Virtualna privatna mreža (VPN) ljudima daje digitalnu privatnost kad se povežu s internetom. Omogućuje im i da se pretvaraju da bilo gdje u svijetu radi deblokiranja sadržaja i usluga web stranice. Pomoću VPN-a „trepće“ usmjerivač moguće je da se svaki uređaj u kući spoji na mrežu putem VPN-a - sve vrijeme!


Na usmjerivač se može instalirati softver otvorenog koda poznat kao DD-WRT. Bez obzira kupujete li prethodno bljeskalicu DD-WRT usmjerivač ili sami instalirate softver, možete instalirati DD-WRT VPN uslugu izravno na usmjerivač. Taj DD-WRT firmware pruža pristup unutarnjim postavkama rutera - korisnicima omogućava zaštitu cijelog svog web prometa putem VPN-a..

Najbolji DD-WRT usmjerivači

Instaliranje VPN klijenta na DD-WRT usmjerivaču je ogromno prikladno. To znači da je svaki uređaj spojen putem WiFi-a na usmjerivač zaštićen VPN-enkripcijom. Obično se VPN mora instalirati izravno na svaki uređaj koji želite zaštititi. DD-WRT VPN znači da se ne trebate brinuti oko dobivanja VPN-a koji dopušta mnogo istodobnih veza. Iz tog razloga, DD-WRT VPN usluga savršena je za velike obitelji.

Uz to, s DD-WRT VPN-om svi povezani na WiFi skrivaju svoju stvarnu IP adresu. To znači da mogu svladati cenzuru i geo-ograničenja za pristup međunarodnim sadržajima kao što su Netflix US, BBC iPlayer i Hulu.

Za ljude koji žele ručno uključiti usmjerivač s DD-WRT-om, u ovom članku nalazi se vodič kasnije. Za sve ostale, najbolji DD-WRT VPN (ExpressVPN)
prodaje usmjereni usmjerivač. Ako želite više mogućnosti usmjerivača, pogledajte naš 5 najboljih članaka DD-WRT usmjerivača.

Najbolji DD-WRT usmjerivači?

Pogledajte detaljnu analizu naših omiljenih DD-WRT usmjerivača u nastavku;

Asus RT-AC5300

(Amazon: 399,99 USD, FlashRouters: 599,99 USD)

Asus AC5300

Asus RT-AC5300 je zvijezda smrti bežičnih usmjerivača. Iako je AC88U malo bolji kad su u pitanju tehničke specifikacije, AC5300 pobjeđuje svaki put kad su u pitanju performanse. To je dijelom zahvaljujući osam vanjskih antena, koje su postavljene u konfiguraciji s četiri prijenosa, četverostrukim prijemom (4T4R) i pružaju im fantastičan raspon. 4T4R također pomaže u izbjegavanju smetnji između uređaja, povećavajući na taj način brzinu prijenosa. Usmjerivač također omogućava korisnicima da postave dvije stvarne mreže od 5 GHz.

Pored toga, usmjerivač je učitan s MU-MIMO tehnologijom (Multi User - Multiple Input Multiple Output), kao i specijaliziranom tehnologijom za igranje radi dodatnog poboljšanja nevjerojatne bežične tehnologije.

U cjelini, ako želite ukloniti svoj dom ili ured s usmjerivačem koji će podržavati vaš 4K streaming videa i beskrajne bežične uređaje, onda je ovaj Asus najbolji DD-WRT usmjerivač za vas.!

