt / sda1 / Letöltések értékre kell állítani.
 4. A fenti célmappát alapértelmezetté teheti, ha az oldal alján található villáskulcs-beállítás gombra kattint
 5. Így kezdődik a letöltés. Az oldal csak időszakonként frissül, így néhány másodpercig meg kell várnia, amíg megjelenik és az előrehaladás megtörténik.
 6. Ha engedélyezte a NAS-t, akkor a letöltés befejezése után könnyedén átviheti a fájlt a számítógépére, amikor szüksége van rá.
 7. Androidon a távoli átvitel segítségével hozzáférhet a rendszerhez, iOS telefonokhoz az internetes hozzáférést vagy a BarMagnet szoftvert kell használnia, ha ez akadálytalan. A hivatalos továbbítási webhelyről letölthet alkalmazásokat sok más szolgáltatáshoz, például az XMBC (ma Kodi), a Blackberry, az RSS stb..

A torrent biztonságos megőrzésével kapcsolatban olvassa el a legjobb torrent oldalakhoz tartozó VPN-útmutatónkat.

DLNA

A DLNA, vagy az úgynevezett Digital Living Network Alliance egy olyan digitális szabvány, amely megkönnyíti a médiatartalom közvetítését egy hálózaton keresztül. A szabványnak sok támogatója van, de sokan nem találják hasznosnak. Ennek oka az, hogy a modern technológiával könnyen elérheti a router NAS meghajtóját, és könnyedén továbbíthatja a tartalmat. Tapasztalataim szerint azonban praktikusnak találtam a DLNA-t, különösen akkor, ha filmeket akartam közvetíteni az Xbox vagy régebbi érintőpadon.

A DD-WRT DLNA beállításához kövesse az alábbi lépéseket, amelyek után megmutatom, hogyan érheti el különböző eszközökről.

 1. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> NAS
 2. MiniDLNA engedélyezése
 3. Válassza ki a kívánt beállításokat, és állítsa be az elérési utat a / mnt / sda1 értékre
 4. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat, és kész

A DLNA beállításával most a legtöbb eszközről elérhető, amely csatlakozik a WiFi hálózathoz. Kattintson az alábbi releváns linkekre, ha további útmutatást szeretne kapni a DLNA beállításához az eszközével.

 1. ablakok
 2. OSX
 3. iOS eszközök
 4. Xbox egy
 5. Mert csak a médialejátszót kell használnia

Felhő-tárolás

Sajnos a DD-WRT egyik hátránya a hagyományos útválasztó firmware-éhez képest, egy dedikált felhőtároló rendszer hiánya. Az egyesített alkalmazások és az egyszerű beállítás mellett a Linksys és az AsusWRT firmware is biztosítja ezt a képességet. Noha igen, használhatunk FTP rendszert és beállíthatunk egy csomó kódot, ez csak nem a valóság.

Web szerver

Ha szeretné, beállíthat egy DD-WRT webszervert is, amely lehetővé teszi egy weboldal üzemeltetését, fájlok megosztását a kollégákkal és számos egyéb, a webhelyhez kapcsolódó tevékenységet elvégezni. Megmutatom a Pydio-val való kapcsolat felállításának alapjait, azonban érdemes lehet megnézni az adminisztrációs útmutatókat, hogy megtudja, mire használhatják még.

 1. Először formáznia kell a külső merevlemezt vagy az USB-lemezt. Mivel két partíciót kell létrehoznia, ezért javaslom a MiniTool Partition varázsló használatát (Gnome for Mac). A formázás után hozzon létre a következő két partíciót:
  1. Partíciós címke: hagyja üresen, Partícióméret: 512MB, Fájlrendszer: Linux Swap, ClusterSize: Alapértelmezett
  2. Partíciós címke: JFFS, Partícióméret: a meghajtó fennmaradó része, Fájlrendszer: Ext3, ClusterSize: Alapértelmezés
 2. Állítson be egy NAS-rendszert az előzőekben leírtak szerint.
 3. Ha az USB meghajtót csatlakoztatja az útválasztóhoz. Automatikusan csatlakoztassa a swap és / jfs partíciókat. Készítsen egyet a "Fájlmegosztások" a Nas fül alatt a / jfs elérési utat nevezzük JFFS-nek
  DD-WRT JFFS és cserélhető
 4. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> Web szerver. A Lighttpd engedélyezése. A beállításokat megváltoztathatja. Ha csak a helyi kiszolgálóra szeretne hozzáférni, akkor tiltsa le a WAN-hozzáférést.
  DD-WRT Services webszerver
 5. Töltse le a Pydio legújabb verzióját .zip formátumban
 6. A kibontás után másolja a fájlrendszert a routerhez csatlakoztatott USB-eszköz jfs / www mappájába.
 7. Lépjen a 192.168.1.1:81 webhelyre a webszerver eléréséhez.
 8. kettyenés "Kattintson ide a folytatáshoz" a telepítés elindításához. Kövesse a három egyszerű lépést, és az egyetlen beállítást, amelyet tisztában kell lennie, az, hogy az Adatbázis-konfigurációhoz az SQLite 3 alkalmazást kell használnia..
  Pydio

