A 3D nyomtatásnak megvan vihar által elvette a világot!3D nyomtatási projektek


Sokan közülünk álom egy 3D nyomtatóval és az otthoni nyomtatásról.

Nem csak nagyszerű otthoni nyomtatók, de vannak fantasztikus 3D nyomtatási fejlesztések a világ körül!

Ebben a listában összegyűjtöttük a legjobb projektek néhányát a világ minden tájáról, és ezek közül néhányat kipróbálhat is.

Az alábbi menü segítségével megnézheti, mi van raktáron, és ha talál egy nagyszerű 3D-s nyomtatási projektet, amely nincs benne, akkor ossza meg velünk a megjegyzésekben.

SLO: 3D nyomtatott kamera

SLO 3D nyomtatott kamera

Nézze meg ezt a szórakoztató 3D-s fejlesztést (a szándék szerint)! Ebben a projektben fájlokat találhat a saját fényképezőgépének 3D nyomtatásához. Az alapvető elemeket is tartalmazza. A redőny és az lencse modulok, így a fényképezőgép újbóli kinyomtatása nélkül kicserélheti őket különféle elemekre. Élvezze a 35 mm-es filmekkel kapcsolatos nosztalgiát. A projekt legnagyobb kihívást jelentő része a lencse nyomtatása. Mivel tökéletesen simanak kell lennie, várjon sok időt és könyökzsírot a polírozására. Noha nem lesz minden digitális fényképezőgép kényelme, a 3D-s nyomtatott fényképezőgéppel továbbra is kiváló minőségű képeket készíthet..

Mobil építőipari 3D nyomtató

Az építőipar forradalomon megy keresztül. A 3D nyomtatást kevesebb idő alatt és kevesebb pénzgel építik otthonok építésére. Noha ez még nem vált a legfontosabb technológiává, otthonok építésére használják azokat a világ területein, ahol nehéz a biztonságos lakhatás. Az Apis Cor az első vállalat, amely kifejlesztett egy mobil építőipari 3D nyomtatót, amelyet teljes egészében felhasználhat a helyszínen. A társaság azt tervezi, hogy tovább fejleszti szolgáltatásait, amíg a bolygó mindenki megengedheti magának a biztonságos és megfizethető lakhatást. A mai új építőanyagokkal a házak 24 órán belül felépíthetők 3D nyomtatással.Mobil építőipari 3D nyomtató

Shoetopia

Shoetopia

A Shoetopia egy környezettudatos projekt, amelyet Gronowicz Zuza és Barbara Motylinska fejlesztettek ki. A koncepció egyszerű és a lehetőségek végtelenek. Rugalmas és biológiailag lebontható szálakat és természetes textíliákat használnak komposztálható és funkcionális cipők készítésére. Az alkalmazott nyomtatási technikának köszönhetően nincs szükség varrásra vagy ragasztásra. A cipő megtervezése iránt érdeklődő felhasználók használhatják az online lábbeli alkalmazást, ahol elkészíthetik személyre szabott nyomtatási fájlját, megvásárolhatják azt, majd magukat kinyomtathatják, vagy elküldhetik a helyi 3D nyomtatási központhoz. Míg ez egy szórakoztató projekt, de arra is felhasználható, hogy cipőt szállítson a világ kevésbé szerencsés részeire.

Színes szobrok

Színes szobrok

Eric van Straaten művész, aki kézműves szobrokkal rendelkezik. De miután megtanulta a 3D nyomtatás művészetét, új szintre vitte a terveit. Eric úgy véli, hogy nincs más olyan technika, amely érinti a hiper szürrealizmus szintjét, mint a 3D nyomtatás. Saját terveit fejleszti, de lehetőség szerint kéréseket is felvesz. A 3D nyomtatás egyik legjobb tulajdonsága az egyes darabok egyedisége, ami nyilvánvaló Eric munkájában. Minden arcvonást, hajzárat és kiegészítőt pontosan terveztek. Noha a 3D nyomtatásnak többféle felhasználása van, művészi értékét nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Élelmiszer tinta.

Még mindig olyan ételt eszel, amelyet a régimódi módon termesztettek? Miért nem kezeli az ízlelőbimbóit nyomtatott ételekkel? A Food Inknél élvezheti a nyomtatott bútorokon ülést, miközben nyomtatott edényeket használ nyomtatott ételekhez. A pop-up vacsora sorozat a művészetet és a technológiát ötvözi, hogy valóban egyedi étkezési élményt kapjon. Az az elképzelés, hogy az ételeket kinyomtatni lehet, úgy tűnik, mintha egyenesen a jövőből lenne, de a Food Ink esetében itt van a jövő. Míg a legtöbb étterem továbbra is süt, grill és pirít, addig a nyomtatott ételek elveszíthetik néhány megbélyegzésüket, mivel az olyan vállalatok, mint a Food Ink, továbbra is bemutatják alkotásaikat szerte a világon.Élelmiszer tinta

