Brze VPN usluge su jedina opcija ako želite streaming u HD rezoluciji, videokonferencije ili igranje igara na mreži. Za podatke koji zahtijevaju velike podatke potreban je brzi VPN, što znači da morate ostati podalje od 99% VPN-a. Većina VPN-ova nije izgrađena s robusnim Tier-1 mrežama poslužitelja, dobra vijest je da neke postoje.

Na ProPrivacy.com koristimo namjenski izgrađene poslužitelje s gigabitnom linijom za testiranje najbržih VPN-ova na svijetu. Naše znanstvene testove brzine VPN provodimo tri puta dnevno. Kao rezultat toga, ovom članku možete vjerovati da će vam pokazati koji su VPN-ovi stvarni najbrži VPN-ovi - potpuna neispunjena istina.

Želite znati više? Pogledajte naše korisne vodiče za više informacija o poboljšanju brzine VPN-a:

 • Koji je najbolji VPN protokol za upotrebu?
 • Kako testirati ping preko VPN-a

Koji su najbrži VPN-ovi?

Donja tablica otkriva najbrže VPN-ove. Ova se tablica automatski ažurira u stvarnom vremenu, kako bi vam pružila najnovije rezultate s naših poslužitelja za testiranje brzine. Za više informacija o tome kako provodimo naše testove, pročitajte dalje. Da biste saznali više o svakom VPN-u, pomaknite se prema dolje do detaljnih sažetaka.


Mjesto
davatelj
Prosječna brzina
Maksimalna brzina
Posjetite web mjesto
1.

PureVPN

96,73
Mbit / s
295,96
Mbit / s
2.

Ivacy

88,15
Mbit / s
184,15
Mbit / s
3.

ExpressVPN

82,77
Mbit / s
212,09
Mbit / s
4.

StrongVPN

76,39
Mbit / s
221,73
Mbit / s
5.

NordVPN

74.58
Mbit / s
249,3
Mbit / s

Naši testovi su besprijekorni i točni, što znači da možete doći na ovu stranicu kako biste provjerili najbrže VPN-ove svaki dan. U posljednje tri godine koristili smo prilagođeni sustav za testiranje brzine za testiranje vodećih svjetskih VPN-a više od 250 000 puta. U ovom članku možete vidjeti najnovije rezultate automatski ažurirane.

VPN brzina tijekom vremena

Iako najbrži VPN-ovi i dalje ostaju prilično dosljedni unutar prvih 10, oni se stalno kreću. Grafikon u nastavku pomaže pružanjem prosječne brzine preuzimanja za 7 dana za 5 najbržih VPN-a.

Zašto smo stvorili ovaj VPN test brzine

Naš jedinstveni način testiranja brzine temeljen na poslužitelju omogućuje nam pružanje puno točnijih rezultata od ostalih VPN web mjesta za usporedbu. Te web stranice koriste internetske alate za testiranje brzine i web stranice - baš kao i one koje upotrebljavate za testiranje brzine interneta kod kuće.

Ovo je u redu način da sami testirate brzinu VPN-a kod kuće. Međutim, nije točan način procjene VPN-a. VPN poslužitelj mogao bi biti pod velikim opterećenjem tijekom testiranja, što znači da bi recenzent mogao završiti s objavljivanjem vrlo netočnih rezultata.

Naša metoda daje precizne rezultate jer testiramo VPN-ove u laboratorijskom okruženju - tri puta dnevno, sedam dana u tjednu, 365 dana u godini. Rezultati koje vidite prosječni su u posljednjih 7 dana. To znači da davatelj mora imati konstantno velike brzine ako želi predstavljati šansu da ga preporuči ProPrivacy.

Metodologija ispitivanja brzine VPN-a

 1. Započinjemo od traženja VPN-a za datoteku OpenVPN config (.ovpn) za njegove poslužitelje sa sjedištem u Hong Kongu, SAD-u, Velikoj Britaniji i Australiji..
 2. Naši programeri dodaju datoteke ove.ovpn u sustav za testiranje brzine temeljen na poslužitelju.
 3. Zatim testiramo ove lokacije poslužitelja na rafalnu (maksimalnu) brzinu * pomoću lokalno testiranog poslužitelja.
 4. Zatim testiramo prosječnu brzinu preuzimanja dobivanjem rezultata brzine na sva četiri poslužitelja za koje imamo konfiguracijske datoteke.
 5. Taj se postupak ponavlja za svaki VPN tri puta dnevno.

