Mrežno pohranjeni uređaj (NAS) inteligentni je uređaj za pohranu koji se izravno povezuje na vaš internetski usmjerivač ili WiFi mrežu. Domaći NAS obično ima između jedne i četiri uvale, ali male tvrtke mogu odabrati instaliranje sustava s osam uvala.


NAS je koristan jer stvara osobni oblak u kojem možete sigurnosno kopirati podatke na sigurnom i dostupnom mjestu koje pruža vrlo brz pristup vašim podacima. I pojedinci i tvrtke koriste NAS za sigurnosno kopiranje osjetljivih datoteka koje ne mogu priuštiti da izgube zbog pogreške na disku.

NAS kutije također se mogu postaviti tako da se automatski izrađuju sigurnosne kopije u oblaku tako da možete sinkronizirati svoje podatke s uslugama poput Dropboxa, Google diska i Boxa. To osigurava da vaši podaci ostanu dosljedni na svim platformama. Za NAS korisnike koji nemaju vremena za rezervirati, pripremili smo ovaj zgodan popis 5 najboljih sigurnosnih kopija NAS-a za 2018. godinu.

Sljedeći se popis prvenstveno bavi pružateljima sigurnosnih kopija koji imaju izvorne aplikacije za komercijalne NAS uređaje od strane giganta industrije QNAP, Synology i Netgear. Međutim, uključili smo i podatke o pružateljima usluga koji omogućuju pokretanje sigurnosnih kopija NAS-a koristeći više radija "uradi sam".

5 najboljih sigurnosnih kopija s NAS-a

Ispod smo naveli najbolje sigurnosne kopije za NAS. Pomaknite se dolje za sažetak svake usluge ili kliknite na web mjesto davatelja usluga za više informacija.

 1. ElephantDrive

 2. Vozim

 3. CrashPlan

 4. Močvarna jagoda

 5. Dropbox

Najbolje sigurnosne kopije NAS-a - sažeci

1. SlonDrive

 • cijena

  Iz $ 10.00
  / mjesec

ElephantDrive je naša glavna preporuka jer je posvećen NAS-u. Osim što nudi čitav niz sigurnosnih kopija, uključujući opcije sinkronizacije i dijeljenja, automatsko izrađivanje sigurnosnih kopija i arhiviranje, ElephantDrive pruža sve što je potrebno za NAS sigurnosne kopije..

Aplikacije ElephantDrive dostupne su iz QNAP, Netgear i Synology, ali i Western Digital, Drobo, D-Link Vault, Thecus i Seagate - a ElephantDrive pruža podršku svima njima. To ElephantDrive čini jednim od najpovoljnijih pružatelja usluga za NAS sigurnosne kopije. Idealan je za početnike jer je sve automatizirano i ima sjajnu korisničku podršku koja vam može pomoći u rješavanju bilo kakvih problema.

To’Također je kompatibilan s velikim rasponom kućnih uređaja što znači da ga možete koristiti za izradu sigurnosnih kopija s kućnog NAS-a kao i za poslovne sigurnosne kopije. ElephantDrive ima planove pretplate koji počinju od 10 USD mjesečno za 1TB prostora za pohranu i tu’je besplatno probno razdoblje dostupno svima koji ga žele bez rizika.

2. Idrivi

 • cijena

  Iz $ 17.38
  godišnje

IDrive je jedna od naših omiljenih usluga sigurnosne kopije u oblaku i zapravo je fantastična za NAS-ove korisnike. Ova potpuno opremljena usluga korisnicima omogućuje izradu sigurnosnih kopija s mapiranih pogona, a nudi i aplikacije za Synology, QNAP i Netgear ReadyNAS. IDrive ima vrhunsku korisničku podršku koja je uvijek spremna da vam pomogne u vezi s pitanjima vezanim za NAS, a također nudi vodiče u svojim FAQ-ima koja će vam pomoći da sve postavite.

IDrive također nudi vrijednost za novac. 1TB internetskog prostora za pohranu košta samo 3,71 USD mjesečno (plaća se jednom godišnje). No, vrijedi napomenuti da cijena skoči na 4,95 dolara mjesečno kada navršite drugu godinu.

Pretplatnici također dobivaju fleksibilne sigurnosne kopije i mogućnosti vraćanja, osim sinkroniziranja i dijeljenja značajki i mogućnost sigurnosnog kopiranja s neograničenog broja uređaja. Zahvaljujući besplatnom računu od 5 GB možete pružiti testnu vožnju da biste vidjeli o čemu se radi.

3. CrashPlan

 • cijena

  Iz $ 10.00
  / mjesec

CrashPlan je vrhunska sigurnosna kopija usluga koja pruža neograničen prostor za pohranu i čvrstu sigurnost po izuzetno povoljnim cijenama. Međutim, iako on ima dobar softver koji je zabavan za korištenje, njegove NAS mogućnosti su nejasne (u usporedbi s opcijama višim na ovom popisu).

