Oglasi su nužno zlo kako bi mnogim web stranicama omogućili slobodan pristup, a prihod umjesto toga osiguravali vanjska partnerstva. Nažalost, ovaj se poslovni model sve više zloupotrebljava, jer nametljivi pop-up oglasi, tragači unutar kolačića i prevaranti uzrokuju znatan umor kod korisnika. Srećom pomoću Adblocka korisnici Chromea mogu izbjeći dosadne oglase i zaustaviti oglašivače da prate ono što rade na mreži!


Koja su najbolja proširenja za AdBlock Chrome?

Zbunjujuće je znati odakle početi s obzirom na to koliko je Chrome Adblock ekstenzija tamo, pa smo naveli najboljih 5 proširenja za blokiranje oglasa koja su trenutno dostupna za Google Chrome:

 1. uBlock Podrijetlo

 2. Adblock Plus

 3. Ghostery

 4. Adguard

 5. AdBlocker Ultimate

Najbolji blokator oglasa za Chrome: detaljna analiza

1. uBlock Podrijetlo

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

uBlock Origin je potpuno besplatan, slično kao i druga proširenja na ovom popisu i potpuno je open-source. Održava neusporedivu transparentnost koja ga izdvaja od ostatka, a sadrži statističku analizu uspješnosti blokade oglasa tijekom tekuće sesije.

Popisi filtara vrhunskog raspona koriste se za blokiranje nametljivih reklama, zlonamjernog softvera i pratilaca, uključujući AdServer popis, naprednu listu praćenja, popis EasyPrivacy Popis privatnosti i domene zlonamjernog softvera. uBlock Origin također omogućava korisnicima da odaberu zasebno hoće li blokirati skočne prozore, velike medijske elemente, kozmetičko filtriranje, udaljene fontove i JavaScript, a svi su ostali lagani. Uz učinkovitost kao glavni prioritet, uBlock Origin je idealan za relativno pregledan preglednik, kao što je Chrome, jer oporezuje vaš sustav mnogo manje nego druga konkurencija s niskim resursima..

Voli

 • Besplatno
 • Otvoreni izvor
 • 10 milijuna + preuzimanja
 • Podržana su 49 jezika
 • lak

2. Adblock Plus

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Izvorno sam sebi napravio ime na Mozillu’s Firefox, Adblock Plus od tada je postao jedno od najpopularnijih proširenja na Chromeu. Otvoreni pristup pokrenuo je niz značajnih konkurenata s slično imenovanim, ali nesposobnim ‘AdBlock’ koristeći Adblock Plus’ izvorni kod. Organizacija koja stoji iza nje odgovorna je za uspostavljanje najopsežnijeg popisa filtara, podršku za 52 različita jezika i proširenje među najčešće ažuriranim.

Organizacija je posljednjih godina naišla na kritiku zbog svoje ‘Prihvatljivi oglasi’ programa, u koje su bijele liste udružile tvrtke i reklamne agencije. Omogućeno je prema zadanim postavkama kako bi legitimne web stranice omogućile zaradu na prirodniji način, no prema vlastitom nahođenju možete je onemogućiti i prilagoditi. To je također relativno oporezivanje s više otvorenih kartica na kojima se nije’nije dobro kada Chrome ponekad može biti gladan.

Voli

 • Besplatno
 • Otvoreni izvor
 • 10 milijuna + preuzimanja
 • Podržana su 52 jezika

3. Ghostery

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Ghostery je izgrađen s fokusom na privatnost, osmišljen da zaustavi tragače i blokira oglase. Proširenje prema zadanim postavkama blokira oglase, analitiku web mjesta i oglašavače za odrasle, ali to se može duboko prilagoditi ovisno o vašim potrebama. Neblokirani i nepoznati traktori također su anonimni s uključenim poboljšanim anti-praćenjem.

Iako sva proširenja prikupljaju anonimne podatke s internetskog internetskog portala radi bolje njihove usluge, Ghostery je jedan od rijetkih dodataka koji vas o tome znaju i omogućuje vam da se isključite tijekom postavljanja. Proširenje je potpuno besplatno, iako su neke manje značajke zaključane iza platna. Za dva dolara mjesečno pretplatnici dobivaju pristup novim temama za elegantno korisničko sučelje, statistiku blokiranja povijesti i podršku prioriteta, ali za to je potrebno stvoriti račun s e-poštom.