3D-ben nyomtatott puha, négylábú robot

A kaliforniai San Diego Egyetem mérnökei kifejlesztettek egy első ilyen típusú robotot 3D nyomtatás segítségével. Miközben a robotikában még sok mást kell kibővíteni, az egyik leggyakoribb probléma a robot képtelensége navigálni az egyenetlen terepen. De az egyetem által előállított 3D-s nyomtatott robot áttörhet akadályokon, és könnyen kezelheti az egyenetlen terepet, például homokot vagy sziklákat. Jelenleg a robot hozzá van kötve egy légszivattyúhoz és egy nyílt forráskódú táblához, de a munkákban vannak olyan tervek, amelyek lehetővé teszik a robot számára, hogy függetlenül járjon. Ez a 3D nyomtatási projekt átalakíthatja a robotika világát, és a robotokhoz képest hamarosan a napi életünk részévé válhat.Puha négylábú robot

Szén 3D nyomtatás

A szénből származó szén felhasználása lehetővé tette a 3D nyomtatványgyártók számára, hogy segítsék az orvosi világot, az autóipart és a repülést, és növeljék a helyi munkaerőt. Ha megőrzi a bányászati ​​feladatokat, és a szén felhasználásával olyan célt szolgál, amely nem károsítja a bolygót, mindenki nyer. A Ramaco Carbon eltökélt szándéka a szén költséghatékony és okosabb felhasználása. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma által jóváhagyott 3,7 millió dolláros támogatás kedvezményezettjeként a Ramaco Carbon azon dolgozik, hogy forradalmasítsa a mindennapi alkatrészek és alkatrészek gyártását. A Ramaco Carbon elképzel egy olyan világot, ahol a szént használják a bolygó megmentésére és az egészség és közösségünk javára.Szén 3D nyomtatás

3Space Classroom

3Space Classroom

Ismerkedjen meg a James Madison University 3SPACE tantermével, az ország első általános iskolai 3D nyomtatási tantermével. Diákjai néhány egyedi projektet terveztek és készítettek 2003-as alapítása óta. Túl sok projektet lehet felsorolni ezen a téren, ám néhány kedvencünk közé tartozik a Koronázási kocka puzzle és a Fidget Star. Ha kissé másikat keres, a Spirálvázában vagy a művészi szobrok bármelyikén meg lehet csinálni a trükköt. Töltse le a fájlokat és nyomtassa ki saját dokumentumait, vagy használja a projekteket inspirációként saját alkotásaihoz. Alig várhatjuk meg, hogy megnézze, mit terveznek a hallgatók a következőkben.

AME projekt & 3D nyomtatott Shelby Cobra

Shelby Cobra

Az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL) felel két monumentális 3D nyomtatási projektért. Az első, a Shelby Cobra, egy 194-es Shelby Cobra 3D-s nyomtatott alváza és karosszériája. A projekt bemutatja az erős, de könnyű kompozit alkatrészek gyártásának képességét. Az ORNL együttműködik a TruDesign-szal a projektben, és a Shelby Cobra utazott a világon. Ezt még Barack Obama volt elnök is megnézte. A második projekt, az AME, az ORNL és számos partner, köztük a Georgia Tech, a Minnesota Egyetem és az Energiaügyi Minisztérium közötti együttműködés. Ez egy teljesen funkcionális, részben 3D-s nyomtatott kotrógép. Ezek a projektek bemutatják a 3D nyomtatás lehetőségeit nehéz teherbírású projektekben.

Kesztyű

Kesztyű

A mobiltelefonok átalakították életmódunkat. Csak akkor, amikor azt gondoljuk, hogy az eszközt amennyire csak lehet fejleszteni, körüljön egy olyan projekt, mint a Glove One. A Glove One egy hordható mobil kommunikációs eszköz, amely átalakítja a kezét a telefon támogatásáról a telefonra. A projekt nem fog egyetlen napról a másikra összejönni, ha úgy dönt, hogy saját. A készítőnek körülbelül két hónap telt el, hogy kitöltse. Miután elvégezte az összes lépést, lesz egy futurisztikus mobil kommunikációs eszköz, amely biztosan néhány fejet elfordít.

3D Art sütemény

Art cukrászsütemény

Ez egy kedves projekt, amely minden bizonnyal felhívja a figyelmet. Dinara Kasko egyesítette erőit Jose Margulissal, egy miami művésztel, aki színes műanyag lemezeket használó 3D-s szobrairól ismert. Együtt készítettek különféle csábító tortákat, amelyek szinte túl jók voltak az étkezéshez. Úgy tűnik, hogy az egyes torta teteje egyedi tájakhoz hasonlít. Attól függően, hogy milyen szögben néz meg a darabot, pontos vágásokat és mélységeket észlel, amelyek látszólag még nem voltak ott. A legjobb művészet egy része akkor áll össze, ha egynél több érzést használnak fel. A lenyűgöző vizuális elemek ízlésével történő kombinálásával ez a 3D-s projekt valóban egyfajta.

Micélium szék

Micélium szék

A becslések szerint évente csaknem nyolc millió tonna műanyag hulladék kerül az óceánokba. Mi lenne, ha lenne egy módja annak, hogy a műanyagot cserélje anélkül, hogy veszélyeztetné annak sokoldalúságát? Eric Klarenbeek és Maartje Dros holland tervezők úgy vélik, hogy közelebb állunk ahhoz, mint a legtöbb ember azt gondolja. A csapat algákat művel, majd olyan anyaggá dolgozza fel, amely felhasználható tárgyak 3D nyomtatására. Más anyagokat is használnak a környezetbarát nyomtatás fejlesztésére. Példa erre az élő micélium szék, amelyet gombával és alapanyagokkal építettek és erősítettek meg. Ezt kell látnod ahhoz, hogy hinni lehessen.

