Većina Macova danas ima SSD diskove skromne veličine, pa obično nije dugo prije nego što trebamo pokrenuti brisanje datoteka i aplikacija kako bismo napravili mjesta za one koji su nam zapravo potrebni. Čak i ako imate hektare lokalnog prostora na disku, važno je napraviti sigurnosnu kopiju podataka kako biste spriječili gubitak. U ovom članku navodimo 6 najboljih sigurnosnih kopija pohrane u oblaku za korisnike Mac-a.


Mi smo ProPrivacy! Za razliku od drugih web stranica, preporučujemo samo Mac rješenja za pohranu u oblaku koja poštuju vašu privatnost. U praksi to znači da sve usluge pohrane u oblaku pružaju sigurno šifriranje na kraju klijenta. To znači da svoje datoteke šifrirate i dešifrirate na vlastitim uređajima, a ne da vjerujete potencijalno nepouzdanoj trećoj strani da to učini umjesto vas. Donje usluge nude i do 5 GB besplatne pohrane sigurnosnih kopija u oblaku, tako da svoje podatke možete besplatno osigurati.

Doista, čak i ako vjerujete trećoj strani (zašto biste to učinili?), Ako on drži privatne ključeve za šifriranje vaših podataka, onda se mogu hakirati ili biti prisiljeni predati ključeve agenciji poput NSA-e..

Dakle, koja su najbolja Cloud storage za Mac rješenja koja poštuju vašu privatnost? Nastavi čitati!

Koja su najbolja rješenja sigurnosne kopije u oblaku za Mac?

 1. Tresorit

  - Nula-znanje | Švicarski | Šifriranje od početka do kraja

 2. Sync.com

  - Nula-znanje | Trezor | Verzija datoteke

 3. SpiderOak

  - Nula-znanje | Odobreno od Edwarda Snowdena | Šifriranje od početka do kraja

 4. Nextcloud

  - Open-source | Mogućnosti hostinga | Selektivna sinkronizacija

 5. iCloud

  - Korisnički | integracija macOS | Opcija za pohranu samo na mreži

5 najboljih sigurnosnih kopija u oblaku za Mac: Detaljna analiza

1. Tresorit

Tresorit nudi 3 GB besplatno, ima ugrađeno šifriranje od početka do kraja i lako ga je koristiti

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Početna stranica Tresorita

Tresorit je švicarski pružatelj usluga pohrane oblaka poznat po svojoj posvećenosti privatnosti. Usluga nulta znanja, Tresorit koristi robusnu enkripciju od početka do kraja kako bi osigurao da čak i ne može pristupiti vašim podacima. Tresorit pruža snažnu podršku na više platformi za Windows, Linux i, naravno, macOS.

Aplikacije su dostupne za iOS i Android, ali one ne sinkroniziraju automatski mape s mobilnih uređaja.

Datoteke se šifriraju na strani klijenta pomoću AES-256-CFB šifre s HMAC SHA-512 za provjeru integriteta. Izmjene ključeva za šifriranje osigurane su pomoću RSA-4096. Tresorit podržava verziju datoteka na svojim plaćenim planovima, što znači da uvijek možete vratiti datoteke koje se trajno ne brišu.

Tresorit je na više načina verzija iClouda usmjerena na privatnost’Izvrsno je za sinkronizaciju i dijeljenje datoteka, ali nije toliko korisna za oslobađanje prostora na Mac računalu. Međutim, on nudi selektivnu značajku sinkronizacije mapa, tako da ako učitavate datoteke s drugog računala, tada ne morate sinkronizirati cijeli sadržaj mape Tresorit na svoj Mac.

Ako želite više informacija o ovoj usluzi pročitajte našu recenziju Tresorita.

2. Sync.com

Sync.com nudi korisnicima 5 GB prostora za pohranu besplatno i ima fantastične sigurnosne značajke!

 • cijena

  Iz $ 5.00
  / mjesec

početna stranica sync.com

Sync.com je usluga pohrane u oblaku nule znanja sa sjedištem u Kanadi. Korisnici Maca dobro se služe njegovom cross-platformskom podrškom za sve uobičajene osumnjičene, premda smo razočarani što ona ne pruža nikakvu podršku osim Linuxa putem svog web portala.

