Izrada sigurnosnih kopija u oblaku napravljena je da bi se sigurnosno kopiranje podataka učinilo što bezbolnijim, izbjegavajući strašan doživljaj gubitka posla automatskim kopiranjem najnovije verzije datoteka i pohranjivanjem u siguran internetski prostor. Odabir usluge za koju treba ići može biti jednako problematičan, pa da bismo pojednostavnili stvari, zacrtali smo najboljih 5 dostupnih usluga pohrane sigurnosnih kopija.


sigurnosna kopija u oblaku

Koje su najbolje usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku?

Ispod je popis najboljih usluga sigurnosne kopije u oblaku 2020. Ove usluge odabrali smo na temelju njihove sigurnosti, pouzdanosti i značajki koje nude. Pomaknite se ispod ovog odjeljka ili kliknite na servis za više pojedinosti o svakoj usluzi.

 1. Tresorit

  - Nula-znanje | 2FA | Podrška na više platformi

 2. Sync.com

  - Krajnje šifriranje | 2FA | 100% mogućnost online pohrane

 3. Vozim

  - Isplativo | Snimke | User-friendly

 4. Nextcloud

  - Mogućnosti hostinga | Prilagodljiv | Podržava strujanje medija

 5. SpiderOak

  - Nula-znanje | Verzija datoteke | e2e enkripcija

Detaljni pregled 5 najboljih rješenja sigurnosnih kopija u oblaku 2020. godine

Više informacija o najboljim rješenjima sigurnosne kopije u oblaku potražite dolje u našim detaljnim sažetcima.

1. Tresorit

Tresorit je sjajni pružatelj usluga oblaka nule sa sjedištem u Švicarskoj - glavnom teritoriju privatnosti

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Početna stranica Tresorita

Tresorit je postao napor za kućanstvo svojim naporima kao usluga pohrane u oblaku, ali njegova usredotočenost na poslovne pakete čini ga značajnim kandidatom za sigurnosnu kopiju u oblaku. Ugostiteljstvo od pojedinaca do organizacija s preko 100 ljudi, Tresorit nudi dvofaktornu provjeru autentičnosti i nultu znanstvenu politiku koja omogućuje cjelovito šifriranje bez pohranjivanja jednog ključa za enkripciju na svoje poslužitelje.

Tvrtka s pravom ima povjerenja u svoj proizvod’s nudi 14-dnevno probno razdoblje svojih Premium, Solo i Small Business paketa i 7-dnevnu garanciju povrata novca. U našem pregledu Tresorita pohvalili smo tvrtku’švicarskog je podrijetla kao utjeha za ljubitelje privatnosti unatoč nedavnim vladinim promjenama i njegova je karakteristika bogatija od većine konkurencije, no to dolazi po većoj cijeni od premijera.

2. Sync.com

Sinkroniziraj živote po svom imenu s divnim sinkronizacijama na više platformi i potpuno opremljenim mobilnim aplikacijama

 • cijena

  Iz $ 5.00
  / mjesec

Početna stranica Sync.com

Na suprotnom kraju ljestvice, Sync.com nudi najbolju vrijednost za novac bez žrtvovanja glavnih značajki. Sa sjedištem u Kanadi sigurno će učiniti neke oprezne sa zemljom’s Članstvom Five Eyes, ali politika nulte znanja s enkripcijom od početka do kraja i dvofaktornom autentifikacijom na svim razinama obećava sigurnost podataka..

To uključuje besplatni nivo od 5 GB, što bi moglo biti dovoljno za pohranu u oblaku, ali to’s malo je vjerojatno da će odgovarati onima koji žele uslugu sigurnosne kopije u oblaku. Srećom, Sync.com je prilično velikodušan s prostorom za pohranu kada je riječ o svojim premium paketima, počevši od niske cijene i kreću se od najviše 10TB po osobi.

Iako aplikacije i dalje nisu dostupne za Linux, Sync.com podržava širok raspon operativnih sustava. Posebno je dojmljiv na mobilnom uređaju, održavajući čisto korisničko sučelje bez mogućnosti skidanja. Više o Sync.com možete pročitati u našem cjelovitom pregledu.

3. Idrivi

IDrive podcjenjuje mnoštvo drugih pružatelja usluga, a da pritom ne žrtvuje previše - čak se hvali e2e enkripcijom

 • cijena

  Iz $ 17.38
  godišnje

iDrive početna stranica

Budući da ne’t sigurnosno kopiraj sve datoteke i zadaje poseban fokus na sinkronizacijskim mogućnostima, neki mogu tvrditi da bi druga usluga sigurnosne kopije u oblaku trebala preuzeti IDrive’s ovog mjesta. Unatoč tome, IDrive ima niz značajki koje učvršćuju njegovo mjesto, od robusnog naprednog rasporeda i obnavljanja mogućnosti do raspona podrške za Windows, macOS, Android i iOS. Nažalost, usluga nedostaje bez Linux aplikacije, ali možete je raditi putem weba ili skripte.

