Mnogi ljudi se odlučuju ostaviti nesigurne davatelje usluga e-pošte, kao što su Outlook, Yahoo i Gmail. Te su usluge pokazale da skeniraju e-poštu korisnika zbog reklamnih podataka. I čak su uhvaćeni u pružanju pristupa sadržaju e-pošte za vladine snoops na NSA.

Ako vam nije mučno zbog narušavanja vaše privatnosti, možda se pitate je li moguće besplatno započeti s boljom sigurnošću e-pošte. Dobra vijest je da na tržištu postoji puno sigurnih dobavljača usluga e-pošte koji pružaju jednostavnu uslugu s jednom adresom besplatno.

Iako ne morate nužno nabaviti masu prostora za pohranu i sve dodatne značajke koje dolaze s Google računom, dobijate sigurne šifrirane poruke; što znači da kad šaljete i primate e-poštu, znate da samo vi možete pristupiti njihovom sadržaju.

Naveli smo 4 najbolje besplatne privatne davatelje usluga e-pošte. Sve besplatne usluge na ovom popisu koriste sigurnu enkripciju od početka do kraja, nude sjajne aplikacije i PGP (prilično dobra privatnost) podršku.

Koji su najbolji besplatni sigurni davatelji usluga e-pošte?

 1. ProtonMail


 2. Tutanota

 3. Mailfence

 4. Hushmail

Najbolji besplatni, sigurni davatelji e-pošte: detaljna analiza

Ispod smo naveli 4 najsigurnija besplatna davatelja usluga e-pošte. Sve ove usluge čuvat će vaše privatne adrese e-pošte i izvrsna su alternativa Gmailu, Outlooku i drugim uslugama koje prodaju vaše podatke najpovoljnijim ponuditeljima. Kliknite na web mjesto davatelja usluga e-pošte za više informacija o njihovoj usluzi.

1. ProtonMail

500MB prostora za pohranu - ne vodi evidenciju aktivnosti e-pošte - iOS i Android aplikacija

 • cijena

  Iz $ 0.00
  Do 500mb

ProtonMail ima sjedište u Švicarskoj, mjesto koje se smatra mnogo boljim od invazivnih jurisdikcija poput SAD-a i Velike Britanije. To znači da tvrtka može pružiti strogu politiku privatnosti koja obećava da nikada neće pohraniti vašu IP adresu ili druge osobne podatke.

Iako je moguće da bi švicarske vlasti mogle tvrtki dostaviti nalog za davanje bilo kakvih podataka koje posjeduje, jer nema evidenciju (osim podataka o plaćanju), ne bi joj mogao ništa predati..

Međutim, besplatni korisnici traže da potvrde svoj račun, što znači da ćete morati stvoriti drugu adresu e-pošte prilikom stvaranja računa. To nije idealno i ne znači da biste otvorili besplatni račun koji nije’vezan za vas, trebat će vam “plamenik” adresa e-pošte drugdje.

Najvažnije je da je ProtonMail otvorenog koda i da je revidiran. Osim toga, on pruža punu PGP kompatibilnost za slanje šifriranih e-poruka. A sve su poruke e-pošte sigurno šifrirane na njegovim poslužiteljima dok su u stanju mirovanja.

Ovo je impresivno s obzirom da ga možete besplatno koristiti s jednom adresom i 500 MB prostora za pohranu. Ako cijenite privatnost i don’ne treba vam više adresa e-pošte - stvarno nemate razloga da ne ostavite iza sebe lajkove AOL-a i Yahoo-a.

2. Tutanota

1 GB prostora za pohranu besplatno - sigurno šaljite i primajte e-poštu bez PGP - Aplikacije za Windows, Mac, Linux, Android i iPhone

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Tutanota je zaista vrhunska usluga e-pošte koja korisnicima omogućuje besplatno korištenje jedne adrese e-pošte i 1 GB prostora za pohranu. To je zaista izvanredno, posebno ako ste početnik u slanju sigurnih poruka e-pošte i ne želite učiti o PGP ključevima (PGP šifrirana e-pošta može imati strmu krivulju učenja).

S Tutanota dobijate mogućnost sigurnog slanja i primanja e-pošte bez PGP ključeva. To se postiže snažnom AES enkripcijom s savršenom tajnošću unaprijed. Pa što to znači? Pomoću Tutanota možete koristiti poseban sustav veza i lozinku za slanje šifriranih e-poruka od početka do kraja bilo kome: bez obzira koju uslugu trenutno koriste.

Što’S druge strane, Tutanota je dizajnirana za uklanjanje IP adresa iz zaglavlja e-pošte, a može čak i šifrirati metapodatke. Kao rezultat toga, dobivate izuzetno sigurnu uslugu e-pošte koja svima otežava praćenje vaše e-pošte i nemoguće je da pogleda njihov sadržaj. Korisnici čak mogu slati e-poštu koje se samouništavaju!

Možda je jedina mana što tvrtka pohranjuje minimalne zapise metapodataka o porukama poslanim putem usluge tijekom 5 dana (kako bi usluga nesmetano radila). Međutim, to ne bi trebalo zabrinjavati 99,9 posto korisnika.

3. Mailfence

1 GB prostora za pohranu (500 MB e-pošte, 500MB dokumenata) - Dvofaktorska provjera identiteta - podrška putem e-pošte

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Sigurna e-pošta pruža se sa sjedištem u Belgiji i to je usluga koja je vrlo impresivna. Besplatno je korisnicima dopušteno dobiti jednu adresu e-pošte s 500 Mb prostora za pohranu. A prednosti korištenja ove usluge su brojne.

