Az az elmélet, hogy a Mac-felhasználók biztonságban vannak az interneten, örökre átment. Sajnos sajnáljuk, hogy elmondjuk, hogy nem ez a helyzet! Noha a Mac-ok bizonyos szempontból biztonságosabbak, egyetlen rendszer sem biztonságos az internethez csatlakoztatva.


Neked szerencsére elkészítettük ezt az útmutatót a Mac biztonságához. Az alábbiakban tíz Mac biztonsági tippet adunk Önnek, amelyeket bármilyen képességgel is megtehetsz.

Contents

A 10 legfontosabb Mac biztonsági tipp

Itt van a 10 legfontosabb dolog, amelyet végre kell hajtania, ha kevés az ideje. Ezek végrehajtása nélkül a Mac valóban veszélybe kerülhet.

1. Használjon tűzfalat

A tűzfal bekapcsolása blokkolja a nem kívánt bejövő hálózati kapcsolatokat. Sokan azt gondolják, hogy az Apple alapértelmezett beállításként engedélyezi, de nem mindig ez a helyzet.

A Mac tűzfal bekapcsolásához tegye a következőket:

 1. Lépjen a Rendszerbeállítások menübe > Biztonság & Magánélet
 2. Kattintson a Tűzfal fülre
 3. Kattintson a lakat ikonra
 4. Írja be felhasználónevét és jelszavát a lap konfigurálásához

Egy másik hasznos lehetőség az, hogy engedélyezze a lopakodó módot, ha rákattint a Tűzfal beállításai gombra, majd a párbeszédpanelen kattintson a Lopakodó mód engedélyezése elemre. Ez a számítógépet láthatatlanná teszi a nyilvános hálózatokban.

2. Engedélyezze az automatikus frissítést

A számítógép védelme érdekében elengedhetetlen az automatikus frissítések engedélyezése. Az Apple fejlesztői folyamatosan dolgoznak a macOS frissítésén. Ez magában foglalja a reagálást olyan esetleges támadásokra is, amelyekre a számítógép sérülékeny lehet.

Az automatikus frissítés engedélyezése rendkívül egyszerű - nyissa meg a Rendszerbeállításokat, és kattintson az App Store-ra, ahol testreszabhatja a frissítési beállításokat.

3. Használjon erős jelszavakat

Alapvető fontosságú a felhasználói fiókokhoz használt erős jelszavak használata.

Ehhez térjen vissza a Biztonság Általános szakaszához & Adatvédelmi beállítások.

Használjon jelszókezelőt is az erős és egyedi jelszavak létrehozásához. Javasoljuk az 1Password használatát, de ezt később, ebben az útmutatóban részletesebben tárgyaljuk.

4. Kapcsolja ki az automatikus bejelentkezést

A fokozott biztonság érdekében tiltsa le ezt a funkciót, különösen, ha hordozható Mac-et használ. Ha valaki ellopja a Mac-ét, az automatikus bejelentkezés letiltása segít megvédeni a személyes adatait a tolvajtól.

Ha szeretné ellenőrizni a jelszó erősségét, vagy megnehezíti a jelszó feltörését (de könnyen megjegyezhető), olvassa el a cikkünket: https://proprivacy.com/password-strength-checker/

5. Kapcsolja ki a nem biztonságos alkalmazások futtatását

Az Általános beállítások lapon módosíthatja és engedélyezheti, hogy mely alkalmazások futtathassák a Mac rendszert. A legbiztosabb lehetőség az, hogy csak az App Store-ból származó alkalmazásokat futtassák.

Ha nagyobb szabadságot szeretne, dönthet úgy, hogy futtat az alkalmazásokat az Apple számára ismert fejlesztőktől, valamint az App Store-tól.

6. Engedélyezze a FileVault alkalmazást

A FileVault engedélyezése elengedhetetlen. Ha be van kapcsolva, akkor titkosíthatja a felhasználói fiókjában lévő összes fájlt. A dekódoláshoz be kell írnia a fiók jelszavát vagy a helyreállítási kulcsot, amelyet a FileVault bekapcsolásakor hozott létre.