Voli

 • Besplatno
 • 2.6 preuzimanja
 • Podržani su 14 jezika

4. AdGuard

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Sa preko 5 milijuna preuzimanja, AdGuard’korisnička baza otprilike je polovina one uBlock Origin i Adblock Plus, no njezinih respektabilnih 4,7 od 5 ocjena za 39 000 korisnika govori samo za sebe. Njegova tvrdnja da je “svijet’s najnaprednijim blokatorom oglasa” svakako je za raspravu, ali AdGuard’lagan pristup redovito nadmašuje većinu svojih rivala.

Adguard’s Filter za zaštitu od praćenja dizajniran je tako da ukloni sve oblike praćenja s popisom filtera još većim od onog Ghosteryja. Ovo je mač s dvije oštrice, jer će tada trebati više vremena za prilagodbu. Ova je opcija posebno dobra za one koji su bolesni od videooglašavanja na Facebooku i YouTubeu, ali AdGuard savjetuje korisnicima da se odluče za radnu površinu i mobilne aplikacije kako bi iskoristili najviše od svoje usluge, jer proširenja preglednika imaju svoja ograničenja.

Voli

 • Besplatno
 • Otvoreni izvor
 • 5,7 milijuna preuzimanja
 • Podržana su 46 jezika
 • lak
 • Blokira YouTube oglase

5. AdBlocker Ultimate

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

AdBlocker Ultimate obećava da će u potpunosti ukloniti sve oglase, tragače i zlonamjerni softver, bez ikakvog milosrđa. Ne radi’Bez obzira radi li se o natpisu, pop-up-u, pop-under-u, prekrivanju ili videooglasima, proširenje nastoji ih sve riješiti. To pušta bijelu listu u potpunosti u vaše ruke.

Ima najveću ocjenu na ovom popisu sa 4,8 zvjezdica, ali njegova korisnička baza zasad čvrsto stoji ispod 1 milijun. Budući da je neprofitni projekt, AdBlocker Ultimate se oslanja na donacije iz svoje korisničke baze, a time i ne’Ne ažurirajte onoliko često koliko je konkurencija. Unatoč tome, programeri su uspjeli podržati čak 20 jezika s stalnom podrškom projektima lokalizacije zajednice.

Voli

 • Besplatno
 • Otvoreni izvor
 • 842.000 preuzimanja
 • Lokalizacija u zajednici

Zašto mi treba adblocker?

Svaka web stranica pruža drugačije iskustvo, ali većina ima jedno zajedničko: svi pokušavaju izgraditi osobni profil vaših interesa prateći vaše podatke ili daju sve od sebe kako bi prisilili klikove na reklame. Ti su oglasi ponekad nametljivi i mogu ih oporeziti vašem sustavu kad ih pokušate učitati. Drugi su put varljivi i koriste se za distribuciju zlonamjernog softvera za krađu podataka. Neke web stranice čak koriste kod za kriptovalute za iskopavanje kriptovaluta u pozadini, na štetu vašeg hardvera i vaše električne energije.

Kako će blokator oglasa zaštititi vaš preglednik?

Blokeri oglasa na ovom popisu izgrađeni su s privatnošću i sigurnošću, pomažući očuvanju anonimnosti na mreži te vas štite od zlonamjernog koda. Veliki izbor popisa filtera pomaže identificirati tragače, blokirati oglase i crne liste stotina tisuća poznatih internetskih prijevara. Važno je pažljivo odabrati program za blokiranje oglasa, jer je njihova dostupnost jednim klikom tijekom godina navela mnoge copycats i prevare, čime su istraživanja poput ovog popisa bila neophodna. Ako naš popis ne predstavlja trik za vas, pregledavanje pregleda i gledanje koliko je ljudi instaliralo proširenje može vam pomoći da riješite vaše sumnje.

Alternativa ekstenzijama

Proširenja će se uvijek smatrati preglednikom na koji su pridruženi, čak dijeleći ista kriptografska ograničenja. Iako Google uvjerava korisnike da se ne trudi ukloniti proširenja za blokiranje oglasa, tvrtka Manifest v3 objavljena u listopadu 2018. godine predlaže dugačak popis pravila koja bi na kraju mogla spriječiti te određene dodatke. Dokument oglašavačka tvrtka još uvijek prilagođava, no Ghostery je zaprijetio antitrustovskom tužbom ako se provede u trenutnom stanju.

Iako bi to moglo značiti teška vremena za proširenja preglednika, još uvijek postoji puno alternativnih načina blokiranja oglasa pri pretraživanju Interneta, poput desktop aplikacija, VPN-ova s ​​dodatnim značajkama i blokatora oglasa usmjerenih na usmjerivač..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me