Posljednjih godina Adblockeri su postali osnovni alati u našoj navigaciji internetskim prostorom, pomažući poboljšati performanse, zaštitu i privatnost. Uz takav porast popularnosti koji proizvodi stotine proizvoda na mnoštvu platformi, može biti teško odabrati koji adblocker odgovara vama i na koji bi način mogao pomoći.


Koji su najbolji adblockeri?

 1. uBlock Podrijetlo

  - Najbolje proširenje preglednika

 2. CyberSec (NordVPN)

  - Najbolja VPN s oglasnim blokatorom

 3. AdFender

  - Najbolja aplikacija za radnu površinu

 4. AdLock

  - Najbolji blokator oglasa za Android

 5. 1Blocker X

  - Najbolji blokator oglasa za iOS

 6. Adblock Plus

  - Časna spomena

U nekom ili drugom trenutku, svi smo se suočili sa strašnim skočnim progonom, nametljivim oblikom oglašavanja koji su postavili kompanije koji često daju prednost prihodu nad zadovoljstvom korisnika. Isto se može reći za videozapise koji se automatski reproduciraju i pretrpane web stranice do vrha ispunjene animacijama, zvukom i tekstom, što neizbježno usporava sustave i njihovu propusnost.

Adblockeri mogu pomoći kupcima u sprečavanju oglašavanja, ubrzati vrijeme učitavanja i uštedjeti trajanje baterije.

Unesite adblocker, softver dizajniran tako da pomogne potrošačima da izbjegnu manipuliranje robnim markama sprečavajući prikazivanje oglasa na ekranu. Korisnici stolnih računala odmah primjećuju poboljšanje bržim učitavanjem web stranica, ali prednosti su posebno vidljive na mobilnim i prijenosnim uređajima uz uštedu trajanja baterije.

Bili bi oprošteni od razmišljanja da na ovome mjestu funkcionalnost alata završava svojim imenjakom, ali određeni proizvodi mogu biti u mogućnosti još mnogo toga. Oni pomažu u zaštiti korisnika od zlonamjernih reklama poznatih kao "zlonamjerno oglašavanje", jer ih napadači koriste za širenje štetnog koda. To se može učiniti preusmjeravanjem korisnika na kompromitiranu web stranicu ili slanjem skrovitog preuzimanja na sumnjive žrtve, u nekim slučajevima bez klika na samu reklamu.

Adblockeri se također dokazuju u borbi za privatnost jer web stranice i dalje sifriraju korisničke podatke. Brojni oglasi su zloglasni za praćenje svakog klika koji korisnik napravi, izradu profila interesa koji uključuju intimne podatke kao što su dob, lokacija, prijatelji i više.

Vrste Adblockers

Kao i uvijek, nisu svi programi izgrađeni jednaki i mogu se pojaviti u različitim oblicima. Iako su neke vrste izrazito popularnije od drugih, nužno je procijeniti prednosti i nedostatke kako biste odredili najbolje adblockre za preglednike kao što su Chrome, Firefox ili Safari, operativni sustavi kao što su Windows 10, Android ili iOS i bezbroj uređaja tamo.

Proširenja za preglednike

Bez obzira na to je li se korisnik odlučio za komad softvera u vlasništvu tvrtke, kao što je Google Chrome ili ponude otvorenog koda, gotovo svi preglednici dolaze s ugrađenim značajkama za blokiranje kako bi izbjegli adware. Nažalost, ove su mjere često ograničene, a većina se okreće ka proširenjima kako bi se iskoristila što bolja mogućnost preglednika.

Adblockre temeljene na preglednicima najlakše je instalirati i nude puno prilagodbe.

Daleko najpopularnija vrsta adblockera, proširenja se najlakše instaliraju sa samo nekoliko klikova i nude niz prilagodbi. Oglasi su obično blokirani prema zadanim postavkama; s tim da korisnici moraju ručno dodavati listu s povjerenim web-lokacijama ako žele doprinijeti prihodu tvrtke.

Naravno, preglednici koji se temelje na Chromiumu imaju najveći izbor proširenja za blokiranje blokada zahvaljujući Chromeu koji zaobilazi većinu globalnog tržišta. Iako je Firefox dostupan dobar raspon, podrška za ostale nabrojane u top 5 najsigurnijih preglednika izgrađenih za privatnost je manja i između ostalog. Korisnici također riskiraju ranjivost otiska prsta preglednika prilikom korištenja mnogih ekstenzija, što rezultira potrebom za dodatnom zaštitom kao što je Canvas Defender za Firefox.

