VPN usmjerivač je najbolji način zaštite više uređaja na kućnoj mreži. Pomoću VPN-a na razini usmjerivača možete zaštititi svaki uređaj u vašoj mreži bez potrebe za instaliranjem VPN-a na svaki pojedinačni stroj.


vpn usmjerivač

Najbolji VPN usmjerivač u 2020. godini: Sažetak

Ispod ćete pronaći preporučene VPN usmjerivače. Za detaljnije informacije o bilo kojem od modela, pomičite se dalje.

 1. Linksys WRT3200ACM
  - To se smatra najboljim ukupnim VPN usmjerivačem.
 2. Asus RT-AC5300
  - Ovo je izuzetno moćan usmjerivač koji je najprikladniji za ljude s velikim domovima ili velikom količinom uređaja.
 3. Netgear R6400
  - Čvrsti usmjerivač savršen za ljude koji žele izuzetnu vrijednost za novac.
 4. Linksys WRT1900ACS
  - Još jedan odličan izbor za ljude s više proračuna.
 5. Netgear R7800 X4S
  - Savršeno za srednje domove, ali malo skupo u usporedbi s traženom cijenom na Amazonu (bez treptaja).

Što je VPN usmjerivač?

VPN usmjerivač je usmjerivač s VPN-om instaliranim izravno na njega. Sve veze na VPN poslužitelje upravljaju se usmjernikom kada imate VPN usmjerivač.

VPN klijent obično se instalira na pojedinačne uređaje poput pametnih telefona i stolnih računala. Ovaj softver povezuje svaki pojedini uređaj izravno na VPN kako bi ga zaštitio. VPN usmjerivač, s druge strane, štiti sve uređaje na mreži; bez potrebe za instaliranjem softvera na svaki.

VPN-ovi se mogu instalirati samo na određene usmjerivače s firmwareom koji može upravljati VPN vezama. Stoga ne može svaki usmjerivač biti VPN usmjerivač.

Najbolji VPN usmjerivači

Naš detaljni popis preporučenih VPN rutera pomoći će vam da odaberete onaj koji vam odgovara:

Linksys WRT3200ACM (najbolji ukupni VPN ruter)

Linksy wrt3200 vpn usmjerivač

 • 4 vanjske antene
 • Dual Band do AC3200 Mbps

Preporučena upotreba: Srednji dom / 6-10 uređaja

Na prvom mjestu je ovaj izvrsni Linksys usmjerivač. Za samo 249 dolara pristupačno je, a zbog snage koju spakuje pod haubu, to je najsvestraniji i najprikladniji VPN usmjerivač dostupan na tržištu danas. Ovaj usmjerivač ima dual-core ARM procesor od 1,8 GHz i jedan je od prvih VPN usmjerivača koji su koristili Marvell čipset. Svako kome je potreban snažan usmjerivač za igranje, streaming, videopozive ili druge zadatke koji zahtijevaju značajku podataka toplo se preporučuje ovaj usmjerivač..
Mislimo da je činjenica da ga možete dobiti uz podršku i jamstvo - potpuno ispunjeno i spremno za upotrebu s omiljenim VPN-om - za samo 50 USD iznad redovne tražene cijene apsolutna je krađa!
dostupnost:

 1. FlashRouters (prethodno bljeskalica, uključena VPN privatnost aplikacija): 249 USD

 2. Amazon (unaprijed bljeskalica, nema aplikacije, nema VPN podrške): 199 USD

Asus RT-AC5300 (najbolji za napredne korisnike)

usmjerivač asus rt-ac5300 vpn

 • Vanjske antene
 • Tri Band do 5300 Mbps

Preporučena uporaba: Veliki kućni / 10+ uređaji

Ovo je izuzetno moćan usmjerivač koji je savršeno prikladan za velike domove i male tvrtke. Može udobno podržati do 10 uređaja, a zahvaljujući osam vanjskih antena (koje pruža Tri-Band WiFi) može pružiti WiFi na većoj površini. Njegova 1.4 GHz procesor čini vodeći usmjerivač za igre bez zaostajanja i visokokvalitetni 4K streaming. Ova VPN je skupa, ali dobivate ono što plaćate; vrh usmjerivača dometa sa svim najnovijim značajkama. Ako vam treba snaga, ne tražite dalje!

dostupnost:

 1. FlashRouters (prethodno bljeskalica, uključena VPN privatnost aplikacija): 479 USD
 2. Amazon (nije unaprijed bljeskao, nema aplikacije, nema podršku za VPN): 350 USD

Netgear R6400 (VPN usmjerivač najbolje vrijednosti)

usmjerivač netgear r6400 vpn

 • Gigabitne brzine etherneta
 • Vanjska antena

Preporučena upotreba: Mala kuća / do 5 uređaja to.