Most már elérhető webszerverrel rendelkezik, amelyhez több ember férhet hozzá. Ha azt szeretné, hogy bárhol elérhető legyen a világ minden tájáról, akkor engedélyeznie kell a WAN-t a Webszerver beállításában. Ha az útválasztót modemhez csatlakoztatja, akkor a 81-es port továbbítását is be kell állítania a DD-WRT útválasztóra. Ezután megtalálhatja IP-jét egy olyan webes szoftver segítségével, mint például az ipleak.net, és csatlakozhat az you.re.ip.ere segítségével: 81. Ha nincs statikus IP-je (valószínűleg nem), akkor be kell állítania a DDNS-t is.

Mint az FTP és az SSH hozzáférésnél is, ha VPN futtatása közben szeretné ezt megtenni, akkor ki kell választania egyet, amely lehetővé teszi a portok továbbítását.

DDNS

A számítógépet és a hálózat többi eszközét az interneten az úgynevezett IP (Internet Protocol) azonosítja. Az internetszolgáltató ezt automatikusan biztosítja az Ön számára, így általában nem kell aggódnia. Az internetszolgáltatók működési módja miatt azonban időről időre új IP-címet rendelhetnek neked. A frekvencia szolgáltatótól függ, de ha nincs statikus IP-je, akkor bizonyos időpontokban megváltozik.

Ha az IP megváltozik, nem fog észrevenni különbséget, mert nincs jelentős hatással a rendszer belső működésére. Ha azonban routerét külső helyről kívánja elérni, akkor mindig meg kell ismernie IP-jét, különben nem fog tudni csatlakozni hozzá. Ez vonatkozik az FTP-re, a WebServerre, az intelligens DNS-beállításokra és néhány további forgatókönyvre.

Ennek kiküszöböléséhez be kell állítania egy DDNS (dinamikus DNS) rendszert. A DDNS rendszer megad egy webcímet, például a thisismyrouter.noip.me fájlt, és egy kis program futtatásával a számítógépen (vagy ebben az esetben DD-WRT), a megadott webcím mindig átirányítja Önt a megfelelő IP-címre..

Ha már megvásárolt (vagy tervezik) egy domaint a NameCheap-től, akkor a DDNS-t a rendszerükkel állíthatja be. Feltételezem azonban, hogy nincs olyan domain, amelyet jelenleg használhat, és a NoIP ingyenes DDNS szolgáltatását fogom használni..

 1. Hozzon létre egy fiókot a NoIP segítségével. Ha az ingyenes tervet fogja használni, feltétlenül 30 naponta megújítsa
 2. Lépjen a Hosts / átirányítás elemre, és kattintson a gombra Adjon hozzá egy hostot
  1. Adjon magadnak egy hostnevet, válassza a Host Type DNS Host (A) lehetőséget, az Ön automatikusan kitölti az IP-címét, és a Csoporthoz rendelés opcionális
  2. kettyenés Add host
 3. A DD-WRT esetén menjen a Beállításra -> DDNS
 4. Válassza a No-IP lehetőséget a legördülő listából, és adja meg adatait a No-IP mezőben
 5. A Ne használjon külső IP ellenőrzést Nem értékre kell állítani, ha útválasztója nincs közvetlenül csatlakoztatva az internethez (azaz másik útválasztó vagy modem mögött)
 6. kettyenés

  Alkalmazza a Beállításokat
  DD-WRT DDNS

 7. Amikor eljut a yourddns.noip.me webhelyre (a kiválasztott DDNS tartományra), akkor hozzáférhet az útválasztójához. Győződjön meg arról, hogy hozzáadott minden releváns portot a hozzáféréshez, pl. a webszerver számára a yourddns.noip.me:81 fájlt fogom használni

Egyéb szolgáltatások, amelyeket NoIP helyett használhatnának, a Dynu és a ChangeIP.

