A Linksys N300 v2 egy nagyon olcsó útválasztó (az Amazon-tól csak 35 dollárért elérhető), így aligha meglepő, hogy nem merül fel olyan jellegzetes funkciókkal, amelyekre számíthat, ha a csúcskategóriás termékeken megtalálják, és ha akarod USB portok, kettős sávos 5 GHz-es vétel, feldolgozási teljesítmény vagy a funkcionális funkciók bármelyike, amely sok modern útválasztón megtalálható, akkor máshol kell keresnie.

Mindezek ellenére, ugyanakkor elégtelen képességgel rendelkezik, tökéletesen elvégzi alapvető útválasztóként végzett feladatát, és ami a legfontosabb számunkra, mivel a DD-WRT-sel villogott, VPN-hubként használható az összes internetkapcsolathoz. készülékek.

Az N300 egy meglehetősen okos, de nem igényes fekete műanyag ék, amelyben 5 Ethernet port (1 x be, 4 x ki), egy bemeneti aljzat és egy alaphelyzetbe állító gomb található az egység alsó szélén (tehát nem látja a portok, ha a fenti nézetből áll. Úgy tervezték, hogy egy felületre laposan lehessen helyezni, és nem lehet függőlegesen vagy falra szerelhető, és két antenna belső, így a házból semmi sem szabad kilépni. Nincsenek állapotjelző lámpák, amelyek elölről vagy felülről látszanak, és csak a LED-ek vannak a LAN-portokon.


A Cisco Linksys DD-WRT router beállítása

Felállni és futni nevetségesen könnyű. Csak kikapcsoltuk a modemet / útválasztót, bedugtuk az N300-at, és a mellékelt Ethernet kábellel csatlakoztattuk a modemhez / útválasztóhoz, bekapcsoltuk a modemet / útválasztót, majd bekapcsoltuk az N300-at és a ta-da! - minden működött. Nem a Flashrouters hibája, de a nem amerikai ügyfeleknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a készülékhez mellékelt csatlakozó amerikai típusú volt, ezért ne felejtsük el ellenőrizni, hogy van-e egy nemzetközi adapter, amelyet kéznél lehet (szerencsére megcsináltuk!).

Annak ellenére, hogy az utasítások vezetékes kapcsolat használatát javasolják mindaddig, amíg minden helyesen nincs beállítva, ez egy kicsit kellemetlen volt számunkra, tehát csak továbbhaladtunk és csatlakoztattuk Windows PC-jünket WiFi használatával, és egyáltalán nem tapasztaltunk problémát..

Csatlakozás után az első dolog, amit meg szeretne csinálni, látogasson el az útválasztó telepítő oldalára. A mellékelt utasítások csak szöveges, de mindent világosan elmagyaráznak.

A hálózati név megváltoztatása és a biztonságos jelszó beállítása elsődleges fontosságú, és ezt nagyon könnyű megtenni.

A Cisco Linksy router megbízható?

A forgalomirányítót a 20 MB / s-os szélessávú kapcsolatunk segítségével a „out of doboz” konfigurációba tesszük. Az útválasztót egy mocsaras Netgear VMDG280 vezeték nélküli N modemhez / útválasztóhoz csatlakoztattuk (az ISP-től, a Virgin Media).

Csatlakoztatva közvetlenül az otthoni modemhez / útválasztóhoz (azaz nincs csatlakoztatva az N300-hoz)

Az N300-on keresztül csatlakoztatva

A Flash-alapú sebesség-tesztek, mint például a Speedtest.net, nem mindig a legmegbízhatóbb mutatók a valós teljesítményről, ezért a ThinkBroadband tbbMeter szoftverét használtuk annak mérésére, hogy mennyi ideig tartott letölteni egy 100 MB-os fájlt:

Ha nincs csatlakoztatva az útválasztóhoz

Ha csatlakozik az útválasztóhoz

A tbbMeter eredmények azt sugallják, hogy az N300 lassabb lehet, mint az internetszolgáltató részvényválasztója, míg a speedtest.net eredmények valóban növelték a sebességet. Néhány (nagyon nem tudományos) tartománytesztet is elvégeztünk és megállapítottuk, hogy az N300 jel erőssége nagyjából megegyezik a készlet routerünk / modemünk jelének erősségével.

A vezeték nélküli internetteljesítmény minden útválasztón javítható egy olyan program, mint az inSSIDer segítségével a jel-interferencia elemzéséhez, lehetővé téve a térségének legjobb csatornájának kiválasztását..

A gyártó kijelenti, hogy az N300 akár 3 eszköz egyidejű csatlakoztatására is alkalmas. Megpróbáltuk összekötni mindazt, amire rá tudtunk jutni a vélemény átírásának idején (7 készülék, beleértve az intelligens TV-t), és nem tapasztaltunk semmilyen problémát vagy lelassulást.

VPN használata Cisco N300 útválasztóval

A DD-WRT villogó útválasztó megszerzésének egyik fő oka (és a jelen ügyben nyilvánvalóan a leginkább a ProPrivacy érdekli őket) az, hogy minden ehhez csatlakoztatott eszköz internetkapcsolatát VPN-kiszolgálón keresztül lehet irányítani. A telepítés részletei a VPN-szolgáltatótól függően változnak, de (túl) sok probléma nélkül csatlakoztunk a PIA-hoz.

Mint a varázslatból, az internet azt gondolja, hogy New Yorkban vagyunk!

A VPN-kliens futtatása feldolgozási energiát igényel, ami az N300-nak sajnos hiányzik, így ez hogyan befolyásolja a teljesítményt?

A router segítségével csatlakozik a New York-i VPN szerverhez

A New York-i VPN szerverhez csatlakozik a Windows szoftver kliens segítségével

Nincs csatlakoztatva a VPN-hez (de ugyanazt a speedtest.net szervert használja New Yorkban)

Ezek az eredmények megmutatják az N300 processzorának és memóriájának korlátozásait. Az egyik legjobb dolog a villogó útválasztó használatában az, hogy még azok az eszközök, amelyek általában nem tudják használni a VPN-t, részesülhetnek annak előnyeiből.

Intelligens TV-jünk most hozzáférhet a földrajzilag korlátozott szolgáltatásokhoz, mint például a Hulu (csak az Egyesült Államokban érhető el)

Következtetés

Kétségtelen, hogy az N300 alulteljesített, és bár teljesítménye VPN nélkül nagyjából megegyezik a készleten lévő ISP útválasztóval / modemmel, a VPN ellen küzd..

Az N300 v2 jól néz ki, és nagyon egyszerűen beállítható. Mivel olcsó és vidám megoldásként szolgál minden háztartási eszköz VPN-hez történő csatlakoztatásához, működik, csak ne várja el, hogy egy ilyen olcsó router megfelel a négyes VPN-sebességnek. A PC-jén élő vadállat képes kezelni ...

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me