Netgear usmjerivač je odličan izbor za sve kojima je potrebno nešto praktično, što je također jeftino. Usmjerivač je u budućnosti zaštićen i za bežične izmjenične standarde, a također pruža punu podršku za Wireless-G i Wireless-N uređaje. R6400 ima snažni Dual Core procesor širokog procesora od 1 GHz Broadcom, što ga čini dovoljno moćnim za rukovanje do 5 uređaja. I, ako ste zabrinuti zbog mogućnosti toka; ovaj VPN će bez problema obraditi 4k.

dostupnost:

 1. Flash usmjerivači (prethodno bljeskalica, uključena i VPN privatnost aplikacija) 179 dolara
 2. Amazon (prethodno bljeskalica, nema aplikacije, nema VPN podrške): N / A

Linksys WRT1900ACS

router Linksy wrt 1900 vpn

 • Dvije jezgre od 1,6 GHz
 • 4 vanjske antene

Preporučena uporaba: Mali ured / srednji dom / 4-7 uređaja

Ovaj VPN iznimna je vrijednost za novac s obzirom da je samo 55 dolara više od standardne tražene cijene kako bi se u potpunosti zapalio i bio spreman za upotrebu. Na temelju iskustva iz prethodnih modela, Linksys 'WRT1900ACS moćan je usmjerivač s četiri vanjske antene. Dvo-jezgreni ARM procesor od 1,6 GHz čini ga savršenim za one koji traže VPN usmjerivača za igranje, streaming, videopozive ili velike podatke zadataka. Dodatno, budući da je nadograđen na DD-WRT WRT1900ACv2 omogućava OpenVPN veze.

dostupnost:

 1. Flash usmjerivači (instaliran DD-WRT, uključena aplikacija VPN o privatnosti, garancija + podrška): 249 dolara
 2. Amazon (unaprijed bljeskalica, nema aplikacije, nema VPN podrške): 195 USD

Netgear R7800 X4S

netgear r7800 vpn usmjerivač

 • 4 vanjske antene
 • MU-MIMO i Quad Stream tehnologija

Preporučena uporaba: Veliki stan / Srednji dom / 5-9 uređaja

Ovaj usmjerivač Netgear izuzetno je popularan među potrošačima. To je hardcore veliki brat popularnog modela usmjerivača nazvanog R7000 Nighthawk. R7800 nudi poboljšanu ožičenu povezanost i smatra se nepromijenjenim u budućnosti. Usmjerivač ima 4 snažne vanjske antene i dual-core procesor od 1,7 GHz - što ga čini dovoljno moćnim da se može nositi sa svime što bacate na njega.

dostupnost:

 1. FlashRouters (instaliran DD-WRT, uključena aplikacija VPN o privatnosti, garancija + podrška): 349 USD
 2. Amazon (unaprijed bljeskalica, nema aplikacije, nema VPN podrške): 175 USD

Kako instalirati VPN na usmjerivač

Instalacija VPN-a na usmjerivač razlikuje se ovisno o modelu. Međutim, osnovni nacrt je sljedeći:

 1. Dobijte pristup upravljačkoj ploči rutera koristeći se uputama proizvođača.
 2. Pristupite VPN klijentu usmjerivača i dodajte podatke o poslužitelju vašeg dobavljača i ostale potrebne podatke o povezivanju. Za to će postojati vodiči na web mjestu vaše VPN.
 3. Pokrenite VPN vezu na željeni VPN poslužitelj
 4. Sada kada je usmjerivač spojen na VPN poslužitelj, čini se da su svi uređaji u vašem domu na tom mjestu. Uz to, svi su zaštićeni šifriranjem kako bi vam pružili digitalnu privatnost.

Konfiguriranje VPN rutera

Gotovo sve gradnje DD-WRT podrške VPN koriste PPTP protokol. Međutim, to nije baš sigurno, i općenito je bolje koristiti OpenVPN. Osnovni okvir za DD-WRT podržava OpenVPN, ali ne podržavaju sve verzije rutera. Stoga je uvijek najbolje prije kupovine provjeriti je li vam to važno.

Mnogi dobavljači VPN dobavljaju vodiče za postavljanje usmjerivača, iako neki pružaju samo podršku za PPTP.

Savjet: najlakši način da nabavite VPN usmjerivač je kupiti jedan unaprijed trepnuti!

Različite vrste VPN rutera

DD-WRT

DD-WRT je projekt otvorenog koda koji je namijenjen razvoju Linux-ovog softverskog rješenja kojim se uklanjanjem ograničenja postavljenih na usmjerivačima prema zadanom programiranju..

Instaliranje DD-WRT-a na vaš usmjerivač daje mu potpunu funkcionalnost usmjerivača poslovne klase, ali bez troškova. Potpuni popis svih mnogih prednosti bio bi predug za ovaj članak, za više informacija pogledajte našu stranicu DD-WRT usmjerivača..

