Postoji veliki sigurnosni problem na koji trebate riješiti prilikom kupovine putem interneta. Ovo se posebno odnosi na spajanje na eBay na WiFi žarišnim mjestima na javnim mjestima. Prevaranti mogu iskoristiti vašu vezu i dobiti sve vaše osobne podatke. Prevare možete folirati pomoću virtualne privatne mreže (VPN). Ovo je sustav koji šifrira sve vaše komunikacije,

Dostupno je na stotine VPN usluga, pet usluga na ovom popisu predstavljaju najbolji dio hrpe za online kupovinu. Kao takav, pogledajmo pet najboljih VPN-ova za eBay.

Najbolji VPN-ovi za eBay

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 3. NordVPN


  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 4. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

 5. IPVanish

Najbolji VPN-ovi za eBay: razmatranja

Lažne WiFi žarišne točke

Vjerojatno ste ušli u kafić ili autobusnu stanicu i posegnuli za vašim telefonom da otkrije dostupne WiFi mreže. Iritantno je kad odaberete jedan, samo da vam se zatraži plaćanje. Ono što stvarno želite je besplatna WiFi usluga, a objekt u kojem se nalazite trebao bi vam je pružiti.

Kada pregledavate dostupne veze na telefonu, tabletu ili prijenosnom računalu, morat ćete potražiti onu koja ima ime slično mjestu u kojem se nalazite. Ako ste u Chillout Caféu, potražite WiFi mreža zove se nešto slično "Chillout Café WiFi." Obično za ove WiFi usluge trebate lozinku. Možda nećete htjeti čekati da ugledate osoblje koje čeka da zatraži lozinku, pogotovo ako na popisu vidite drugu WiFi vezu koja zvuči kao bolja opklada. Vjerojatno će se to zvati nešto slično "Chillout Café Besplatan WiFi."

Nažalost, nemate pojma tko pokreće tu WiFi žarišnu točku. Većinu vremena to će vjerojatno biti objekt u kojem se nalazite. Međutim, ponekad osoba koja pruža žarišnu točku nema nikakve veze s mjestom događanja. U stvari, taj WiFi pružatelj usluga mogao je biti samo drugi kupac mjesta, koji sjedi za obližnjim stolom.

Snimanje podataka

Bilo koji laptop ili mobilni uređaj s WiFi mogućnostima može se pretvoriti u žarišnu točku. Ta se nova točka mora oslanjati na usluge pristupa internetu odnekud drugdje. Na primjeru kafića Chillout, prevarant bi se povezao s besplatnom WiFi uslugom poduzeća, a zatim stvorio vlastitu WiFi žarišnu točku, pod nazivom Chillout Café Free WiFi. Kad se povežete s tom lažnom vezom, i dalje idete na internet jer vas preko prevarantova uređaja prebacuje na dobru vezu.

Sve WiFi veze šifrirane su radi sigurnosti. Kao takvi, mogli biste pomisliti da su aktivnosti prevaranta sve za ništa. Međutim, prevarant kontrolira prvi skok vaše veze s vašeg računala na lažnu žarišnu točku. Postupci uspostavljanja veze uključuju pregovaranje ključeva šifriranja. Budući da vruća točka generira taj ključ, prevarant može dešifrirati, pohraniti i pročitati sve vaše komunikacije.

Ispitivanje podataka o vezi provodi se računalnim programima i događa se vrlo brzo. Svi vaši podaci eBaya, uključujući podatke za prijavu, adresu e-pošte, PayPal račun i sve financijske podatke koje unesete mogu se snimiti. Taj promet odmah izlazi na izvornu WiFi vezu i ide na internet. Sav promet koji se vraća na sličan je način preusmjeren iz stvarne žarišne točke, preko lažne pristupne točke i dalje na vas.

Zaštita WiFi žarišta

Prevarant može razotkriti mrežnu enkripciju koja bi trebala zaštititi vaš WiFi promet od snajpersa. Morate onemogućiti izloženu poruku da je itko ne može pročitati. Kada koristite VPN, sve vaše komunikacije šifriraju se ključem koji se dijeli između udaljenog VPN poslužitelja i VPN klijentskog softvera na vašem računalu. Ti se ključevi distribuiraju pomoću sustava šifriranja javnih ključeva. Ovi sustavi šifriranja rade s različitim ključevima za šifriranje i dešifriranje poruka. Proces također koristi sustav certifikata, tako da svaka krajnja točka može provjeriti identitet druge. Ovaj sustav raspodjele ključeva zaključava sve preklopnike.

Lažna WiFi prijevara vrsta je hake koja se zove a "čovjek u srednjem napadu." Kada VPN djeluje na vašem računalu, može sigurno komunicirati sa svojim kućnim poslužiteljem, čak i ako računalo prevaranta ispituje sve podatke koji prolaze između dva VPN elementa. Kad lažni pregledni WiFi pristupni program dešifrira vaše poruke ključem za zaštitu mreže, ispod njega se nalazi drugi sloj šifriranja koji je nemoguće probiti.

Ne morate brinuti o čovjeku u napadima u sredini kada koristite VPN - svi vaši podaci na eBayu bit će zaštićeni.

Najbolji eBay VPN-ovi: zaključak

VPN-ovi na našem popisu stvorit će privatnost za sve vaše veze, a ne samo vaš pristup eBayu. Privatnost koju VPN pruža daje vam samopouzdanje za pokušaj preuzimanja torrenta i aktivnosti poput prijenosa filmova iz inozemstva.

Ako živite u zemlji u kojoj vlasti ograničavaju pristup internetu, možete zaobići te blokove i pristupiti blokiranim web-lokacijama i uslugama zahvaljujući novom VPN-u..

Pogledajte VPN-ove na našem popisu i obratite posebnu pažnju na lokacije svakog od njih. Kad uključite VPN, čini se da se nalazite u zemlji poslužitelja koji ste odabrali. Stoga provjerite ima li vaš VPN lokaciju na mjestu kojem želite pristupiti uslugama.

Sve VPN-ove na ovom popisu imaju razdoblja povrata. Iskoristite ove mogućnosti i instalirajte VPN da biste ga isprobali. Ako ustanovite da niste zadovoljni dizajnom i funkcijama vašeg odabranog VPN-a, samo otkažite ugovor, vratite novac i prijeđite na sljedeći na popisu. Prije svega, provjerite jesu li svi vaši identiteti i financijske informacije zaštićeni korištenjem jednog od pet najboljih VPN-ova za eBay.

Najbolji VPN-ovi za eBay: Usporedne usporedbe

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 3. NordVPN

  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 4. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

 5. IPVanish

KREDITI SLIKA: IB Photography / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me