7. Kapcsolja ki a Java alkalmazást

Az egyik legjobb szolgáltatás a Java letiltásának lehetősége. A Java tele van biztonsági résekkel. Ha nem futtatja a Java rendszeresen, kapcsolja ki. Ha nem tudja futtatni, akkor nem engedheti meg, hogy a kódok biztonsági réseket hozzon létre a Mac-ben.

Kikapcsolhatja a Java böngésző biztonsági beállításaiban. A Safariban lépjen a Beállítások menübe > Biztonság, és törölje a 'Java engedélyezése' fül jelölését.

8. Szükség van jelszóra ébresztéskor / képernyőkímélőn

Ha van MacBook, fontolja meg a Biztonság megnyitását & A Adatvédelem ablaktáblája a Rendszerbeállításokból, és állítsa be a Jelszó szükséges mezőt "azonnal". Ha be van kapcsolva, akkor újra be kell írnia a bejelentkezési adatait, hogy bejelentkezzen a fiókjába, miután a Mac aludt, vagy a képernyővédő aktiválódott..

9. Engedélyezze a kétfaktoros hitelesítést

A kétlépcsős vagy kéttényezős hitelesítés egy olyan rendszer, amelyben a szolgáltatásokhoz vagy webhelyekhez történő bejelentkezéshez nem csupán a felhasználóneve és a jelszava szükséges. Szükség van egy numerikus kódra is. Ezt a kétlépcsős kódot rendszerint szöveges üzenettel vagy telefonhívással küldjük el Önnek. A hackelés további kihívást jelent a hackerek számára.

Az olyan szolgáltatások, mint a Google Gmail, rendelkeznek ezzel a funkcióval, de használatához engedélyeznie kell. Bekapcsolhatja a Microsoft szolgáltatásokhoz és webhelyekhez, valamint a Dropboxhoz. A kétlépcsős hitelesítés enyhén okozhat kényelmetlenséget a felhasználói élményben, ám a megszerzett biztonság messze meghaladja a kisebb gondot..

10. Telepítse és konfigurálja a rosszindulatú programok elleni alkalmazást

Egyre több rosszindulatú program célozza meg a Mac-eket (bár még mindig nem olyan közel van a Windows-felhasználók szintjéhez). Az OS X tartalmaz egy erőteljes, mindig működő, mégis láthatatlan, az Xprotect nevű rosszindulatú programok elleni eszközt. Ennek ellenére időnként ki kell töltenie egy alkalmazást, mint például a Malwarebytes, a fájlok beolvasásához. Ha érdekli a teljes rosszindulatú programok elleni védelem, olvassa el a rosszindulatú programok eltávolításáról és védelméről szóló cikkünket.

Mac hálózati biztonság

A Mac, vagy bármilyen számítógép használatának egyik legnagyobb veszélye az online kapcsolat.

Tehát nem meglepő, hogy a hálózati biztonsággal kezdjük el a dolgokat.

A hálózati lehetőségek konfigurálásához kattintson a képernyő bal felső részén található Apple menüre. Nyissa meg a Rendszerbeállítások elemet, és válassza a Hálózat lehetőséget.

A hálózati kapcsolatok vezérlése

Ha rendelkezik tapasztalattal, saját maga állíthatja be a hálózati és csatlakozási szabályokat. Sajnos a legtöbbünk számára ez nem a helyzet. Az alább felsorolt ​​alkalmazások segítenek nyomon követni és biztosítani a kapcsolatokat.

El a kezekkel!

El a kezekkel! titokban figyeli a háttérben futó alkalmazások összes tevékenységét. Amint egy alkalmazás megpróbál futtatni egy korábban meghatározott szabály nélkül, indítsa el a kezét! értesítést küld. Ez az üzenet a műveletre vonatkozó összes információt tartalmazza, és döntést kér. Amíg nem válaszol az értesítésre, tegye le! blokkolja a műveletet és védi Önt.

