A Google Keresési Előzmények törlése

Nézzünk szembe a tényekkel: vannak olyan dolgok, amelyek kínosabbak, mint a Google Keresési előzmények. Ezért periodikusan törli a böngésző előzményeit abban az esetben, ha valaki a számítógépe használatát kéri, csak hogy megtudja, hogy a legutóbbi keresése "titokzatos piros dudor a karján" és hogy a sárkányrepülő rajongók fóruma az első olyan webhely, amely felbukkan, amikor betűt írnak "k".


A böngésző előzményeinek törlésével ezeket a dolgokat titokban tarthatja, igaz?

Rossz.

Mi lenne, ha azt mondanánk, hogy a böngésző előzményeinek törlése valójában nem törli a Google keresési előzményeit? Ez a böngésző előzményeinek törlése csak eltávolítja a személyi számítógépen tárolt adatokat, és semmilyen módon nem érinti a Google által a szerverekkel tárolt előzményeket.?

Sőt, ami még rosszabb, mi lenne, ha azt mondanánk neked, hogy a Google az emberek keresési előzményeit egészen 2005-től tárolja?

Igen, mondtam "2005".

Hagyja, hogy egy percig belemerüljön.

Elkészült borzalmas visszajelzések az összes olyan kínos dologról, amelyet akkoriban valószínűleg keresett? Jó. Akkor folytassuk a ProPrivacy.com e végleges útmutatójával a Google keresési előzményeinek végleges törlése érdekében, hogy eltávolítsuk a digitális lábnyom nagy darabját, javítsuk az online adatvédelmet, és - jó istennek köszönhetően - megszabaduljunk ezekről a rohamokról - méltó keresések örökre.

Hogyan lehet letölteni a Google internetes előzményeit törlés előtt

Noha nem büszkélkednek rá, a Google rendelkezik egy olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a teljes keresési előzmények letöltését a törlés előtt. Noha ez először meglehetősen furcsa tulajdonságnak tűnik, ez a szentimentalitást meghaladó funkciót is szolgál, amelyet ebben az útmutatóban részletesebben áttekintek. Jelenleg itt van néhány egyszerű lépés, amelyet követnie kell a Google keresési előzményeinek letöltéséhez és mentéséhez:

 1. Keresse meg Google Fiókja Tevékenység oldalát.
 2. Kattintson a függőleges ellipszisre a jobb felső sarokban, majd kattintson a gombra "Egyéb Google-tevékenység."
  Google archívum
 3. Görgessen lefelé az oldalon, amíg el nem éri a témát "Töltse le korábbi kereséseit." kettyenés "Archívum létrehozása."
 4. Válassza ki az adatokat, amelyeket fel szeretne venni. Automatikusan mindent kiválaszt, de ha csak keresést végez, alulról negyedikként találhatja meg.
 5. Testreszabhatja az archívum formátumát. Opcionális fájltípusok a .zip, .tgz és .tbz, az archívum mérete 1 GB, 2 GB, 5 GB, 10 GB vagy 50 GB lehet..
 6. Válassza ki a kívánt szállítási módot. Elküldheti letöltési linkként e-mailben, vagy hozzáadhatja a Drive, Dropbox vagy OneDrive mappákba.
 7. kettyenés "Hozzon létre archívumot." Ellenőrizze e-mailjét vagy online biztonsági másolatát, hogy megbizonyosodjon arról, hogy az archívum megérkezett-e.

A Google Keresési Előzmények törlése és letiltása

Most, hogy a Google keresési előzményeit biztonságosan eltávolítja egy e-mailben vagy online biztonsági másolatban, végre megteheti a funkció törlését és letiltását. Az alábbiakban bemutatott két szakaszban lépésről lépésre végigvezetjük az egyes folyamatokat.

Törölje Google Előzményeit

A tevékenységi naplók megtisztításához hajtsa végre a következő négy lépést:

 1. Visszatérés a Tevékenység oldalra. Kattintson a függőleges ellipszisre és válassza a lehetőséget "Törölje a tevékenységet."törölje a Google keresési előzményeit
 2. Ban ben "Törlés dátum szerint," választ "Mindig."
 3. A közvetlenül az alábbi részben hagyja el "Minden termék" kiválasztott. Alternatív megoldásként, ha csak valami konkrétot szeretne törölni, akkor ezt a legördülő menüben teheti meg. Ennek ellenére határozottan javasoljuk az összes törlését!
 4. kettyenés "TÖRÖL". kettyenés "rendben" a következő oldalon, amikor a Google kéri, hogy fontolja meg újra.

Sikeres sikeresség esetén a "Tevékenység" oldalon már nem szabad naplót látni.

A Google tevékenységi naplózás letiltása

Annak megakadályozása érdekében, hogy a Google nyomon kövesse a keresőmotorjában a jövőbeni tevékenységeit, tiltsa le a következő lépések végrehajtását:

 1. Visszatérés a Tevékenység oldalra. Kattintson a függőleges ellipszisre és válassza a lehetőséget "Tevékenység-ellenőrzések."tiltsa le a Google adatgyűjtését
 2. Húzza az mellette lévő kék kapcsolót "háló & App Activity" balra.
 3. Megjelenik egy felugró ablak, amely azt mondja "A web szüneteltetése & App Activity?". Olvassa el alaposan a megadott információkat, majd kattintson az OK gombra "SZÜNET."
 4. Ha sikeres, akkor a kapcsoló mellett "háló & App Activity" szürke lesz, és egyértelműen azt mondja, hogy a tevékenységet szüneteltették.
 5. Ha tovább görgeti az oldalt, akkor lehetősége nyílik a szüneteltetésre "Helyelőzmények," "Információ az eszközről," "Hang & Audio tevékenység," "YouTube keresési előzmények," és "YouTube megtekintési előzmények." Ha a kapcsolók szürkék, hagyja őket. Ha kék színű, húzza balra őket, hogy szüneteltesse őket.
 6. Ha sikeres, akkor minden kapcsoló szürkén jelenik meg, és egyértelműen azt mondja, hogy a tevékenység szünetel.

