Upravitelji lozinkama fantastični su alati za privatnost, ali još su bolji kada su besplatni! U ovom članku navodimo pet najboljih besplatnih upravitelja lozinki. Uz to što su potpuno besplatne, sve usluge u ovom članku poštuju vašu privatnost, nude fantastične sigurnosne značajke i otvoreni su izvor.


Ako vam je dosadilo pamtiti zaporke za sve vaše internetske račune i usluge, vjerojatno razmišljate o upravljanju lozinkom.

Uzaludno pamćenje lozinki isparava s upraviteljem lozinki, omogućavajući vam postavljanje škakljivih, jedinstvenih lozinki za svaki pojedinačni račun.

Međutim, razumijemo da nemaju svi potrošiti puno novca, zbog čega smo analizirali tržište da bismo pronašli najbolje besplatne i sigurne upravitelje lozinki. Naše preporuke djelovat će na svim platformama, a budući da se zna da su robusne u pogledu privatnosti i sigurnosti - možete se odlučiti za ove besplatne upravitelje lozinki bez narušavanja vaše sigurnosti..

Najbolji besplatni upravitelji lozinki

Ispod imamo popis najboljih besplatnih upravitelja lozinki vani. Sve ove usluge nude fantastične značajke, tako da ako želite saznati više o bilo kojoj od usluga u nastavku, kliknite veze do web stranice davatelja usluga ili se pomaknite ispod ovog popisa za sažetak onoga što svaku uslugu čini izvrsnom.

 1. KeePass

  - Odličan besplatni upravitelj lozinki

 2. Bitwarden

  - Upravitelj lozinki s otvorenim kodom izgrađen je tako da je prilagođen korisnicima

 3. Sigurna lozinka

  - Sigurnost, jedna zaporka

 4. LastPass

  - Besplatni nivo ne štedi previše od svoje premium usluge

 5. RoboForm

  - Vrhunski i jednostavan za korištenje

Besplatni upravitelji lozinki - sažeci

U nastavku smo saželi značajke koje čine najbolje besplatne upravitelje lozinki. Ako su vam potrebne dodatne informacije o nekoj od ovih web stranica.

1. Keepass

KeePass je izvrsna usluga koju smatramo najboljim besplatnim upraviteljem lozinki.

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

To je usluga otvorenog koda, što znači da kôd može provjeriti bilo koji stručnjak za zaštitu. I zadržavate potpunu kontrolu nad svojim zaporkama jer omogućuje krajnje šifriranje.

To znači da se lozinke ne mogu povratiti, tako da nikada ne smijete zaboraviti svoju glavnu lozinku. Međutim, žrtvujući taj dio praktičnosti citira KeePass kao zlatni standard za sigurnost upravljanja lozinkom.

Osim toga, KeePass je vrlo fleksibilan, ima puno dostupnih dodataka i pruža vam potpunu kontrolu nad .kbdx bazama podataka. Iako KeePass lozinke zadano pohranjuje samo lokalno, svoju datoteku .kbdx možete jednostavno podijeliti putem sigurne platforme za internetsko pohranjivanje..

Sve dok ne’Ne volite li naučiti kako ga koristiti, KeePass je vrlo prepoznatljiv upravitelj lozinki koji vam omogućava da radite bilo što sa zaporkama koje se sjetite. Doduše, KeePass je malo zamršeniji od naše preporuke broj dva, Bitwarden, što znači da bi bilo korisnije držati se neke druge usluge ako ste potpuni tehnofob..

KeePass je dostupan na svim popularnim platformama, a može se postaviti na rad s preglednicima pomoću KeeForm-a, KeePass HTTP konektora koji će vam omogućiti automatsko popunjavanje lozinki u svim popularnim preglednicima..

2. Bitwarden

Bitwarden je izvrstan open-source, jednostavan za korištenje upravitelja lozinki!

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

Bitwarden je dostupan na svim popularnim platformama (Linux, macOS, Windows, Android i iOS). To što je open-source znači da je softver slobodno dostupan na mreži za bilo kojeg stručnjaka za zaštitu na reviziji. Kao rezultat toga, ovom upravitelju lozinki može se vjerovati da čini upravo ono što tvrdi sa svojim lozinkama.

Jedan od najvažnijih čimbenika u vezi s upravljanjem lozinkom je jesu li lozinke zaštićene enkripcijom od kraja do kraja (e2ee). S e2ee, samo vi držite glavni ključ za svoje lozinke, što znači da su one apsolutno sigurne. Naravno, to također znači da, ako zaboravite svoju glavnu lozinku, automatski ćete biti zaključani od klijenta, a samim tim i preostale lozinke.

S Bitwardenom su sve lozinke zaštićene sa e2ee, što je savršeno iz sigurnosnih razloga. Međutim, ako ste veoma zabrinuti zbog mogućnosti vraćanja pristupa računu (u slučaju gubitka lozinke), možda biste se trebali odlučiti za neku drugu uslugu.

Pored aplikacija za sve platforme, Bitwarden ima proširenja za Chrome, Firefox, Opera, Microsoft Edge i Safari. Ova proširenja omogućuju vam jednostavno dodavanje lozinki u vašu bazu podataka prilikom prijave - i omogućuje vam jednostavno automatsko popunjavanje lozinki u letu.