1800 3D-s fedett kocsi

Fedett kocsi

Ioan Florea egy olyan művész, akinek egyedülálló képessége van két látszólag ellentétes anyag kombinálásában és egy varrat nélküli műalkotás létrehozásában. Ennek egyik kiváló példája az 1800-as 3D borított kocsi darabja. A művész alkotásainak nagyméretű 8 'x 4' méretű ipari 3D nyomtatóját használja. Ez a különleges életnagyságú mű alkotja egy fedett kocsi hiteles favázát, míg a teteje 3D-s nyomtatott darab. Összerakva úgy tűnik, mintha egymás dicséretére tervezték volna őket, és hogy a felső fedél valamilyen idős, mint az alapja. Használja Ioan kreativitását a saját művészete inspirálásához, vagy egyszerűen fedezze fel egyedi online galériáját.

Művészi koponya szobrok

Művészi koponya szobrok

Nem minden 3D-s nyomtatott művészet készül egyenlő. Amikor ezeket a nyomtatott koponyákat látja, megismerheti a birtokukban lévő művészeti értéket. A mögöttük álló művész, Joshua Harker szobrász és feltaláló, de úttörőnek és látomásszerűnek tekintik a 3D nyomtatott művészet világában is. A filigrán dizájn évjáratú, ám a darabok valami jövőbeli álomból néznek ki. A lenyűgöző darabok leírhatatlanok, ám Joshua továbbra is lehetetlenné teszi a művészeti valóságot. Fedezze fel saját portfólióját, és látni fogja, miért fogadták munkáját annyira.

Digital Grotesque II

Digitális groteszk

Mit kapsz, ha összekever egy tehetséges építészt hét tonna nyomtatott homokkővel? A válasz a Digital Grotesque II, egy teljes méretű 3D-s nyomtatott barlang. Michael Hansmeyer által tervezett darab a fejlett építészet ünnepe, amelyet egy évtizeddel ezelőtt lehetetlennek tartottak. A Digital Grotesque II megtekinthető a Pompidou Center Imprimer le monde kiállításán Párizsban. Ha nem tudja megtenni az utazást, rengeteg képet lehet online megtekinteni. Kétségbe vonjuk azonban, hogy a képek pontosan reprezentálják-e a darab óriási részletét és textúráját.

XOCO csokoládé nyomtató

XOCO csokoládé nyomtató

A technológiai fejlődés megkönnyítette az életet. Például az egészségügyi technológia számtalan életet ment meg. De mi izgatottak vagyunk az XOCO, egy 3D-s nyomtató, amely a csokoládéből készít bármit, amiről álmodozhat. Ideális termék ötcsillagos éttermek és süteményművészek számára. A nyomtató kicsi profilja ideális minden méretű cég számára. Még egy helyet is találhat az otthoni pulton. A XOCO jelenleg nem eladó, de a formaterve kinyitja az ajtót az élelmiszeripari 3D nyomtatási hullám számára, amely az iparág kezdetét vonzza.

Palacsinta Bot

Palacsinta Bot

Ha valaha is saját otthonában kellett volna tervezni palacsintákat, a PancakeBot az, amit vártál. A Miguel Valenzuela tervezte, a PancakeBot egy rács fölé ül, és akár saját mintáját, akár kb. 300 képből álló könyvtárából kinyomtatja. Minden héten új képeket adunk hozzá. A PancakeBot tele van pontossággal, művészettel és meglepetéssel, akár otthon szórakozni szeretne, akár művészi palacsintát ad hozzá az étterem menüjéhez. Fedezze fel a 3D-s élelmiszernyomtatás szeszélyes oldalát a PancakeBot segítségével.

Bronz napraforgó

Bronz napraforgó

A 3D nyomtatás sok szempontból megváltoztatta a világot. De mit csinál a művészet számára, valóban lenyűgöző. Vessen egy pillantást a Napraforgókra, egy 3D-s nyomtatott szoborra, amelyet Rob és Nick Carter, a férj és feleség csapata terveztek, akik már több mint 20 éve foglalkoznak művészettel. Vincent van Gogh 1888-as olaja ihlette az azonos nevű vászonfestményt. Ez a bronzszobor modern és történelmi elemeket is tartalmaz. Úgy tűnik, hogy minden szirom életre kelhet. Ha valódi példát szeretne látni a művészek 3D-s nyomtatásáról, a napraforgó egy gyönyörű hely a kezdéshez.

3D nyomtatott markolat

Nyomtatott markolat

Ismerje meg a Jerry-t, egy többcélú robotika platformot. Mint minden jó robot, Jerry több feladatot is elvégezhet, amelyek közül néhányhoz eltávolítható markolatot használ. Itt jön a 3D nyomtatás játékba. Jerry 3D-s nyomtatott megfogója öt nyomtatott darabból áll. Saját egységként működik, és ideális nagyobb robotikai projektekhez. Az erő lenyűgöző és szilárd. A Slant által kifejlesztett robot funkciókat (nyomtatott és nem is) úgy tervezték, hogy a működő robotokra gondolkodjanak. Slant azt akarja, hogy a robotok elkerüljenek a laboratóriumból és a világba, és a 3D nyomtatás segít.