Kao što je za očekivati ​​od ove vrste usluga, Sync.com u potpunosti podržava verziju datoteka, sigurno dijeljenje veza zaštićenih lozinkom i dijeljenje mapa. Također će rado prenijeti fotografije i videozapise s vašeg telefona na svoj račun u Cloudu, iako nam je nedostatak detaljne kontrole nad ovim postupkom pomalo frustrirajući..

Najvažnije za korisnike koji žele osloboditi malo prostora na svojim Mac računarima, Sync.com’s Značajka trezora omogućuje vam prijenos datoteka samo u oblak. Lokalna verzija datoteke ostaje na originalnom uređaju iz kojeg je prenesena, ali se ne sinkronizira automatski s drugim uređajima, osim ako se posebno ne odlučite za sinkronizaciju izvan mreže.

Podaci se krajnje kriptiraju pomoću AES-256-GCM šifre koji je osiguran privatnim ključem RSA-2048 i vašom lozinkom. To je sjajno, ali činjenica da je Sync.com proizvod zatvorenog izvora tvrtke sa sjedištem u zemlji partnera u nadzoru Five Eyes, pomalo nas brine..

Pročitajte naš pregled Sync.com za više informacija o njihovoj usluzi.

3. SpiderOak

SpiderOak je vrlo sigurna usluga i nudi 21-dnevno besplatno probno razdoblje svoje premium usluge

 • cijena

  Iz $ 5,75
  / mjesec

Početna stranica SpiderOak

prozodija

 • “Nema znanja” sinkronizacija i dijeljenje u oblaku
 • Snažna e2e enkripcija (samo aplikacije, ne u pregledniku)
 • Verzija datoteke
 • Izbrisani spremnik stavki omogućuje internetsko pohranjivanje datoteka

kontra

 • Nije otvoreni izvor
 • Sa sjedištem u SAD-u
 • Mobilne aplikacije su ograničene

Preporučuje NSA zviždač Edward Snowden, SpiderOak je vjerojatno vani pružatelj usluga pohrane oblaka s najvišim profilom privatnosti. U svojim aplikacijama koristi snažno enkripciju (pomoću šifre AES-256-CFB i provjere provjere hash HHAC SHA-256), iako njegovo web sučelje zahtijeva predavanje vašeg primarnog ključa za šifriranje SpiderOak’s poslužiteljima.

Podrška za više platformi za macOS, Windows i Linux je snažna, iako je funkcionalnost njenih iOS i Android aplikacija razočaravajuće ograničena. SpiderOak One nudi dobre verzije datoteka i mogućnosti dijeljenja datoteka, ali njegova značajka je da se datoteke izbrisane lokalno u mapi sinkronizacije ne automatski automatski brišu putem interneta.

Oni su umjesto toga sigurnosno kopirani u posebnom kanti za brisanje predmeta gdje ih je moguće vratiti u bilo kojem trenutku. Te se datoteke pohranjuju u neograničeno vrijeme, iako se računaju prema ograničenju pohrane (možete, naravno, osloboditi prostor pražnjenjem kante, nakon čega se datoteke ne mogu vratiti).

Iako možda nije njegova namjena, ova značajka omogućuje vam uštedu prostora na disku lokalnim brisanjem datoteka, ali zadržavanje na mreži radi kasnijeg oporavka.

Naša glavna briga za SpiderOak jest da njegove aplikacije nisu otvorenog koda, a problem SpiderOak predstavlja američka tvrtka i stoga je podložan strašljivom NSA-ovom stilu domaćeg nadzora.

Pogledajte naš SpiderOak pregled ako želite znati više detalja o ovoj usluzi.

4. Sljedeća boja

Nextcloud je usluga pohrane u oblaku s vlastitim domaćinima što je čini dodatnom sigurnošću

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Iako sve gore navedene usluge nude krajnje šifriranje na strani klijenta, oni su također svi proizvodi zatvorenog koda. To znači da potreba za povjerenjem nije u potpunosti uklonjena. Oni vani koji nikome ne vjeruju (a zašto bi, dovraga, trebali?), Mogu stvoriti vlastitu sigurnosnu kopiju i sinkronizaciju u oblaku pomoću open-source Nextcloud softvera.

