Ako vas oglašavači neprestano bombardiraju, možda želite znati kako zaustaviti skočne prozore na vašem iPhoneu ili iPadu. Srećom, iOS podržava softver adblocker! Tevo stotina adblocker aplikacija dostupnih u trgovini aplikacija, tako da može biti teško znati što bi korisnici programa adblock iPhone trebali preuzeti. U ovom smo vodiču nabrojali najbolje iPhone uređaje za blokiranje oglasa i pokazali vam kako postaviti adblocker softver na iOS.


Izraz "adblocker" pomalo zavodi jer iako adblocker aplikacije blokiraju oglase, njihova je najkorisnija funkcija sprječavanje učitavanja skripti u vaš preglednik što tvrtkama omogućuje praćenje vaših kretanja dok pregledavate web. To je razlog zašto su također poznati kao "blokatori sadržaja".

Još jedna prednost adblokera je što mogu ubrzati učitavanje stranica jer sprječavaju preglednik da učita nepotrebne (i potencijalno štetne) skripte. Iz istog razloga, adblockeri smanjuju propusnost i tako su prijeko potrebni za one s ograničenim podatkovnim planovima. Oni, također, tvrde da štede trajanje baterije, iako smo u potpunosti uvjereni da će ova korist biti vidljiva prosječnom korisniku.

Najbolji Adblockeri za iPhone i iPad

Slijedi popis najboljih adblock aplikacija za korisnike iPhonea i iPada. Većina je iOS adblokera u ovom članku besplatna, no neki nude premium verziju koja se plaća. Uključili smo i neke preglednike koji blokiraju oglase i štite vašu privatnost.

1. AdGuard

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

AdGuard je vrlo popularan besplatni i open-source adblocker koji također ima Pro verziju. AdGuard Free čini većinu stvari koje biste mogli očekivati: učinkovito blokira oglase i štiti vašu privatnost blokirajući skripte za praćenje. Možete birati između više od 50 popularnih popisnih filtera, kao što su EasyList i EasyPrivacy.

Zanimljiva značajka AdGuarda je i mogućnost ručnog blokiranja koja omogućuje odabir elemenata na web stranici (poput oglasa koji nije uspio automatski blokirati) i uklanjanje istih.

Premium korisnici mogu kreirati prilagođene popise filtra i izvoditi DNS filtriranje na nivou cijelog sustava. To se postiže stvaranjem “lažan” VPN veza s bilo kojom popularnom DNS uslugom po vašem izboru. Možete konfigurirati i svoj DNS poslužitelj. Kao što je ranije napomenuto, ova značajka nije kompatibilna s korištenjem uobičajene VPN aplikacije.

2. AdBlock

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Adblock je originalni adblocker za iOS. Uz uobičajeni blokator sadržaja Safari, Adblock može na vašem uređaju stvoriti lokalni DNS proxy koji izvodi blokiranje DNS-a lokalno, a ne na udaljenom poslužitelju.

Osim korištenja pravila iz popularnih popisa za blokiranje, možete stvoriti prilagođena pravila za blokiranje i popise na temelju URL-a, koje možete izvesti i sinkronizirati između uređaja pomoću iCloud. Kako bi se smanjio poremećaj u vašem pregledniku zbog DNS filtriranja lomljivih web mjesta, Adblock isporučuje zgodan widget za brzo omogućavanje ili onemogućavanje DNS proxyja.

3. Firefox fokus

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Firefox Focus je preglednik s otvorenim kodom tvrtke Mozilla, proizvođači popularnog redovnog preglednika Firefox. Dizajniran je od temelja radi poboljšanja privatnosti, čija je ključna komponenta blokiranje sadržaja. Njegova je glavna briga praćenje zaštite, a ne blokiranje oglasa, ali kako bi se to postiglo, blokira sve oglase koji vas prate. Možda iznenađujuće, to znači da blokira većinu oglasa.

Iako je odličan za privatnost, Firefox Focus ima ograničenja kao svakodnevni preglednik. Najistaknutije od njih je da se podaci o prijavi na web mjesto ne spremaju između sesija. Drugo je da pregledavanje s karticama nije podržano u iOS-u (iako je u verziji za Android).