Birdsnest Eggcup

Birdsnest Eggcup

A reggel durva. A reggeli elfogyasztása az ajtó kifutása előtt küzdelem lehet. De a madárfészek tojáshús kissé megkönnyítheti ezeket a kora reggeli órákat. Ezt a játékos tojáshurtot a természet ihlette, és 3D nyomtatáshoz tartozik. Bár a közepes tojás tartására tervezték, a rugalmas anyag képes támogatni a legtöbb tojásméretet. A Gijs Stúdió által kifejlesztett tojáscsésze nagyszerű ajándékot jelent egy barátjának vagy magának, hogy javítsa a hangulatát durva reggelente. Minden tojássárgát igény szerint nyomtatnak. Ez egy fantasztikus módszer az első 3D-s nyomtatás elkészítéséhez.

Csukló törés protézis

Csukló törés protézis

2007-ben egy kislány törött a csuklóján. Hat hétre lenne szükség egy castingban. A hagyományos öntvényeket fájdalmas elhelyezni és kényelmetlen viselni lehet. A 3D-s nyomtatásnak köszönhetően az egészségipar viharral vitte át az öntvény nyomtatását logikus lépésnek Anais számára. A karját átvizsgálta, és egy vékony öntvényt nyomtatott. A melltartót réz és nikkel keverékkel borítottuk, hogy felfedezzük más gyógyító tulajdonságokat. A nikkel bevonat hűvösebbé tette a zárójelet, ami elősegítette a kényelem és a gyógyulás elősegítését. Ugyanakkor kísérlet volt az is, hogy elmossa a határokat az orvostudomány és az ékszerek között.

Ennek a folyamatnak néhány problémája az, hogy a szkennelés és a nyomtatás közötti késés nem ideális. A törés helye duzzadt lehet, ami pontatlan nyomtatáshoz vezethet. Ezek a ruhadarabok azonban nyitottak, zuhany alatt viselhetők, és a szövetek gyógyulása megfelelően ellenőrizhető.

Nyomtassa ki városát

Nyomtassa ki városát

Nyomtassa ki városát! cselekvési felhívás az egész város számára. A lakókat arra buzdítják, hogy a háztartási műanyag hulladékaikat 3D nyomtatási projektek alapanyagá alakítsák át, például nyilvános bútorokként. A projekt 2016-ban indult, a projekt még gyerekcipőben jár. A kezdeti visszajelzés azonban pozitív volt. A polgárok inkább elkötelezettek a környezeti lábnyomuk csökkentésében. Amszterdami önkormányzat volt az első, aki átvette a programot, és egy közösségi padot épített ki abból a célból, amely egyébként pazarlott anyagokból származna. Ha el akarja hozni a Print Your City-t! az erdő nyakához további információkért keresse fel webhelyüket.

Toyze - Élvezze kedvenc játékfiguráit testreszabott játékokként!

Toyze

Ismerje meg a Toyze-t, egy szórakoztató és gyors alkalmazás, amely lehetővé teszi személyre szabott és egyedi 3D-s karakterek készítését. Bármi legyen is a kedvenc játékod, alakíthatja ki figuráját, ahogy Önnek látja. Válasszon a különböző pózok és méretek közül, vagy adjon hozzá szórakoztató kiegészítőket, például kalapokat és szemüveget. Miután testreszabta a karaktered, tegye meg rendelését. Az alakját közvetlenül Önnek szállítják. A Toyze egyelőre a mobil játékokat szenteli, de a tervek között szerepel a videó- ​​és számítógépes karakterek, valamint a képregények és a filmfigurák felvétele. Van kedvenc karakter? Fogja kezét néhány 3D-s nyomtatott emléktárgyra.

3D-s nyomtatott kutya koponya maszk

Kutya koponya maszk

Az ember legjobb barátja - örömöt és kényelmet kínálnak nekünk. De mi történik, amikor ők szükségesek gyógyulásra? Loca itt találta magát, egy 4 hónapos kölyökkutyát, akit egy másik kutya annyira megharapott, hogy az arcán két csont törött. Hasonlóan ahhoz, hogy az öntvény hogyan segít a kar vagy a láb meggyógyulásának törés után, az arcmaszkot egyedileg nyomtattuk CT vizsgálat segítségével az UC Davis College of Engineering. Az Exo-K9, amint a maszk át lett másolva, lehetővé tette Loca számára, hogy gyógyuljon az elkövetkező néhány hónapban anélkül, hogy súlyosabb károkat veszélyeztetne. A 3D-s nyomtatás segített az emberi betegek számára, de most már felhasználható a lágyabb betegek számára is.

Szabad formájú 3D nyomtatott ház

Szabad formájú 3D nyomtatott ház

A 3D nyomtatásnak köszönhetően az ingatlan jövője meglehetősen fényesnek tűnik. A WATG chicagói csapata első díjat nyert a Freeform Home Design Challenge versenyen. A 3D-s nyomtatott otthont, amelyet „Curve Appeal” -nek neveznek, átgondolt megközelítésnek nyilvánították, és a lehetséges borítékot tolja be. A házban konyha, kád, nappali és hálószoba található. Bőséges természetes fényt enged, és megfelel a villamos, vízvezeték- és világítási követelményeknek, anélkül, hogy korlátozná a napenergia lehetőségeit. Noha az otthon valószínűleg nem megfelelő helyen néz ki a szomszédságában, úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan formatervezés, amely megnyerheti Amerika szomszédságának szívét.