Rezultati koje dobivate na ovoj stranici prosječno su izvučeni iz ovih podataka na sljedeći način:

 • 60% prosječne brzine preuzimanja
 • 40% brzine pucanja

Zašto ovi postoci?

Uzimanje prosjeka napravljenog i od najveće i prosječne brzine daje nam puno bolji osjećaj ukupne VPN brzine. To je mnogo korisnije krajnjem korisniku, jer je poštena raspodjela rezultata ispitivanja brzine na različitim poslužiteljima koji se sastoje od maksimalnih brzina i prosjeka.

Odlučujemo to raditi tri puta dnevno, jer vjerujemo da je to temeljito i omogućava potrošačima da neprestano analiziraju VPN brzine u stvarnom vremenu ako to žele. To također znači da su naši rezultati aktualni i relevantni - umjesto slučajnog poslijepodneva prije više mjeseci!

Hoću li doživjeti citirane brzine VPN-a?

VPN nikada neće ubrzati internetsku vezu.

VPN mora kriptirati vaše podatke i poslati ih kroz šifrirani tunel VPN poslužitelju na putu do krajnjeg odredišta (web mjesta koja posjećujete). Podaci se tada moraju preusmjeriti preko VPN poslužitelja koji se vraća s web mjesta na vaš uređaj. Taj će postupak malo usporiti vaš internet.

Da biste saznali više o tome kako šifriranje utječe na brzinu vaše veze, pogledajte naš vodič za šifriranje VPN-a.

Pa, zašto se sve ovo hvalisanje brzim VPN-ovima možda pitate? Brzi VPN-ovi jednostavno su usluga koja pruža najbrže dostupne VPN poslužitelje. Što brži VPN poslužitelji - i što više kapaciteta mogu podnijeti - manje zagušenja i gubitka brzine možete očekivati. VPN-ovi koje smo pregledali toliko su brzi da će usporiti vašu vezu neprimjetan iznos.

Brzi VPN-ovi u ovom članku imaju poslužiteljske mreže koje pružaju brzine veće od interneta vašeg doma. Ali oni i dalje ne mogu ubrzati vašu vezu, jer brzinu vaše mreže diktira vaš davatelj internetskih usluga i koliko ih plaćate

Stoga, ako plaćate brzinu internetske veze od 10 Mbps, nećete iznenada dobiti brži internet samo zato što vaš VPN ima super brze servere kako je navedeno u našim testovima.

Ali moj VPN ubrzava mrežu! Zašto?

Neki davatelji internetskih usluga širom svijeta nadziru promet svojih korisnika i u vrtevima vrše njihovu propusnost kako bi izbjegli zagušenja na mreži. Da bi to postigli, oni prigušuju ljude koji strimuju, preuzimaju bujice, igre itd. Davatelji internetskih usluga mogu to učiniti jer tačno znaju što njihovi korisnici rade na mreži i koje web stranice posjećuju.

Kad se povežete s VPN-om, šifriranje zaustavlja davatelja internetskih usluga da može nadzirati što radite, a ako ne zna da posjećujete usluge zna koristiti velike količine propusnosti - može vas prestati gasiti. To je prilično rijetko, jer ISP-ovi mogu jednostavno nadzirati količinu propusnosti koju svaki korisnik troši - i gasiti kad se dosegne prag.

Međutim, neki korisnici, posebice mobilni korisnici, izvijestili su o upotrebi VPN-a kako bi zaobišli prigušivanje - što je rezultiralo boljim brzinama zahvaljujući VPN-u! Opet, to je vrlo rijetko i zbog vrlo specifičnih okolnosti, tako da ne biste trebali očekivati ​​da ćete postići veće brzine pomoću VPN-a.

Mogu li dobiti besplatni brzi VPN?

Nažalost, besplatni VPN-ovi ne omogućuju velike brzine. Omogućavanje pristupa brzim poslužiteljima je skupo, što znači da su besplatne usluge obično spora. Čak i vrhunski VPN-ovi koji nude besplatne brzine prigušivanja za početni plan kako bi potaknuli ljude da diplomiraju na svojim plaćenim planovima.

Najbolji način za dobivanje brzog VPN-a je korištenje garancije povrata novca. Možete testirati bilo koju od usluga na našoj brzoj listi VPN-a bez rizika zahvaljujući njihovim probnim pravilima. One se razlikuju od pružatelja usluga do pružatelja usluga, s tim što neke usluge nude ogromno 45-dnevno VPN jamstvo povrata novca. Tu je i puno jeftinih VPN usluga, tako da možete dobiti uslugu velike brzine za manje od 2 USD mjesečno.

