A Facebook a világ legnagyobb és legnépszerűbb online közösségi hálózata. 1,79 milliárd aktív felhasználóval büszkélkedhet és számlál. Sok ember számára ez a mindennapi élet szerves részévé vált. Ez a legfontosabb - ha nem az egyetlen - hely, ahol felbukkan a barátokkal, elolvassa a legfrissebb híreket és nyomon követi a helyi eseményeket. Ha egyének átlagosan naponta 13,8 látogatást végeznek a webhelyen, akkor fogadhat úgy, hogy ha hirtelen elveszítik a hozzáférést a webhelyre, rákattintanak, hogy megtudják, hogyan lehet felfüggeszteni a Facebook-ot..


Ha ezt a cikket olvassa, azt hiszem, hogy Ön egyike azoknak a szerencsétlen népeknek.

Ne félj! Függetlenül attól, hogy munkahelye vagy iskolája betiltotta-e a közösségi média platformját, vagy olyan országban él, vagy olyan országban látogat, amely cenzúrázza, van mód arra, hogy leküzdjük az akadályt. Olvassa tovább az olvasást, hogy megtudja, hogyan lehet könnyen, gyorsan és (ami a legfontosabb) biztonságosan csatlakozni a Facebook-hoz!

A Facebook feloldása VPN használatával

A Facebook feloldásának legjobb módja kétségkívül egy VPN használata.feloldhatja a Facebook blokkolását egy VPN segítségével

Azok számára, akik újak a virtuális magánhálózatokban, röviden összefoglalom azokat. A VPN-k lehetővé teszik az Internethez való kapcsolódást egy VPN-szolgáltató által üzemeltetett kiszolgálón keresztül. Csatlakozás után az összes adat titkosítva lesz. Ennek eredményeként Ön és az online böngészési tevékenységek hatékonyan el vannak rejtve az Internet Szolgáltatójától. Mi több, mivel minden jó VPN-szolgáltatónak szerverei vannak a világ minden tájáról, így dönthet úgy, hogy megrontja a tartózkodási helyét, ha egy saját országán kívüli országban tartózkodik..

A VPN-k működésével kapcsolatos részletesebb információkért olvassa el a ProPrivacy.com Bevezető útmutatóját a VPN-khez.

A VPN használatával a Facebook feloldásához a következő egyszerű lépéseket kell levonni:

  1. Iratkozzon fel a kívánt VPN-szolgáltatónál.
  2. Töltse le és telepítse az ügyfélszoftvert az eszközére (eszközökre).
  3. Válasszon egy helyet (ahol rajtad áll) és csatlakozzon.
  4. Nyissa meg a Facebook-ot a készüléken, vagy töltse le a Facebook-alkalmazást, ha még nem rendelkezik ezzel.
  5. Élvezze az újonnan feloldott hozzáférést a Facebook-hoz!

Az a VPN-szolgáltató, amelynél fel kell regisztrálnia, csak Ön és az Ön egyedi igényeinek felel meg. Szeretne VPN-szolgáltatást használni a Facebook-hoz való hozzáférésen kívül más célokra is? Ha ez csak a Facebook, akkor szeretne VPN-t használni, ezzel szemben megnézheti a Facebook legjobb VPN-jeinek listáját.

A Facebook webhely feloldásának egyéb módjai

Tor

Az egyének feloldhatják a Facebook feloldását, ha hozzáférnek a weboldalra a Tor, az ingyenes, nyílt forrású szoftver segítségével, amely a lehető legközelebb hozza az anonimitáshoz az interneten. A Tor kiváló választás a Facebook feloldására, ha Ön aktivista, bejelentő vagy valaki más, aki fokozott anonimitást igényel az interneten. A Torot azoknak a felhasználóknak ajánljuk, akik erősen cenzúrázott országokból szeretnének hozzáférni a Facebook-hoz, vagy ha a Facebook feloldása veszélyt jelent. A VPN és a Tor együttes használata javítja az online biztonságot, tehát ez egy lehetőség, amelyet meg kell fontolni. Fontos szem előtt tartani, hogy nem minden VPN működik együtt a Tor-tal, így ehhez szüksége lesz egy Tor VPN-szolgáltatásra..

A Tor nem ajánlott azoknak a mindennapi felhasználóknak, akik egyszerűen fel akarják oldani a Facebook feloldását az iskolából vagy az irodájukból. Ezeknek az egyéneknek jobb lenne gyorsabb, felhasználóbarát VPN-t használni.