Tehničke specifikacije Asus RT-AC5300

CPU: dvojezgreni 1400MHz
Ram: 256MB
Bljeskalica: 128 MB
Antene: 8 vanjskih
USB: USB 2.0, USB 3.0
Prijenosne brzine: 1000Mbps 2.4GHz, 2x 2167Mbps 5GHz

WRT3200ACM

(Amazon: 248,99 USD, FlashRouters: 499,99 USD - 349 USD prodajna cijena)

Četiri antene daju ovom usmjerivaču fantastičan raspon, a usmjerivač djeluje dobro na kanalima 2,4GHz i 5GHz. Imajte na umu da, unatoč tome što se naplaćuje kao Tri-Stream usmjerivač, ta se funkcionalnost zapravo gubi kada je treptanje s DD-WRT - tako da se tehnologija ne odnosi na DD-WRT. Isto je i sa MU-MIMO. MU-MIMO omogućava usmjerivaču da komunicira s više uređaja istovremeno, povećavajući brzinu WiFi mreže (uklanjanjem smetnji između uređaja). Međutim, nije svaki VPN nužno kompatibilan.Linksys Router

Usprkos tome, WRT3200ACM fantastičan je usmjerivač koji radi na izvrsnim razinama kada je treptao s DD-WRT. Zbog svog Marvell čipseta savršen je za intenzivne zadatke poput igara, streaminga, videopoziva ili upotrebe VPN-a najveće brzine..

Tehničke specifikacije Linksys WRT3200ACM DD-WRT

CPU: dvojezgreni procesor 1,8 Ghz
Ram: 512MB
Bljeskalica: 256MB
Antene: 4 vanjske
USB: USB 2.0, USB 3.0
Prijenosne brzine: 600Mbps (max) 2.4GHz, 2600Mbps 5GHz

Netgear R7000

(Amazon: 249,99 USD, FlashRouters: 349,99 USD)

Netgear R7000

Netgear R7000 bio je prošlogodišnji pobjednik, ali zbog niza novih izdanja spustio se na treće mjesto. Međutim, ovaj je usmjerivač još uvijek apsolutno spektakularna opcija.

R7000 omogućuje streaming videozapisa, poboljšavajući vaše online igranje i još mnogo toga. Iako mu nedostaju snaga i brzina prijenosa od gore spomenute dvije, svi podržavaju DD-WRT MEGA gradnje tako da možete postići istu razinu funkcionalnosti. Ako ste zainteresirani za pokretanje DD-WRT-a na vašem Netgear usmjerivaču, trebali biste posjetiti i MyOpenRouter, Netgear zajednicu otvorenog koda.

Tehničke specifikacije Netgear R7000

CPU: 1000MHz dual-core
Ram: 256MB
Bljeskalica: 128 MB
Antene: 3 vanjske
USB: USB 2.0, USB 3.0
Prijenosne brzine: 600Mbps 2.4GHz, 1300Mbps 5GHz

Asus RT-AC56U

(Amazon: 101,99 USD, FlashRouters: 249,99 USD)

Asus AC56U

RT-AC56U je vrlo popularan usmjerivač za kućnu upotrebu. Asus je postigao gladak dizajn, omogućujući ga da se postavi u kut, a da ne utječe previše na njegove performanse.

Tvrtka je u usmjerivač uključila i dva USB modula, omogućavajući vam povezivanje tvrdog diska za učinkovitu razmjenu između obitelji i kolega. Ako tražite ruter s niskom cijenom s puno udaraca, onda je to izvrsno rješenje. Pročitajte naš definitivni vodič za DD-WRT da biste saznali koliko se može učiniti s ovim DD-WRT usmjerivačem (i bilo kojim drugim DD-WRT usmjerivačem, po tom pitanju)..

Tehničke specifikacije Asus RT-AC56U

CPU: dvojezgreni 800MHz
Ram: 256MB
Bljeskalica: 128 MB
Antene: 3 interne
USB: USB 2.0, USB 3.0
Prijenosne brzine: 300Mbps 2.4GHz, 867Mbps 5GHz

Linksys WRT1200AC

(Amazon: 99 dolara, FlashRouters: 299 USD - 199 dolara u prodaji)

Linksys Router 2

Linksys WRT1200AC je vrhunski usmjerivač, iako je možda malo previše skupo za ono što dobijete. Unatoč tome, popularno je usmjerivač za koji je dokazano da pruža i dobar raspon za svoje karakteristike i fantastične performanse (opet za svoje specifikacije). Sjajna vijest je da FlashRouters nudi ovaj usmjerivač unaprijed bljeskan za upotrebu s velikim brojem različitih VPN-ova. Kao takva, ovo je brza i jednostavna opcija koja pruža više nego dovoljno snage za potrebe većine ljudi.