Kis orr

A Little Snitch a bejövő kapcsolatok tűzfala. Feltárja a kimenő hálózati csatlakozási kísérleteket, biztosítva, hogy a személyes adatai ne hagyják el a számítógépet. Ugyanolyan szintű vezérlést kínál a bejövő kapcsolatokhoz.

Murus

A Murus egy tűzfalkezelő eszköz. Nem kell a biztonságért felelős szakember lennie ennek az áramvonalas és felhasználóbarát alkalmazásnak az összes funkciójával. A Murus egyik nagy előnye a beépített grafikus szabálykészlet-szerkesztő eszköz, amelynek segítségével minden alkalomra testreszabott szabálykészleteket hozhat létre..

Rádiótilalom

A Radio Silence egy szuper apró hálózati monitor-alkalmazás. Segít megvédeni magánéletét és megakadályozni, hogy az alkalmazások a háttérben lévő érzékeny adatokat továbbítsák. Ennek az alkalmazásnak a használatához nincs mellékhatása a Mac teljesítményében, és nem küld pop-up értesítéseket minden alkalommal..

Tűzfal Mac rendszeren

A hálózati kapcsolatok ellenőrzése egy dolog. Azt is meg kell győződnie arról, hogy semmi sem mászik be. Ezért a tűzfal használata kötelező.

A Macintosh 10.4-től egészen a Tiger-nek nevezett verzióinak Unix-alapú tűzfalrendszere volt, amely megvédi a felhasználót a rosszindulatú támadásoktól. Az Apple ipfw-nek nevezte. Kezelte a bejövő és kimenő kapcsolatokat, engedve a felhasználót, hogy átadja vagy blokkolja őket. Ezek a tűzfalrendszerek forgalmat rendeztek típus, származás és rendeltetési hely szerint.

A Mac OS következő verziójában (Leopard) az Apple frissítette az ipfw-t az Application Firewall nevű új kiegészítővel, hogy kezelje az alkalmazások hálózati kéréseit. Amikor egy program hálózati forgalmat kér, a socket szűrő ellenőrzi a végrehajtás jogát. Ha a program nem szerepel a listán, az OS X kéri, hogy engedje tovább.

Az alapértelmezett tűzfal engedélyezése mellett javasoljuk a fent említett külső gyártók tűzfalainak használatát is. Ezek hasznosak, mivel a dedikált vállalkozásuk, így nagyobb valószínűséggel állítják le a nem kívánt forgalmat.

VPN

Egy dolog annak biztosítása, hogy semmi rossz ne kerüljön be és ki a hálózatból. Ez egy másik, hogy a kapcsolatokat bizalmasan kezeljük.

A VPN (virtuális magánhálózat) titkosítja az Ön adatait. Ezáltal elrejti a nem kívánt szemektől. Sokkal több előnye van a VPN használatának is, mint például a korlátlan globális streaming. Ha többet szeretne megtudni, olvassa el a legjobb VPN-ek mélyreható összehasonlítását a Mac-hez.

Adat védelem

Most, hogy ellenőrzése alatt áll a hálózat, ideje átvenni a fájljait a kezébe. Legyen óvatos az adatvédelem vonatkozásában. Ha helytelenül hajt végre dolgokat, zárolhatja magát a fájljaiból. Ezért mielőtt elkezdené, ellenőrizze az adatok biztonsági másolatát (bár rendszeresen készítsen biztonsági másolatot az adatokról).

Az alább említett FileVault és TimeMachine mellett fontolóra veheti a MiniTool ellenőrzését is.

FileVault

Az adatok titkosításához használja a FileVault fájlt.

Mi az a FileVault??

A FileVault egy lemezes titkosító program az Apple operációs rendszerében, a MacOS-ban. A FileVault 128 bites AES titkosítást használ 256 bites kulccsal a lemez és az összes fájl lezárásához..