Postavljanje potpuno hostiranog računa Nextcloud korištenjem jedne od njegovih partnerskih usluga pohrane u oblaku je suludo jednostavno, ali oni koji se ozbiljno bave privatnošću, htjet će se samostalno ugostiti na vlastitom hardveru ili na poslužiteljskom prostoru nad kojim imaju potpunu kontrolu nad.

Šifriranje na strani poslužitelja (AES-128-GCM s HMAC SHA1 autentifikacijom za izvođenje ključa) nije obavezno, a trenutno je navedeno kao da se nalazi u “alfa” ili “testiranje” faza unatoč snažnom ponovnom uspostavljanju u cijeloj Nextcloud dokumentaciji.

Nextcloud ima značajku posude koja po zadanom ima ograničenje vremena i veličine što ograničava njezinu korisnost za internetsku pohranu. Ali hej, cijela poanta Nextclouda je da ste vi glavni! Administratori računa mogu ukloniti bilo koja takva ograničenja, omogućujući vam da koristite ovu značajku za sigurnosno kopiranje izbrisanih mapa u oblaku.

Također možete uštedjeti prostor na disku konfigurirajući Mac klijent da sinkronizira samo odabrane mape. Ako želite znati više o ovoj usluzi, pogledajte našu recenziju Nextcloud.

5. iCloud

iCloud je Apple-ova usluga vlasništva, usredotočena na praktičnost

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

iCloud početna stranica

Apple je prilično agresivan u poticanju korisnika prema vlastitom rješenju za pohranu oblaka, iCloud, a mnogi Mac korisnici sasvim razumljivo jednostavno idu s protokom. Ovo u mnogočemu nije loše jer iCloud’integracija s macOS Sierra i kasnije čini da je njezin Store u iCloud i Optimize Storage nevjerojatno jednostavan za korištenje.

Pohrana u iCloudu omogućuje vam premještanje svih datoteka, fotografija i poruka u internetsku pohranu, dok Optimiziranje pohrane štedi prostor automatski uklanjanjem iTunes filmova i TV emisija nakon što su ih gledali.

Za samo uštedu prostora na disku, iCloud je teško pobijediti. Međutim, posljednji je na ovom popisu u tome što ne postoji jednostavan način za šifriranje vaših datoteka prije nego što se pohrane na Apple’s poslužiteljima. Zapravo, nedostatak detaljne kontrole nad prijenosom datoteka znači da ih ne možete kriptirati pojedinačno, prije nego što budu pohranjene u iCloud.

Apple je u posljednjih nekoliko pažljivo njegovao reputaciju u zaštiti svojih korisnika’ privatnost, ali treba imati na umu da je to američka tvrtka koja podliježe dopisima o nacionalnoj sigurnosti (uz prateće naloge za gag) i slično. Također je u potpunosti surađivao s NSA-om je njegov program masovnog nadzora PRISM-a.

iCloud također nedostaje ključna značajka koja se nalazi u većini trećih Mac rješenja za pohranu oblaka: inačica datoteka. Ovo pohranjuje više prošlih verzija datoteka kako bi ih se kasnije moglo obnoviti. Ovo je ključno za oporavak datoteka koje su oštećene ili zaražene zlonamjernim softverom, kao što je ransomware, ali mogu biti i spasitelj života ako želite vratiti promjene na svoje dokumente..

Završne misli

Šteta je što nijedna usluga oblaka koja je usmjerena na privatnost, a kojih smo svjesni, ne pruža dobru podršku za učitavanje datoteka u oblak kao one iz Applea, Dropboxa, Microsofta i Googlea. U budućnosti se nadamo da će se to promijeniti. Nextcloud vam omogućava da rješenje porote napravite kao porotu, ali mora se reći da je ovo prilično nespretno.

Problemi s privatnošću upotrebe Dropboxa, OneDrivea ili Google diska mogu se uvelike ublažiti tako što ćete sami šifrirati datoteke prije prijenosa pomoću softvera poput VeraCrypta, ali to unosi i svoje nedostatke. Takva je cijena privatnosti.

Sam iCloud ostaje najlakši način za uštedu prostora na disku pohranjivanjem datoteka samo putem interneta, ali nikada nećemo biti ugodni da preporučamo proizvod američke kompanije s dosadašnjim iskustvom za pomaganje svojoj vladi da špijunira svoje kupce..

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me