Tamo gdje ovaj usmjerivač stvarno radi je zbog njegovog uključivanja i USB 2.0 i USB 3.0. To omogućava povezivanje tvrdog diska izravno s usmjerivačem putem gigabitne veze i omogućuje mu da se koristi kao brzi mrežni poslužitelj za pohranu (bez potrebe da kupujete NAS poslužitelj).

Tehničke specifikacije Linksys WRT1200AC

CPU: dvo-jezgreni procesor 1.3GHz
Ram: 256MB DDR3 sistemska memorija
Bljeskalica: 128 MB
Antene: 2 vanjske
USB: USB 2.0, USB 3.0
Prijenosne brzine: 400Mbps 2.4GHz, 867Mbps 5GHz

Najčešća pitanja o DD-WRT usmjerivaču

Što je DD-WRT usmjerivač?

DD-WRT usmjerivač je usmjerivač koji je na njega imao instaliran poseban softver (firmware) nazvan DD-WRT. Dok većina usmjerivača (poput onog koji ste dobili od svog davatelja internetskih usluga prilikom kupnje širokopojasnog ugovora) ima vrlo malo funkcija: DD-WRT usmjerivači omogućuju svojim korisnicima kontrolu mnogih naprednih značajki. Također dozvoljavaju korisnicima da instaliraju više softvera izravno u memoriju usmjerivača. To omogućuje vlasniku DD-WRT usmjerivača da izravno instalira VPN.

Odabir DD-WRT usmjerivača i VPN-a

Bljeskati usmjerivač s DD-WRT je škakljiv, zbog čega se većina odluči kupiti unaprijed trepnuti usmjerivač. Ako niste osobito tehnička osoba, unaprijed trepnuti usmjerivač je najbolja opcija. Za ljude koji imaju stručnost (ili strpljenje za učenje) - treptanje i instaliranje VPN-a na usmjerivač je ostvarivo. Međutim, imajte na umu da ne može svaki usmjerivač biti uključen u DD-WRT.

Treba imati na umu da, iako treperi DD-WRT usmjerivač štiti sve vaše uređaje, zaštita svih tih uređaja bit će ograničena kvalitetom usluge vašeg odabranog VPN-a. Zato je najvažnije osigurati dobivanje pouzdane i pouzdane VPN usluge instalirane na DD-WRT usmjerivaču. Ako to ne učinite, značit će da svi vaši uređaji trpe istu podstandardnu ​​VPN uslugu.

Kod odabira VPN-a za DD-WRT vrijede ista razmatranja VPN-a kao kod odabira VPN-a za izravno korištenje na neovisnim uređajima. Šifriranje mora biti snažno i mora se provoditi na visokom standardu. Poslužitelji se moraju nalaziti na dobroj lokaciji i oni moraju pružati velike brzine za uživanje na internetu. Nadalje, treba razmotriti korisničku uslugu i profesionalnost davatelja VPN-a kako biste brzo mogli riješiti sve probleme.

Privatnost DD-WRT

Ako ćete se potruditi oko instaliranja VPN-a na treperi DD-WRT usmjerivač, od vitalnog je značaja da je VPN svjetske klase. Iz tog razloga, svi VPN-ovi u ovom vodiču pružaju najbolju enkripciju dostupnu na tržištu (OpenVPN enkripcija). Pored toga, imaju dokazane evidencije o pružanju privatnosti za svoje pretplatnike. Oni imaju i vodootporna pravila o privatnosti, što znači da će vaši podaci biti privatni u svakom trenutku: na svim svojim uređajima.

