Roku je streaming TV i media player koji je uživao značajan uspjeh i popularnost od svog prvog predstavljanja 2012. Dostupan je u više oblika, uključujući prijenosne streaming štapove, set-top boxe, pa čak i kao pametni televizor! Svaka vrsta dostupnog hardvera obavlja istu funkciju: omogućava vam pristup streamingu i sadržaju na zahtjev putem kanala koji se mogu odabrati daljinskim upravljačem. Zahvaljujući partnerstvu s popularnim servisima za streaming, kao što su Netflix, Hulu i Amazon, ne nedostaje odličan sadržaj dostupan jednim klikom na gumb.

Nažalost, poput kanala za streaming, odabir kanala i sadržaja su nedostupni zbog geo-ograničenja. Kao odgovor na to, potrošači postaju sve svjesniji da mogu koristiti VPN uslugu za deblokiranje tog sadržaja i na taj način izvući maksimum iz svog Roku sustava.

U nastavku saznajte sve o našim najbolje rangiranim VPN-ovima za Roku u 2017. godini!

Najbolji VPN za Roku: Sažetak

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. NordVPN


  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 3. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

Upotreba Rokua s VPN-om

Pored odabira najbolje VPN usluge za vas, postoji i pitanje kako ćete fizički započeti s postavljanjem VPN-a za Roku uređaj. Problem je u tome što čak i uz najnovije i najveće Roku uređaje - poput Roku Ultra ili Roku Streaming Stick (koji se detaljnije spominju na kraju članka) - još uvijek nije moguće sami koristiti Roku hardver za stvaranje VPN veza.

Umjesto toga, trebat ćete omogućiti VPN vezu na uređaju izvan vašeg Roku playera. Postoje dvije osnovne opcije za postizanje toga: ili postavite VPN vezu na bežičnom usmjerivaču (možda ćete trebati nadograditi na DD-WRT ili Tomato za ovu podršku ili podijeliti internetsku i VPN vezu na prijenosnom računalu s Roku uređajem.

Bilo kako bilo, VPN veza je srž deblokiranja geo-ograničenog i cenzuriranog sadržaja.

Najbolji Roku Media Streameri

Pronalaženje najboljeg VPN-a za Roku jednako je izazovno kao i pronalazak najboljeg medija jer postoji naizgled beskrajan broj opcija i alternativa. Da bismo vam pomogli da donesete educiranu odluku i izbjegnete kupnju limuna, sastavili smo najnovije i najveće Roku media streamers u 2017. godini.

Roku Ultra

Najblaže rečeno, Roku Ultra je jedan od najviših raspoloživih Roku streamersa, a kutija je prepuna najnovijeg i najvećeg hardvera za glatko iskustvo streaminga. Roku Ultra dolazi s četverojezgrenom i podržava 4K i HDR kvalitetu slike (iako će vam trebati televizor kompatibilan s 4K da biste dobili tako kvalitetnu sliku).

Također mi se sviđa kako uključuje Ethernet priključak (obično su pouzdaniji i brži od bežičnih veza), iako sam razočaran kad sam otkrio da je samo brzi Ethernet, a ne Gigabitni Ethernet. I imajte na umu da to košta oko 129,99 USD, iako mislim da je trošak opravdan.

Roku Streaming Stick 3600R

Sljedeći najbolji Roku uređaj je Roku Streaming Stick 3600R koji ima prednost što je mali. Osim toga, jedan heck puno jeftiniji od Roku Ultra, a košta samo 50 USD. Naravno, jer je stick, on ne uključuje Ethernet priključak. Sve mrežne veze bežične su, pa biste idealno željeli imati brzi bežični usmjerivač za brzi streaming.

Također, nema hardver uporediv s Roku Ultra. Ipak, Roku Stick se aktivira brže od ostalih i samo mu treba oko 30 sekundi. Međutim, imajte na umu da ćete morati uključiti štap u HDMI priključak, koji može izgledati pomalo ružno i neuredno ako vam nedostaju HDMI priključci na stražnjoj strani televizora..

Roku premijera+

Posljednje, ali ne najmanje bitno, želio sam spomenuti premijeru Roku +. Nigdje nije tako brz kao Roku Ultra, ali hej - jeftiniji je 23%. MSRP iznosi samo 99,99 USD, što je oko 30,00 USD jeftinije od Ultra, što ga čini pristojnom isplativom alternativom ako ste osjetljiviji na cijenu.

Poput Ultra, Premiere + ima mogućnost struje 4K HDR videozapisa. Ali nedostaju mu neka od najnovijih zvona i zvižduka, poput glasovne pretrage. Ethernet port na stražnjoj strani je samo i ne podržava gigabitne brzine. Ipak, barem će vam dati izbor između žičane i bežične mrežne veze.

Roku VPN: Zaključak

Streaming televizijskih i medijskih naprava poput Rokua jednostavan je, zgodan način za pristup sadržaju sa svih vaših usluga, kao što su Netflix, Hulu i BBC iPlayer, putem jednog uređaja. No, baš kao i kad se te usluge koriste pojedinačno, njihov je sadržaj često zaštićen geo-ograničenjima i dostupan je samo u određenim zemljama. Da bi zaobišli ovu dosadnu blokadu, svi korisnici Rokua moraju se prijaviti kod kompatibilnog VPN davatelja i postaviti ga sa svojim Roku uređajem. Nakon sljedećih jednostavnih koraka, nebo je granica u pogledu koliko sjajnih sadržaja možete gledati putem Rokua u 2017. godini!

Najbolji VPN-ovi za Roku 2020: Sažetak

 1. ExpressVPN

  - Najbrži VPN koji testiramo, deblokira sve, s nevjerojatnom uslugom na sve strane

 2. NordVPN

  - Velika marka vrlo dobre vrijednosti i povoljne cijene

 3. CyberGhost VPN

  - Dugogodišnji najbolje rangirani VPN, sa sjajnom cijenom i brzinom

 4. VPNArea

 5. PrivateVPN

  - Jedan od najjeftinijih VPN-a vani, ali još uvijek dobra usluga

Pogledajte vodiče u nastavku da biste vidjeli kako možete deblokirati gornje usluge strujanja putem VPN-a:

 • VPN za Hulu
 • VPN Netflix
 • VPN amazon premijera
 • iPlayer VPN
Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me