Ako uživate u korištenju Spotifyja, vjerojatno ćete se naljutiti kad ne otkrijete da ga ne možete preuzeti izvan svoje matične države. To je zato što je usluga Spotify licencirana za reprodukciju glazbe samo u određenim zemljama. Kao takav, on provodi regionalna ograničenja kako bi ispunio ugovorne uvjete s nositeljima autorskih prava.


Možete se pridružiti Spotify zabavi iz zemlje koja nema pokrivenost - samo morate navesti trikove poslužitelja da vjeruju da ste negdje drugdje. Ovaj trik jedna je od glavnih funkcija virtualne privatne mreže (VPN). Mnogo je VPN usluga dostupno širom svijeta, ali nisu sve jednake. Ovaj pregled sužava vaš izbor na one VPN usluge za koje su naši stručnjaci ocijenili da su pet najboljih VPN-a za Spotify.

Više o Spotifyju možete pročitati dolje u ovoj recenziji. No, prije svega, pogledajmo naš popis najboljih VPN-ova za Spotify. Ovi VPN-ovi imaju dobru brzinu, poslužitelje u Spotify zemljama i mogućnost zaobilaženja regionalnih ograničenja.

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. NordVPN

  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 3. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

Razmatranja s Spotify VPN-ovima

Kako djeluju spotificiraju regionalna ograničenja

Kad se aplikacija Spotify na vašem telefonu ili web preglednik vašeg računala poveže s poslužiteljem Spotify, ona šalje komunikaciju putem interneta. Jedini način na koji je moguće uspostaviti kontakt je označavanjem adresa na poruke koje idu naprijed i nazad između vašeg uređaja i poslužitelja Spotify. Svaki zahtjev koji vaš uređaj ostavlja ima na sebi adresu poslužitelja Spotify i internetsku adresu svog uređaja.

Adrese uređaja koji su spojeni na internet nazivaju se IP adrese. To se može pratiti na određenom mjestu. Ovako Spotify server može otkriti koje zahtjeve treba blokirati.

Kad uključite svoj VPN softver, morate odabrati poslužitelj s popisa lokacija. Ako odaberete VPN poslužitelj u istoj zemlji kao i vaš Spotify račun, Spotify server će vam omogućiti da slušate glazbu, ne shvaćajući da ste se zaista nalazi izvan njezinog prostora. To je zato što VPN poslužitelj ne prolazi samo kroz vaš zahtjev - on postavlja vlastitu IP adresu kao izvor zahtjeva.

Poslužitelj Spotify će na zahtjev za povrat poslati glazbeni tok na povratnu adresu. Kad taj zahtjev dođe s VPN poslužitelja, glazbeni tok ide tamo. VPN poslužitelj prati kome je kupac poslao svaki zahtjev. Kad odgovor stigne, VPN ga prosljeđuje ispravnom kupcu. Taj se proces odvija tako brzo da ne biste trebali doživjeti usporavanje veze.

Spotificirane zemlje

Ako ne živite u zemlji koja je pokrivena uslugom Spotify, vjerojatno biste trebali zaboraviti na prijavu za plaćenu uslugu. To je zbog toga što će bankovni račun koji koristite za plaćanje usluge dati stvarnu lokaciju. Međutim, za postavljanje besplatnog računa ne morate davati nikakve osobne podatke. Evo mape zemalja koje Spotify trenutno pokriva:

Spotify područje usluga

Prije nego što prvi put pristupite usluzi Spotify, trebali biste odabrati VPN poslužitelj u jednoj od zemalja u koju Spotify prenosi. Trebat ćete navesti originalnu adresu e-pošte na koju imate pristup. Ako ne želite dati svoju uobičajenu adresu e-pošte, možete postaviti web adresu pošte za snimanje. Međutim, morat ćete pristupiti e-pošti kako biste dobili pojedinosti o prijavi, zato nemojte stvarati lažnu adresu.

Najbolji VPN-ovi za Spotify: zaključak

Spotify je izvrsna usluga. To uklanja potrebu za preuzimanjem glazbenih datoteka koje pune vaš tvrdi disk. Ako želite slušati na mobilnom uređaju, vaš prostor za pohranu može se uskoro popuniti ako morate zadržati pjesme. Spotify izbjegava da se to događa.

Spotify neprestano proširuje doseg. Kao takve, one zemlje koje trenutno nemaju uslugu Spotify mogu na kraju biti uključene u stranku. U međuvremenu, instaliranje VPN-a riješit će sve vaše probleme i dobiti pristup Spotifyju. Bilo koji VPN na našem popisu funkcionirat će dobro. Možete uživati ​​u Spotifyju gdje god bili u svijetu, zahvaljujući svom Spotify VPN-u.

Spotify VPNs: Usporedna usporedba

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. NordVPN

  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 3. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

KREDITI SLIKA:

Logotip Spotify-a, javno dobro

Danindub, Dostupnost Spotifyja u svijetu, CC BY-SA 3.0

Wikimedia Commons, Javna domena

Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me