A keresési előzmények törlésével ellentétben a Google-tevékenység naplózásának letiltása megfordítható. Azonban elriasztjuk olvasóinkat attól, hogy a fenti funkciók szüneteltetése miatt ténylegesen elveszítik a személyre szabott keresési eredményeket (és a hozzájuk tartozó összes célzott hirdetést)..

Miért kellene törölnem a Google előzményeimet??

Ha a jelen útmutató bevezetőjében szereplő okok nem voltak elegendőek a böngészési előzmények végleges törléséhez, és további meggyőzőkre van szükségük, itt van.

A keresési előzmények során a Google mindent tud rólad. Ismeri az összes képet és linket, amelyre kattintott, az összes meglátogatott webhelyet, és mindent, amit valaha a keresőmotorjába tett..

Ezen adatok felhasználásával - amelyeket több mint tíz éve gyűjtöttek és tároltak - hihetetlenül pontos képet tudnak készíteni rólad. Ide tartoznak az életkorod, nemed, milyen nyelveket beszél, honnan származik, hobbi és érdeklődési körök, melyik iskolában járt, és még sok minden más. E profil használatával képesek lehetnek arra, hogy egy meghatározott hirdetés célpontjává váljon, és bizonyos webhelyekre irányítson.

Nem hangzik túl paranoiásnak, de ez nagyon messze megy az orwelli területre. Mi lenne, ha ez a hatalmas információ rólad valaha rossz kezekbe kerülne? Önnek tartozik magával, hogy megteszi a szükséges biztonsági óvintézkedéseket, és gondoskodik arról, hogy az online böngészés a lehető legbiztonságosabb és privátabb legyen.

Az online adatvédelem javításának egyéb módjai

A Google keresési előzményeinek törlése csak az online adatvédelmi jéghegy csúcsa. Miközben a ProPrivacy.com webhelyen található Ultimate Privacy Guide-ban mélyrehatóan fejleszti az online adatvédelmet, az alábbiakban bemutatunk néhány harapós méretű tippet, amelyeket elvehetsz ebből a cikkből:

Használjon névtelen keresőmotort

A Google vitathatatlanul az online keresőmotorok királya, de nem ez az egyetlen lehetőség. Nem azt javaslom, hogy használja a Yahoo! vagy Bing, itt. Inkább arra buzdítom, hogy vizsgálja meg azokat a keresőmotorokat, amelyek nem követik vagy nem tartják nyilván a keresési tevékenységeidet, például a StartPage vagy a DuckDuckGo.

Törölje a nem használt fiókokat

Mindenkinek van régi fiókja fórumokból, online vásárlási webhelyekről és hasonlókról, amelyeket elfelejtettek vagy elhagytak. Ez veszélyes lépés, mivel ha valaki behatol egy ilyen fiókba, könnyen felhasználhatja azt fontosabb fiókokba, mint például a Gmail vagy a Facebook. Mint ilyen, azt javaslom, hogy vegye igénybe a letöltött Google keresési előzményeket (mondtam, hogy hasznos lehet!), Hogy ellenőrizze azokat a webhelyeket, ahol van régi fiókja. Ezután visszaválthat és törölheti őket.

Iratkozzon fel VPN-szolgáltatásra

Amint a Google Saját tevékenysége funkció nyugtalanul tiszta és le van tiltva, a jövőbeli online böngészési tevékenységekhez extra adag biztonságot adhat, ha feliratkozik egy VPN szolgáltatóra. Egy jó szolgáltatás (például ExpressVPN vagy NordVPN) a csúcskategóriás titkosítást fogja használni, és számos különféle szervert bocsát a rendelkezésére a világ minden tájáról..

Nézze meg a ProPrivacy.com alapos VPN-áttekintési szakaszát, hogy megtalálja az Ön számára legmegfelelőbb VPN-t, vagy olvassa el a kezdő VPN-oldalainkat, hogy megismerje mindazt, amit tudnia kell azokról és azok működéséről..

Hogyan törölhetem a Google Keresési Előzmények Következtetését

Tekintettel arra, hogy a keresőmotor óriása már több mint egy évtizede tárolja az Ön adatait, itt az ideje, hogy a Google keresési előzményeit jó dörzsöléssel kezelje. A My Activity funkció törlése és letiltása nem csak a célzott reklámozást és a kínosabb keresések nyomaitól való megszabadítást, hanem az online adatvédelmet is jelentősen javítja. Ha további információt szeretne kapni az online biztonságról, nyugodtan olvassa el útmutatásainkat. Vagy ha van valami saját tippe, amelyet hozzá szeretne adni, segítsen olvasókatársainak, hagyva őket az alábbi megjegyzés mezőben.

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Leave a Reply

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

70 − = 63

map