A világ minden tájáról a polgárok ébrednek arra a tényre, hogy digitális adatvédelme támadás alatt áll. Tanúi vagyunk az úgynevezett „funkció kúszásnak”; a technológiák fokozatos kiterjesztése azon célokon túl, amelyekre eredetileg szánták őket.

A világhálót úgy tervezték, hogy együttműködési tér legyen, ahol a felhasználók kommunikálni tudnak az információk megosztása révén. Nem sokkal több lett. Beágyazódik a társadalmi szövetbe és fizikai világunk kiterjesztésévé vált.

De a fizikai világban élvezett jogok nem terjednek ki digitális életünkre.

A magánélet minősített és alapvető emberi jog. Ez a jog az összes főbb nemzetközi és regionális emberi jogi nyilatkozatban megfogalmazódik:

 • Az Egyesült Nemzetek Emberi Jogi Nyilatkozata (UDHR) 1948, 12. cikk
 • A polgári és politikai jogok nemzetközi egyezségokmánya (ICCPR), 1966., 17. cikk
 • Az emberi jogokról szóló amerikai egyezmény, 11. cikk
 • Az ember jogainak és kötelezettségeinek amerikai nyilatkozata, 5. cikk
 • Az emberi jogok európai egyezménye, 8. cikk

Valójában több mint 130 ország alkotmányos nyilatkozatokkal rendelkezik a magánélet védelméről a világ minden sarkában.


Annak ellenére, hogy szinte egyetemesen elfogadjuk, hogy a magánélet olyan jog, amely ugyanolyan hitelességgel bír, mint maga az élet, sokunk továbbra is zsibbadik annak tartós eróziójához; és pusztán azok az ügynökségek, amelyek életmódunk védelmével megbízunk, és azok felelősek a pusztulásért.

A ProPrivacy-nál azt mondjuk, hogy elég elég. Ideje nekünk, az embereknek, hogy felvegyék a (közmondásos) fegyvereket és küzdjenek a helyes digitális magánéletért. Ha csatlakozni szeretne a harchoz, a megfelelő helyre jöttél.

"Ideje felismerni az internetet alapvető emberi jogként. Ez azt jelenti, hogy mindenki számára megfizethető hozzáférést kell garantálni, az internetes csomagokat kereskedelmi vagy politikai megkülönböztetés nélkül szállítják, valamint az internetes felhasználók magánéletének és szabadságának védelmét, függetlenül attól, hol élnek.." ~ Sir Tim Berners-Lee

Ki vagyok, amellyel megvédtem a magánéletmet?

Általánosságban elmondható, hogy a digitális magánélet ma négy azonnali veszélyt jelent:

Internet szolgáltatója

Minden, amit online csinál, az internetszolgáltatóján keresztül továbbítja. Ez azt jelenti, hogy naplók vannak minden látogatott webhelyről. A legtöbb ember ezt a második gondolatot nem veszi át, hacsak nem tesznek valamit, ami jogi vagy etikai szempontból megkérdőjelezhető.

Azok, akik elutasítják az internetszolgáltató felügyeletét azzal az állítással, hogy "nincs rejtegetésük", a távcső rossz végén a magánélet védelmét vizsgálják. Néhány rossz szereplő miatt nem mindenkinek kellene áthidalnunk a magánélethez való jogunkat. És nem kellene félnünk, hogy valódi online magunk vagyunk, attól tartva, hogy ez kívül eshet a „normális viselkedés” spektrumán..

A kormányod

Valószínűleg a nemzedék legnagyobb képessége és ki nem mondott botránya annak felismerhetetlensége, hogy saját kormányaink közvetlenül fenyegetik digitális magánéletünket. Még a Snowden kinyilatkoztatások után is, amelyek egy globális megfigyelő berendezés részleteit tárták fel, amelyek hasonló tulajdonságait korábban lehetetlennek tartották, az átlagos polgár még csak nem is szüneteltette a gondolatot..

Most már tudjuk a tényeket - minden felhívást, minden elküldött e-mailt, minden meglátogatott webhelyet potenciálisan a kormányzati ügynökségek szednek be; és mégis tétlenül ülünk.

Kereskedelmi egységek

Az internetet egy maroknyi hatalmas vállalat uralja. Másodpercenként 63 000 Google-keresést hajtanak végre; közel 2,4 milliárd aktív felhasználó a Facebookon, a világ lakosságának közel egyharmada. Ezek a szolgáltatások beépültek a szociális alkotóelembe, mert kielégítik egy igényt, nagyon jól csinálják… és a szolgáltatás igénybevételének helyén ingyenesek. Csak cserébe kérnek korlátlan hozzáférést a személyes adataihoz.

Ez kompromisszum, amelyet többségünk hajlandó megtenni, mivel nézzünk szembe egymással, ezek a szolgáltatások kétségtelenül gazdagítják digitális életünket - és ha a folyamat során el kell adnunk a magánélethez való jogunk egy részét - legyen az legyen. Jobb?

hackerek

A kormányok kifinomult tömegmegfigyelési programokat használnak. A kereskedelmi szervezetek sütiket és azokat az adatokat használják, amelyeket számunkra szívesen adunk át nekik a szolgáltatásukhoz való hozzáférésért cserébe.

Aztán vannak olyan rosszindulatú szereplők, akik sokkal tranzakcionálisabbak, de ugyanolyan invazívak a magánélet megközelítésében. Az összes személyes adata, legyen az a neve, a háziállat neve vagy a hitelkártya száma, valaki számára fontos.

