U digitalnom se svijetu svi možemo složiti da su lozinke stalan izvor stresa. Različita web mjesta često zahtijevaju sve vrste naizgled nasumičnih uvjeta zaporke. Neki će tražiti barem jedno veliko slovo i broj; drugi će trebati najmanje 8 znakova, uključujući i jedan određeni simbol, poput $ ili &.

Sjećanje na sve varijacije lozinke nije ni jednostavno ni sigurno. Jednom kada hakeri probiju jednu od vaših lozinki, imat će pristup nekim drugim vašim računima. U najgorem scenariju, oni će se pojaviti na vašem računu e-pošte. Odatle mogu zatražiti vraćanje zaporke na svaki račun koji je povezan s tom e-poštom.

Srećom, danas imamo pristup upraviteljima lozinki i aplikacijama za lozinku. Prvo, razmotrimo najbolje upravitelje lozinki, a zatim ćemo ih detaljno raspraviti.

Najbolji upravitelji lozinki

Konkurencija je žestoka na tržištu upravitelja lozinki. Prikupili smo najbolje usluge i procijenili ih tako da možete odabrati onu koja je najprikladnija za vas! Cijene za ove upravitelje lozinki kreću se od 11 do 40 dolara godišnje. To je mali iznos ako uzmete u obzir da financijske i emocionalne implikacije vaših računa padaju u pogrešne ruke. Međutim, ako vas zanima cijena, na popisu su i neki davatelji usluga koji nude besplatnu verziju svoje usluge.

1. Dashlane


Dashlane je vjerojatno najbolji od zatvorenih platformi, ali dolazi po razumljivim troškovima premije

 • cijena

  Iz $ 3,33
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

Dashlane je najskuplja opcija s popisa, ali nudi besplatan plan i 30-dnevno jamstvo povrata novca. Besplatni plan dugoročno možda neće biti održiv jer omogućuje pohranjivanje samo 50 lozinki, a može se koristiti samo na jednom uređaju.

Dashlane premija uključuje ograničenu VPN uslugu, što opravdava njenu relativno visoku cijenu. To korisniku pruža dodatnu sigurnost kada je spojen na javni WiFi. U cjelini, Dashlane je vrlo impresivan, zaradio je svoje mjesto na našoj listi najboljih upravitelja lozinki.

2. Ljepljiva lozinka

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

StickyPassword ističe se iz mnoštva razloga za upravljanje lozinkama. Oni nude besplatnu godišnju premiju i poseban plan premija za cijeli život. Čak i njegov besplatni plan ima biometrijsku provjeru autentičnosti sve dok je uređaj opremljen skeniranjem otiska prsta.

Ako ste ljubitelj životinja, Sticky Password započeo je dobrotvornu kampanju za spas ugroženih manata. Nažalost, to ne znači da se njegova usluga nije mogla poboljšati. U cjelini, ipak, radi se o pristojnom upravitelju lozinki - premda smo uvijek oprezni tvrtki koje nude doživotne pretplate.

3. NordPass

NordPass je nevjerojatno snažan ulaz u sve zasićenije tržište

 • cijena

  Iz $ 2,49
  / mjesec

NordPass je novi korisnik iz NordVPN-a, ponuđen kao samostalni proizvod ili kao dio sveobuhvatne pretplate. Kao i društvo’s uslugama, to’s nevjerojatno konkurentnim cijenama, posebno ako se odlučite za dugoročne planove. Međutim, nema besplatnog suđenja, pa iskoristite 30-dnevnu garanciju povrata novca ukoliko smatrate da ste nezadovoljni.

To je nevjerojatno jak ulazak na relativno prenapučeno tržište, a nudi snažnu sigurnost putem enkripcije od kraja do kraja, proširenja preglednika za najpopularnije klijente i izrazito pristupačan pristup.

4. 1Poslovna riječ

1Password ima opsežnu značajku postavljenu za nadmetanje najboljih, ali cijenu s kojom se treba slagati

 • cijena

  Iz $ 3,99
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

1Password je upravitelj cjenovnih lozinki, a ne radi’ne osigurati besplatan plan. No, ipak, ima probnu verziju koja bi mogla pomoći korisniku da upozna 1Password’prije nego što se odlučite na pretplatu

Navođenje svih značajki 1Password-a bilo bi prilično dugotrajno. Ukratko, jednostavan je za korištenje, ima veliku unakrsnu kompatibilnost i fantastičnu sigurnost. Međutim, ono što 1Password uistinu čini posebnim jest to što ih je Apple angažirao da osiguraju upravljanje lozinkom za svih 123.000 svojih zaposlenika. Sada volimo raditi naša istraživanja, ali sigurni smo da je Apple ispitao puno više faktora i konkurenata prije nego što je odabrao 1Password.