Brzina DD-WRT veze

Jedna od glavnih prednosti VPN-a je što pretplatnici mogu prevladati cenzuru i geo-ograničenja. Na primjer, povezivanje s VPN serverom u SAD-u ili Velikoj Britaniji znači da se VPN korisnik zaista nalazi u nekoj od tih zemalja. Mnogi VPN-ovi pružaju vrlo male brzine veze, što znači da je strujanje u HD-u gotovo nemoguće.

Naša prva preporučena DD-WRT VPN usluga je ExpressVPN
, jer omogućuje munjevitu brzinu poslužiteljima u 94 zemlje širom svijeta. Međutim, svi VPN-ovi za DD-WRT koje smo preporučili na ovom popisu omogućuju pristup brzim poslužiteljima koji se nalaze diljem svijeta. Pretplatnici mogu deblokirati sadržaj u bilo kojoj od tih zemalja. Uz bljeskalicu DD-WRT VPN usluge, ta sloboda pristupa dostupna je na svim uređajima u vašem domu.

Zašto biste koristili DD-WRT usmjerivač VPN?

VPN omogućuje ljudima da se pretvaraju da su u drugoj zemlji. To čini prikrivanjem IP adrese VPN korisnika. Kad se povežete s VPN serverom, ukidaju se lokalna cenzura i ograničenja. VPN također prevladava geo-ograničenja. rezultat je da je putem VPN-a moguće pristupiti web stranicama i uslugama web stranica iz cijelog svijeta.

VPN također pruža digitalnu privatnost zahvaljujući enkripciji. To sprečava davatelje internetskih usluga, vlade, radna mjesta, škole i iznajmljivače ne mogu pratiti što je VPN korisnik učinio na mreži.

Ako je na usmjerivač instaliran VPN, svi uređaji priključeni na taj usmjerivač automatski su zaštićeni VPN-om. to sprečava ljude da se ne sjećaju spajati se na VPN svaki put kada koriste VPN. To također znači da se svakom prijenosniku, računalu, tabletu, telefonu, pametnom televizoru i drugim IoT uređajima koji su spojeni na WiFi - automatski daje digitalna privatnost.

Za ljude koji vole strujati puno sadržaja na Smart TV-u, Chromecast-u, Apple TV-u ili bilo kojem drugom internetskom sustavu za streaming - usmjerivač DD-WRT daleko je najlakši način pretvaranja da se nalaze u drugoj zemlji. Za dodatne informacije o upotrebi VPN-a na ovim uređajima pogledajte vodiče u nastavku:

  • VPN na pametnoj televiziji
  • VPN na Apple TV-u
  • VPN na Chromecastu

Za rad koristite DD-WRT usmjerivač

Manje tvrtke i uredi koji imaju nekoliko računala ili prijenosnih računala spojenih na internet mogu zaštititi sva internetska računala s VPN-om kupnjom DD-WRT usmjernog usmjerivača i VPN-a. To je najbolji način zaštite vaše digitalne privatnosti. Također jamči da su svi uređaji priključeni na poslovni WiFi automatski zaštićeni digitalnom privatnošću: preuzimanje odgovornosti iz ruke zaposlenika.

VPN šifriranje također zaustavlja potencijalne hakere koji uspiju doći na poslovni WiFi "njuškati" prometa radi krađe korporativnih podataka ili drugih osjetljivih podataka.

Kako odabrati DD-WRT usmjerivač

Najlakši način za dobivanje DD-WRT usmjerivača je kupiti onaj koji je unaprijed trepnut. To vam štedi poteškoće da ga morate sami bljesnuti - proces koji može rezultirati "kočenjem" usmjerivača (što ga čini neupotrebljivim). Kupnja unaprijed puhanog usmjerivača nešto je skuplja, ali je i jednokratna investicija (i ne košta zemlju). Najbolje opcije za dobivanje fleš usmjerivača su sljedeće:

Kupite ga direktno od pružatelja VPN-a: našeg najviše preporučenog VPN-a, ExpressVPN-a
(i drugi poput StrongVPN) prodaje unaprijed trepnuti usmjerivač na kojem je softver već instaliran. Jednostavno se možete prijaviti na svoj VPN račun i zaštititi svoj dom.