Smatramo da je ovo jedan od najboljih upravitelja lozinki s otvorenim kodom koji je besplatno dostupan i pruža sve što je potrebno za pohranu lozinki bez ikakvih briga.

3. Sigurna lozinka

E2e enkripcija & fondovi otvorenog koda čine Password Safe jednim od sigurnijih upravitelja lozinki!

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

Password Safe (Sigurnost lozinke) je opcija otvorenog koda koja omogućuje snažno šifriranje od kraja do kraja. Ovaj upravitelj lozinki popularan je ne samo zbog svojih izvrsnih značajki, već i zbog toga što ga je izvorno razvio svjetski poznati kriptograf Bruce Schneier.

Password Safe dostupan je za Windows i ima klonove za Android, iOS, Linux i Mac. Većina tih klonova može se naći na web stranici pwsafe. PWSafe za Windows nije teško koristiti zahvaljujući minimalističkom pristupu, međutim, nedostatak značajki znači da se neće lako integrirati u vaš omiljeni preglednik.

Automatsko popunjavanje je dostupno, ali ne funkcionira putem proširenja koje je lako instalirati. Gdje se ovaj upravitelj lozinki ističe u načinu na koji se izuzetno učinkovito može pretraživati ​​i organizirati. Korisnici također mogu bez problema uvoziti i izvoziti lozinke drugim upraviteljima lozinki.

Glavna strana je što sinkronizacija u oblaku nije dostupna - morat ćete podijeliti trezor svoje lozinke putem USB-a. Generator lozinki je također uključen da bi stvorio robusne lozinke lijepo i jednostavno. Zbog nedostatka praktičnosti, Password Safe još uvijek je jednostavan, ali učinkovit upravitelj lozinki koji je dostupan za sve platforme zahvaljujući aktivnoj zajednici otvorenog koda.

4. LastPass

LastPass je više ime domaćinstva nego konkurencije, a nudi i besplatne i premium usluge

 • cijena

  Iz $ 3.00
  / mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

Ovaj besplatni upravitelj lozinki odlična je opcija za povremene internetske korisnike koji traže upravitelja lozinki koji je i bogat značajkama i besplatan. Za sve koji traže upravitelj lozinki koji se jednostavno koristi i koji ima sve sitnice, ovaj upravitelj lozinki sigurno će označiti puno okvira. LastPass je dostupan na svim platformama i pruža snažnu enkripciju od početka do kraja kako bi se osigurala sigurna lozinka. Nažalost, LastPass nije potpuno open-source, kao što je slučaj s upraviteljima lozinki na ovoj listi.

Unatoč ovom malom nedostatku, koji vas može ili ne mora odbaciti ovisno o vašem osobnom modelu prijetnji, LastPass je izvrstan upravitelj lozinki koji će učiniti sretnim većinu potrošača kojima treba besplatni upravitelj lozinki.

Besplatno jedan korisnik dobiva pristup neograničenom pohrani lozinke, pristupu lozinki na svim uređajima, 2FA, značajci sigurne razmjene lozinki, sigurnim bilješkama, generatoru lozinki i alatu za provjeru sigurnosti lozinki. Te značajke čine LastPass jednim od najbolje zaokruženih besplatnih upravitelja lozinki na tržištu; idealno za sve koji žele lako rješenje koje djeluje s praktično nikakvim krivuljama učenja.

Doduše, LastPass je tijekom godina pretrpio loše pritiske zbog otkrivanja sigurnosnih ranjivosti. Međutim, LastPass je brzo riješio sve probleme koje su otkrili zaštitari, što je dovelo do jačeg proizvoda s vremenom.

5. RoboForm

RoboFormov besplatni sloj ima više mogućnosti od kojih možete stisnuti šaku - ali još uvijek vrijedi jeftina nadogradnja

 • cijena

  Iz $ 1,79
  /mjesec

 • Podržane platforme


  • Windows

  • Linux

RoboForm je besplatni upravitelj lozinki koji je impresivan. Besplatna verzija je vrlo istaknuta i laka za upotrebu. RoboForm dostupan je na svim popularnim platformama, a pruža proširenja za automatsko punjenje na Chromeu, Firefoxu i Safariju. Dostupno je sigurno dijeljenje prijave - pa ako trebate dijeliti lozinke to možete učiniti putem e-pošte.

No ako vam je potrebna sinkronizacija lozinke i dodatna sigurnost 2FA - morat ćete nadograditi na plaćeni plan. Također je vrijedno napomenuti da RoboForm br’t open-source - što neke ljude može odbaciti. Ali kada su u pitanju značajke, ovaj besplatni upravitelj lozinki zaista impresionira, a ima i siguran e2ee, što znači da možete vjerovati u to da će zaštititi svoje lozinke.

Sve dok vam je primarno potrebno upravljanje lozinkom za jedan uređaj - ovo će biti besplatni upravitelj lozinki koji radi za vas. No ako vam je sinkronizacija važna - preporučujemo da se pridržavate neke od gore navedenih usluga.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me