Vijetnam nameće strogu internetsku cenzuru. To je dovelo do osude Reportera bez granica (RSF). Za ljude koji žive ili posjećuju Vijetnam, to znači nemogućnost pristupa mnogim web stranicama, prodajnim mjestima i internetskim uslugama. Korištenjem vijetnamskog VPN-a građani mogu dobiti digitalnu privatnost i sigurnost - istovremeno deblokirajući sadržaj koji vijetnamska vlada ograničava.


VPN za Vijetnam

Najbolji VPN-ovi za Vijetnam

Pogledajte tablicu u nastavku za usporedbu najboljih VPN-ova za Vijetnam. Ako tražite više informacija o tome zašto biste trebali koristiti VPN u Vijetnamu, detalje ćete pronaći u nastavku.

 1. ExpressVPN

  - Sjajna kompletna usluga savršena za stjecanje privatnosti u Vijetnamu

 2. NordVPN

  - I jeftino i iznimno - deblokirajte bilo što i steknite privatnost u Vijetnamu

 3. IPVanish

  - Dobavljač sa sjedištem u SAD-u sa poslužiteljima gdje ih trebate, a koji se odvijaju munjevito

 4. TorGuard

  - Ima puno izvanrednih značajki privatnosti po relativno niskoj cijeni

 5. VPNArea

  - Impresivan VPN iz Bugarske s izuzetnom korisničkom podrškom

Vijetnamska VPN razmatranja

Vijetnamska VPN razmatranja

Usluga Vijetnamske virtualne privatne mreže (VPN) omogućuje ljudima da se pretvaraju da su u drugoj zemlji. Ovo im omogućuje pristup internetu kao da su izvan Vijetnama. Rezultat toga je da VPN za Vijetnam zaobilazi sva vladina ograničenja. Uz VPN, bilo tko u Vijetnamu može u potpunosti izbjeći cenzuru.

Zapravo je moguće svladati sve internetske blokove, uključujući one koje provode radna mjesta, škole i stanodavci. Također možete svladati geo-ograničenja za pristup sadržaju s ograničenim sadržajima i uslugama web stranica koje se obično geo blokiraju u određenoj zemlji (na primjer, BBC iPlayer u Velikoj Britaniji - na primjer).

Budući da je Vijetnam represivan, zaobilaženje vladinih ograničenja moglo bi biti rizično. Uz neke VPN usluge bilo bi opasno. Zato je ključno voditi računa kada odaberete VPN za Vijetnam. Naši stručnjaci pažljivo su odabrali sve VPN-ove u ovom vodiču za upotrebu u Vijetnamu. Ovi preporučeni VPN-ovi pružaju robusnu digitalnu privatnost koristeći vojno šifriranje.

Zbog represivne prirode vlade, korištenje VPN-a moglo bi biti opasno u Vijetnamu. Deblokiranje web-lokacija koje pružaju piratski sadržaj poput Putlockera ili PopcornTime moglo bi vas dovesti u zatvor. Ako želite znati je li Popcorn Time VPN siguran, pogledajte naš VPc vodič za Popcorntime.

Velika većina VPN-a na tržištu (postoji na stotine) pruža zastarjelu ili loše implementiranu enkripciju. Oni imaju i zamršena pravila o privatnosti koja bi im mogla omogućiti da otkriju vaše navike pregledavanja. S obzirom na opasnosti korištenja VPN-a u Vijetnamu: odabir VPN-a je presudan. Dakle, što treba VPN za Vijetnam?