Miért érdemes a FileVault-ot használni??

Személyes adatainak titkosítása erősen ajánlott a hordozható eszközök számára az adatok és fájlok biztonságos védelme érdekében. Sok esetben hasznos lehet, különösen, ha valaki jogosulatlan hozzáférést próbál megszerezni. Ezenkívül, ha elhagyja vagy elveszíti a Mac-ét, az adatok biztonságosak lesznek.

A FileVault biztonságos?

Ha elveszíti a jelszavát és a helyreállítási kulcsot, az adatok örökre elérhetetlenek lesznek - fájljait nem fogja tudni helyreállítani. A FileVault titkosítás annyira erős, hogy 100 000 évbe telik a szünet, így lehetetlen feltörni.

Az Apple segít abban, hogy a helyreállítási kulcsot a biztonsági másolatában tárolja. Ez csökkenti annak elvesztésének kockázatát. Ha azonban elfelejt, vagy hajlandó elveszíteni a dolgokat, akkor a FileVault lehet, hogy nem az Ön számára.

A FileVault bekapcsolása

  1. Az Apple menüben nyissa meg a Rendszerbeállítások elemet, és lépjen a Biztonság elemre & Magánélet.

  2. Válassza a FileVault fület, majd kattintson a bal oldali alsó sarokban található kis zár ikonra, majd írja be az adminisztrátor jelszavát.

  3. Ezután kattintson a „FileVault bekapcsolása” gombra a telepítési folyamat elindításához.

  4. Ha a Mac több felhasználóval rendelkezik, mindegyikük számára engedélyeznie kell a FileVault hozzáférést.

  5. Keressen biztonságos helyet a 24 karakterből álló alfanumerikus jelszóhoz, és kattintson a Folytatás gombra.

  6. Megkérheti az Apple-t, hogy tárolja a helyreállítási kulcsot. Ha ezt választja, akkor három biztonsági kérdésre kell válaszolnia. Ez segít kapcsolatba lépni az Apple-rel és engedélyezni magát.

  7. A biztonsági kérdések megválaszolása után nyomja meg az Újraindítás gombot.

Az adatok titkosítása nagyon lassú folyamat lehet. Minden 50 GB-os 5–15 perc alatt eltarthatja a titkosítást, a Mac teljesítményétől függően. A legjobb módja az, ha éjszakánként fut. Ellenőrizheti az előrehaladást, ha visszatér a Biztonság FileVault lapjára & Magánélet.

A FileVault kikapcsolásához fordítsa meg a fenti lépéseket. A visszafejtés ugyanannyi időt vesz igénybe, mint a titkosítás. Az egész dolog a meghajtó méretétől, sebességétől és a Mac teljesítményétől függ. A titkosítás / visszafejtés során a számítógép lelassulhat, de ne aggódjon.

Rögzítse a biztonsági lyukat

Ha nem vagy meggyőződve a FileVault biztonságáról, és továbbra is aggódik a támadások miatt, segíthetünk.

Amikor a Mac alvó üzemmódba lép, lehetséges biztonsági nyílása van. Ennek oka az, hogy a FileVault visszafejtéséhez szükséges jelszavak a memóriában vannak tárolva. Alapvetően valaki felébresztheti és beolvashatja a kulcsot a bejelentkezési jelszó nélkül.

Ha paranoid a biztonsággal kapcsolatban, megteheti a következőket.

VIGYÁZAT: Mindennapi használat során kétszer kell beírnia a bejelentkezési jelszavát, és a Mac kissé lassabb lesz, amikor alvó üzemmódból ébred.