Naprendszer karkötők

Naprendszer karkötő

Egy olyan társadalomban élünk, amely még mindig habozik, amikor egy fiatal lány kifejezi érdeklődését a mérnöki vagy a tudományos iránt. A build IT @ SDSU Library azonban reméli, hogy megváltoztatja ezt. A lányok napján, a szervezetek Mérnöki Hétének egyik napján, egy középiskolás lányok egy fiatal csoportjának lehetősége nyílt saját 3D-s nyomtatott karkötő tervezésére. A tervezésnek olyannak kellett lennie, amit a lányok akartak, de olyannak is, amelyet 45-szer lehetett kinyomtatni a rendelkezésre álló kis nyomtatási ablakban. A projekt azt is megkövetelte, hogy a terv STEM-hez kapcsolódjon. Az eredmény egy karkötő volt, amelyen a teljes Naprendszer átment. A lányok nyomtatás után festették karkötőiket is. Nézze meg, hogy az informatikai építkezés mit tesz még a fiatal elmék ösztönzése érdekében!

AMIE projekt & Az első 3D nyomtatott merülő

Navy Merülő

A közelmúltbeli haditengerészeti partnerség fejlesztette ki az első 3D-s nyomtatott merülőberendezést. A prototípus kevesebb, mint négy hét alatt állt össze, és jelenleg tervek vannak olyan flottaképes prototípusok gyártására, amelyek már 2020-ban elérhetők lennének. A projekt partnerei között szerepelt az Oak Ridge Nemzeti Laboratórium (ORNL), a Tengerészeti Felszíni Hadügyi Központ, a Carderock Division Disruptive Technológiai Laboratórium, Picatinny Arsenal, a Fejlesztési Fejlett Kutatási Projektek Ügynöksége, a Haditengerészet Légiforgalmi Parancsnoksága, a Johns Hopkins Egyetem Alkalmazott Fizikai Laboratóriuma, a Tengerészeti Felszíni Hadügyi Központok Daru, Panamaváros, Philadelphia, Newport Tenger alatti Harci Központja és a Portsmouth Tengerészeti Hajógyár. Az ORNL második projektjével az AMIE nyomtatása volt, amely a világ egyik első 3D-s nyomtatott otthona, amely járműként és integrált energiarendszerként is szolgál..

Első 3D nyomtatott híd

Első 3D nyomtatott híd

Az 3D-s nyomtatás az infrastruktúrában időt és pénzt takaríthat meg. Pontosan ez volt a helyzet a világ első 3D-s nyomtatott hídjának építésében Madridban. A Katalónia Fejlett Építészeti Intézet szervezésében a híd 12 méter hosszú és 1,75 méter széles volt. A felhasznált anyag mikro-vasbeton volt. Az alapanyagot újrahasznosították az építkezés során, minimalizálva a hulladék mennyiségét, miközben maximalizálva a szerkezeti teljesítményt. Míg a 3D nyomtatást hagyományosan használják kis méretű projektekben, a híd telepítése kibővíti a 3D nyomtatás lehetőségeit az építőipar számára.

Biometrikus szobrok

Biometrikus szobrok

Monica Horcicova egy cseh művész, aki ismert komplex szobrairól, amelyeket mind 3D nyomtatási technológia készített. A művész témái a halál és az élet metaforája. A galéria felfedezése egyfajta utazásra vezet. Mivel a legtöbb darab nyomtatott emberi csontot tartalmaz, a kezdeti reakciót nehéz leírni. A mű gyönyörű, ám mégis nyers és hatalmas. A bonyolult daraboktól a túlméretes kültéri kiállításokig a Monica teljes mértékben magában foglalja a 3D nyomtatás erejét. Tapasztalja meg saját grafikáját, és láthatja, hogy a 3D-s nyomtatás milyen részletes és pontos lehet.

Kinematikus szirom ruha

Kinematikus szirom ruha

Azoknak a nőknek, akik megcáfolják az öltözőben eltöltött időt, a projektnek érdeklődést és kíváncsiságot keltenie kell a divat jövője iránt. Az idegrendszert a bostoni Szépművészeti Múzeum megbízta olyan ruha megtervezésével, amely megmutatta a divat és a technológia közötti kapcsolatot. A viselő testének pontos mérése 3D-s letapogatással történt. A természetes elemek, például a szirmok és a toll ihlette a Kinematic szirmok ruháját. Több mint 1600 egyedi darabot tartalmaz, de a ruha teljesen összeállítva és viselésre kész. Fedezze fel a képeket, és nézze meg, hogy néz ki az egyedi nyomtatott ruha.

Az első önálló, teljesen puha robot 4D nyomtatás az alakváltó eszközökről

4D alakváltoztató eszközök

Kép egy robot. Tartalmaz drámai szögeket, hideg anyagokat és éles sarkokat? A Harvard Egyetem kutatóinak csapata megváltoztatja azt a feltevést, hogy egy robotnak hogyan kell kinéznie. Kialakítottak egy kis 3D-s nyomtatott robotot, amely nem tartalmaz elektronikát vagy hagyományos robot anyagokat. Az első autonóm, teljesen puha robotnak tekintve a projektet „oktobotnak” nevezték el, mivel egy polipra hasonlít. Az eszközt egy kémiai reakció hajtja meg, amely felfújja a robot karját. A jövőbeni tervek ideálisan képesek úszni és kölcsönhatásba lépni. Az „oktobotot” arra tervezték, hogy a robotistákat és a kutatókat inspirálja a puha robotika felfedezéséhez.