Pretplatnici IDrive-a mogu se povezati na onoliko uređaja koliko odaberu pod pretplatom, plaćajući bilo 52,12 USD godišnje za 2TB plan ili 74,62 USD godišnje za 5TB. Izrada sigurnosnih kopija je intuitivna, pomoću kopija datoteke na razini bloka zamijenite izmijenjene dijelove datoteke, a ne ponovno učitavanje cjeline. Istinsko arhiviranje također znači da će se lokalne izbrisane datoteke čuvati u oblaku sve dok se ručno ne očiste.

Unatoč svemu, tvrtka je sa sjedištem u Sjedinjenim Državama, zemlji poznatoj po nametljivom stavu o privatnosti. Možete se odlučiti za lokalno pohranjeni privatni ključ za šifriranje kako biste zaštitili svoje podatke od znatiželjnih očiju, no to uklanja IDrive’dijeljenje značajki i ne može se vratiti ako se zaboravi. Jednom kada se odlučite za ovu opciju, ne možete je promijeniti bez resetiranja svega, uključujući pohranjene podatke.

4. Sljedeća boja

Nextcloud dolazi u varijantama s hostom i plaćenim hostom - što omogućuje visoki stupanj prilagodljivosti

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Nextcloud početna stranica

Nextcloud je jedina usluga sigurnosnog kopiranja s otvorenim kodom na ovom popisu koja pruža neusporedivu kontrolu nad vašim podacima. Potpuno je besplatno ako imate vlastiti hardver u pripravnosti, s hostingom treće strane koji je osiguran uz mjesečnu naknadu. Naravno, umetanje bilo koga drugoga u sigurnosno kopiranje u oblaku automatski dodaje dodatne sigurnosne rizike za razmišljanje, ali ne više od alternative iz zatvorenog izvora.

On ima vrlo prilagodljiv modularni karakter svog skupa svojstava, potpuno ovisi o načinu na koji ste osobno postavili Nextcloud. I samoposluživanje i udaljeni poslužitelji mogu zabrinjavati novajlije, pa i mi’uzeli smo vremena za sastavljanje vodiča o tome kako postaviti Nextcloud koji svaki postupak razlaže u lako probavljive korake, a više informacija možete pronaći u našem cjelovitom pregledu.

5. SpiderOak

SpiderOak je osobno podržao Edward Snowden nakon otkrivanja skandala sa špijuniranjem NSA-e

 • cijena

  Iz $ 5,75
  / mjesec

Početna stranica SpiderOak

Potvrđen od strane Edwarda Snowdena kao sjajna alternativa uobičajenim pružateljima usluga pohrane u oblaku, SpiderOak ONE Backup iznenađujuće upotpunjava naš popis. Zagovornici privatnosti možda žele biti oprezni s bazom svojih operacija u Sjedinjenim Državama, ali budite sigurni da i ona posjeduje politiku nulte znanja i sigurnu en-to-end enkripciju kako bi izbjegli radoznale oči.

Njegove mobilne aplikacije ostavljaju nešto što je poželjno s pristupom samo za čitanje, a nedostatak dvofaktorske provjere identiteta zasigurno izaziva oklijevanje, no SpiderOak je i dalje solidna opcija na radnoj površini sa sučeljem koje je konkurencija Velikoj trojici.

Zbunjenost nad oblakom

"Oblak" je postao zbunjujući pojam posljednjih godina, s povećanjem sličnosti između potrošačkih i poslovnih usluga zamagljuju linije. Spremnik u oblaku, poput Microsoftovih programa OneDrive, Dropbox i Google pogon, popularniji je nego ikad prije i omogućuje vam sinkronizaciju i dijeljenje datoteka putem interneta, ali nisu idealni za istinsko sigurnosno kopiranje podataka u slučaju katastrofalnih udara..

Značajke poput verzije datoteke prikazuju preklapanje, ali usluge pohrane u oblaku i dalje zahtijevaju da koristite zajedničku mapu prilikom stvaranja datoteke ili ručnog prijenosa izvanmrežne datoteke. Njihovo pouzdanje u preglednike putem web sučelja također znači da se kodiranje može obaviti samo na strani poslužitelja, što se smatra slabom vezom u sigurnosti.

Obrnuto, usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku automatski pohranjuju podatke kada se izvrše promjene bez intervencije korisnika i pružaju izvješća o statusu kako bi se osiguralo da su sve datoteke netaknute na poslužitelju. Većina nudi bez presedana jamstvo u slučaju da kvar poslužitelja rezultira gubitkom podataka, pružajući vrstu osiguranja za tvrtke.

3-2-1 je bolji od jednog

Iako usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku dodaju dodatni sloj zaštite, one nikada ne bi trebale djelovati kao zamjena za vašu lokalnu pohranu. Jednako bi se oslanjalo samo na hardver, bilo bi potrebno samo jednu katastrofu da u potpunosti izgubite centralizirane podatke.

Umjesto toga, preporučujemo korištenje pravila 3-2-1 gdje se sigurnosno kopiranje podataka koristi pomoću tri različite metode. Tradicionalno, ovo vidi originalnu kopiju pohranjenu na primarnom lokalnom uređaju, nakon čega slijedi prva sigurnosna kopija na vanjskom tvrdom disku ili uređaju za pohranu priključenim na mrežu (NAS). Dodavanje internetske usluge sigurnosnog kopiranja u oblaku odozgo pruža optimalnu sigurnost vašim podacima.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me