Opcionális alszám

 1. Nyissa meg a terminált (megtalálhatja a Segédprogramok mappában, vagy a Spotlight segítségével keresse meg)
 2. Gépelje be: sudo pmset -a iznīcfvkeyonstandby 1 hibernatemode 25
 3. Nyomja meg az Enter billentyűt, és indítsa újra a Mac számítógépet

Ezzel a paranccsal a Mac készenléti üzemmódba vált alvó üzemmód helyett. Készenléti állapotban a memória tartalma lemezre mentésre kerül, és a számítógép mély alvás üzemmódba vált. A parancs azt is előírja a számítógépének, hogy készenléti állapotban ne tartsa a FileVault gombot a memóriában.

A szolgáltatás kikapcsolásához nyissa meg ismét a Terminalot, és írja be: sudo pmset -a iznīcfvkeyonstandby 0 hibernatemode 3

Ezután nyomja meg az Enter billentyűt, és indítsa újra.

Időgép

A FileVault használatával az adatok biztonságosak lesznek. Biztonsági másolatot kell készíteni. Nincs értelme tudni, hogy az adatai biztonságosak, ha laptopját ellopták, ha soha nem kapja vissza ezeket az adatokat.

Mi az időgép??

A Time Machine egy biztonsági mentési szoftver, amelyet az Apple fejlesztett ki és a macOS részeként terjeszt. Noha rengeteg más biztonsági mentési lehetőség létezik, a TimeMachine tökéletes a Mac tulajdonosok számára.

Hogyan működik az időgép??

A Time Machine óránkénti biztonsági mentéseket készít az elmúlt 24 óráról, napi mentéseket az elmúlt hónapban, és heti biztonsági mentéseket készít minden előző hónapra. A biztonsági mentés helyi pillanatképeket hoz létre a Mac-ről. Napi pillanatkép mentésre kerül 24 óránként. A számítógép bekapcsolása vagy újraindítása után indul.

Nagyon sok biztonsági másolat készül, de a Time Machine csak a fájlokban elvégzett változtatásokról készít biztonsági másolatot. Az egyes fájlok több változatát tárolja. Például, ha egy dokumentumot 50-szer szerkesztett, akkor a 15. változatot állíthatja vissza.

Ezért nevezi az Apple Time Machine-nek: mert visszatérhet az időhöz, hogy megnézze a fájlok előzményeit.

Az időgép használata

Opcionális alszám

 1. Csatlakoztasson egy tároló meghajtót a Mac-hez.
 2. Riasztást kell látnia, amely felteszi a kérdést, hogy a meghajtót használni kívánja-e a Time Machine-vel. Kattintson a Biztonsági másolatként használható elemre.
 3. Ha nem látja a riasztást, nyissa meg a Rendszerbeállítások elemet > Időgép.
 4. Válassza a Biztonsági mentő lemez lehetőséget, válassza ki a biztonsági másolatot készítő tárolóeszközt, majd kattintson a Lemez használata elemre.
 5. Választhatja a biztonsági mentések titkosítását. Ebben az esetben hozzáféréshez jelszóra van szüksége.

Mac megosztási beállítások

A Mac számos módon megoszthatja az adatokat, nem csak a többi Mac-szel. Ez bizonyos esetekben hasznos lehet, például távoli munkában. Ha azonban egy portot nyit a Mac számítógépen, a lehetséges támadások elkerülése érdekében gondoskodnia kell annak biztonságáról.

A megosztási beállítások konfigurálásához nyissa meg a Rendszerbeállítások elemet, majd kattintson a Megosztás ikonra.

Képernyő

Vállalati környezetben a technikai támogatás bekapcsolhatja ezt a lehetőséget, hogy láthassák a képernyőt, és esetleg távoli javításokat vagy frissítéseket végezzenek. A Windows és a Linux számítógépek ezt a lehetőséget is használhatják a Mac képernyőjének eléréséhez. Ha nincs szüksége erre a támogatási opcióra, ellenőrizze, hogy ki van-e kapcsolva.

fájl

A File segítségével a hálózat többi számítógépe elérheti a számítógép fájlrendszerét. A fájlmegosztó rendszert technikailag a Back To My Mac szolgáltatás is használja, amely lehetővé teszi a Mac fájljainak elérését egy másik Mac számítógépről az interneten keresztül. Ha nem használja ezeket a szolgáltatásokat, kapcsolja ki a File fájlt.