Krajnje do kraja šifriranje omogućeno je zahvaljujući jakoj PGP kompatibilnosti. Međutim, za početnike postoji mogućnost sigurnog šifriranja poruka e-pošte pomoću alata “zajednička tajna” sustav lozinki. To znači da svatko može odmah početi slati sigurne e-poruke - bez potrebe za učenjem kompliciranih PGP ključeva.

Mailfence ima sjajne dodatne značajke kao što su kalendar, kontakti i pohrana dokumenata. Lako je i sinkronizirati uslugu na svim svojim uređajima - i omogućava vam brz uvoz vaših starih kontakata sa stare adrese e-pošte pomoću CSV datoteke.

Iako Mailfence sprema neke zapisnike o svojim korisnicima - uključujući korisničke IP adrese i metapodate - to čini samo u skladu s belgijskim zakonima. I pruža izvještaj o potpunoj transparentnosti koji otkriva točno koliko zahtjeva od vlasti dobiva.

Međutim, bez obzira na to što ga jamstva nikad neće moći osigurati pristup sadržaju e-pošte zahvaljujući snažnom šifriranju od početka do kraja. Izvrsno za početnike.

4. Hushmail

15 MB prostora za pohranu - Potpuna PGP kompatibilnost - Aplikacija za iPhone

 • cijena

  Iz $ 0.00
  / mjesec

Ovaj kanadski pružatelj je još jedna sigurna usluga e-pošte koja omogućuje korisnicima da besplatno dobiju račun. Bez plaćanja potrošači mogu dobiti jednu adresu s 15 MB prostora za pohranu. Doduše, to nije puno prostora za pohranu, što znači da nećete moći primati e-poštu s ogromnim prilozima ili imati veliki pretinac e-pošte koji se ne trudite izbrisati. Međutim, ako rado brišete svoje e-poruke dok idete zajedno, ova će vam besplatna usluga možda biti u redu.

Korisnici dobivaju pristup potpunim šifriranim e-porukama zahvaljujući potpunom PGP kompatibilnosti, a sve se poruke pohranjuju na sigurno. IMAP i POP su podržani, što znači da ovaj račun e-pošte možete koristiti sa trećim klijentom da biste izbjegli moguće JavaScript ranjivosti.

Sjedište u Kanadi, koja je dio „5 očiju“, znači da je to iz zemlje koja se ne smatra izvrsnom za privatnost. Ovo će možda biti dovoljno da neke ljude isključite iz službe. Međutim, vrijedno je zapamtiti da šifriranje od početka do kraja znači da čak i ako se vlasti budu obratile tvrtki, neće moći pristupiti sadržaju šifriranih e-poruka.

Ne toliko dobar kao neke usluge gore u ovom članku, već besplatni, sigurni davatelj usluga e-pošte koji je puno bolji od Googleovih.

Besplatno sigurna alternativa e-poštom

Signal

Neograničene pohrane - šifrirane poruke - Aplikacije za Android i iPhone

Ok, počet ćemo s priznanjem da to zapravo nije usluga e-pošte. Međutim, besplatan je, a kada je u pitanju slanje poruka s jakim enkripcijama od početka do kraja, ne postoji ništa što stvarno predstavlja Signal radi jednostavnije uporabe i sigurnosti..

Signal je potpuno siguran, a jedna je od rijetkih službi koja obećava da nikada neće sarađivati ​​s državnim vlastima. Singalin programer Open Whisper bilježi da nikada neće pružiti zaledje vlastima, a protokol signala je i open source i izuzetno robustan.

Lijepa stvar o Signalu je što je on potpuno besplatan. To znači da bilo tko i bilo gdje može slati poruke koristeći tu uslugu bez plaćanja centara. A uz Signal znate da nitko nikada neće vidjeti sadržaj vaših poruka - osim predviđenog primatelja.

Iako tehnički nije usluga e-pošte, omogućuje vam slanje šifriranih poruka putem interneta. Smatramo da je za mnoge ljude Signal bolja opcija za komunikaciju nego putem e-adrese s velikom tehnološkom tvrtkom poput Googlea. Iz tog razloga, ljudima preporučujemo da pogledaju ovu besplatnu uslugu!

Zaključak

Ako želite početi besplatno slati sigurne poruke e-pošte, trebat će vam davatelj usluga e-pošte koji osigurava krajnje kriptiranje za ništa. To je izuzetno rijetko jer osigurati snažno šifriranje od početka do kraja nije jednostavno.

Postoje mnoge besplatne usluge slanja e-pošte, poput KOLAB Now, a te se usluge smatraju boljim od Gmaila jer se ne upadaju aktivno u e-poruke korisnika kako bi ih pregledali u marketinške svrhe. Međutim, mnogi od tih pružatelja usluga e-pošte ne pružaju enkripciju podataka u mirovanju ili enkripcije od početka do kraja.

Zbog toga se ti besplatni računi e-pošte ne mogu smatrati sigurnim. Jer, ako im se Vlada obrati potjernicom, morat će (i moći) osigurati pristup sadržaju vaše e-pošte.

U ovom smo priručniku naveli samo usluge e-pošte koji pružaju jaku enkripciju koja osigurava da samo pošiljatelji i primatelji poruka ikad imaju pristup sadržaju. Ovo je istinska sigurnost e-pošte, a ove usluge nude je besplatno.

Brayan Jackson
Brayan Jackson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me