Teško je znati od jednog do drugog dana kada će nastupiti sljedeći potez EU ili švedske vlade. Vlada uvodi zakone o čuvanju podataka, a sudovi ih izbacuju.VPN Švedska


Najjednostavniji način zaštite od pomiješanih pijeska zakona o zadržavanju podataka u Švedskoj je blokiranje vašeg davatelja internetskih usluga u prepoznavanju vaše aktivnosti. Možete koristiti VPN (virtualnu privatnu mrežu) da biste zaštitili internetsku privatnost u Švedskoj.

Ako trebate deblokirati sadržaj, trebate VPN u Švedskoj. Ona koja je brza, ima dobar softver i izvrsnu uslugu kupcima.

Najbolji VPN Švedska

Pregledali smo 150 različitih VPN tvrtki tijekom pet godina, a evo pet najboljih koje smo odabrali, na temelju toga. Evo ih.

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. NordVPN

  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 3. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

Švedski VPN razmatranja

Kršenje autorskih prava jedno je od najznačajnijih područja ilegalne aktivnosti na Internetu u Švedskoj. Zahvaljujući uglednom zaljevu The Pirate Bay, Švedska ima reputaciju središta za bujice. Švedska vlada to ne voli. Ako tražite VPN posebno za bujice, pogledajte naš najbolji vodič za VPN za torrent stranice.Upotreba VPN-a u Švedskoj razmatranja

Odluke suda snažno su ojačale Švedsku u primjeni EU direktive o provedbi prava intelektualnog vlasništva (IPRED) od 2012. godine. To prisiljava internetske pružatelje usluga da prikupe i predaju detalje o aktivnostima svojih klijenata (P2P). Presuda Suda EU-a protiv zakona o zadržavanju podataka ne utječe na zakone IPRED. Stoga su davatelji internetskih usluga dužni nadzirati vaše aktivnosti i blokirati dijeljenje datoteka. Također su dužni surađivati ​​s policijom, ukoliko odluče istražiti dijeljenje datoteka.

Besplatno VPN za Švedsku

Ovdje na ProPrivacy.com, preporučujemo da se držite podalje od besplatnih VPN-ova. Obično su nepouzdani, a većina ih ima sjenovitu prošlost. Nadalje, ograničeni su na ovaj ili onaj način. Ako ste sigurni da želite koristiti besplatan, pogledajte naš popis. Međutim, imajte na umu da oni neće morati imati poslužitelj u Švedskoj.

Preslušavanje ISP-a

Sav vaš internetski promet prolazi kroz servere vašeg davatelja internetskih usluga. Kao takav, vaš davatelj internetskih usluga lako je vidjeti što radite. Također može preusmjeriti vaš promet, blokirati ga ili zabilježiti, ili čak obavijestiti vlasti. Program obrađuje svaki dio podataka koji prolazi putem ISP računala. Male promjene u softveru za obradu podataka mogu stvoriti mogućnosti praćenja. Davatelj internetskih usluga koristi ključne riječi u svojim programima praćenja za pronalaženje određenih podataka iz vaših veza.Preslušavanje ISP-a

Svaki podatak koji se kreće po internetu ima zaglavlje na prednjoj strani. Struktura zaglavlja i korisnog opterećenja tvore "paket". Zaglavlje sadrži adrese izvora i odredišta paketa. Te informacije odmah pružaju ISP-u kontrolu nad onim što se događa s paketom. Sofisticiraniji programi mogu potražiti unutar paketa kako bi pročitali njihov sadržaj. Ova inspekcija ne usporava kretanje paketa i gotovo je ne prepoznati.

Ne morate se brinuti samo o zakonima o zadržavanju podataka. Sudski nalog može prisiliti davatelja internetskih usluga da mu preda sve informacije koje imaju o vama, uključujući vašu adresu. Policija ili tajna služba mogu zatražiti od davatelja internetskih usluga koji prati vaš promet radi prikupljanja podataka. Nalozi suda također mogu spriječiti davatelje internetskih usluga da ciljevima istrage govore koje su informacije predali. Dakle, policija može prikupiti podatke da pokrene sudski postupak protiv vas bez da vi znate.

proporcionalnost

ISP-ovi također imaju svoje programe. Dijeljenje datoteka nervira davatelje internetskih usluga jer se koristi propusni opseg. Pojava Spotifyja, Netflixa i HBO-a Nordic znači da većina Šveđana sada može legalno dobiti svu zabavu. Međutim, streaming glazbe i videozapisa upotrebljava širinu pojasa kao i bujica. Troškovi pružanja propusnosti za ove aplikacije smanjuju profitne stope davatelja internetskih usluga.