Nyomtató

Ez megosztja a Mac-hez csatlakoztatott nyomtatókat a hálózat többi számítógépével, beleértve a Windows és a Linux gépeket. Ha nem használja a nyomtatót, kapcsolja ki a beállítást.

Távoli bejelentkezés

A Távoli bejelentkezés a Mac-hez való kapcsolódás beállításáról szól az SSH / SFTP-n keresztül. A műszakiak ezt a beállítást használják távoli munkára. Kapcsolja ki, ha nem használja.

Internet megosztás

Megoszthatja Mac-é Internetét egy másik Mac-szel. Ennek a beállításnak a története 20 évvel ezelőtt nyúlik vissza, amikor az emberek telefonos internetet használtak. Egyre inkább értéktelen, tehát kapcsolja ki.

Bluetooth

Ennek bekapcsolása révén a Mac képes fájlokat küldeni és fogadni egy másik Bluetooth-képes eszközre, például egy mobiltelefonra. Az Apple iPhone és az iPads nem oszthat meg fájlokat így (bár Bluetooth-nal is rendelkeznek). Így valószínűleg csak akkor használja, ha van egy olyan telefonja, amely Android-ot futtat. Ha nem hagyta ki ezt a funkciót, akkor valószínűleg nincs rá szüksége.

Felhasználói menedzsment

Ha nem csak Ön használja a számítógépet, akkor ellenőriznie kell, hogy mások, akik hozzáférnek a számítógépéhez, nem tudnak kárt okozni.

Ha csak Ön használja a számítógépet, nyugodtan hagyja ki ezt a részt.

Mit jelent a többfelhasználó??

A felhasználókezelés segít megosztani számítógépét másokkal anélkül, hogy engednék számukra az érzékeny adatok módosítását. Ez a Mac felhasználóinak egyik nagy előnye.

A szülők a Felhasználói menedzsmentet is használhatják gyermekeik fiókjainak ellenőrzésére, szabályok és korlátozások létrehozásával.

Több felhasználó kezelése

Több felhasználó kezeléséhez nyissa meg a Rendszerbeállítások elemet, majd kattintson a Felhasználók elemre & Csoportok. A bal oldalon láthatja a számítógép felhasználóit. Ha rákattint a Zár jelre az ablak bal alsó részén, új felhasználókat állíthat be.

A Bejelentkezés lehetőségek alatt beállíthatja a gyors felhasználói váltást. Ez azt jelenti, hogy néhány egérkattintással átválthat egy másik felhasználó profiljára. Ehhez kattintson a Felhasználói gyors váltás menü megjelenítése lehetőségre. A váltás kevesebb, mint két másodpercig tart, attól függően, hogy hány alkalmazás van nyitva az egyes fiókokban.

A Felhasználókezelés több, mint a fiókok létrehozása és a számuk helyének megkönnyítése a Mac-en. Számos oka van több felhasználói fiók beállításának. Például:

1. Hibaelhárítás

Ha problémái vannak a gyakran használt alkalmazásokkal, akkor valószínűleg tesztelnie kell azt tiszta környezetben. Képzelje el például, hogy évek óta boldogan használja a böngészőt, majd telepített egy új kiegészítőt, és az egész megtört. Nem biztos abban, hogy ez a kiegészítő volt-e, vagy véletlenül letöltött rosszindulatú programokat a számítógépére. Ennek teszteléséhez létrehozhat egy „tesztfelhasználói” fiókot, és ott elemezheti a problémát. Ha ott jól működik, akkor tudja, hogy a problémának a szokásos felhasználói fiókjában kell lennie.