Na popisu možda nije najjeftiniji, ali 1Password jedan je od najboljih upravitelja lozinki u 2019. godini s relativno pristupačnim obiteljskim planom od 59,88 USD za do 5 zasebnih korisnika.

5. RoboForm

RoboForm se nalazio oko bloka, a pokazuje se u količini značajki i u estetici

 • cijena

  Iz $ 1,79
  /mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

RoboForm je možda najduži igrač u igri upravitelja lozinkom, što svjedoči o njihovoj dugoročnoj održivosti. Međutim, njegova se dob pokazuje i značajkama u usporedbi s konkurentima i prilagodljivošću. Te dodane opcije nisu baš potrebne, ali nude mnogo podešavanja za one tehnološki sklonije.

Zbog starosti, RoboForm ima puno oblika i funkcionalnosti. Nažalost, izgleda da oni zaostaju kada je u pitanju modernizacija. To ne znači da su ni na koji način loši, samo se ne nadamo njihovoj budućnosti. Međutim, dok su okolo, sjajna su aplikacija za lozinku.

6. Keepass

KeePass nudi neke od najboljih sigurnosnih mjera za upravitelja lozinki, ali za to je potrebno malo znanja

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

KeePass je upravitelj lozinki otvorenog koda koji nudi široku prilagodljivost i šifriranje, a jedino je ograničenje koliko lozinki vaš tvrdi disk može pohraniti. Nema skrivenih troškova ili zaključanih značajki pomoću KeePass-a, a prenosiv je i vrlo prenosiv prijenosnik’ne treba biti instaliran na sustav da bi radio.

Ostaje jedan od najsigurnijih zbog svoje izvanmrežne prirode, prema pohrani lozinki lokalno. Ako želite koristiti među-platformsku sinkronizaciju, tada ćete htjeti upariti uslugu s pouzdanim pružateljem prostora za pohranu u oblaku, nakon čega spremati .kdbx datoteku u zajedničku mapu.

KeePass nije’t najprikladnija ili najpristupačnija usluga vani, koja zahtijeva mast za laktove da biste se ustali i pokrenuli. Srećom, imamo vlastiti vodič za KeePass koji će vam pomoći u postupku.

7. LastPass

FrePium pristup LastPass omogućava vam da isprobate prije kupnje

 • cijena

  Iz $ 3.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

Kao i druge freemium usluge, LastPass zaključava čitav niz funkcija iza paywall-a. Međutim, njegove temeljne usluge upravljanja lozinkom potpuno su besplatne za upotrebu, uključujući mogućnost spremanja, popunjavanja i generiranja lozinki kao i pristupa njima na bilo kojem uređaju, zaštite i dijeljenja bilješki i zaključavanja vašeg računa s dvofaktorskom provjerom autentičnosti.

Poslije više od desetljeća, LastPass podržava 58 jezika, sve osnovne operativne sustave i većinu preglednika. S proširenjima za Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera i zastarjeli Internet Explorer, jedan je od najboljih besplatnih upravitelja lozinki za one koji rade u sustavima i koji koriste više preglednika u bilo kojem trenutku..

LastPass nije’Nekada smo imali najlakše putovanje sa sigurnošću, a ranjivosti su se višestruko pojačavale od 2011. Unatoč tome, LastPass je kontinuirano impresioniran najnovijim nedostacima koji se pojavljuju u samo nekoliko dana otkrića, cementirajući svoje mjesto kao jedno od najpopularnijih platforme.

8. LogMeOnce

LogMeOnce je uklonio prethodna ograničenja za svestraniji upravitelj lozinki

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

Zahvaljujući ograničenom oglašavanju u besplatnoj verziji, LogMeOnce se može koristiti na većem broju uređaja koji odaberete s već otključanim značajkama. Uz standardnu ​​generaciju lozinki, pruža se mogućnost prijave jednim klikom i izvješća o jačini zaporke koje otkrivaju slabe i duplicirane lozinke.

LogMeOnce koristi multifaktorsku metodologiju kada je u pitanju provjera autentičnosti, pružajući najsvestraniji dvofaktorski faktor. Ne samo da podržava glavnu lozinku, pin kôd i biometrijsku provjeru identiteta otiska prsta, već LogMeOnce koristi i svoj zaštićeni PhotoLogin kao dodatnu mjeru. Prema zadanim postavkama ovo koristi vašu web-kameru ili ugrađenu kameru kako bi snimio vašu samouništavajuću sliku koju morate ručno potvrditi od strane povezanog mobilnog uređaja u roku od 60 sekundi prije nego što ste je odbacili. Ako ne’Kao slike, i dalje možete koristiti PhotoLogin zahvaljujući vizualnom OTP kodu koji koristi originalnu sliku na radnoj površini.