Kada se pretplatite na internetsku uslugu, pretplatite se na navedene brzine za oglašenu cijenu. Davatelj internetskih usluga mora se držati te razine usluge. U suprotnom, može se tužiti ili zatvoriti zbog prevare.proporcionalnost

Iako davatelji internetskih usluga moraju sve one koji su se prijavili na isti plan tretirati jednako, postoje neke sobe s laktom koji im omogućuju smanjenje troškova. Ne moraju stalno isporučiti brzinu naslova niti stavljati istu širinu pojasa na raspolaganje za sve aplikacije. Stoga se neki davatelji internetskih usluga bave praksom koja se naziva "leptir". To je selektivno usporavanje određenih aplikacija.

Da biste povezali streaming i gaming veze na sporije, jeftinije veze, ISP mora biti u mogućnosti čitati pakete koji prolaze kroz njegovu opremu. Tu dolazi „dubinska inspekcija paketa“. ISP može izgraditi crnu listu odredišnih adresa. Može blokirati pristup određenim mjestima, kao što je The Pirate Bay, i prebaciti Netflix veze na sporije linije. VPN-ovi blokiraju ove strategije.

Također pomoću VPN Netflixa korisnici mogu deblokirati tisuće filmova i TV emisija povezivanjem s američkom verzijom usluge. Naravno, VPN vam također može omogućiti da deblokirate Youtube videozapise koji nisu dostupni u vašoj regiji i također pristupite ograničenim sadržajima kao što su BBC iPlayer, hulu, Youtube sadržaj i još mnogo toga.

Anonimnost VPN-a

VPN softver koji preuzmete na svoje računalo šifrira pakete. Čak skriva podatke o adresi. Ruteri trebaju vidjeti odredišnu adresu. Inače ne mogu proslijediti pakete susjednim usmjerivačima. Kao takav, VPN softver postavlja svaki šifrirani paket unutar drugog paketa i adresira taj vanjski paket na njegov poslužitelj. Poslužitelj na koji se paketi šalju ovisi o lokaciji koju odaberete prije uključivanja VPN-a.VPN anonimnost

Ovaj se postupak naziva "tuneliranje", jer taj dio vašeg puta skriva promet. Tajna ostaje dok ne prođe kroz VPN poslužitelj. Potom nastavlja put do željenog odredišta sa vidljivim originalnim zaglavljama paketa. VPN poslužitelj svoju IP adresu postavlja kao izvor paketa, tako da poslužitelj koji ga prima ne zna vašu stvarnu lokaciju. Ovaj drugi sloj anonimnosti omogućava vam pristup streaming i igračkim serverima u inozemstvu. Ove web stranice obično blokiraju pristup iz inozemstva. Međutim, ako odaberete VPN lokaciju u istoj zemlji kao i servis za streaming kojem želite pristupiti, obilazit ćete te blokove.

VPN zakonitost

VPN-ovi u Švedskoj su u potpunosti legalni. Unatoč pokušajima vlade da stvori trajan zakon o čuvanju podataka, nikad nije pokušala prisiliti ta pravila na VPN-ove. Sva odgovornost za prikupljanje podataka u Švedskoj, kako za obaveze čuvanja podataka, tako i za zaštitu autorskih prava, pada na ISP-ove.Legalnost VPN-a

Stoga, ako pomoću VPN-a blokirate davatelja internetskih usluga kako bi zabilježili svoje veze, niste napravili ništa loše. To, da li su aktivnosti koje maskira VPN nezakonite, druga je stvar.

Najbolji VPN-ovi za Švedsku: zaključak

Švedska vlada mora pažljivo koračati kada pokušava kontrolirati pristup internetu jer tko god je na vlasti želi biti ponovno izabran. Vrlo visoki postotak Šveđana s pristupom internetu znači da vlada mora osjetljivo tretirati pitanje zadržavanja podataka i kontrole autorskih prava.Zaključak najboljih VPN-a Švedske

Kada u Švedskoj koristite internet, vaš glavni neprijatelj nije švedska vlada, već EU. EU se nije odrekla borbe za pokušaj primjene novih zakona o zadržavanju podataka o zemljama članicama. Uspostavio je direktivu "Digitalno jedinstveno tržište" koja ima za cilj objediniti sve internetske kontrole u svom djelokrugu. Ova naizgled logična objedinjavanja različitih zakona na teritorijima EU-a presvlače centralizaciju vlasti u ruke neizabranih povjerenika, koji nisu podložni pritiscima ponovnog izbora. Iznenađujuće je da ovaj potez ka centralizaciji uključuje i oštrije mjere za provođenje prava intelektualnog vlasništva. Bit će teže lokalnim sudovima da izbace izvršenje u ime privatnosti.

Kao takva, potreba pojedinaca da poduzmu izravne korake za zaštitu svoje internetske privatnosti u Švedskoj će postati hitnija. Ostanite ispred vlasti i zaštitite se odmah! Bilo koja usluga koja je uvrštena na naš popis pet najboljih VPN-ova za Švedsku čuvat će vas na internetu.

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me