Usporedba brzine VPN-a

Na donjem popisu naveli smo prosječne brzine u Mbit / s za 30 najbržih VPN-a na svijetu. Ovi su rezultati prosječni 7 dana koji se svakodnevno ažuriraju. Ako vaš VPN nije naveden niže; sporije je od 30. VPN-a.

Popis najbržih

 • PureVPN (96,73 Mb / s)
 • Ivacy (88,15 Mb / s)
 • ExpressVPN (82,77 Mb / s)
 • Snažan VPN (76,39 Mb / s)
 • NordVPN (74,58 Mb / s)
 • Puferirano (73,63 Mb / s)
 • TunnelBear (72,46 Mb / s)
 • Mullvad (69,55 Mbits / s)
 • CactusVPN (69,52 Mb / s)
 • LeVPN (67,06 Mbits / s)
 • PrivateInternetAccess (64,83 Mbits / s)
 • Sakrij.me (64,46 Mb / s)
 • iVPN (63,87 Mb / s)
 • HMA (62,5 Mb / s)
 • Encrypt.me (61,74 Mbits / s)
 • AirVPN (61,67 Mb / s)
 • IPVanish (58,89 Mb / s)
 • VPNArea (58,4 Mbits / s)
 • CyberGhost VPN (57,02 Mb / s)
 • VPN.Asia (56,58 Mb / s)
 • UltraVPN (55,7 Mbits / s)
 • ibVPN (53,04 Mb / s)
 • ZoogVPN (49,84 Mbits / s)
 • VyprVPN (44,67 Mbits / s)
 • ZenMate VPN (42,72 Mb / s)
 • PrivateVPN (37,25 Mbits / s)
 • VPN Neograničeno (22,47 Mb / s)
 • GOOSE VPN (9,13 Mb / s)

Hoće li VPN uvijek usporiti moj internet?

Da, sve VPN-ove malo usporavaju vaš internet. To je zato što treba vremena da se šifriraju podaci i usmjeri na VPN poslužitelj. Najbrži VPN-ovi na svijetu imaju poslužitelje Tier 1 koji neće usporiti vaš promet više nego što je potrebno.

Velika većina VPN-a usporava vaš promet mnogo više od ovoga jer imaju spore i pretplaćene poslužitelje. Zbog toga najbolji VPN-ovi imaju tisuće poslužitelja i obilje IP adresa na svakoj lokaciji na koju se možete povezati. Kao rezultat toga, nema zagušenja i vaši podaci mogu proći kroz njegove servere bez ikakvog gubitka brzine.

Međutim, nikada ne trebate očekivati ​​da će brzi VPN ubrzati internetske brzine. Da biste ubrzali internetsku vezu, morat ćete platiti svom davatelju internetskih usluga za bržu vezu.

Kako postići brže VPN brzine - najbolji savjeti

Da biste postigli najbrže moguće VPN brzine, preporučujemo da slijedite ove korake:

 1. Povežite se s serverom koji se nalazi što je bliže moguće. Ako odaberete poslužitelj koji je bliži, brzina veze će se poboljšati.
 2. Koristite najbrži VPN protokol - OpenVPN je najbrži VPN protokol koji je ujedno i siguran. PPTP je brz, ali treba ga koristiti samo ako nije potrebna privatnost.
 3. Spojite se na usmjerivač ethernetnim kabelom. Ako računalo spojite na usmjerivač žicom, optimizirat ćete brzinu veze.
 4. Nabavite usmjerivač VPN-a. VPN može utjecati na performanse vašeg računala ili uređaja i usporiti ga. VPN usmjerivač može osloboditi vrijednu računalnu snagu. Međutim, spor usmjerivač može dovesti i do problema - zato nabavite usmjerivač koji ima dovoljno snage za pokretanje VPN-a.
 5. Odaberite drugi port. Davatelji internetskih usluga ponekad zaustavljaju promet koji dolazi iz određenih luka. Ako vam VPN aplikacija omogućuje izmjenu portova: pokušajte.
 6. Isprobajte svoj VPN na drugom uređaju. Stari uređaji ne mogu uvijek podnijeti VPN vezu. Isprobajte razne uređaje da vidite je li mala brzina VPN ili je greška uređaja.
 7. Isključite svoju antivirusnu aplikaciju. Antivirusni softver može se sukobiti s VPN-om što rezultira u malim brzinama. Ako je brzina bolja ako je antivirus isključen, za savjet se obratite korisničkoj podršci VPN-a.

Kreditna slika naslova: Ievgenii Meyer / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me