2. Legyen nem adminisztrátor

Teljes hozzáférésű felhasználóként való használata nem mindig a számítógép legbiztonságosabb módja. Csak olvassa el az NSA szippantásos útmutatását a Mac-ek biztonsági korlátozásairól. Másrészről, ha nem adminisztrátor felhasználó, kérheti az adminisztrátori hozzáférést az alkalmazások telepítéséhez. Mint ilyen, létrehozhat egy „kizárólag adminisztrátori” fiókot, teljes adminisztrátori jogokkal, és bejelentkezve hagyhatja azt bejelentkezve. A szokásos munkához használhatja a szokásos fiókját, majd gyorsan válthat csak az admin fiókra, ha bármilyen adminisztrátor szükséges. munka.

3. Számla a prezentációk számára

Ha a Mac segítségével rendszeresen tart bemutatókat, érdemes elkerülni azokat az alkalmazásokat, amelyek értesítéseket küldnek és zavarják a teljesítményt. A bemutatóhoz fiók létrehozása ezt elkerülheti. Ez azt is jelenti, hogy rejtélyes asztalát rejtetheti a közönség előtt!

4. Játék

Ha tiszta fiókot hoz létre a játékhoz, jobb teljesítményt nyújthat, és így élvezetesebbé teszi a játékélményt.

5. Válassza szét a munkáját és a magánéletét

Időnként haza kell hoznunk a munkát, de ez nem azt jelenti, hogy a Mac-en össze kell kevernie a munka és a magánéletét. Külön felhasználói profilokkal biztosíthatja az egyes profilok teljesítményének fenntartását. Ha pontos fájlt kell elérnie, akkor gyors váltással megteheti.

Mac vírusok - városi legenda?

Lehetséges, hogy a Mac vírusokat kap? Szükségem van vírusvédelemre? Ezekre a kérdésekre nem könnyű válaszolni. A Mac rendszereket az Xprotect fel van élesítve az operációs rendszer belsejében, és a Mac-ek esetében még mindig kevesebb vírus van, mint a Windows esetén. A számok azonban növekednek a Mac növekvő népszerűsége miatt.

Egy nemrégiben készült jelentés szerint a Mac rosszindulatú programjainak száma 270% -kal nőtt 2017-ben. A Macworld összeállította a rosszindulatú programok és a biztonsági hibák listáját, ahol a Mac vírusok széles skáláját láthatja. Ennek ellenére a Mac Unix-alapú operációs rendszer, tehát továbbra is az egyik legbiztonságosabb operációs rendszer. Ezen felül az Apple folyamatosan próbálja termékeit biztonságosabbá tenni.

A legjobb víruskereső szoftver Mac-hez

A Kaspersky Internet Security a Mac kedvenc víruskereső szoftvere. A vírusok megtalálása mellett lehetővé teszi a szabad böngészést az interneten, anélkül, hogy aggódna, hogy valami rosszindulatú megtámadja a számítógépet. A szkennelés kissé lassú lehet, de részletes jelentést eredményez. Van egy fantasztikus biztonságos pénz szolgáltatás is az online fizetések védelmére.

Jelszókezelés

Az erős jelszavak beállítása és emlékezése nem könnyű. A bonyolult, rendkívül hosszú jelszavak esetén a jelszókezelő eszközök, mint például az Apple Keychain, nagyszerű memóriasegítést jelentenek.

Apple kulcstartó

Mi a kulcstartó??

A Keychain egy felhőalapú jelszókezelő eszköz az Apple-től. Be van építve iOS és MacOS rendszerekbe. A KeyChain segít a felhasználóknak jelszavak létrehozásában, rendezésében és elérésében.

Hogyan kell használni a kulcstartót

A jelszavak tárolásához kapcsolja be a KeyChain szoftvert a Beállítások megnyitásával az iPhone vagy iPad készüléken. Nyissa meg az iCloud-ot, és görgessen lefelé, hogy megérintse a Kulcstartó elemet, és aktiválhatja azt a váltás közben.