Važne VPN značajke

VPN za Vijetnam mora vaše podatke čuvati zaštićenima. Iz tog razloga, od vitalnog je značaja da vaš VPN čuva ili nula zapisnika ili samo minimalno objedinjene zapise veza. To znači da nikada ne biste trebali koristiti većinu besplatnih VPN-a (na primjer, Hotspot Shield) u Vijetnamu. Zapravo, da biste bili potpuno sigurni tijekom upotrebe VPN-a za Vijetnam, usluga mora imati sljedeće značajke:VPN sigurnost

 • Stroga politika privatnosti. Ne pohranjuju IP adrese i druge osobne podatke.
 • Snažna VPN enkripcija. Šifriranje mora biti sigurno i mora zadovoljiti naše minimalne standarde za zaštitu.
 • Ubojiti prekidač. Osigurava da nikada ne dolazi do podataka do vašeg davatelja internetskih usluga. Svako curenje podataka moglo bi obavijestiti davatelja internetskih usluga da ste pristupili cenzuriranom web mjestu: što bi moglo rezultirati zatvorskom kaznom.
 • DNS zaštita od curenja Propuštanje DNS-a također bi moglo obavijestiti vašeg davatelja internetskih usluga da ste posjetili ograničenu web stranicu. Zbog toga nikada u Vijetnamu ne smijete koristiti nepropusne VPN-ove, poput PureVPN-a: oni bi vas mogli zatvoriti u zatvor.
 • Nevidljivi način rada. Ova tehnologija je skrivanje VPN-a. Omogućuje VPN korisnicima da sakriju upotrebu VPN-a. Iako je VPN promet šifriran (tako da ISP nikad ne zna koje web stranice se posjećuju) - pružatelji internetskih usluga mogu primijetiti da se koristi VPN. Samo to bi vas moglo dovesti u nevolju s policijom u Vijetnamu. Ako koristite VPN, dajete vladi razlog da sumnja u vas. Iz tog razloga, mnogo je bolje koristiti VPN koji ima prikriveni način (za prikrivanje upotrebe VPN-a kao redovitog HTTPS prometa).

Lokacija poslužitelja

Korisni VPN za Vijetnam također će imati puno izbora na poslužitelju. Da biste maksimalno iskoristili svoj VPN, morate se moći pretvarati da ste u mnogim različitim zemljama. To će vam omogućiti da imate najviše izbora kada je u pitanju deblokiranje web stranica i usluga na mreži.Lokacija poslužitelja

Naši preporučeni VPN-ovi imaju puno poslužitelja diljem svijeta. Ti su poslužitelji također super brzi: savršeni za obavljanje podataka intenzivnih zadataka, poput streaminga u HD (deblokiranje YouTube videozapisa ili stranih Netflix sadržaja), ili za igranje. Ako želite VPN posebno za Netflix, pogledajte naš Netflix VPN vodič.

Jesu li VPN legalni u Vijetnamu

Da, VPN-ovi su legalni u Vijetnamu. Većina stvari za koje možete koristiti VPN u Vijetnamu (na primjer, deblokiranje web stranica za pristup ograničenom sadržaju) - ilegalne su. Međutim, ne možete dobiti probleme zbog samog posjedovanja VPN pretplate. Unatoč tome, općenito preporučujemo korištenje VPN skrivenog načina (prikrivanje) kako biste prikrili VPN upotrebu u Vijetnamu.Legalnost VPN-a

Minimalna zaštita koju preporučujemo za korištenje VPN-a u Vijetnamu je DNS zaštita od propuštanja i prekidač: ovo je apsolutna nužnost u Vijetnamu. Nikada ne upotrebljavajte vijetnamsku VPN bez prethodnog aktiviranja prekidača kill.

Internet cenzura u Vijetnamu

Vijetnamska restriktivna vlada blokira web stranice zbog političkih i vjerskih razloga. Čvrsta je i na zaštiti autorskih prava.

Internet cenzura

Vijetnamska vlada ne želi da ljudi koriste VPN-ove i druge alate za utaju kako bi zaobišli cenzuru. Iz tog razloga, korištenje VPN-a u Vijetnamu može biti opasnije nego na različitim lokacijama. Zbog toga smo za ovaj vodič odabrali VPN-ove koji imaju prekidač za isključivanje i nevidljivi način rada. Da biste bili sigurni dok koristite VPN u Vijetnamu: koristite ove značajke.