Nyomtatott Wi-Fi

Nyomtatott WiFi

Képzeljen el egy üveg mosószert, amely megrendelte az Ön számára pótlását. Képzelje el ugyanazt a koncepciót, de elem és elektronika nélkül. Ha ez boszorkányságnak tűnik, akkor meglepődni fog, ha megtudja, hogy ez a 3D nyomtatás feladata. A vezeték nélküli érzékelők, a bemeneti kütyü és az intelligens kommunikációs tárgyak 3D-ben kinyomtathatók és integrálhatók a mindennapi életünkbe. Noha ez a projekt rengeteg teret enged a növekedésnek és a fejlődésnek, a washingtoni egyetemen két hallgatóból és egy oktatóból álló csapat teljesen 3D-s nyomtatott mérlegeket, áramlásérzékelőket és anemométereket készített. Számos prototípus létezik, amelyekből inspirációt szerezhetünk.

Equus

Equus

A 3D-s falrajz nem ritka. A festményekhez vagy a vászonnyomatokhoz képest a 3D-s falművészet számos előnyt kínál. Vessen egy pillantást erre a darabra, amelyet Dominik Raskin tervezett. A 3D-s nyomtatott lófej és két első láb úgy tűnik, hogy kitört a falról. Ez a darab számos dekorációs stílusban otthont találhat. Az Equus műalkotás különböző méretben és színben kapható, hogy megfeleljen az egyéni igényeknek. Mivel 3D-s nyomtatással rendelkezik, a könnyű drótváz szerkezet könnyen felfüggeszthető anélkül, hogy a falakat károsítaná. Látogasson el a weboldalra, és megnézheti, milyen egyszerű 3D-s nyomtatott műalkotást készíteni, amely minden bizonnyal felhívja a figyelmet.

Lego Minifig rakétadapter

Lego rakéta adapter

Az AirRocketWorks iskolákkal, STEM klubokkal, cserkészekkel, könyvtárakkal, múzeumokkal és oktatóközpontokkal működik együtt, hogy bármilyen életkorú és képességű ember számára meghozhassa rakétaszeretetét. Az egyik projektükben a 3D nyomtatást könnyedén és szórakoztató módon hajtották végre, ami szinte bárki számára lehetővé teszi a házrakéta építését. 3D nyomtatott rakétadapterük műanyag testcsővel, habbal és egy matricalemezkészlettel használható. A szórakozás kedvéért van még hely hozzá kedvenc LEGO figurájához. Küldje el szobrocskáját egy felejthetetlen utazásra ezzel a projekttel, és fedezze fel a rakéták szórakozását.

Mesterséges szív

Mesterséges szív

Az ETH News és az ETH Zürich beszámolt az első emberi szilikon szív gyártásáról. A 3D nyomtatás egyik legígéretesebb felhasználása az emberi szervek transzplantáció előállításának képessége. A szilikon szív belülről és kívülről egyaránt hasonlít az emberi szívre. Például van jobb és bal kamra, és szükség esetén összehúzódhat a vér pumpálásához. Ennek ellenére a prototípus egyik fő kérdése. Csak kb. 3000 ütés tarthat fenn, ami kevesebb, mint egy óra egy emberben. Az anyag ennél hosszabb ideig nem képes kezelni a törzset. De a 3D szervnyomtatás első kritikus lépésének minden bizonnyal arra kell ösztönöznie a mérnököket és kutatókat, hogy folytassák a prototípus kidolgozását, amely egy napon helyettesítheti az emberi szervadományozást.

3D-ben nyomtatott automatikus meteorológiai állomás

Automatikus meteorológiai állomás

A 3D-PAWS-t, vagy a 3D nyomtatott automatikus meteorológiai állomást a University of Atmospheric Research és az Egyesült Államok Nemzeti Időjárási Szolgálatának Nemzetközi Tevékenységi Irodája indította el. A kezdeményezés célja az alacsony költségű, tartós és megbízható rendszerek felépítése az időjárási adatok vidéki közösségekön keresztüli gyűjtése és továbbítása céljából. Ezeknek a rendszereknek az egyik fő előnye az, hogy a 3D-s nyomtatott alkatrészek szükség szerint újra kinyomtathatók, amikor a rendszerek meghibásodnak. A hagyományos időjárási rendszereknél a csere költséges, és a javítás néha lehetetlen. Az időjárás pontos megfigyelésének képessége megóvja a lakosokat.

Könnyű lovas

Könnyű lovas

Töltsön meleg, napos napokat az országút mentén motorkerékpárral? Ha igen, akkor élvezni fogja ezt a következő projektet. A Light Rider az első elektromos motorkerékpár 3D-s nyomtatott prototípusa. A terv a Light Rider exkluzív kis sorozatának kidolgozása, amely utcai legális lesz. A formatervezés több koncepciót felel meg egy tervben. Először egy repülőgép által jóváhagyott megközelítést használták a keret megtervezéséhez. Ezután 3D-ben nyomtattuk repülőgép-minőségű anyagból. A kerékpár teljesítmény-súly aránya megegyezik a szuper autóéval, így tökéletesen alkalmas bármilyen sebesség-démonra. A kerékpár szintén környezettudatos és nem bocsát ki kibocsátást. Erősebb, gyorsabb és biztonságosabb motorkerékpár lehetséges a 3D nyomtatás segítségével.