9. NortonPasswordManager

Norton ima jedinstven, ali dobrodošao pristup sa svojom uslugom upravljanja lozinkom

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

Korištenje LifeLocka’stručnost zaštite krađe identiteta, sigurnosni stručnjaci u Symantecu’s Norton su izradili upravitelj lozinki koji je u potpunosti besplatan. A za razliku od KeePass-a, Norton Password Manager ima sinkronizaciju na podržanim platformama bez da gleda prema dobavljačima oblaka drugih proizvođača. To dolazi sa vlastitim ograničenjima, budući da upravitelj lozinki odustaje od Windows i macOS aplikacija u korist izravne integracije preglednika.

Čudno, generator lozinki nije ugrađena funkcija, već se daje izravno na web mjestu. Ovo je posebno neobična manja neugodnost, jer je riječ o jednom od najsnažnijih generatora lozinki koji vam omogućava prilagođavanje lozinke’duljine i kombinacije velikih slova, brojeva ili interpunkcijskih slova. Srećom, ovaj pristup znači da svatko sa bilo kojim upraviteljem lozinki može koristiti značajku iz svog preglednika ako odluči.

10. Zoho trezor

Zoho Vault ukida automatsko naplatu kako bi vam omogućio da li želite nastaviti s provedbom besplatne probne verzije

 • cijena

  Iz $ 0,90
  / mjesec

Zoho Vault relativno je novi upravitelj lozinki (ili bismo trebali reći trezor lozinki). Na svom poslovnom planu ima 15-dnevno probno razdoblje i ako vam ponestane, jednostavno će vas prebaciti na svoj besplatni plan. Nema nedovoljne automatske naplate nakon završetka suđenja.

Ne postoji ograničenje u koliko lozinki možete pohraniti Zoho Vault, čak ni u njegovoj besplatnoj verziji. Jedan od njegovih nedostataka je taj što možete’ne upravljajte prijavama na dvije stranice, što može predstavljati malu neugodnost pri prijavi na Gmail. Drugi je nedostatak nedostatak značajki za popunjavanje web obrazaca.

Zoho trezor’Program poduzeća je jeftiniji od većine ostalih upravitelja lozinki’ standardna verzija. Nudi se, među ostalim, obavijest o događajima zaporke i upravljanje grupama korisnika. Zoho Vault je pojačao svoju igru ​​u posljednje vrijeme, tako da ćete možda htjeti dobiti njihov godišnji plan sada prije nego što podignu cijene.

Kako rade upravitelji lozinki

Upravitelji lozinki rade tako da pohranjuju sve vaše različite lozinke iza jedne glavne lozinke. Ova jedna lozinka je jedina koju morate zapamtiti. I vaše lozinke i glavna lozinka šifrirane su radi potpune sigurnosti.

Većina upravitelja lozinki nudi proširenja preglednika i mobilne aplikacije koje automatski ispunjavaju lozinke za vas. To je vrlo povoljno, posebno kada se koristi javni wifi. uvijek postoji opasnost da netko dobije pristup podacima o vašoj kreditnoj kartici kada ih unesete u javni prostor.

Upravitelji zaporkama također mogu sinkronizirati zaporke na svim svojim uređajima. Bez obzira želite li ući u svoj račun putem radne površine, mobilnog ili tabletnog računala, vaš pouzdan upravitelj lozinki bit će spreman da ga popuni umjesto vas.

Što treba uzeti u obzir pri odabiru Upravitelja lozinki

cijena

Upravitelji lozinkama mogu biti smiješno jeftini iako su izuzetno koristan alat. Cijena kave mjesečno stvarno (1-3 dolara). Nadalje, većina upravitelja lozinki također nudi probnu ili besplatnu verziju. Ovo može biti korisno kada korisnici žele isprobati proizvod prije nego što novac ulože na stol.

Značajke

Upravitelji lozinki dolaze s puno korisnih značajki. Evo samo nekoliko važnih na koje morate paziti kada odlučujete koji trezor lozinke ćete koristiti.

Generator lozinki

Ugrađeni prilagodljivi generator lozinki samo je jedna od mnogih korisnih značajki upravitelja lozinki. Napokon, besplatni generatori zaporki na mreži možda nisu ni približno pouzdani. Neke web lokacije ne dopuštaju posebne znakove u zaporkama. Da biste dobili lozinku bez ikakvih posebnih znakova, sve što trebate učiniti je samo poništiti okvir prije generiranja.