Moguće je, međutim, integrirati Firefox Focus’ značajke blokiranja sadržaja na Safari na uobičajen način opisan ranije u ovom članku.

4. 1Bloker X

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

1Blocker ima relativno visoku cijenu, ova ažurirana inačica jako voljene ostavštine 1Blocker aplikacija ostaje vrlo popularna. To je standardni Safari adblocker koji koristi posao obavljajući svoj posao jednostavno, ali dobro.

Koristi preko 115 000 pravila za blokiranje oglasa i pratilaca i sadrži regionalna pravila primjerena određenim zemljama. Također vam omogućuje dodavanje prilagođenih pravila koja možete zaštititi koristeći Touch ID ili Face ID. Ako želite podržati određene web stranice, možete im dodati listu dopuštenih.

Jedna nam se značajka sviđa mogućnost blokiranja smetnji kao što su widgeti na društvenim mrežama, obavijesti o kolačićima, dijeljenje traka i kripto-rudara.

Web stranica 1Blocker s ponosom se može pohvaliti da su neovisni testovi Wirecuttera, NY Timesa i BrooksReviewa potvrdili da aplikacija smanjuje prosječnu upotrebu podataka za više od 50 posto. Što je prilično impresivno.

Kako zaustaviti skočne prozore i oglase na iPhoneu

Na desktop platformama i Androidu uobičajeni je pristup blokiranju oglasa instaliranje dodatka adblocker za preglednike Firefox ili Chrome. Kao što su uMatrix, Badger privatnosti i / ili uBlock Origin.

Međutim, iOS je ono što jest, instalirati adblocker na iPhone ili iPad nije tako jednostavno. Za početak, zahvaljujući strogim smjernicama za razvojne programere App Store-a, ni Firefox ni Chrome dodaci za preglednik koji podržavaju iOS.

To ostavlja dva glavna pristupa uklanjanju blokada. Većina aplikacija za blokiranje sadržaja funkcionira samo na Safariju, a nakon instaliranja moraju biti omogućene u Safarijevim postavkama. Da biste to učinili, jednostavno

Idite na Postavke -> Safari -> Općenito -> Blokatori sadržaja i uključite vaše.

Aplikacije za blokiranje sadržaja mogu se sukobiti jedna s drugom, pa je vjerojatno dobra ideja da se pojedinačno omoguće samo jedan. Međutim, iOS ograničava aplikacije adblocker na 50 000 pravila, tako da se mnoge aplikacije (poput AdGuarda prikazano u nastavku) pokreću kao više postupaka da bi se zaobišlo ovo ograničenje. U ovom slučaju vjerojatno biste trebali omogućiti sve procese iz jedne aplikacije.

Adblock postavke iOS

Zgodan savjet: Adblokeri mogu probiti web mjesta blokirajući skripte na kojima web mjesta trebaju funkcionirati. Srećom, Safari za iOS to ispravlja. Jednostavno dugo pritisnite gumb za osvježavanje stranice da biste otvorili skočni dijalog koji omogućava osvježavanje stranice bez ikakvih blokatora sadržaja.

Drugi glavni pristup je korištenje cijelog luka s ugrađenim mogućnostima blokiranja.

U prošlosti je postojalo nekoliko adblocker aplikacija koje su blokirale oglase na cijelom sustavu usmjeravanjem svih iPhone veza putem "lažne" VPN ili proxy veze. DNS filtriranje može zatim izvoditi udaljeni DNS poslužitelj ili lokalno.

Čini se, međutim, da je Apple odlučio ukloniti većinu takvih aplikacija iz App Store-a, iako je ova funkcionalnost i dalje dostupna u ograničenom broju aplikacija.

Imajte na umu da ako je stvorena "lažna" VPN ili proxy veza za blokiranje DNS-a, tada nije moguće koristiti ni običnu VPN aplikaciju.

Pa koja je najbolja aplikacija za blokiranje sadržaja za iPhone ili iPad? Nastavi čitati!

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me