Besplatno nije nužno dobro

U početku se može činiti blagoslov koji mnogi blokeri oglasa mogu koristiti, ali nažalost, ne mogu svi osigurati razinu privatnosti koju potrošač očekuje. Neki zarađuju svoj novac diskretno nabrajajući oglasima za tvrtke koje se uključe u dijeljenje prihoda s programerom, dok drugi ponekad rade prikupljanjem i prodajom podataka samih korisnika.

Profesionalna proširenja

 • Jednostavan za instalaciju
 • User-friendly
 • prilagodljiv
 • Veliki izbor plaćenih i besplatnih adblockers

Dosada proširenja preglednika

 • Rasponi podrške po pregledniku
 • Ranjivost otiska prsta preglednika bez dodatne zaštite
 • Neki besplatni adblockeri nisu toliko privatni kako se čine

VPN-ovi s Adblockerima

Virtualne privatne mreže (VPN-ovi) od vitalnog su značaja kada je u pitanju internetska privatnost s njihovom sposobnošću sakrivanja onoga što dobivate, što ih čini savršenim alatom za povezivanje s adblockerima. Neki programeri oduzeli su srednjovjekovu nudeći značajke za blokiranje unutar svojih usluga, ostavljajući više vremena za privatno pregledavanje weba i manje vremena za lov na savršen softver.

VPN-ovi s blokatorima oglasa mogu biti zgodni, ali skupi.

Kao jednoprostorno, korisnici iskorištavaju sve prednosti tradicionalnog adblokera uz funkciju VPN-a, što oglašavačkom softveru čini nevjerojatno teško oblikovanje profila. Paketi su često dio premium pretplata, što korisniku omogućuje zaštitu više uređaja odjednom.

S obzirom na to da je ugrađeni program plaćena značajka, nema smiješnog posla kako tvrtka zarađuje, ali to ga čini manje dostupnim od nekih proširenja preglednika. Glavni nedostatak je, međutim, što se blokada blokade ne može koristiti neovisno jer se funkcija aktivira samo kad je spojen na VPN.

Profesionalne mreže VPN-a s blokadama oglasa

 • Dolazi u paketu s VPN-om
 • One stop shop zbog privatnosti

Slabe VPN-ove s blokatorima oglasa

 • Zahtijeva pretplatu, plaćenu pretplatu
 • Funkcija blokatora oglasa ne može se samostalno koristiti

Desktop aplikacije za blokiranje oglasa

Iako je to mnogo nekonvencionalnija metoda uklanjanja oglasa, postoji mali broj aplikacija za blokiranje oglasa koje se može izravno instalirati na radne površine.

Desktop blokatori oglasa sprečavaju oglašavanje u više preglednika i aplikacija.

Za razliku od proširenja, ovi programi imaju mogućnost spriječiti prikazivanje oglasa u više preglednika odjednom - što je prikladno s obzirom da se uvijek potiče postavljanje više od jednog preglednika. Čak i reklame izbačene u druge aplikacije i Windows 10 teško se suočavaju s tim adblocker aplikacijama.

Za razliku od proširenja, aplikacije adblocker imaju tendenciju da preuzmu veću količinu resursa sustava, poput memorije, čak i kada se ne koriste. Strogo besplatne verzije programa također ostaju ograničene ili zaostaju u razvoju u odnosu na plaćene alternative, ostavljajući im malo manje dostupne.

Profesionalni program Desktop adblocker aplikacija

 • Pokriva više preglednika i programa

Slaboće aplikacija Desktop adblocker

 • Resursi su teški
 • Besplatne verzije obično su ograničene ili zastarjele
 • Nije baš velik izbor

Oglasni blokeri usmjereni na ruter

Uz malo know-how-a moguće je učitati adblockre na namjenske ili virtualne usmjerivače, sprječavajući reklame na razini DNS-ovog sustava. Implementacija ovisi o sučelju svakog pojedinog usmjerivača, a iako su često zamršeniji za postavljanje, oni daju najveće rezultate.

Oglašivači usmjereni na ruter sprečavaju oglašavanje prije nego što dođu do vašeg sustava, čineći stvari brzim.

Iako prethodno spomenuti adblockeri zaustavljaju prikazivanje oglasa, većina ne čini ništa kako bi spriječila web stranicu da preuzima personalizirane banere, slike i videozapise na temelju korisničke povijesti pregledavanja i pohranjenih kolačića. Zabranjivanje učitavanja ovih oglasa na razini DNS-a ne samo da povećava performanse, već zadovoljava i više uređaja u kućanstvu, a kamoli više preglednika.