3D nyomtatott lencsék

3D nyomtatott lencsék

A Luxexcelt a világ első és egyetlen vállalkozásának tekintik, amely 3D nyomtatott szemlencséket képes létrehozni. Ezek a lencsék nem igényelnek polírozást vagy őrlést, és jelenleg elérhetők a szemészeti laboratóriumokban. A szemlencsék hagyományos gyártása több lépést és túlzott anyaggyártást foglal magában, amelyek mindegyike magasabb költségeket eredményez. A 3D-s nyomtatott verziók ugyanolyan hatékonyak és megbízhatók, de alacsonyabb áron. A megoldást azonban nem a költségek körül tervezték. Ehelyett a Luxexcel fejlesztette ki a független szemészeti laboratóriumok és ügyfeleik technológiáját, hogy az egyedi lencsék mindenki számára elérhetőek legyenek.

3D-s nyomtatott mobiltelefonok

3D-s nyomtatott mobiltelefonok

Marco Mahler, a kinetikus szobrász egyesítette erőit Henry Segermannel, az Oklahoma Állami Egyetem adjunktusával, hogy kidolgozza a világ első teljesen 3D-s nyomtatott mobilját. Darabok a legkevésbé részletesek, az egyik kivitel 1365 darabot tartalmaz. Anélkül, hogy ezeket a mobilokat 3D-ben kinyomtatnák, időigényesek és pénzügyi szempontból kevés lehetnek. A mobilokat rendelésre nyomtatják ki a Shapeways-ben Marco és Henry tervei alapján. Ha egyedi darabot szeretne otthona számára, fontolja meg ezek közül a 3D-s nyomtatott mobiltelefonokat. Terveik kifinomultak, és a mögöttük álló történet inspiráló.

3D nyomtatott rozsdamentes acél kerékpár

Íves kerékpár

Ez a három hónapos projekt, amelyet az Ipari Tervezés Mérnöki 3D Építési Terület Lab hallgatói vezettek, a legújabb technológiát alkalmazta rozsdamentes acélból készült kerékpár 3D nyomtatásakor. Az előrelépés lehetővé tette az anyagok nyomtatását bármilyen irányba, bármilyen irányba és tartószerkezetek nélkül. Az „Arc Bicycle” súlya megegyezik a normál kerékpáréval, de lenyűgöző kialakítású és kifogástalan szilárdságú. Az ilyen típusú projekt azt mutatja, hogy a korlátozások csökkennek a közepes és nagyméretű objektumok nyomtatásakor. Az űrlapszabadság lehetővé teszi szinte bármi nyomtatását, beleértve ezt a megbízható szállítási formát is.

Első 3D-s nyomtatott megerősített híd

3D nyomtatott híd

Hollandia ad otthont a világ első 3D-s nyomtatott megerősített, előfeszített betonhídjának. A híd 8 méter hosszú és 3,5 méter széles. Szilárdságát öt tonnás teherrel tesztelték, amely sokkal nehezebb, mint a napi terhelés, amelyet elviselni fog. Ez egy kerékpárút része a lakosoknak, és úgy gondolják, hogy naponta több száz kerékpáros szállít. A BAM Infra vezetésével a csapat együttműködött az Eindhoveni Műszaki Egyetem kutatóival annak érdekében, hogy kidolgozzanak egy módszert acél megerősítő kábel beépítésére nyomtatás közben. A projekt kevesebb pénzt igényelt, kevesebb anyagot használt és csökkentette az építés során a CO2-kibocsátás mértékét.

3D nyomtatás - versenyautó előnye hógépeknél

Hógépek

Nincs sok olyan iparág (ha van ilyen), amelyben a 3D nyomtatás nem segít. Az egyik ilyen vállalkozás, amely ezt felismerte, a Snow Business, a csúcskategóriás hókészítő gépek gyártója. Gépek teljesítményük és tartósságuk kritikus tulajdonságok, amelyek biztosíthatják az üzletet vagy megsemmisíthetik azt. A 3D Business nyomtatók fúvókáinak elkészítésével a Snow Business felgyorsította a fejlesztést és csökkentette a költségeket. Ez a versenyelőny teszi termékeit jobban megtervezve, olcsóbbá és a fogyasztók számára kívánatosabbá. Használja a történetüket inspirációként, amikor azon gondolkodik, hogy a 3D-s nyomtatás hogyan segíthet munkájában vagy vállalkozásában.

3D nyomtatás Zero-G technológiában

Tér 3D nyomtatva

A 3D nyomtatás többé nem korlátozódik laboratóriumra. A nyomtatókat ki lehet venni a terepen, olyan megoldásokkal, amelyeket valaha lehetetlennek tartottak. De működhetnek-e a 3D nyomtatók az űrben? Ez a kérdés a NASA-nak. Ha a Nemzetközi Űrállomás képes 3D-ben nyomtatni, képesek lennének nyomtatni az eszközöket igény szerint és jobban működhetnek a repülési súly korlátozásával. A 3D nyomtató hardver tesztelése után parabolikus repüléseken megkezdődött a tesztelés az űrállomáson. Az eredmények azt mutatták, hogy a 3D nyomtatás valóban az űrben is működik, megnyitva az ajtót új küldetésekhez, kísérletekhez és lehetőségekhez.