Internetes proxyk

Az ingyenes webes proxy-k egy másik lehetőség a Facebook feloldásához. Ugyanakkor, mint a Tor esetében, a proxyk használata - akár HTTP, akár SOCKS - használja a hátrányait. Miközben gyorsak és hatékonyak, általában instabilok, hiányoznak a titkosítás és egyéb biztonsági protokollok. Azok, akik szeretnék felfüggeszteni a Facebook-ot a munkahelyről vagy az iskoláról, rendben lehetnek ezzel. Ezzel ellentétben az ingyenes internetes proxyk instabilitása és megkérdőjelezhető biztonsága miatt rossz választást jelentenek azok számára, akik a Facebook-hoz szeretnének hozzáférni azokból az országokból, ahol a platform be van tiltva..

Olvassa el az ügyfelek és a VPN-k közötti különbségekről szóló részletes cikkünket, hogy megtudja, melyik a legjobb választás az Ön számára.

Országok, ahol a Facebook le van tiltva

Létrehozása óta a Facebook hozzáférése több mint tucat országban korlátozott az egész világon. Ennek ellenére csak három ország blokkolja aktívan a közösségi média platformját:

  1. Kína: A Facebook-ot Kínában blokkolták a 2009-es Ürümqi-zavargások óta, mivel az aktivisták a platformot kommunikációs hálózatuk részeként használják. Azóta felváltotta a copycat (és erősen a kormány által szabályozott) Renren.
  2. Irán: A Facebook-ot 2009-es választások után betiltották Iránban, mert attól tartottak, hogy az ellenzéki mozgalmak szerveződnek a közösségi média platformon.
  3. Észak Kórea: A Facebookot - és minden más közösségi média platformot - blokkolják Észak-Koreában. Ez nagyrészt annak oka, hogy az ország lakosainak többsége nem fér hozzá az internethez.

Ha ezekben az országokban látogat vagy tartózkodik, akkor a VPN-en keresztül való hozzáférési képessége változó. Az első kettőhez viszonylag könnyedén hozzáférhet Kínára vagy Iránra javasolt VPN-ekkel. Észak-Korea azonban nem olyan könnyű megtörni, mint Kína nagy tűzfala vagy iráni cenzorok. Az írás ideje óta nem ismert olyan szolgáltató, amely engedélyezheti az Észak-Korea Facebook hozzáférését. Sőt, bárki, aki Észak-Koreából is megpróbál hozzáférni a Facebook-hoz, akár engedélyével is, súlyos büntetésnek lesz kitéve.

A Facebook feloldásának feloldása az iskolában és a munkahelyen

A Facebook zavaró jellege miatt sok iroda, egyetem és osztályfokú iskola betiltotta azt (valamint más közösségi média platformokat) hálózataikból.feloldja a Facebook feloldását

Ezeket a blokkokat általában a legjobb szándék szerint helyezik el. A professzorok azt akarják, hogy a hallgatók figyeljenek az órák során, a főnökök pedig nem akarják fizetni az alkalmazottaiknak a macska GIF-ek nézéséért. Nagyon frusztráló az, ha csak egy szünet alatt akar felzárkózni a Facebook hírcsatornájába, hogy csak egy digitális falra kerüljön..

A legjobb megoldás? Csatlakozás VPN-hez az IP-cím megváltoztatásához a munkahelyi vagy iskolai hálózatán kívül. Mi több, mivel csak a hálózat cenzúrálja Önt, és nem az országot, amelyben él, akkor csatlakozhat ugyanabban az országban található VPN-kiszolgálóhoz. Ez jó dolog, mivel a VPN-szerverhez való közelség általában nagyobb sebességet eredményez, ami mindig pozitív, ha a Facebook-ot böngészi!

A Facebook következtetés feloldása

Függetlenül attól, hogy a közösségi média platform blokkolódik-e munkahelyén, iskolájában, vagy olyan országban látogat, vagy olyan országban él, ahol cenzúrázza a weboldalt, számos oka lehet annak, hogy miért akarja feloldani a Facebook feloldását. Az, hogy hogyan kell ezt tennie, teljesen a motívumtól függ. A webes proxyk elég lehetnek azoknak az embereknek, akik meg akarnak kerülni egy kis blokkot, amelyet főnöke vagy professzora vezet be. A Tor ajánlott azok számára, akik olyan helyekről szeretnének hozzáférni a Facebook-hoz, ahol büntetéssel szembesülhetnek. A VPN-k eközben jó egyensúlyt találnak a gyorsaság, a használhatóság és a biztonság között.

Bármi is legyen az oka annak, hogy szükség van a Facebook feloldására, reméljük, hogy a ProPrivacy.com útmutatója segít megtalálni a legjobb módot a népszerű közösségi hálózat gyors és biztonságos eléréséhez..

Brayan Jackson Administrator
Candidate of Science in Informatics. VPN Configuration Wizard. Has been using the VPN for 5 years. Works as a specialist in a company setting up the Internet.
follow me