Rajčica

Rajčica je alternativni paket firmwarea koji se temelji na Linuxu za usmjerivače, a najistaknutiji su usmjerivači rajčice; Linksys WRT54G / GL / GS, Buffalo WHR-G54S / WHR-HP-G54 i ostali usmjerivači koji se temelje na Broadcomu. Poput DD-WRT-a, može se koristiti za bljeskanje kompatibilnog usmjerivača. To mu omogućuje da se koristi kao VPN gateway, kao i pruža sličnu funkcionalnost kao usmjerivač s DD-WRT flešom.

DD-WRT kompatibilan je s više usmjerivača i općenito smatra više prilagođenim korisnicima, ali mnogi više vole Tomatovo sučelje i izvrsne mogućnosti praćenja mreže u stvarnom vremenu..

Zašto dobiti VPN usmjerivač?

Bilo da vam treba VPN za mobilni uređaj, prijenosno računalo ili radnu površinu; može vam pomoći VPN usmjerivač.

VPN usmjerivači postavljeni su za povezivanje s VPN uslugom. Ti se usmjerivači mogu postaviti kako bi se povezali s većinom VPN usluga, što znači da se i dalje možete pretplatiti na željenu uslugu.

Moguće je i usmjerivanje rutera s trećim softverima poput DD-WRT i Tomato. Neki pružatelji usluga nude čak i predsigurisane usmjerivače koji su unaprijed konfigurirani za svoju uslugu. Oni se mogu kupiti izravno iz VPN-a ili putem internetske trgovine kao što je FlashRouters.com

VPN usmjerivači - Prednosti

 • Svaki uređaj koji se povezuje na usmjerivač zaštićen je VPN-om.
 • To uključuje uređaje koji ne mogu sami pokretati VPN softver, poput pametnih televizora, igraćih konzola i Roku kutija.
 • Ruter broji samo jednu VPN vezu, što se tiče vašeg davatelja usluga. To znači da putem usmjerivača možete istovremeno povezati neograničen broj uređaja na VPN.

VPN usmjerivači - nedostaci

Glavni nedostatak je taj što je šifriranje i dešifriranje VPN podataka izuzetno intenzivno procesor (posebno kada se koristi OpenVPN). Većina se usmjerivača bori, što može rezultirati lošom brzinom internetske veze.

Iz tog razloga je važno odlučiti se za usmjerivač koji je uistinu dovoljno moćan da se može nositi. Općenito, to znači da ćete trebati uložiti razumnu svotu novca da biste dobili ono što vam treba.

VPN usmjerivači za male tvrtke

Ako tražite VPN usmjerivač za malu tvrtku, kako biste zaštitili sve svoje zaposlenike odjednom digitalnom privatnošću; preporučujemo da se odlučite za VPN koji je na drugom mjestu. Asus RT-AC5300 DD-WRT je za "napredne korisnike". Ima sve što je potrebno za sigurno pokretanje deset ili više uređaja na VPN, a da pritom ne pati od sporog povezivanja.

Za više informacija pogledajte našu stranicu VPN-a za male tvrtke.

Pitanja i odgovori

Pokušali smo pokriti svaku važnu točku u ovom članku. Međutim, ako vas nešto oko VPN rutera i dalje zbunjuje, možda vam ovaj odjeljak Često postavljana pitanja može pomoći!

Radi li VPN na WIFI-ju?

VPN usmjerivač je zaštićen svaki uređaj u vašoj lokalnoj mreži. Međutim, ako napustite dom i koristite javni WiFi - morat ćete se povezati s VPN-om putem mobilnog uređaja ili prijenosnog računala instaliranjem VPN klijenta izravno na vaš uređaj.

Mogu li koristiti besplatni VPN za usmjerivač?

Većina ljudi ne koristi besplatni VPN na usmjerivaču. Iako to sve nije nemoguće, besplatni VPN-ovi imaju ograničenja upotrebe zbog kojih nisu prikladni za upotrebu na usmjerivaču.

Jesu li VPN-ovi legalni?

Da, VPN-ovi su legalni u većini mjesta širom svijeta. Pa čak i u zemljama u kojima je upotreba VPN-a nelegalna, čin deblokiranja cenzuriranih web stranica (a ne sam VPN) je nezakonit..

Koji su usmjerivači kompatibilni s DD-WRT

Veliki broj usmjerivača kompatibilan je s DD-WRT (previše ih je ovdje imenovati). Molimo provjerite svaki model da biste bili sigurni u kompatibilnost. Posjetite naš DD-WRT VPN članak za više informacija.

Zašto bih trebao koristiti VPN kod kuće?

VPN pruža digitalnu privatnost šifriranjem vaših podataka. To sprečava da vaš davatelj internetskih usluga i vlada naduve na vas. Uz to, VPN omogućava vam prijenos digitalnih globusa; pretvarajući se da ste drugdje u svijetu, možete zaobići lokalna ograničenja i dobiti pristup geo-ograničenom sadržaju i uslugama.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me