Također je vrijedno napomenuti da je RSF dao sljedeći komentar u vezi s korištenjem proxyja u Vijetnamu:

„Kako bi zaštitili svoju anonimnost u zemlji u kojoj mrežna infrastruktura ne dopušta presretanje šifriranih komunikacija (što znači da nema dubinske inspekcije paketa), vijetnamski blogeri imaju sve razloge za korištenje enkripcije. Prema tome, VPN je bolja opcija od proxyja. Potonje omogućuje zaobići blokadu pristupa, ali - za razliku od VPN - ne šifrirajte. "

Kao što vidite, proxy poslužitelji omogućit će ljudima u Vijetnamu da deblokiraju cenzurirane web stranice. Međutim, postoji rizik da se u Vijetnamu koriste proxy poslužitelji, pa kako objašnjava RSF - držite se sigurnog VPN-a s ovog popisa.

Društveni mediji

Deblokirajte društvene medije

Vijetnam je također blokirao Facebook i Twitter. Pomoću VPN-a možete se pretvarati da ste u drugoj zemlji za pristup i korištenje blokiranih web-lokacija društvenih medija. VPN će vam također omogućiti pristup i korištenje blokiranih glasnika kao što je trenutni messenger Yahoo (za koje korisnici kažu da vlada cenzurise poruke).

Anonimno bloganje

Svi koji žele čitati blogovske web stranice poput Reddita mogu to učiniti koristeći VPN za Vijetnam. Vijetnam uhićuje i ljude koji pišu blogove koji kritiziraju vladu VoP-a. Korištenjem VPN-a korisnici mogu pristupiti web stranicama blogova, čitati blokirane blogove i čak pisati blogove za koje bi se inače previše plašili stvaranja. Iako vas VPN strogo ne čini anonimnim, on prikriva vašu stvarnu IP adresu. Može vam omogućiti da u privatnost pišete anonimni blog.Blogovi

Yahoo360 je popularna web stranica bloga koja je nedostupna u Vijetnamu. Naši preporučeni VPN-ovi omogućit će vam pristup Yahoo360.

WordPress web stranice su neke od najboljih i najraznovrsnijih mrežnih blogova. Vijetnam je blokirao ove stranice. Za deblokiranje WordPressa koristite samo jedan od VPN-ova u ovom vodiču.

Zaključak

Svi VPN-ovi u ovom vodiču pružaju fantastičnu privatnost. Imaju izvrsne poslužitelje koji se nalaze diljem svijeta. Ovisno o tome je li vam potrebno više ili manje azijskih poslužitelja, možda je bolje koncentrirati se na prva tri VPN-a. Ako želite koristiti svoju VPN dok koristite vijetnamske usluge, trebat će vam vijetnamska IP adresa. Usluge više u ovom članku omogućit će vam da promijenite svoj IP u Vijetnam u privatnosti.Zaključak najboljih VPN-a u Vijetnamu

Svakako pažljivo provjerite pojedinačne preglede i provjerite je li VPN za koji se odlučite ima prekidač kill na mobilnoj aplikaciji ako namjeravate koristiti svoj VPN na mobilnom. Imajte na umu da upotreba neispravnog VPN-a ili VPN-a bez prekidača kill može vas spustiti u zatvor, stoga vas molim da vodite računa. Ako imate bilo kakvih nedoumica ili pitanja, ne ustručavajte se kontaktirati nas u nastavku.

Na kraju, budite vrlo oprezni kada gledate druga mjesta za usporedbu VPN-a. Primijetio sam neka mjesta za usporedbu VPN-a koja preporučuju PureVPN za upotrebu u Vijetnamu. Naš je recenzent utvrdio da PureVPN pati od curenja DNS-a: mogao bi vas zatvoriti u zatvor. Ako vidite bilo koju web lokaciju koja preporučuje PureVPN za Vijetnam: oni su u krivu, i trebali biste se sjetiti da više nikada ne koristite to mjesto za usporedbu jer je to opasno smeće..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me