Privoxy adblokkolás

Már azt javasoljuk, hogy adblokkolókat használjon a számítógépén, és telepítsen néhány plugint a böngészőjére (Chrome, Firefox), azonban időnként célszerűbb lehet hirdetési blokkoló szolgáltatást futtatni az útválasztón. Sajnos a beépülő modulok és ilyenek problémát okozhatnak a mobil eszközökön, különösen az iOS rendszeren. Ez egy másik jó indokot ad egy Adblocker futtatásához közvetlenül az útválasztón, minden hozzá csatlakoztatott eszköznél a hirdetések blokkolva vannak. Meg fogom adni neked a Privoxy (a beépített DD-WRT Adblocker) gyors és egyszerű beállítását, és ha további segítségre van szüksége, írjon megjegyzést, vagy látogasson el a Privoxy webhelyére további részletek megtekintéséhez.

 1. Lépjen a Szolgáltatások oldalra -> Hirdetésletiltás
 2. Privoxy engedélyezése
 3. Átlátszó mód engedélyezése. Ha vannak olyan eszközök, amelyekre nem akarja működni, írja be a helyi IP-címet. Például, amikor minőségellenőrzést végez néhány webhelyen, a hirdetéseknek láthatónak kell lenniük, ezért a laptopok helyi IP-jére lépett be, amelyet statikus 192.168.1.25-re állítottam.
 4. A többi beállítást meghagyhatja, ahogy vannak
 5. kettyenés Alkalmazza a Beállításokat és kész
  Privoxy DD-WRT adblokkolás

Hálózatfigyelés

Ha havi letöltési vagy feltöltési korlátja van az internetszolgáltatónak, vagy csak szeretné tudni, hogy mennyi internetet használ, akkor a DD-WRT segítségével elemezheti adatszolgáltatási statisztikáit. Az Állapotsor segítségével számos egyéb tényezőt is elemezhet, és megtudhatja, van-e egyéb problémája a hálózattal, vagy esetleg javításokkal is.

 1. Ha szeretné megtudni, hogy mekkora sávszélességet használ, használhatja az Állapot - Sávszélesség fület.
  1. Szolgáltatásokban -> Szolgáltatások, ha engedélyezik a WAN forgalmi számlálót (ttraff Daemon), akkor az Állapot alatt is megtekinthetik a havi bontást. -> WAN fül.
   DD-WRT forgalomfigyelés
 2. Állapotban -> Vezeték nélküli funkcióval láthatja, hogy mely eszközök vannak csatlakoztatva az egyes vezeték nélküli hálózatokhoz, tehát ha több eszköz jelenik meg, amire számít, akkor problémákkal járhat
  DD-WRT vezeték nélküli állapot

A YAMon segítségével jobb statisztikákat és csoportokat is kaphat a hálózati forgalom használatáról.

Ha még mélyebb hálózati megfigyelést szeretne végezni, és látni szeretné az adatok felhasználásának megoszlását a szoftverek szerint, akkor azt javasolom, hogy töltse le a Glasswire-t, amely éppen ezt fogja megtenni.

WiFi védett beállítás (WPS)

A WPS olyan rendszerre utal, amely lehetővé teszi egy eszköz egyszerű csatlakoztatását az útválasztóhoz. Lehet, hogy látta már korábban, amikor vezeték nélküli hálózathoz csatlakozik, ez lehetővé teszi a gyors kapcsolat lehetőségét az útválasztó WPS gombjának megnyomásával. Sajnos ezek a rendszerek általában szörnyűek az útválasztó biztonsága szempontjából. Szerencsére a DD-WRT WPS-t a legtöbb verzióban nem valósítják meg, így nem kell ezzel aggódnia.

Vannak azonban néhány kereskedelmi felépítés, például a Buffalo útválasztón, ahol létezik ilyen lehetőség. Ha megkapja az egyiket, azt javasolom, hogy azonnal kapcsolja ki.

Végleges DD-WRT útmutató következtetés

Őszintén remélem, hogy élvezte az útmutatóm elolvasását, és talált valami hasznos alkalmazást, amely segít a lehető legjobb WiFi router létrehozásában.

Ha még soha nem játszottál a DD-WRT-vel, akkor ez egy remek mód arra, hogy néhány órát töltsön, és otthonát javítsa. Azoknak, akik már rendelkeznek DD-WRT-vel, remélem, hogy néhány utasításom hozzájárult a beállítások javításához. Ha megtalálta

Ha hasznosnak találta ezt az útmutatót, örülnék annak, ha megosztaná kedvenc közösségi hálózatán. És ha problémái vannak, nyugodtan tegyen megjegyzést, és megpróbálok segíteni, amennyire csak lehetséges.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me