Korisnici QNAP-a vjerojatno će se najbolje slagati s tim jer dobro funkcionira s namjenskom aplikacijom treće strane (koja je pružena). Mac i Linux također bi se trebali dobro slagati jer je moguće lako izraditi sigurnosnu kopiju s montiranih pogona.

S druge strane, korisnici sustava Windows možda će htjeti kupovati negdje drugdje. Ograničenja ugrađena u Windows znače da CrashPlan nema’Ne podržavajte sigurnosne kopije s montiranih pogona.

Međutim, korisni je popis neslužbenih načina montiranja za one koji su spremni učiti. I to je jedna od najpovoljnijih opcija na tržištu; dobra je opcija za one koji se mogu mučiti da uče.

4. CloudBerry

 • cijena

  Iz $ 49.99
  godišnje

CloudBerry se malo razlikuje od ostalih usluga u ovom članku jer zapravo ne nude same usluge pohrane oblaka. Umjesto toga, usluga je za upravljanje sigurnosnim kopijama na postojećim cloud uslugama poput Amazon S3, Google Drive, OneDrive, Oracle Cloud, Rackspace i Microsoft Azure. Međutim, odlučili smo ga uključiti jer je izuzetno dobro zaobljen kada su u pitanju ne samo NAS, nego i druge korisne sigurnosne značajke.

CloudBerry dolazi s besplatnim aplikacijama za popularne NAS pružatelje QNAP i Synology. Te aplikacije omogućuju korisnicima sigurnosno kopiranje podataka iz NAS spremnika u uslugu pohrane u oblaku po njihovom izboru. Također im omogućuje obnavljanje NAS datoteka pomoću CloudBerry klijenta za radne površine.

Pored toga, CloudBerry ima kombinaciju korisnih značajki, uključujući sigurnosnu kopiju u Cloud u Cloud, neograničenu verziju datoteke, kompresiju i opcionalnu 256-bitnu AES enkripciju. Ovo je impresivno s obzirom da počinje od samo 10,00 USD mjesečno. Idealno ako već imate prostor za pohranu u oblaku s kojim želite sinkronizirati svoj NAS.

5. DropBox

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Dropbox isn’Točno je uporedivo s gore spomenutim rezervnim pružateljima. Umjesto da se radi o tradicionalnoj internetskoj sigurnosnoj kopiji koja se fokusira na pohranjivanje podataka radi obnavljanja u hitnim slučajevima, usluga pohrane u Cloudu omogućuje i dijeljenje datoteka i udaljeni pristup datotekama.

Pa kako to radi s NAS-om? Dropbox nudi aplikacije koje omogućuju sinkronizaciju datoteka spremljenih na vašem NAS-u sa svojim Cloud storage serverima. Dakle, završite s nečim poput upravitelja pohrane u oblaku - centraliziranog servisa koji održava sve vaše datoteke organizirane i ažurirane. Kao rezultat, Dropbox je odlična opcija koja se može koristiti za zaštitu podataka i lokalno i online.

Poslovanje & Poduzetnički korisnici

NAS je masovno popularno rješenje za pohranu malih poduzeća. Kao rezultat toga, naći ćete QNAP, Synology i Netgear koji nude obilje aplikacija za NAS sigurnosne kopije usmjerene na popularna rješenja za pohranu u poduzeću..

nas

Microsoft Azure, Amazon Glacier, Google Cloud Storage i Symform svi su kompatibilni s pružateljima usluga NAS-a - firmama olakšava sigurnosno kopiranje podataka na mreži i na mreži.

Napravite sigurnosne kopije NAS

Svatko tko želi stvoriti vlastiti NAS umjesto da plaća NAS Box mora biti svjestan da neće imati pristup aplikacijama. Međutim, još uvijek postoji puno metoda za pohranu podataka na mreži.

Davatelji poput SOS-a, Acronis, JustCloud, BackupGenie i ZipCloud omogućuju sigurnosnu kopiju s NAS uređaja jednostavno odabirom kao mjesto datoteke. Međutim, neki davatelji usluga mogu vam naplatiti godišnje za privilegiju.

Nadalje, možete stvoriti sigurnosne kopije mrežnih pogona pomoću SpiderOak, Memopal i LiveDrive - a svi oni omogućuju vam mapiranje pogona kako bi ga mogli prepoznati. Srećom, ovaj je postupak jednostavan i dostupni su vam vodiči koji će vam pomoći da ih postavite.

Zaključak NAS sigurnosnih kopija

NAS sigurnosne kopije su izvrstan način za osiguravanje zaštite vaših podataka ne samo na lokalnom oblaku nego i na mreži. Bez obzira želite li namjensku aplikaciju koja vam teško pali - ili radije sami postavljate NAS, u ovom članku postoji internetski pružatelj sigurnosnih kopija koji je savršen za vas.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me