Színátmenet szék

Az Aluminium Gradient szék bemutatja, hogy az alumínium hogyan használható fel a digitális kor bútortervezésében. A szék könnyű alumíniumszerkezetű, habzás és a fém szilárdságának előnyeivel. A formatervezés egyedi nyomtatási technikát alkalmaz, amely szerkezeti szilárdságot biztosít, miközben csökkenti a szükséges anyagmennyiséget. Az alumínium gradiens szék az ausztráliai Melbourne-ben, Victoria Nemzeti Galéria állandó gyűjteményében, valamint a német Vitra Design Museum mellett található. A könnyű, de tartós bútorok megfizethető áron történő elkészítésének lehetősége átalakíthatja a bútoripart, és arra készteti a gyártókat, hogy fogyasztóbarát gyártási módszereket keressenek..Színátmenet szék

3D-s nyomtatható fegyverek

3D-s nyomtatott fegyverek

A Defense Distributed a 3D nyomtatott fegyverek mögött rejlő erő. 2012. július 27-én a cég kiadta a világ első nyomtatható kézifegyverének fájljait. A jogi és politikai csaták részarányát szem előtt tartva a Defense Distributed a Bitcoin közösséghez fordult finanszírozáshoz. A nyomtatott fegyverek eszme forradalmi, de ellentmondásos is. A társaság még mindig küzd az Egyesült Államok Állami Minisztériumán a magán által generált fegyverek fájljainak a lakosság számára történő biztosításának jogszerűségével kapcsolatban. Az ügy hamarosan a Legfelsõbb Bírósághoz vezethet. Ha ez megtörténik, és nem számít az eredmény, akkor az biztos az amerikai nép vitájával.

Napi egy csésze

Egy csésze egy nap

Unod már, hogy minden nap ugyanabból a csészéből iszik a kávét? A Napi Egy Kávéscsésze projekttel fedezte magát. A projekt szórakoztató és sikeres kísérlet volt a kreativitás és a gyors gyártás területén. A projekt nyitva állt az együttműködésre, lehetővé téve bárki számára, hogy körülvéve játsszon és saját kávéscsészét tervezzen. Miután kiválasztották a 30 kedvenc mintát, kirakatba kerültek és megvásárolhatók. A tervek keveréke az átalakított csészék, az érdekes, de nem funkcionális poharak és a különféle textúrájú elemekkel borított poharak. A projektet sikeresnek ítélték meg, és bebizonyította, hogy a 3D nyomtatás szórakoztató és szeszélyes lehet.

Meshu

Meshu

A Meshu-t két tervezési technikus indította el San Franciscóban. Tervezésükbe beletartoznak a földrajzi adatokat ábrázoló vonalak, amelyek egyedülálló módon kínálják a fogyasztóknak a pillanatokat és az emlékeket, függetlenül attól, hogy hol fordultak elő a világon. Az ékszer finomsága részét képezi bájnak. A címzett pontosan tudja, mi áll a vonalakban, akkor is, ha senki más nem. Míg már nem fogadnak el megrendeléseket, Meshu nyakláncot, gyűrűket, fülbevalókat és posztereket készített a fogyasztói kérések emlékére. Használják munkájuk inspirációt saját 3D nyomtatási alkotásainak létrehozásához. Ebben az esetben a 3D nyomtatás szentimentális célokra használható.

Első asztali fém 3D nyomtató

Asztali fém

Az Desktop Metal egy dolog szem előtt tartásával került kialakításra. Az alapítók megoldást akartak találni a műszaki csapatok számára, akik elérhető fém 3D nyomtatást keresnek. A cég két különálló 3D nyomtatási rendszert kínál. A vállalatok használhatják ezeket a rendszereket a prototípusoktól a tömeggyártásig. A Stúdió rendszert mérnökök számára tervezték, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy házon belül nyomtassanak összetett fém alkatrészeket. Más nyomtatási rendszerekhez képest a Studio System akár tízszer olcsóbb. Ha azonban sebességre van szüksége az Ön oldalán, akkor a Termelési rendszer ideális. Átbocsátásra tervezték, és százszor gyorsabb, mint más nyomtatási rendszerek. A termelési rendszer várhatóan 2020-ban jelenik meg.

3D nyomtatott mikro-ingázó jármű

Mikrojármű

A Kabuku Inc. összefogott a Honda Motor Co., Ltd.-vel 3D nyomtatott jármű kidolgozására. A Toshimaya Corp.-nek egy egyedi kézbesítő járműre volt szüksége, amely felhasználható mind szállítások, mind reklámok céljából. Helyi infrastruktúrájuk azonban néhány szállítást megnehezített. A keskeny utak voltak a fő bűnös. Kabuku és Honda olyan nyomtatott autó fejlesztésére törekedtek, amely még mindig kielégítette az igényeiket, de megfelelő méretű volt. A fejlesztési folyamat mindössze két hónapig tartott, a nyomtatást a Rinkak, a Kabuku tulajdonában lévő 3D nyomtatási szolgáltatás kezeli. A Toshimayát eredeti járművel látta el, amely megfelel a méretüknek, a gyártásuknak és a hirdetési igényeknek.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me