Sprječavanje oglasa pomoću DNS-a obično je blok za čitav pokrivač koji korisnik ponekad može prilagoditi na temelju toga koliko su stroge njihove postavke. Postoji rizik da se odabrane web stranice razbiju, a komercijalne web lokacije uvuku u unakrsnu vatru, a obje se mogu ispraviti ručnim listama. Nijedno rješenje temeljeno na usmjerivaču nije dostupno kao njegova lokalna braća, ali kao što je spomenuto ranije, to posebno ovisi o korisničkom sučelju rutera..

Prednosti usmjerivača s učitavanjem usmjerivača

 • Osigurava sve uređaje unutar prostora
 • Zaustavlja učitavanje reklama i njihovo prikazivanje

Slabosti usmjerenih blokatora usmjerenih na usmjerivač

 • Može se fidu postaviti
 • Nije baš jednostavan za upravljanje

Najbolje usluge adblockers

1. uBlock Podrijetlo

Najbolje proširenje preglednika

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

uBlock Podrijetlo ne’ne možete se služiti svim preglednicima koji se nalaze vani, ali on podržava osnovne verzije desktop računala Chrome, Firefox, Safari, Edge, Opera i druge preglednike koji se temelje na Chromiumu. Lagana je u usporedbi s konkurencijom i bili smo upoznati s najmanje poruka o otkrivanju s web stranica koje su molile da ih dodaju u listu bijelih, poboljšavajući moje iskustvo.

2. CyberSec (NordVPN)

Najbolji VPN s alatom za blokiranje oglasa

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Iako CyberSec sigurnosni paket nije’Ako je besplatan, uključen je u pretplatu na NordVPN, što daje nevjerojatnu vrijednost za novac. Korisnici mogu pristupiti svim prednostima naše najviše ocijenjene VPN usluge, uključujući zaštitu od blokiranja i zlonamjernog softvera.

3. AdFender

Najbolja aplikacija za radnu površinu

 • cijena

  Iz $ 15,95
  godišnje

Iako AdFender više ne nudi besplatnu verziju od verzije 2,50, on je i dalje jedan od najboljih blokatora oglasa za sustav Windows Vista do Windowsa 10 zahvaljujući relativno jeftinih 19,95 USD godišnje pretplate. Isprobano je i testirano pomoću širokog spektra preglednika, uključujući Waterfox i Pale Moon, dvije najpoželjnije ponude orijentirane na privatnost.

4. AdLock

Najbolji blokator oglasa za Android

 • cijena

  Iz $ 10.00
  / mjesec

AdLock’verzija za radnu površinu br’prilično konkurentan na 22 USD godišnje, no njegova pretplata za Android od 11 USD dokazuje. To’malo je intenzivnije na resursima od alternativa zasnovanih na pregledniku za mobilne uređaje, ali kao zasebna aplikacija, to može spriječiti automatsko reproduciranje videozapisa, skočnih prozora i općih reklama širom mobilne mreže. Google je spriječio usluge blokiranja oglasa’s Play Store, što znači da će korisnici morati bočno učitati ovaj uređaj na svoj uređaj.

5. 1Blocker X

Najbolji blokator oglasa za iOS

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Kao jedan od prvih poznatih blokatora oglasa za iOS, 1Blocker X je otkrio trik ili dva koja drži reklamu na visini za iPhone i iPad uređaje. Djelujući kao optimizacija za Safari, 1Blocker X je pobijedio’ne radite na aplikacijama, ali to će uštedjeti resurse sustava sa svojim 115,000+ pravilima i postavkama blokatora koji sprečavaju preuzimanje sadržaja unaprijed. Ovo je dostupno izravno iz App Store-a za jednokratno plaćanje u iznosu od 4,99 USD.

6. Adblock Plus

Časno spominjanje

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

AdBlock Plus, inače poznat kao ABP, jedno je od najstarijih proširenja naokolo, etablirano kao najpopularniji dodatak adblocker-a za Firefox. Nažalost, ovo je proširenje posljednjih godina dobilo kritiku zbog toga ‘Prihvatljivi oglasi’ shema, omogućavajući nekim oglašivačima koji plaćaju da skliznu na listu. Ova opcija se može isključiti u opcijama, ali s obzirom na to da je to sukob interesa i da su vani bolji, privatniji servisi, nije’U potpunosti čine naš popis.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me