Ha még nem tette meg ezt, akkor be kell állítania egy iCloud Keychain jelszót. Ha korábban már beállította, akkor egy másik készülékkel igazolnia kell magát. Ez a funkció segít elérni az összes biztonságos adatot, függetlenül attól, hogy melyik készüléket használja.

Véletlenszerűen generált jelszavak

Ha elfogynak a jelszavas ötletek, vagy csak azt szeretnék biztosítani, hogy jelszava a lehető legbiztonságosabb, a Keychain fantasztikus funkcióval rendelkezik az Ön számára - a jelszógenerátor. Használata:

 1. Nyissa meg az Keychain Access alkalmazást az Alkalmazások képernyőn, és válassza ki a kategóriát.
 2. Kattintson a plusz (+) gombra a képernyő alján. A felbukkanó ablakban rengeteg lehetőség van, például a jelszó tesztelése. Kattintson a jobb oldali kulcsjelre a Jelszósegéd megnyitásához.
 3. A Jelszósegéd segítségével emlékezetes betűket és számokat, csak számokat, véletlenszerű vagy FIPS-181 kompatibilis, különböző hosszúságú jelszavakat állíthat elő. A minőségi sáv megmutatja jelszavának biztonsági szintjét.

A legjobb jelszókezelők Mac-hez

Ha nem elégedett a Mac kulcstartójával, vagy valami mást szeretne érdekelni, olvassa el a jelszó-ellenőrzők és eszközök útmutatóját. Röviden: ezek a legjobb alternatívák:

 • 1Password
 • Dashlane
 • LastPass

A Mac követése

Ha elvesztette a Mac-ét vagy az iPhone-ját, tudni fogja, hogy ez szörnyű érzés. Még rosszabb, ha ellopják. Szerencsére vannak olyan eszközök, amelyek segítenek megtalálni / visszakeresni.

Find My Mac

Mi az a Find My Mac?

A Find My Mac egy Apple szolgáltatás, amely lehetővé teszi a tulajdonosok számára elveszített termékük megkeresését és szükség esetén távoli törlését.

A My My Mac bekapcsolása

 1. Lépjen a Rendszerbeállítások menübe.

 2. Kattintson az iCloud ablakra.

 3. Görgessen lefelé és ellenőrizze, hogy a Find My Mac négyzet be van-e jelölve.

 4. Ha a Find My Mac még nincs bekapcsolva, kattintson a mezőre, és a program kéri rá az Engedélyezés lehetőséget a bekapcsoláshoz.

Hogyan lehet megtalálni a Mac-ét

Ha elvesztette Mac-ét, lépjen az iCloud.com webhelyre. Lát egy térképet, amelyen az összes közeli eszköz látható. Az összes eszközre kattintva megtekintheti az eszközökkel kapcsolatos információkat. Az információ részleteket tartalmaz arról, hogy az eszköz online vagy offline, és mikor volt utoljára használt.

Kattintson egy eszközre a különféle lehetőségek eléréséhez: Hang lejátszása, Elveszett vagy Törlés.

A hang lejátszása hasznos lehetőség, ha a Mac közelében van, de nem találja meg.

Titkos

Az Undercover egy olyan szoftver, amely a hiányzó Mac távoli követésére és nyomon követésére készült. Ez még az ellopott gép helyreállításához is hozzájárulhat. A számítógép hátterébe tölti, hogy folyamatosan nyomon tudja követni a helyét.

jegyzet

Az Undercover eltávolítása szinte lehetetlen: csak a rendszergazda tudja eltávolítani a Mac-ről.

Mac biztonság: A lényeg

A Mac biztonsága az utóbbi években sokat változott. A Mac felhasználóknak fokozott figyelmet kell fordítaniuk eszközük biztonságára, a megnövekedett fenyegetésekkel szemben. Ha azt akarja, hogy Mac-je a lehető legbiztonságosabb manapság, fontos befektetni a biztonság megteremtésében és megőrzésében.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me