Izraziti Ddwrt

Prethodno upaljeni DD-WRT usmjerivači

Posjeta FlashRouterima još je jedan odličan način da dobijete fleš usmjerivač.
FlashRouters pruža uslugu prilagođenog DD-WRT treptanja i prilagođavanja. Sve što trebate učiniti je kupiti VPN i kupiti usmjerivač od flashroutera. Kada stigne, bit će postavljen i spreman za prijavu na vaš račun.

Kupnja izravno od proizvođača usmjerivača je zadnji način da dobijete fleš usmjerivač. Zbog svoje popularnosti, mnogi proizvođači rutera prave DD-WRT usmjerivače. Ove usmjerivače možete kupiti na Amazonu i drugdje. Nećete dobiti razinu pomoći za kupce i pomoć u postavljanju koju dobivate od Flashroutera ako izravno kupite DD-WRT usmjerivač: a Flashrouters ima vrlo konkurentne cijene.

Također ćete morati sami učitati VPN na usmjerivač. Međutim, svi VPN-ovi u ovom članku imat će vodiče i pomoćno osoblje koje će vam pomoći u tom postupku.

Postavljanje OpenVPN šifriranja na DD-WRT VPN

OpenVPN je najsigurnija VPN enkripcija na tržištu. Preporučujemo da koristite VPN šifriranje, pa biste trebali postaviti VPN na vašem DD-WRT usmjerivaču da biste ga povezali..

Postavljanje OpenVPN-a ovisi o različitim VPN davateljima. Pogledajte naš vodič za instalaciju da biste saznali kako instalirati VPN na vaš DD-WRT usmjerivač.

Provjerite podržava li vaš usmjerivač OpenVPN

Provjerite podržava li vaš DD-WRT usmjerivač OpenVPN. Većina DD-WRT usmjerivača prihvaća OpenVPN prema zadanim postavkama, ali vrijedi provjeriti. Ako se želite povezati s OpenVPN (i uspijete!), Prilikom kupnje usmjerivača provjerite podržava li OpenVPN usmjerivač..

Sada idite na web mjesto vašeg VPN-a i prijavite se. Na stranici za preuzimanje VPN-a preuzmite .ovpn datoteke (ili barem onu ​​na poslužitelj na koji se želite povezati).

DD-WRT VPN: Zaključak

U ovom smo članku preporučili najbolji VPN za bljeskavi DD-WRT usmjerivač i četiri pokretanja. Najlakši način za pokretanje VPN-a na DD-WRT usmjerivaču je njegova kupovina unaprijed trepnuta.

Za one koji žele upaliti usmjerivač koji već posjeduju, imamo vodič za instalaciju. Imajte na umu da je vodič samo okvir i da će se detalji razlikovati za svakog davatelja VPN-a. Stoga vas molimo da uzmete detalje od svog davatelja VPN-a.

Svi VPN-ovi u ovom članku savršeni su za pokretanje na VPN usmjerivaču, jer su pouzdane i pouzdane usluge koje prikazuju najbolje što VPN-ovi mogu ponuditi. Svi imaju strelice za munje koje se nalaze diljem svijeta, što će vam omogućiti da deblokirate gotovo sve. Sve što vam preostaje je da odlučite koji VPN vam je draži.

Uvjereni smo da u ovom vodiču postoji idealan VPN za sve, bez obzira na vaše osobne okolnosti. Stoga pažljivo pročitajte opcije i s povjerenjem odaberite VPN. Ako imate ikakvih pitanja, ne oklijevajte nas kontaktirati u odjeljku s komentarima u nastavku.

Kreditna slika naslova: Casezy ideja / Shutterstock.com

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me