Poprečna kompatibilnost uređaja

Većina upravitelja lozinki kompatibilna je sa svim vrstama uređaja. Pametni telefoni, tableti, prijenosna računala po vašem imenu! Oni također sinkroniziraju vaše lozinke i osobne podatke na svim uređajima, štedeći puno problema i neuspjelih prijava. Većina će vam također omogućiti dijeljenje lozinki između korisnika u vašoj obitelji ili tvrtki.

Automatska ispuna

Upravitelji zaporkama automatski ispunjavaju lozinku za web stranice. Ovo je zaista korisna značajka, posebno za aplikacije koje se odjavljuju nakon određenog razdoblja, npr., Vaša banka.

Biometrijska sigurnost

Mnoge aplikacije za lozinku sada omogućuju korištenje vašeg otiska prsta ili FaceID-a kao glavne lozinke. Stoga, prilikom upotrebe mobilnog ili tableta prijava u aplikacije i web stranice je apsolutno neprimjerena.

sigurnosti

Svrha upravitelja lozinki nije samo radi praktičnosti - oni pružaju i veliku sigurnost svojim korisnicima kako bi njihova lozinka bila sigurna.

TFA - Dvofaktorska provjera autentičnosti

Jedna od sigurnosnih mjera je dvofaktorska provjera autentičnosti. Ovo zahtijeva da korisnik potvrdi svoj pristup na svom telefonu. Čak i ako nekim čudom stranac uhvati vašu glavnu lozinku, još uvijek neće moći dobiti pristup. Trebat će vam vaš telefon i moći će ga otključati za ulazak.

Šifriranje

Šifriranje također igra veliku ulogu u osiguravanju sigurnosti vaših lozinki. To je jedan od razloga zašto vam je potrebna snažna lozinka. Očito, osim očite činjenice da je to teže pogoditi.

Što je glavna lozinka jača, to je neprobojna šifriranje. Jednostavni četveroznamenkasti datum rođenja ne može se kriptirati tako složeno kao niz od 16 slučajnih znakova. Naravno, morate biti sigurni da upravitelj lozinki koristi snažnu enkripciju. Ako je šifriranje slabo i hakativno, tada nema smisla.

Javna sigurnost

Najveći problem sa sigurnošću lozinke jest taj što ćete ih možda trebati unijeti dok ste vani u javnosti. To može biti problematično iz više razloga. Hakeri bi putem vašeg WiFi-a mogli ubrizgati keyloggere na prijenosno računalo ili mobilni telefon. Ljudi bi također mogli jednostavno pogledati preko vašeg ramena u prepunom kafiću dok unosite zaporku.

Upravitelji zaporkama u potpunosti riješe ovaj problem automatskim popunjavanjem podataka. Keyloggers prate vaše ključne hitove, što je beskorisno ako se vaše lozinke automatski popunjavaju. Također je izuzetno zgodno jer nećete trebati potražiti i unositi bilo koju svoju kompliciranu lozinku.

Koliko su sigurni upravitelji lozinki?

Dužnosnici se moraju brinuti za vaše podatke, jer bi njihov poslovni model bez povjerenja bio neuspješan. Vaši podaci su obično zaštićeni najboljom mogućom enkripcijom, što znači da je gotovo zajamčeno da su sigurni ako dođe do hakiranja. Nažalost, isto se ne može reći i za vašu glavnu lozinku.

Upravitelji zaporki koji podržavaju politiku nulte znanja ne pohranjuju glavnu lozinku ili ključeve za šifriranje i drže vas pod nadzorom tko ima pristup vašim podacima. Oni koji nemaju politiku nulte znanja daju mogućnost oporavka zaporke ako je zaboravite, ali kao rezultat toga predstavljaju brojne probleme. Iako su na snazi ​​preventivne mjere zaštite glavne lozinke dok sjedi pohranjena u oblaku, nije nemoguće da padne u pogrešne ruke. Mogu ga zatražiti nametljive vlade ovisno o državi podrijetla platforme.

Kako sada stoji, ne postoji prava alternativa i korištenje upravitelja lozinki je i dalje beskrajno bolje od ručnog upravljanja brojnim računima s dupliciranim lozinkama. Samo zapamtite da biste odabrali snažnu, ali pamtljivu glavnu lozinku, koristite pouzdan antivirusni softver kako biste spriječili da zlonamjerni zlonamjerni softver ne upada u vaše podatke i ažurira vaš sustav jer se poznate greške mogu iskoristiti..

Zaključak

Sve u svemu, upravitelji zaporki ključni su u današnjem cyber okruženju. I zbog sigurnosnih razloga i zbog praktičnosti. Oni su mnogo više od digitalne naljepnice za vaše lozinke. Kombinirajte to sa svojom niskom cijenom, nema dobrog razloga da je ne tužite.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me