A magánélet védelméhez szükséges eszközök

A ProPrivacy célja, hogy az internetfelhasználókat felépítse azokkal az eszközökkel és ismeretekkel, amelyek szükségesek az adatvédelem online megőrzéséhez. Az alábbiakban felsoroltuk öt legfontosabb eszközöket, amelyeknek „rendelkeznie kell” a digitális magánélet védelmére.

Nem minden eszköz képes megvédeni magánéletét minden fenyegetéssel szemben, de egymással együtt használva drasztikusan csökkentheti online lábnyomát, és lépést tehet a digitális adatvédelem visszaigénylése felé..

 1. Jó VPN

  Az összes olyan eszköz közül, amelyet a magánélet arzenáljában kell lennie, a VPN-nek a lista tetején kell lennie. A VPN-ket vagy a virtuális magánhálózatokat úgy tervezték, hogy az összes webes forgalmat titkosítsák, és elrejtsék az IP-címet.

  Ez megakadályozza, hogy mind az internetszolgáltató, mind a kormányzati ügynökségek figyelemmel kísérjék online tevékenységeit. Ez azt is jelenti, hogy elkerülheti a weboldal blokkjait és a cenzúra más formáit.

  Könnyen „megtévesztheti” tartózkodási helyét, és hozzáférhet olyan szolgáltatásokhoz, amelyek a régiójában nem állnak rendelkezésre.

  A ProPrivacy (korábban BestVPN.com) volt az első VPN áttekintő oldal a piacon. Van iparágvezető összehasonlító eszközök, amelyek segítenek megtalálni az Ön igényeinek megfelelő VPN-t. Vessen egy pillantást a Legjobb VPN szolgáltatások 2020 listájára a VPN megtalálásához.

 2. Biztonságos böngésző

  Az olyan böngészők, mint a Chrome, az Edge és a Safari, aktívan és agresszív módon gyűjtik a felhasználói adatokat. Végül is a Google, a Microsoft és az Apple tulajdonában vannak. Ez a három szolgáltató a böngészők közel 84% -os piaci részesedését élvezi. Ez azt jelenti, hogy valószínű, hogy ezt a cikket az egyik böngészővel olvassa el.

  Tegyen egy szívességet, és tegye ezt az utoljára látogatott webhelyet egy nem biztonságos böngészővel. Olvassa el a Legbiztonságosabb böngészők útmutatónkat, hogy megnézze, mely böngészőkre és bővítményekre bízhat az adatvédelem biztonságában.

 3. Megfelelő hirdetésgátló

  Egy bizonyos ponton mindannyian szembesültünk a rettegett felbukkanóval. Még az olyan nagyszerű webhelyek is, amelyek hasznos információkkal vannak feltüntetve, megjelenítik az alkalmi hirdetéseket (hé, valahogy be kell tartanunk a lámpákat). Legtöbbünk képes megbirkózni egy-két hirdetéssel, de amikor a kereskedelmi érdekek akadályozzák a felhasználói élményt, szüksége van egy megfelelő hirdetésgátlóra..

  Néhány felbukkanó ablak egyenesen gonosz, és átirányít téged olyan oldalakra, amelyek rosszindulatú programokat tartalmaznak.

  A blokkoló blokkolja a bosszantó hirdetőket és a rosszindulatú szereplőket is. Vessen egy pillantást a Legjobb hirdetésgátló útmutatóra, amelyben megtaláljuk a legfontosabb ajánlásainkat.

 4. Szilárd antivírus oldat

  A fenti eszközök mindegyike proaktív intézkedésnek tekinthető a magánélet védelme érdekében. A vírusvédelmi megoldások a magánélet védelmének reaktív módszerei. Nem számít, mennyire keményen próbálkozik, függetlenül attól, hogy komoly erőfeszítéseket tesz személyes adatainak védelmére - a vírusok és a rosszindulatú programok manapság csak elkerülhetetlenek, de elkerülhetetlenek.

  Az interneten található rosszindulatú programok nagy része viszonylag jóindulatú. De a rosszindulatú kód megsemmisítheti az adatvédelmet oly módon, amire valószínűleg soha nem gondoltál. A vírusvédelmi szoftverek gyakran az utolsó védelmi vonal közted és azok között, akik ártani akarnak Önnek.

  Olvassa el az ajánlott antivírus-megoldásainkat.

Mi vagyunk a magánélet

Küldetésünk az, hogy kutatások, áttekintések, ismeretek megosztása, vizsgálatok és közvetlen cselekvések révén segítsük a felhasználókat szerte a világon a magánélethez való joguk visszaszerzésében. Hajlandóak vagyunk minden tőle telhetőt megtenni a súlyos törvényszegés és az online adatvédelem megsemmisítésének megfordítása érdekében.

Az internet a tiéd, mint bárki másé.

Meghívjuk Önt, hogy tárja fel honlapunkat, használja az eszközöket és olvassa el véleményeinket. Ha bármilyen kérdése van, ne habozzon kapcsolatba lépni. Célunk, hogy minden kérdésre válaszoljunk.

Egyébként webhelyünket társult linkek révén finanszírozzuk, vagyis ha bizonyos termékeket egy linkre kattintva vásárol, jutalékot készítünk. Ez semmilyen módon nem befolyásolja véleményünket. A kattintások közvetlenül finanszírozzák az általunk végzett munkát. Köszönöm.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me